Nu ni! :)

Håller på med ett långt inlägg om hästar som har lämnat ett spår inom mig från ridskolan :) det kommer nog upp imorn har suttit ett tag nu :) men ni får hare så bra så länge så hörs vi imorn igen :D
 
Bildlösa inlägg är tråk :P
 
// Ellen :) <33

Ralph Lauren

Jag totalt älskar mina mormor och morfar! Jag tjatade om en Ralph Lauren parfym, dom köpte den till mig!! Så lycklig nu, mamma köpte även en väska till mig som egentligen kostade 700 hundra typ medans det var halva priset på den. Nya skolväskan, LÄTT!


Sen så har Johanna fixat något/några tidinställda inlägg så att ni vet!! :)

 Johanna hon själv :) ♥
 
 
// Ellen :) <33

Några/tusen grejer ni inte vet om mig

Några grejer ni inte vet om mig :)
 
Fet text - häst relaterat

Vanlig text- från vardag till helt random grejer
 
Att jag måste matcha schabrak med tröja osv..
 
Jag är lite av en perfektionist t.ex tavlan hänger snett rättar till den
 
Jag måste matcha även om det bara är jag där och om jag bara ska ut i skogen
 
Att jag kan ha jättebra tålamod med vissa grejer och ibland så är jag en tickande bomb
 
Jag rider på Blåkulla ridskola i Västerhaninge
 
Att jag är riktigt osäker på mig själv
 
Jag rider runt 4 gånger i veckan 2 gånger på ridskola 2 på Sixten
 
Jag har en enorm fobi för spindlar och sniglar får verkligen panik och ryser i hela kroppen
 
Jag hade en medryttarponny innan Sixten som hette Pontus som tyvär är borttagen..
 
Jag är riktigt blyg med nya personer men dem jag är bekväma med kan jag göra nästan vad som helst
 
Det går inte en dag utan att jag lyssnar på musik all day all night DJ Malik Dj Malik xD
 
Jag har en riktigt torr humor och skrattar åt nästan allt
 
Jag misstolkar nästan allt (men dirtyminded people has more fun)
 
Jag ångrar några gånger att jag skaffade FB det tar över ens liv liksom
 
Jag har allt från Magnus Uggla till Skrillex på min spelista
 
Jag är rätt smart men ändå grymt efterbliven..
 
Jag läser typ 100 000 bloggar
 
Jag är galet kär i Swedish house mafia's låt "Greyhound" så j*vla bra!! Ta och lyssna på den ;)
 
Bjussar på en bild som bästa fotografen har fotat på mig och Sixten i lördags :)
 
Haha vart inte några utan typ 100 grejer om mig :P Men jag tycker sånt här är kul att läsa och ni får veta lite mer om mig själv här också :) och juste creed till er som lästa presentationen om mig! :)

Eran underhållare denna vecka! :)

Är alltså *trummvirvel* Ellen! :D
 

Jag är alltså den som ska försöka hålla denna blogg i liv nu när Johanna är borta en stund :) haha vad ska man börja x) Tror inte ni vill läsa hela historien om mig men tar det lite kort!
 
Jag heter Ellen och är 14 år gammal, bor i Haninge i Stockholm. Ehm.. hur jag ser ut får ni i en bild senare ;) jag och Johanna träffades genom/påridskolan vi båda rider på eller jag rider och hon red vi började prata mer och mer med varandra och träfades oftare och hon har blivit en av mina närmsta vänner! Båda gillar hästar och One direction så vi har ju alltid något att prata om :) Mina intressen är att rida dåra sen sjunga med låtarna på min spotefy lista på högsta volym när ingen är hemma haha :P nej men är en riktig hästbrud ända ut i fingerspetsarna så ni kan vänta er några hästbilder haha har inte så många på mig själv då jag har typ 10 bilder av 500 som är bra på mig :P Johanna har ju varit med 2 gånger till Sixten och fotat så det kommer lite sånna bilder i repris men det skadar nog inte hoppas jag! :) och som ni kanske vet är Niall Johannas "crush" bland dem 5 underbara killarna från One direction och Harry är min :) det var som kärlek vid första ögonkastet haha låter som en jag vet inte vad men jag fattar inte hur en kille med gröna ögon, brunt lockigt hår och finaste leendet kan ge en så mycke känslor. Och jag har sett dem i verkligheten en gång!! :D Den 12 maj kvart i 16:45 på eftermiddan kom dem ut på den lilla balkongen och var åkte därifrån 16:52 dem 7 bästa minutrarna i mitt liv! Och under dem minutrarna hann mitt smink rinna längs med kinderna men innan jag såg helt förskräcklig ut så kollade Harry på mig log och vinkade! Ja självaste HARRY STYLES det är nog det bästa som har hänt mig!! :D Minns allting så väl och fråga mig inte hur jag har koll på tiderna.. haha ) men det är väl lite kort om mig kan göra några andra inlägg som typ "5 saker ni inte visste om mig" eller nåt sånt :) hoppas ni fortfarande kikar in här medans Johanna är borta :) och sen kommer en liten presentation om Sixten lite senare under kvällen! :)
 
 Detta är alltså en bild som jag vågar visa för er! :)
 
 Sixten som ni säkert har sett här på bloggen förut! :)
 
 
 
// Ellen :) <33

On the water!

Sitter på däck nu. Är glad men fan att vi fick rummet över motorerna. Får se om jag kommer kunna sova en blund inatt. Ska iallafall ladda upp med fulladdad tele och massa godis och en bok om det skulle vara så att jag inte kan sova (vilket hände förra året!! Kallsvettades och kunde inte sova, en halvtimme endast..) Men aja, vi hörs!


Katter #1


Väntar

Väntar nu på att gå på båten, sjukt tråkigt. 25 minuter kvar :( Men Ellen kommer gästblogga under dom här dagarna, kommer upp några inställda ikväll/imorn också :) Ska försöka blogga liiite från båten innan vi är i Riga så att jag inte tar bloggen från Ellen för mycket haha!


OS silver!!

GRATTIS TILL SARA SOM VANN SILVER I OS!! Åhh så kul! Synd att man inte kunde se det.. :(


Back in town!

Wilma is back in town haha. Nej men hon kom hem igår, söten! Synd att jag inte hann hälsa på idag, men på Fredag blir det mycket gos. Jag har saknat dig, min tjuriga bästavän♥

Normal igen?

Bloggen är normal igen, iallafall vad jag ser. Kollar nu på OS i fälttävlan-sista momentet, hoppning!


Vi hörs på Torsdag!

Bloggen är fortfarande helt cp. Har ingen lust att blogga då.. Åker ju idag, kanske ber någon gästblogga? Men vi kanske hörs igen, annars på Torsdag. Ha en bra "vecka" :)

Livet leker!


Orkar inte bry mig

Ska ner till Tess och grilla nu. Har kollat på OS i fälttävlan, Sara ligger delad etta!! Bloggen är cp, men jag pallar verkligen inte bry mig. Vilket deppmode inlägg detta vart. Same shit.
 
Vi hörs imorgon :)

High class music!

 
 

Gårdagens pass

Gårdagens ridpass eller vad man ska säga var mest en ångande häst. Han var stel och pigg. Mamma klarade inte av att han skulle gå så med mig, haha då jag inte orkade ta igenom det så hon hoppade upp och red lite. Hoppade sedan upp och red lite. Helt plötsligt var han normal igen, nästan. Tränade på att jag skulle sitta rätt i sadeln mot slutet då han var ganska så fin. Det märks att jag inte har ridit på över 1 vecka, kondisen var inte den bästa kan jag säga ;)

Iphone skal

-Skit i texten längst till höger på bilden haha ;)
 
Inom en snar framtid ska jag skaffa flera skal med människor/djur som betyder mycket för mig. Däremot vet jag inte om jag ska ta denna affären eller en i Farsta. Bilder på Mirage, Wilma, Idde, Tobbe(katten), One direction och One2five. Många bilder, men det är det värt! Ni lär väl se när jag har beställt :)

Sitter fast!!!

Sitter fast i porten!! Jävla skit! Måste vänta på nån snubbe som kan öppna, fyfan säger jag bara!!


Friends

För mig är det viktigare att ha 3 riktiga vänner som inte sviker eller snackar skit om en än att ha 20 vänner som snackar skit om andra och allt det.
 
Vänner kommer och går, vissa består livet ut. Såna som gör dig glada när du är som förstörd, den som stöttar dig genom allt, den som är exakt så galen som en själv.
 
Jag vet inte vad det flög i mig i 5:an. Jag garvade mig igenom livet då typ. JAG förstörde ett klassråd för att JAG låg på golvet och garvade åt ingenting..vad hände liksom? Jag kan garva åt att någon bara säger "apelsin", då ligger jag på golvet och garvar ihjäl mig. Jag fattar att jag inte är normal, långt ifrån. Såna som inte fattar MIN humor, dom kommer aldrig att fatta den heller that's it. Jag lever på hästarna, One direction, One2five, vänner, mami och papi och alla runt om, såklart en jäkla massa GARV.
 
Vänner som får mig att garva som aldrig förr, när jag ligger på golvet och garvar. DÅ har man lyckats, då fattar man min humor. Såklart fattar några min humor, men tyvärr inte så många i klassen. Förra klassen var det jag och annan som var crazy när det gällde sånt.
 
Vänner som behandlar andra som skit, no idea. Det finns få som får mig att må bra, jag ska ta vara på dom vännerna för livet. Det kanske inte finns så många fler.
 
Det jag vill säga är att, hitta DINA bästa vänner. Dom som får dig att må bra bara av att du messar med dom eller nåt. TA vara på dom vännerna, dom brukar ofta vara äkta.
 

Måndag

Godmorgon, Måndag idag då. Mamma red Idde när jag sov nu på morgonen. Tanken var att jag skulle träna *host*. Istället somnar man om till nio helt kallsvettig. Ska göra mig iordning innan det blir stranden :) Tidsinställda kommer, promise!
 

Sändningstider från OS

SVT Play

Fälttävlan 28 juli kl 11:00-17:45 Dressyr 29 juli kl 11:00-17:45 Dressyr Kunskapskanalen 30 juli kl 13:45-18:40 Terräng 31 juli kl 11:30-16:35 Banhoppning

Dressyr 2 augusti kl 12:00-16:30 Nationstävling och individuellt 3 augusti kl 12:00-16:30 Nationstävling och individuellt 7 augusti kl 11:00-17:45 Nationstävling och individuellt 9 augusti kl 13:30-17:10 GPKür individuellt

Hoppning 4 augusti kl 11:30-15:20 Tidshoppning 5 augusti kl 12:00-15:15 Nationshoppning (gäller även individuellt) Kunskapskanalen, SVT24 6 augusti kl 15:00-17:55 Nationshoppning (gäller även individuellt) SVT1 8 augusti kl 13:00-17:15 Individuell final


All around the world

Ni får utvärdering av ridpasset imorgon. Min mobil funkar inte så, ja. Ring inte eller något haha. Kan iallafall säga att Idde var stel och ångade bara på. Men imorn blir det stranden om vädret är bra, sedan grillning på kvällen.
 
Dröm sött, det ska jag verkligen göra♥
"Cause all around the world..."

Veckoplanering

Måndag: Stranden sedan rida Idde och åka till Tess och grilla.
Tisdag: Drar till Riga.
Onsdag: Riga
Torsdag: Kommer hem från Riga. Rida Idde?
Fredag: Inget speciellt, kanske åker till Ponny SM.
Lördag: Paddla kanot med pappa och hans kompisar och flera. Drar sedan in till stan på Stockholmscrusingen. Kameran följer nog med :)
Söndag: Vet inte riktigt.
 

Ellen och Sixten #3

 

Weheartit - One direction

Weheartit

OS på Svtplay

Checkar ridsporten från OS. Spöregn, kul för dom haha ;)
 
Update: Niklas skulle rida när dom valde att vänta tio minuter pågrund av åska. Däremot regnar det in i domarkurarna!

#Horses and cat

Här kommer dom näst sista bilderna från i Fredags där Wilma står :)
 

Söndag 29 Juli

Godmorgon! Vaknade för någon timma sedan. Har fixat bilderna på Ellen och Sixten från igår, Ellen du får dom idag! Nu ska jag sätta mig bänkad framför datan och kolla på fältävlan (dressyren) som går från OS. Typ enda dagen jag kan titta.. Idde ska ridas lätt. Skritt och trav, tar nog vanliga bettet eftersom vi ändå inte ska galoppera ;)
 
Här har ni länken till OS: http://www.svtplay.se/live/173545/ridsport-falttavlan-h-d-

Ellen och Sixten #2

 

-

Vart aldrig en till del på bilderna då vi skulle till bussen. Får se när dom andra bilderna kommer upp, antingen ikväll/natt eller imorgon under dagen. Kommer nog sitta bänkad framför datan och kolla på fältävlan hela dagen typ :)  Ska iallafall skritta och trava Idde lite imorgon, lycklig! Ska inviga JW byxorna och mamma har kameran i handen hoppas jag ;)
Saknar dig, kom hem nu...!

Ellen och Sixten #1

Hinner inte med så många bilder då jag ska bort, men några iallafall. Kommer upp lite mer under kvällen :)
 

Svenska vädret leverar!

Fyfan vad varmt det är! Ellen har iallafall ridit nu, så vi ska väl hem till henne och vara där ett tag innan jag åker hem för att åka till stallet för att mocka en box.. Jobbigt värre. Men aja, ska väl vara lote social mot Ellen nu :)


Min anledning

Nästan alla säger att flugtäcken är bra för hästarna, men jag håller inte med.
 
Tänk bara att en broms/geting eller något kommer in under täcket och blir fast där. Vad tror ni hästen får då? Panik.
Det kan ju inte vara skönt att ha världens geting eller vad det nu är under ett täcke och sedan att den inte kommer ut? Så därav så tänker jag absolut inte andvända det. Här ovanför har ni anledningen, jag tar mitt flugspray istället ;)
 

Horses

Här kommer andra delen, denna gången på grabbarna. Dom stog endast stilla typ, gick max 5 meter. Isånafall bara fram till staketet :P
 
Första bilden är Wille (Ville?). Kommer inte ihåg hur gammal han är men runt 17 har jag för mig :P Sedan andra bilden är Sebelius som det är tänkt att jag ska börja rida lite då han ska säljas. Sen har vi lilla Otis som är släkt med Briars brorsa(?).
Den bruna hästen här ovanför är William, en stor ponke på 4 år har jag för mig ^^ Riktigt gossig kille!

Lördag

Godmorgon! Gud vad jobbigt det var att gå upp idag. Ändå så somnade jag innan Roffe kom i med fanan, jävla piss. Jag ville ju se det men mamma tvingade mig.. Aja, här sitter jag och ska göra mig iordning för att åka till Ellen :) Stannar nog där ett tag efter, eller?

OS

Kollar på OS invigningen nu. Den är ju bara för skön asså!! Gubbar som ska föreställa soldater som inte äns gick i takt haha. Men aja, imorgon drar jag till Ellen vid halv nio. Hon ska rida lektion och jag fotar. Ska även cykla till stallet för att mocka en box.. Pengar får man så ;) Ska sedan på middag. Godnatt!


Helt slut

Nu är jag jäkligt trött.
 
Cyklade till stallet och kvällsfodrade, sprang med Idde också. Kan nu säga att jag ska skritta honom på Söndag!! :D Cyklade därifrån vid kvart över 8, var hemma vid kvart i nio och jag har inte ätit middag. Inte för att vi brukar äta före 9-10 haha ^^ Ska iallafall kolla på OS invigningen så ska väll ta och duscha nu :)
 

Full fart

Vi börjar med Wilmas två hagkompisar i fullfart! :)

Sneakpeak

Har verkligen fått toppen bilder idag, kanske för att djuren modellade lite? Inte fölisarna, jo lite. Men inte mycket. Men jag väntade mig inte mycket från dom en sådan här varm sommardag och solen stekte på. Hagkompisarna med Wilma kom galopperandes mot oss idag, sötisar! Valackarna stog stilla men posade väldigt bra ändå, iallafall för att vara dom haha! Medans fölisarna bara stog, den ena tog ett skutt någon gång då en broms bet den säkert. Också katten, katten som posade nästan bäst idag faktiskt! Tar det i flera delar istället :)
Sneakpeak!
 

Vädret är perfa!

Sverige leverar verkligen. Fast nu vart det molnigt.. :( Men ska iallafall ut med katten innan jag och mamma cyklar till stallet. Har varit på Ekeby och där Wilma står. Fotat en MASSA, så vänta er bilder. Katt, full fart, grabbarna vila och små fölisar! Den som väntar på något gott väntar aldrig för längre!


Äter frukost just nu. Tänkte åka ut dit där Wilma står och gossa med hästarna. Men först Ekeby för att backa bak släpet lite mer och spruta på flugspray på Idde.


Min lilla blåtira..


Abstinens!!

Har varit en sväng i stallet så här på eftermiddagen. Fixade åt Izor medans mamma betade Idde. Tror att han kommer vara fit for fight till helgen, fy sjutton så kul! Har lite ridabstinens nu, ingen som har en häst att låna ut i helgen typ? Måste prova mina nya ridbyxor också, haha. Tänkte faktiskt ta och gå en fotorunda nu, solen är perfekt nu! Kanske kommer upp bilder senare, you never know ;)

Drömhäst!

Ni kan inte ana vad jag har hittat! Jag har hittat en dröm häst, iallafall för mig haha. Det är INTE Wilma då jag har börjat inse att hon inte vill det som jag vill. Även om jag inte köper henne så kommer hon att stanna där hon är nu hela sitt liv, som avelssto! Men denna häst, den är FÖR fin!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=634260 ALLA kollar!

All star

Hade tråkigt igår så fotade lite random bilder på mina Converse ^^

New in!

Tog en sväng förbi Lyckås idag. Letade efter ett par ridbyxor, helst JW. Vilket jag faktiskt hittade, som rena drömmen så gick mamma med på det, okej jag betalade lite då ;) Så sjukt snygga, kärlek!
Sjukt dålig kvalite men aja.
 
Åkte till Siba och köpte mitt objektiv! Sedan Farsta för att köpa 1Ds skiva, funderar på att köpa JBs också.. Börjar bli en mini Beliber.


Hoppade över grinden

Ska åka till stallet nu. Idde hade hoppat över grinden pågrund av att dom hade trängt honom i en hörna för att han galopperade runt. För mycket bromsar. Ska fixa Izor också då Tess är på skara.


The beach


Outfit

Hittade ingen snygg tröja till men aja, ni får överleva utan :P

Moments <3

Mitt bästa minne med Mirage.
 
Jag, mamma, Mirages ägare och en annan i stallet skulle rida ut. Detta var sista veckan han levde... Vi hade ridit i skogen, slingan och skogsvaktartorp. Däremot hade vi inte galopperat något. Så jag och hans ägare bestämde för att ta en "sken" tur på travbanan vilket jag inte ångrar en sekund. Hans ägare ledde hela vägen tills sista kurvan upp på raksträckan mot vårat stall. Det sjukaste var att jag lade mig fram på halsen och han knappade in på dom meter för meter. Innan raktsträckan låg vi brevid dom,  på några meter hade vi faktiskt gått om dom! Vi var i sista kurvan när jag kände hur jag tappade balansen lite och fastnade med foten i stigbygeln och Mirage börjar bocka av glädje! Som tur höll jag mig kvar och han var lycklig, så lycklig.
 
Önskar att jag skulle få uppleva allt vi har gjort tillsammans igen, en sista gång.

Godnatt!

Nej nu är jag uppe försent igen haha. Skulle "bara" fixa bloggen lite, men det kommer upp imorgon istället :) Åker och köper mitt objektiv imorgon, jippie! Nu blir det sängen, goodnight♥
One2five, världens bästa svenska band!! Så glad att jag började lyssna på dom, för sjukt bra!!
 

Help

Jag har lite tomma ideer att blogga om. Någon som kan komma med förslag? :)


En spark

Jahapp, nu var Idde halt. Troligtvis en spark på vänster bog. Stackarn, så nu får han gå i ensam hage ett tag.


Cyklat och handlat

Har varit på cykel tur i över 2 timmar. Handlat koppel och godis till katten. Cykade och åt lunch och cyklade sedan hem. Sitter nu ute med katten och chillar.


Snyggaste blåtiran ever!


Tisdag

Godmorgon! Kan knappt inte öppna ögat för att blåtiran omringar mitt öga snart.. snygg man är. Ska äta blåbärspaj till frukost nu. Ska sedan ut och cykla och handla koppel och sele till katten :)

Vem är jag?

Jag suger på att skriva presentationer men aja, here we go.
 
Jag som driver denna bloggen heter Johanna Ahlström och bor en bit utanför Stockholm. Jag rider ugnefär alla dagar i veckan. Kan ju inte säga att jag har haft det enklaste livet om man tänker på alla hästar som har kommit och gått. Jag är iallafall 13 år och älskar hästar och att fotografera. Jag har gått på ridskola men slutade i våras på grund av att jag inte lärde mig något det senaste året (iallafall inte i hoppspecialen...). Jag rider på min mammas häst ungefär 3-4 dagar i veckan som nu är 23 år gammal men still going strong. Jag har även en medryttarhäst som jag har haft i över 1 år nu men nu är vi inte på samma plan. Till en början var det meningen att vi skulle ut på tävlingsbanorna nu i våras men ägaren valde att inte ha kvar henne utan att flytta tillbaka henne till uppfödaren. Där rids hon inte så mycket, just nu är hon på betäckning och ska förhoppningsvis ha föl sommaren 2013!
 
Även om jag inte rider och fotar så lyssnar jag mycket på musik, bloggar och tränar. Är aldrig med vänner utanför stallet, då jag faktiskt inte gillar att vara med kompisar. Jag älskar att vara ensam, prata med mig själv och vara helt lonely. Såklart har jag vänner, men umgås bara med mina vänner runt 1 gång i månaden typ. Även fast jag hinner så har jag ingen lust om jag ska vara ärlig. Men jag är en såkallad Directioner och One2fiver. Hmm, antar att alla vet vilka One direction är? Ni vet, det där stora pojkbandet som erövrade världen och fick nästan alla tjejer att falla pladask, en sån är jag ;) One2five är ett svenskt nystartad pojkband som inte har något skivkontrakt (ännu!!) men dom är FÖR jäkla bra. Inte nog med det, dom ser bra ut också...! Nu får bilderna tala för sig själva :)

Enda negativt

Jag blir så ledsen när jag inte kan ha vissa ridbyxor. Vart till och med erbjuden ett par JW ridbyxor för ett halv år av pappa, men fan att dom inte satt i midjan!! Därav hatar jag mig själv, kan aldrig ha något snyggt, fyfan för det :(

Robin Hood

Har hamnat i matkoma nu, efter pajen! Nu blir det Robin Hood filmen som vi inte hann se klart igår :)


Denna tråkiga måndagen...

Vädret har varit piss dåligt, mamma har städat och jag har inte gjort mycket. Eller jo, plockat blåbär med katten och mamma. Blåbärspaj ikväll! Gick ner till pizzerian och var social mot min brorsa och hans tjej och pappa som skulle äta. Satt där med min ursnygga blåtira runt ögat.. Åkte iallafall med pappa och tankade bilen för att höra ljudet i bilen. Han har satt in slutsteget, vilken jäkla bas!! Fyfan, tänk att åka runt med dunkade musik så alla kollar i stan! Tagga Stockholms crusing den 4 Augusti! :D Ska pilla lite med bloggen och så, blir en till filmkväll :)

Wilma igår del 2


Världens finaste del 1 <3

Det får blio 2-3 bildbomber från igår, runt 250 bilder klickades haha. Hoppas hon får komma hem till helgen skruttan <3
 

Världens finaste del 1 <3

Det får blio 2-3 bildbomber från igår, runt 250 bilder klickades haha. Hoppas hon får komma hem till helgen skruttan <3
 

Goodnight!

Ska sova nu. Kom hem vid nio och vägrade sätta mig vid datan och lägga upp bilderna från idag, sorry. Ni får dom imorgon, ska vara hemma hela dagen. Ingen lektion då jag tror att jag inte får på mig hjälmen på min bula haha! Men det känns dumt att prova liksom, iallafall om den gör ont. Så istället så ska jag längta efter att Wilma ska komma hem igen, saknar henne redan. Att bara veta att hon inte äns är i samma län som mig gör ont, det är för långt att hälsa på varje dag. Hoppas hon inte dröjer för länge <3


Fick glädjetårar!

Är påväg hem från Ekerö nu. Träffade världens finaste, ni kan inte ana hur mycket jag har saknat henne på bara en dag! Fick några glädjetårar.. <3


Gratis headers?

Funderar på att börja göra gratis headers. Dock inte kodning då jag inte känner mig så säker på det ännu men det kommer senare säkert. Men jag vill utvecklas med headers så jag börjar med att göra gratis :)
 
Finns det något intresse?
Ellens blogg jag fixade.

Out

Drar ut och cyklar en sväng, haj då!

Återträff

Imorgon kanske jag får träffa världens bästa igen! Vi ska hjälpa dom att lasta Violina så jag får se om jag åker med och får träffa världens finaste tjej♥ Hoppas hon har det bra, saknar henne! Självklartt åker kameran med, bilder måste man ha så man kan längta efter henne.

Sir Donnerhall

Jag total älskar att sitta och titta på fina hingstar, speciellt dressyr. Haha, dressyrmänniska eller? Har blivit lite insatt i det nu när Wilma ska betäckas så. Hon skulle betäckas med Florenciano tror jag. Undrar hur många gånger jag har frågat mamma om vad han hette ;) Först var det Sir Donnerhall I think!

Words

 

All around the world

Denna lyssnar jag dag och natt på, så sjukt bra!

Lördag

Godmorgon! Lördag idag då. Har kvar min snygga bula haha, det var en kamp att dölja den på Ica maxi igår ;) Har tänkt att inte göra någonting idag faktiskt. Om inte mamma har planerat något. Kanske städar rummet, får se lite.
 
Men vi hörs, såklart! Alla håller tummarna för Tess och Izor idag, dom är ju på New Forest SM i Vetlanda!

Wilma på Ekerö del 2

HAHAHA!
 

Food

Ska äta nu. Men har fixat ny header och sånt, så om ni inte ser den tryck på F5! Godnatt om vi inte hörs :)

Wilma på Ekerö del 1

 

Denna konstiga dagen...

Vilken dag. Vaknade vid halv 5, käkade frulle och så. Åkte till Wilma, skulle lasta Wilma först och jag skulle stänga bakbommen. Precis då flyger hon ut baklänges och jag får bommen i huvudet, ont som f*n gjorde det. Har världens bula, hoppas den är över snart. Skulle ha gått på bio ikväll, men jag total vägrar gå runt med en bula i huvudet i stan. Så jag och mamma ska ha en filmkväll med chips och glass och glo på film :)
 
Men tillbaka till dagen. Sedan när vi hade fått Violina och skulle lyfta upp luckan högst upp så fick hon lite panik så vi lastade av henne och bara körde Wilma. Hela bilen gunga på färjan haha. Hon stog inte stilla en sekund lilla bruden. Men när vi var framme så var hon cool lungn och allt. Dom undersäkte henne och sedan släppte vi ut henne i en hage där. Glad var hon iallafall, men det var svårt att lämna henne lilla bruden♥

Stackars mitt huvud!


Im gonna live my dreams, someday and I will fight for it.

Drömmar är något jag tänker på varje dag. Jag har STORA drömmar. Jag tänker inte sitta på Ica hela livet, jag ska bli bland världseliten. Ja, det krävs mycket och det är en lång väg att gå men jag går den vägen. Att ha ett stall någonstans i världen med några av världens bästa hästar inom en viss gren - that's my dream. Att kunna ta emot hästar för tillridning, att tävla på hög nivå bland dom allra bästa i världen och vara bland dom bästa i världen - hur coolt är inte det?! Jag börjar med att jag har en hästkunnig mamma som har lärt mig allt hon kan, att jag har börjat träna dressyr på privat träningar för en ryttare som själv tävlat St George. Att få all den kunskap jag får varje dag den kommer jag någon gång att få andvändning för. Jag har inte tävlat mycket lokalt än, men jag har fått träna för bra tränare med bra hästar. Jag har fått utveckla en häst själv, både en häst på 23 år som jag red i 3 år och jag är glad att jag lade ner det arbetet jag gjorde -  annars hade han kanske inte levt så länge till. Även en 12:åring som var under igångsättning till att hoppat på borta plan även fast hon inte hade något register i galoppen. Ändå så klarade vi oss. Än har jag kvar henne vid min sida. Så ska det vara med mina hästar. Jag köper en häst och har den tills det tar slut. Jag köper inte och säljer, jag skulle inte klara det. Jag klarade det knappast när Wilma flyttade, jag insåg att det aldrig skulle bli några lokaltävlingar för oss, vi skulle aldrig få visa vad vi gick för. Men jag är glad att jag fortfarande får rida henne ibland och hon kommer aldrig att säljas - 99% säker på. Istället ska hon bli mamma! Men hästar kommer inte och går hos mig, jag köper den och den stannar - that's it.
Im gonna live my dreams, someday and I will fight for it.

Vad tittar jag på hos en häst?

Vad tittar jag på hos en häst?
 
Jag kollar för det mesta på ridbarheten. Ridbarheten är så mycket viktigare än steget. Utan hög ridbarhet - ingen häst som kan visa sina riktigt bra gångarter. Kolla bara på Idde, han har ingen märkvärdigt steg när han springer upp från hagen eller så. Det är först man börjar engera honom i ridningen, när han blir taggad. Det är då han blir ball - jäkligt ball. Men en hög ridbarhet är viktigare än bra steg.
 
Sedan att den ska vara runt 170 i manken då jag kommer bli runt 180 eftersom båda mina föräldrar är mellan 175-185. Men inte högre än 175 i manken. Sedan ska den såklart vara snäll och bussig, i viss hantering måste den vara snäll medans viss hantering inte spelar så stor roll. Såklart det spelar roll men inte på samma sätt som att den ska vara snäll att leda/borsta och sånt. Stammen är ju alltid ett +, men den tittar jag faktiskt inte så mycket på.
Kolla bara fina Tornesch!

Smäll

Nu är vi påväg 1timma senare och jag har fått bommen på transporten när Wilma slängde sig. Tur att jag inte fick den i ögat. (Fick den ovanför tinningen)


Godmorgon Sverige!

Trött man är idag, gick upp halv 5. Vilken höjdare, men vad gör man inte för världens bästa Wilma ;) Kameran åker med iallafall, får se hur mycket bilder jag hinner klicka idag. Men jag uppdaterar så gott som det går via mobilen. Ligger även några tidsinställda nu på morgonen :)


Fölis

Om ett år kanske Wilma får en liten fölis! Gud så sött det skulle vara, svart med bred bläs och 4 vita ben, mumma!Åker till Ekerö imorn med henne och Violina så ska vetrinären (kommer inte ihåg hur det stavas haha!) och kolla om dom brunstar fortfarande. Inte för att Wilma gör det, vilket är konstigt då hon bokstavligen brunstade varje månad på Ekeby ;)
 
Åhh, en mini Wilma kanske finns snart! Vem vet, man kanske införskaffar den?

Hoppningen

Hoppade Idde idag. Det var redan frambyggt så jag hoppade på det som fanns framme. Travade fram på helt långa tyglar och började sedan trava över bommar dock med korta tyglar. Han var lite slö men nör vi började hoppa så vart det mer fart. Hoppade fram på ett räcke och vilka dåliga språng. Jag har tappat min hoppsits lite, hamnar i bakvikt och det. Jobbade på det över alla hinder. Rullade sedan på en bana på 70-80 cm i trav haha. Hoppade grind och han tittade lite men inte mycket :)


To tha beach


Udda bilder

 

Kanel

När mamma red igår så var Kanel och Werner (två hundar på gården) där och kollade på sin matte när hon red. Passade på att ta några söta bilder på Kanel :)
 

Dagens planer

Godmorgon! Dagens planer blir inte så mycket faktiskt. Ska hoppa Idde typ, det är väl det enda nästan. Ska åka och hämta cyklarna från igår då vi bara cyklade dit och inte hem haha. Matkoma? Ska göra mig iordning nu :)

Godnatt!


Sen sommarkväll


Wilma 18 Juli

Wilma fick gå en sväng i skogen barbacka med mamma på marken. I början var hon snäll men sedan så stannade hon och höll på så då la jag på spöt på baken och hon bockade haha! Jag satt barbacka och höll med en hand och jag satt kvar! Bra balans eller?! Men sedan fick mamma ta henne så och sen så hoppade jag upp och red tillbaka. Mamma hade med sig kameran så dom kommer väl upp imorn på dagen :)


Grillar

Har grillat, sitter nu ute och pratar. Det är sommar!


@Wilma

Är hos Wilma nu. Det regnar knappt, perfekt ju. Glömde dock nyckeln men tog med Iddes träns så hon får ha det istället :)


Onsdag 18 Juli

Godmorgon alla! Är uppe med tuppen idag. Ska iväg till stallet för ihopsläpp med två i stallet som ska gå i samma hage som Idde och hans polare :) Sedan åker jag till Wilma och rider henne, funderar på att rida barbacka. Får se lite. Kvällen spenderas hemma hos en i stallet med grillen på! Så gott♥
 
Ha en underbar Onsdag så hörs vi!

Exet idag

Red Exet idag för första gången. Travare som Hero, men en aning annorlunda haha. Han var stel som en pinne. Så hela passet försökte jag mjuka upp honom, mycket volter med varierad storlek. Lite sidvärts och slarvisar och sånt. Travade inte så mycket då det gick bättre i skritten men till slut så kunde jag till och med trava och behålla formen :) Hoppas på att få rida honom lite mer när Lotta behöver hjälp! :)


Halvtimmes cykling

Sjukt trött efter en halvtimmes cykling. 244 kalorier, hur bra är inte det?! Har laddat ner Shape-up appen till iponen. Helt perfekt är den! Berättar hur mycket man får äta och sånt. Tänkte ta en liten cyklingstund innan jag åker till stallet också. Mycket ska brännas ;) Åkte aldrig till Wilma då jag övervägde det med att hon säkert var dyngsur och det åskade. Åker iallafall dit imorgon. Det är jag säker på!


SIHS 2012

Börjar nu (lite sent) att kolla lite på pogrammen till SIHS 2012. Jag, mamma, Tess och hennes mamma har planerat att gå hela Söndagen. Snacka om kul?! Jag har redan börjat att spara vilket jag brukar vara sjukt dålig på. Men förra året så hade jag runt 2000 som jag handlade för, sedan hade jag ingenting kvar haha! Så brukar det vara ;)
 
Förra årets shopping på SIHS.

Bildlänkar!

Någon som är intresserad av att ha en bildlänk i menyn? Kommentera då här så fixar vi det :)

Ut och cykla

Drar ut och cyklar en sväng nu, sedan ännu mera träning. Har beslutångest om jag ska åka ut till Wilma idag då hon säkerligen kommer vara blöt då det har spöregnat/åskat här. Men ni lär väl ju veta hur jag gör, någon gång haha. Ska fixa lite mer med bloggen också.
Edit: Cyklade aldrig, det började åska igen. Tränar hemma istället :)

Katten

Jag och mamma åt lunch på balkongen när katten kom, då åkte kameran fram. Han modellade så fint så fint så! Fina katten!
 

Musketörerna på bild

Dom tre hästmusketörerna!

Gårdagens lektion

Gårdagens lektion var mer än rolig! Den muntrade iallafall upp mig eftersom mitt objektiv är sönder... Men Idde var seg till en början, för seg. Men under lektionens gång så vart han piggare och piggare, till slut gick det rackarns bra! Jobbade på rakt spår och skänkelvikning, det börjar sitta nu. Det blir bättre och bättre för varje gång jag rider!
 
Tyvärr inga bilder, men på tal om det så hoppas jag att kunna rida en pogramridning på honom i höst :)

Handlar mat


Wilmis idag!

Borstade bara på Wilma idag och pussade på henne. Njut av dessa underbara bilder!
 

Wilmis idag!

Borstade bara på Wilma idag och pussade på henne. Njut av dessa underbara bilder!
 

Söndagens

Red igenom honom igår, på kandaret. Jobbade mycket skänkelvikningar från medelinjen ut till spåret och även på diagonal. Ökade lite för att känna hur maffig han kan vara, jäklar säger jag bara! Gjorde inte så mycket mer haha. Bilderna säger mer.
 

Lite olika

Är påväg hem från Wilma, eller hem kan man väl inte säga. Iallafall på väg till nästa stall ;) Red aldrig henne då jag inte hann, var och "shoppade" lite i handen också. Fick med mig ett par jeans och en top. Har med mig kameran, så bilder kommer både från dagens och gårdagens. Men först ska jag rida lektion på Idde. Har köpt en pullnosgrimma till tränset. Hoppas han blir snygg i det!


Dagen och mer

Det gick inte att blogga igår så därav inga inlägg på kvällen, sorry! Men aja. Var med Tess igår som sov över tills idag. Ska klippa mig idag och rida Idde+Wilma. Idde ska gå lektion och Wilma vet jag inte, haha! Får se om någon vill dra till stan med mig imorn, ni vet 1D kommer ju!! Annars drar jag in på Onsdag med Ellen och hoppas att dom är kvar ;)


Pizza

Har ridit Idde och bilder kommer! Men först ska jag äta pizza med mamma och våran kompis!


Älskar dig <3


One direction <3


@tv - falsterbo


Dagen i bilder

Lite bilder från dagen :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2409183/images/2012/pic_5001cf6de087c34e63004302.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2409183/images/2012/pic_5001cf6fddf2b31840005345.jpg" class="image">


On our way home

On my way home. Var i själva Norrtälje, gick in på utställningen och träffade Lotta som har häst i grannstallet. Såg sjukt många bilar jag skulle vilja ha, speciellt Mustang cab... ;) Eller Chevrolet. Åkte sedan hem till pappas kompis kompis och grillade och sitter nu i bilen på väg hem. Spöregn och om en timme är jag hemma. Mobilen har inte så bra batteri heller :( Kanske ska sova lite istället!


Saknar motivation

Jag har kommit in en svacka, jag har aldrig ett mål med min ridning längre. Jag rider bara "utbildade" hästar vilket är det tråkigaste som finns, ärligt talat. Där saknar jag Wilma, hon var långt i från färdig utbildad, man var/är tvungen att rida varje steg, varje sekund. Det är ridning, att rida en utbildad är bland det tråkigaste i livet. Jag skulle aldrig kunna köpa en läromästare, never!
 
Denna svackan är jag i nu, har inte äns lust att sätta mig på en häst typ. Nu överdriver jag väll, men ungefär så är det. Mamma har lurat mig på att rida lektion för henne på Idde på söndag morgon med kandaret. Det lockar väll lite men absolut inte mycket. Skulle nästan hellre åka till stan och shoppa. Detta är verkligen inte bra!!
 
Jag vill ha tillbaka Wilma, den man får rida för att få fram. Den man måste rida varje dag för annars blir hon galen. Den där som kräver den ridningen jag vill ge när jag rider.
 
 

Mot Norrtälje!

Tagga Norrtälje nudå! Ni behöver ju inte kolla på min fula hairstyle, palla inte fixa.


Godnatt! Har legat i sängen och kollat på mass videor med 1D. Såå glad att dom kommer i veckan! Amaagad, jag dör ;)


Peace out


2 ridpass

Första hästen ut var Hero. Han fick gå på banan idag med. Jobbade honom mest i skritten, att få loss honom i sidorna. Så att han är så mjuk som det bara går ;) Travade lite och gjorde samma sak där, många volter och rakt spår. Galopperade sedan lite på travbanan, vilket inte alls gick från början haha! Men till slut så :)
 
Idde red jag på travbanan/banan. Red först på travbanan med mamma och Totte, kan ju inte säga att jag krävde mycket av honom. Galopperade lite där innan jag gick upp på banan då han var så taggad fast han inte fick gå förbi Totte. (Mamma vill inte sitta på när/om han bockar haha ;) ) På banan jobbade jag inte alls, galopperade lite bara och travade sedan lite på travbanan som draghjälp åt mamma. Han fick sedan slicka slicksten, istället för morot :)

Anledningarna

Här kommer anledningarna till att jag inte har bloggat.
 
Åkte till stallet vid 1, red två hästar och var hemma vid sju. Åt och gjorde mig iordning samt packade, åkte med pappa och kollade på en jänkare som var till salu. Åkte och tvättade bilen och nu sitter jag här. Plus att jag inte hade något batteri i telefonen typ så :( Kanske inte bästa andledningarna direkt, menmen.
 
Nu vet ni iallafall!

Sry

Sry för nada inlägg idag, men har faktiskt inte varit hemma. Är inte äns hemma nu liksom.. Men jag ska berätta varför senare, så ni kanske förstår varför jag inte har uppdaterat som kag brukar idag. Peace!


En chans jag aldrig kommer att få

Det är inte alltid så enkelt att älska en häst, iallafall inte en häst som man aldrig kommer att få. Den sitsen sitter jag i. Jag läste ett inlägg JAG hade skrivit på facebook, om att det var denna hästen jag ville ha - ingen annan. Där kom tårarna. Jag vet att jag inte kommer att få henne, för alla tycker att det är fel häst för mig och säger att jag ska ha en häst att satsa på. Men jag klarar det inte. Då vill jag inte ha någon häst alls. Denna hästen är min bästavän, kolla bara på Ingrid hos dressyrmupparna. Hon har kvar sin Claudia fast hon inte får tävla, varför? Jo, hon är hennes bästa kompis. Jag frågade henne vad HON tyckte. Hon sa på rak arm att jag skulle ge henne en chans, en chans jag aldrig kommer att få. Hon kommer inte att bli en elit häst, men det skiter jag i. Hon är min bästavän, jag älskar henne.
 
Allting handlar inte om att tävla och prestera bra på varje tävling, att hoppa 140, rida MsvA dressyr. Det gör inte det. Kärleken till djuret är det viktigaste, så mycket som jag älskar henne. Det här kommer alltid att vara ett känsligt ämne för mig, oavsett häst. Men nu handlar det om henne. Jag har insett att det är henne jag vill, same shit om alla tycker att jag ska ha en häst som kan gå 150/MsvA dressyr. Jag vill ha en häst att ha kul med, att tävla ibland, att utvecklas med. En att älska.
 
Det handlar om Wilma, den mest personliga hästen jag någonsin har träffat på.
  
 

Fredag

Gomorgon! Vaknade nyss och ska väl ta och gå upp nu. Somnade inte förrän tre inatt så. Rider Hero och Idde idag, roligt roligt!


Dagen och mer

Wilma bara borstade jag och myste med då jag inte åker ut på två dagar...Men hon var lika glad ändå, haha ;)
 
Idde fick gå ett lungt pass på volten. Hade inga handskar så jag kunde inte rida ordentligt. Han var seg och ah, men han skötte sig ändå ganska bra. Red några skänkelvikningar eller rättare sagt försökte! Men till slut var han fin så jag slutade då. Stog och snackade med Madde, Tess och hennes mamma en stund tills Idde hade fått nog på att stå stilla. Så jag gjorde iordning honom och gick ut och betade honom då han har gått ner i hull sen vi slutade beta honom vilket inte alls är bra :(
 
Imorgon ska jag rida Hero och Idde. Hero får nog gå på banan/travbanan och Idde ut i skogen/travbanan med mamma och Totte! Lördagen är fullspäckad, drar till Norrtälje på deras power meet hela dagen!

Vänta en stund

Kom nyss ur duschen. Mer update väntas, men först Ellens header! :)

Flugspray

Nu behöver jag eran hjälp. Min flugspay har tagit slut och jag ska köpa en ny, men vilken sort? Vilken sort är bäst? Någon som har tips?


Dream big

"Har man en dröm man tror, så ska man fajtas för den" Adam Lundgren, One2five.
 
Dessa ord är SÅ sjukt bra. Det är exakt vad man ska göra, exakt vad Adam själv gör. Detta SKA vara med på min blivande header, så sjukt sant.
 
Stolt One2fiver! :)

Mot Wilma

Ska iväg till Wilma nu. Ska bara borsta och mysa då hon har gått 4 dagar i rad. Så idag blir det en vilodag för damen :) Senare ikväll så ska jag rida Idde, då mamma ska rida herr Totte som är en liten shettis på 185 cm i manken, hmm. Blir nog volten eller travbanan då. Men vi hörs där emellan, promise ;)
Lilla Totte och mamma i söndags :)

*hyperglad*

Nu är jag hyper glad!! Alla säger att 1D kommer till Sverige nästa vecka, nu dog jag seriöst. JAG KANSKE FÅR SE NIALLER <3 Nu ska jag fortsätta kolla på tv, var bara tvungen att berätta hur glad jag är!! Godnatt folk från en hyper glad Johanna!


Bildminnen #2

Första tävlingen på Wilma, världens finaste som gjorde att vi vann LC:n. Kärlek till henne som kämpar för att vinna♥
Dock är inte alla från LC:n då vi startade LB också, dock så gick det inte lika bra!
 

Wilma 11 Juli

Red Wilma lite på volten idag och sen en sväng i skogen. Jobbade henne med lite skänkelvikningar från medelinjen till spåret. Funkade bra dock så var hon lite trögfattad för flyttande skänkel så jag tog spöt och förstärke skänkeln lite. Hon skötte sig bra så jag skrittade ut en sväng. Hon började bråka på asfalten men till slut så gav hon sig och gick bra fram tills vattenpölarna där jag ville att hon skulle gå i dom. Till slut så gick hon faktiskt i dom efter lite övertalning. Skrittade sedan tillbaka och hon skötte sig super. Även fast grabbarna kom galopperandes i hagen brevid så var hon ändå ganska lugn vilket var skönt!


Bildlänkar?

Funderar på att börja med bildlänkar i menyn nu igen, hmm. Är det någon intresserad av att få det? :)

Detta är sjukt bra!

Detta är BRA musik, förutom 1D då. Lyssna och njut, det är sjukligt bra!
 
 

Onsdag

Onsdag idag då. Wilma ska gå en sväng i skogen igen, hon gillar det ibland faktiskt. Tanken var att jag skulle rida Idde också men jag orkar/hinner inte då jag måste träna innan mormor och morfar kommer ikväll. Så jag skippar det idag.
Ha en bra Onsdag så hörs vi!

Sur!

Jag HATAR blogg.se!! Går inte att ladda upp bilder, gå och dö!! Youtube skiten funkar inte heller, jäkla piss skit!! Istället tror jag att jag ska sova, pallar inte med dessa skit saker. Godnatt från en sur Johanna!
 

3 hästar ridna

Helt oplanerat red jag 3 hästar idag. Eller 2 av dom skrittade jag bara haha.
 
Wilma: Red samma runda som igår, fast idag började hon bråka redan på asfalten men jag fick igenom det till slut. Sedan när vi kom till deras hage som går jämsides med vägen (i skogen) där hon började igen. Men efter några snurrningar så gick hon som en klocka! Inget mer bråk över huvudtaget. Helt på långa tyglar, lungt och säkert ;)
 
Sedan skulle Maja i vårat stall skritta ut Totte i grannstallet men hon hade inget sällskap så hon frågade om jag ville rida Myrah.
 
Myrah: Första gången jag satt på henne, gud vilken pigg skrutt! Jobbade henne lite och hon var fin, hon slog sig fri lite då och då men annars riktigt fin! Tydligen så kunde hon stanna med nya ryttare, men här var det tvärtom! Vi skrittade halva slingan.
Sedan var det Heros tur.
 
Hero: Tanken var att rida på travbanan men det blåste så mycket såjag började att rida i ridhuset där det var så varmt efter ett tag. Så därför gick jag ut för att ta luft. Galopperade även lite på banan i vänster varv och gick sedan in igen för att galoppera lite i höger varv. Han var lite stel i sidorna men mjuknade ganska så fort och vart fin! Gjorde inte så mycket med honom då han inte riktigt är igång (han flåsar efter att ha gått upp från hagen, hmm).

Del 2 från gårdagens träning

Här kommer del 2 från gårdagens träning, även några efter bilder kommer senare!

Gårdagens ridpass - bilder del 1

 

5 saker ni inte visste om mig...

...jag har fått en av mina bilder som jag har fotat på min tränare publicerad på en av bloggarna på Hippson.
...jag älskar mat, helst onyttig mat! Wannabe Nialler <3
...jag har svårt att lita på människor.
...jag har stora planer för mig.
...jag är envis vilket är bra om man ska rida Wilma ;)

10 juli

Sitter i biöen påväg till Wilma nu. Om det inte blåser så mycket så rider jag på banan och jobbar henne lite lagom. Annars blir det en tur i skogen idag igen, då blir väl hon glad! Ska rida Hero senare ikväll tänkte jag. Blir nog travbanan med mamma och Idde :) Endast jobba på att lösgöra honom och få mer fart, tröttisen går ju faktiskt på bete och slöar dom andra 23 timmarn på dynget ;)


Duktig!

Träningen igår kändes så bra! Hann inte riktigt rida fram riktigt så som jag ville, men jag kände att det inte gjorde så mycket då jag hade flyt i traven hela tiden och gjorde bra skänkelvikningar. Till lektionen nudå. Han kändes pigg och framme och med på noterna. Red lite innan för spåret på långsidorna för att inte fastna vid vägen, rider alltid innanför på lektion :) Började sedan med skänkelvikningarna från medelinjen ut till spåret. Första gick inte alls bra, så då hade vi en liten lektion om hur man gör en riktig skänkelvikning haha. Det behövdes verkligen ;) Sedan gick han som en klocka, skänkelvikningarna satt så bra så! Tog därav ingen galopp då han "var" trött i bak då mamma gjorde piruetter i galoppen igår. Lite träningsvärk kanske? ;)

Gårdagens outfit

Hjälm-Charles Owen Wellington
Tröja-Gina Tricot
Ridbyxor-Horselife
Stövlar-MH
Schabrak-DM
Benskydd-Protector
Träns-Lyckås

Thumbs up!


Wait

Ni får vänta lite med bilderna och det från idag. Sitter och myser med katten pä balkongen, men det kommer ikväll/imorn!!


Outfit - grön/svart

Knåpade ihop en outfit som jag själv vill ha, iallafall sporrarna! Dör så snyggt! Dock så vart nyanser på det gröna inte det samma, men shit same. Lika snyggt ändå ^^

Träning

Off to stallet, hm. Har besluts ångest över vilket schabrak jag ska ha, haha!

Första uteritten

Först så var hon motvillig och ville inte alls. Men sedan vände vi och gick en annan väg (som leder till samma stig fast man kan rida den åt två håll) Skrittade en bit in på den och när vi var halvvägs så tvärstannadd hon. Jag snurrade runt henne för att få henne att gå. Hon halkade ner i diket men kom lika fort upp. Skrittade sedan en bit till för att sedan vända och skritta tillbaka. Jag kunde tillochmed skritta på långa tyglar(amazayn). Haha, hon var svettig när vi kom tillbaka. Gumman då!


Måndag

Måndag i dag då. Ska åka och fida Wilma nu på dagen och sedan rida Idde ikväll. Dressyrträning på Idde och uteritt på Wilma då det är bra väder, eller jag ska försöka få förbi henne vid silage balarna ;) Men det ska nog gå, även om det tar lite långt tid. Vi hörs nu när dom har fixat blogg.se appen. Det går dock inte att ladda upp bilder men aja.


Världens finaste♥

Så lycklig över att få rida henne igen, made my day♥
 

Today

Skrittade Wilma idag, hur lycklig kan man inte vara?! Hon kändes så rund om ryggen, hmm fick ju knappast runt sadelgjorden. Men iallafall så jobbade jag henne lite i skritten. I början sköt hon in rumpan och viftade på huvudet haha. Men mot slutet så gav hon sig och var riktigt fin! Men hon går ju inte riktigt fram, men jag förstår det då hon har stått i över 1 månad. Måste bara komma igång med grunderna igen så!
 
Ni anar inte hur sjukt bra det känns att kunna utvärdera ett pass på henne igen! Det är lycka!

Today

Skrittade Wilma idag, hur lycklig kan man inte vara?! Hon kändes så rund om ryggen, hmm fick ju knappast runt sadelgjorden. Men iallafall så jobbade jag henne lite i skritten. I början sköt hon in rumpan och viftade på huvudet haha. Men mot slutet så gav hon sig och var riktigt fin! Men hon går ju inte riktigt fram, men jag förstår det då hon har stått i över 1 månad. Måste bara komma igång med grunderna igen så!
 
Ni anar inte hur sjukt bra det känns att kunna utvärdera ett pass på henne igen! Det är lycka!

Första turen på över 1 månad!

Jag red Wilma idag!! Eller red och red, men skrittade henne, ska göra det 1/2 veckor nu! Passar perfekt när mamma och pappa har semester. Men iallafall så skrittade jag henne på banan lite dä vi inte hann ta en sväng i skogen då mamma ville ha glass xd. Men iallafall bilder kommer, men först ska mamma rida 2 hästar och kvällsfodra :)

Söndag

Hej på er! Söndag idag då. Åker ut till Wilma om en timme typ, hoppas på att hon inte är öm i sina fötter. Isånafall blir det en skogstur, mamma följer med med kameran i högsta hugg. Är borta hela kvällen i stallet såklart, var annars? ;)

30 grader och skinn byxor

Dagen har varit sjukt bra! Chillade bara runt i stan, 30 grader varmt och jag gick skinn shorts. Smart där, väldigt smart. Men det svalnade ganska mycket sedan på eftermiddagen. Kom hem vid halv åtta, åt och sitter nu här. Dock ska jag sätta mig vid tvn snart och umgås med mamma. Nästa Lördag blir det Norrtälje istället, även till pappas kompisar kompisars (oj vad jobbigt det vart nu) som har hästar tydligen? Tror även att det var crusing där då om jag inte hörde fel, höhö.
 
Men vi hörs imorgon!
Saknar detta så sjukt mycket!

Träna och ät

Jag tycker att så länge man tränar utan för ridningen eller den sporten man håller på med så får man äta gott. Man får unna sig, men man behöver verkligen inte äta allt som finns, men lite av det! Jag cyklar och håller i gång så gott som varje dag, men jag försöker även att unna mig lite gott ibland men inte för ofta. Men jag tycker att så länge man tränar varje dag - så får man äta lite gott, men inte för mycket!

30 grader

Sitter på taco bar, seriöst det är 30 grader och jag har skkinnbyxor/shorts. Håller på att dö, så sjukt varmt och ingen vind :( Men jag överlever hoppas jag ;)

I only miss you when Im breathing

Åh min fina Wilma. Så sjukt vad jag älskar henne, I love you to much <3
 
 

New in - DM

Titta vad som har kommit! Dock är det beiga schabraket mammas, men pikén och det blåa schabraket är mitt. Wilma ska få inviga det :)
 

Fina Idde <3

Fina fina Idde♥ 23 år gammal men still going strong!
 

Mot Västerås!

Nu drar jag mot Västerås! Lär väll höras under dagen, har även ett par tidsinställda som ploppar upp ibland. Ha en bra Lördag!
Igga dubbelhakan hahaha, men iallafall. Dagens outfit!

Ny header

Ny header, knåpade ihop den igårkväll? Vad tycks? :) Tryck på F5 om den inte syns.

Taggar upp med fredagsmys!

Ska sätta mig framför tvn med jordgubbar och godis, mys♥ Laddar upp inför morgondagen. Klockan 9 rullar vi mot Västerås och möter/hämtar pappas kompisar som har likadana bilar, se upp för BMW gänget på väg till Västerås! Drar in dit där utställningen på bilarna är, hänger där och drar sedan in till stan för crusing antar jag. Har varit där i 2 år nu, 3 året i år. Ni anar inte hur sjukt taggad jag är, det är verkligen att leva livet!
 
Hmm, börja inte tro att jag ska bli rockabilly nu men det är så sjukt roligt att kolla på gamla bilar, ooops. But that's my life ;) Vet inte alls när jag kommer hem, kan bli klockan sju till mitt i natten. You never know!

Idde + Hero

Dagens två ridpass.
 
Hero: Red på volten. Joggade honom och red mycket på fyrkantspåret och att han inte skulle söka sig mot utgången eller hoppa till för blåsten. Galopperade sedan lite på mittenvolten vilket funkade super bra. Det märks att han är utbildad för att vara travare, för han är fin! Skrittade sedan av på travbanan.
 
Idde: Idde hoppade jag.Hade först travbommar på medelinjen med ett långt avstånd då jag ville att han skulle sträcka ut på steget lite mer. Funkade super bra! Byggde sedan upp två hinder på långsidorna för att jag skulle hoppa på volt. Kom dock bara i trav då jag inte hade någon ork att hålla honom i en jämn galopp fram till hindret. Så därför vart det trav. Byggde om och hoppade ett räcke med travbom framför. Slof inte höjd rekordet men vi kom upp till samma, 90 cm vilket är högt för honom. Visst, han är tävlad 110 men slutade ju hoppa på grund av en anledning liksom. Men nått skutt ibland funkar super bra, hittils!

Väntar på nästa ridpass

Hmm, sitter i stallet och väntar på att kunna göra iordning Idde inför lite små skutt idag. Har inte ätit lunch vilket betyder halv hungrig Johanna och sur. Men Hero gick som en klocka! Nu ska jag fortsätta knapra på min morot som Idde erbjöd mig att ta eftersom jag var så hungrig ;) 

BARA bra nyheter!

Har bara bra nyheter att berätta, för tillfället ;) Okej, vi börjar med Wilma.
 
Vi drog av skorna på henne igår så numera går hon barfota runt om vilket är skönt för mig då jag kanske kan sätta igång henne lite lagom (som skogsmulle). Jag är så hyper glad!
 
Sedan har mitt och mammas två schabrak och min piké kommit från dressyrmupparnas collection! Ska hämta ut dom ikväll :D
 
Sedan ska jag kanske börja rida Sebelius mer där Wilma står då han ska säljas och behöver komma igång igen efter sommarvilan. Så mer ridning och allt!

Fredag

Godmorgon! Vill ni ha lite dagens planer så här på morgonen? Mitt vanliga planer inlägg haha ;) Nej men idag blir det full motion. Cykla till stallet och rida Hero samt hoppa Idde. Sedan cykla hem. Så att jag kommer att vara i stallet hela eftermiddagen idag. Bara skönt egentligen då det inte är så varmt, kameran hänger med också :)

Ha en underbar fredag :)

Jag provar ett tag

Okej jag slutar INTE blogga. Men däremot så kanske jag tar en paus. En del av mig vill blogga och ge gärnet på det medans andra delen av mig tycker att jag ska bli en normal människa och inte blogga. Jag tycker att det liksom är skönt att inte behöva ta med kameran för er skull men samtidigt så vill jag visa vad jag gör varje dag. Jag kör på ett tag till och ser vart det leder, nu kommer ni vara glada! Antingen börjar jag imorn eller på Lördag, ni lär väll märka det ;)

Jag sluta?

Jag vet inte om jag ska ta bort bloggen, det känns som att jag inte gjord för detta. Jag vill inte behöva sitta vid datan från morgon till kväll när ni ändå inte kommenterar ett skit? Tar beslutet imorn.

Filmen


Dagens

Dagens träning vart mycket skänkelvikning från medelinjen och till spåret så att jag kom ut i samma varv men en galopp efter (dom sista gångerna). Det funkade super och min sits har blivit så mycket bättre sedan jag har börjat att rida lektion. Nu är vi hårdträning!
 

Idefix

Info kommer

Över min förväntan!

Träningen gick så sjukt bra!! Tränade mycket med skänkelvikningar och galopp efter, åh hej vad duktig jag är! Mer utvärdering med bilder och film kommer någon gång ikväll/natt ;) Men nu blir det duschen och sedan datan.
 
Vi hörs med ett sprakande glatt humör och mycket bloggning, även ett deepshit inläggg, nästan lite för djupt ner i graven.

Celine

Info kommer

Johanna

Info kommer

Olly Murs med Niall

HAHA omg!
 

Mot stalleeeeet!

Nu drar jag till stallet, CHIAO!

This week

Måndag: Lektion på Idde. Cykla till/från stallet.
Tisdag: Åka till Wilma. Cykla?
Onsdag: Cykla till/från stallet? Rida Idde?
Torsdag: Hoppa Idde och åka till Wilma.
Fredag: Rida Hero.
Lördag: Västerås med pappa på crusing hela dagen.
Söndag: Wilma.

Svar på frågestunden

Ellen:
1. Hur mycke rider du Idde nu?? :) 3-4 dagar i veckan.
2. Kommer du ta dig tid att sätta igång Wilma eller väntar du tills nästa år?? :) Det beror helt på hur hennes fötter blir när hon har fått av skorna men förhoppningsvis så att jag kan rida ut henne i skogen. En liten skogsmulle!
3. Favoritaffär vanlig och häst?? :) Gina och åhh vet faktiskt inte..
4. Vad har du mest av i hästväg alltså schabrak/pannband osv?? :) Helt klart schabrak även typ 50 borstar hehe.
5. Vad tycker du om din kamera asså bra och dåligt?? :) .Finns inget dålig, just good stuff
6. Vilka "småkända" hästbloggare och ryttare har du sett i verkligheten?? :) Kristina warg, Pontus Lidsell, Nicholai, Rosanna Zimdahl och såklart Heros ägare, Stockholmsjenna ;)
7. Vad tycker du om Nellie Berntssons ridstil?? :) Den är bra, fast gillar den mer på Stella.
8. Favoritlåt för tillfället?? (Inte Cody eller killarna!!) :) Helt klart One2five med covern Don't wake me up!
9. Vilka färger tycker du passar bäst på hästar?? :P beror på vad för färg du har på hästen.
10. Ska skaffa blogg igen kan du något bra namn?? :P <333 nope, sorry <3
 
Louise:
1. Din favoritfärg på outfit? :) Hm, röd eller blå. Stilrent men utstickande färger.
2. Det bästa med Idde? Han VILL jobba hela tiden.
3. Kommer du sakna Blåkulla nu när du har slutat? Ärligt talat, nej. 
4. Det läskigaste du varit med om med häst? En hel jäkla dag var läskig typ, iallafall händelserna. När Galleur (hos Lundbäck förra året) snubblade och jag flög i backen och ambulansen kom. Haha, dom frågade om jag hade snusat eller nåt, hade sand i munnen. Men det var ingen fara, samma dag åkte jag av ute i terrängen och skrapa upp armbågen och har kvar ärret fortfarande, ett år senare. Men han var ju så in i bomben taggad, inte varit ute på banan på över ett år.
5. Favoritmärke, alltså menar då typ Mountain Horse eller liknande? Lätt Kingsland och Animo, även JW.
Kramkram <3 Kram på dig sjaaaalv ;) <3
 
Ella:
1. Vad tycker du är roligast med ridningen? Att utvecklas, att träna, att känna sig som ett team med hästen.
2. Vad satsar du på det här året? :D Ja du, att kunna rida ett LA/Msv pogram på pogramridning/klubbdressyr med Idde och godkänd procent.
3. Är Don't wake me up cover by One2Five din favoritlåt just nu? :) Yes, fast såklart Codys nya Wish you where here :)
Ellen:
1. Varför ska du sluta på Blåkulla?? :O Jag lär mig ingenting där längre, jag vill bli något innan jag är 15 iallafall. Jag vill kunna rida junior klasser på hög nivå innan jag är 15 iallafall. Varför lägga pengar på sånt där man ändå inte lär mig något?
2. Ska du börja på något annat ställe eller fortsätta på Idde och Wilma?? :) Jag fortsätter rida olika hästar i stallen på Ekeby, får se om jag börjar rida någon mer häst hos Wilma.
3. Om du skulle få köpa häst utan prisgräns vad skulle du kolla efter hos hästen?? :) Det kostar vad det kostar. Jag kollar efter hög ridbarhet, det kommer man långt på, längre än på bra steg/teknik.
4. Om du fick välja en ponny och häst från Blåkulla att köpa och tävla/rida vidare på oavsett storlek asså typ om hästen fick växa du krympa haha hoppas du förstår?? :P  Lätt Trixa, inga direkta gångarter. Men en sjukt trevlig lite ponni <3
5. Om du fick beskriva och välja hur din häst skulle se ut osv hur skulle den se ut?? Asså höjd/färg/tecken/steg osv ;) Den ska vara runt 170-175 i manken, helst fux eller skimmel. Om den är fux så helst 4 vita strumport. Steget ska vara normalt, man ska kunna rida fram det. Men den ska INTE gå så naturligt. Titta bara på Idde, han luvsar runt i skogen med ett helt normalt steg dag in och dag ut (inte riktigt då). Men det finns att ta fram när man vill ha det, man spar på det man har.
6. Vilken kille är snyggast inom ridsporten?? :P Asså som JLV och dem där JLV lätt.
7. Vilka ponnys har "fastnat" för från PA alla säsonger?? :P Hm, Destiny och Bilbo faktiskt :)
8. Hur brukar du lägga upp ett ridpass på Idde?? Asså hur du länge du börjar skritta osv.. ;) Skrittar typ 2 varv på travbanan, värmer sedan upp efter hur han känns och så men ungefär 5 minuter skritt/trav och lite mindre galopp om det är lektion.
9. Kanske redan har frågat men hur långt vill du komma i ridningen och vilken gren?? :)  Bland världens bästa ryttare, har inte riktigt bestämt mig ännu. Beror helt på vad jag har respekt för att göra.
10. Erhm vad vill du bli när du blir stor om du inte får välja något med hästar?? :P Finns inte på kartan att jag inte ska hålla på med hästar.
Haha några mer frågor :P

Natter

Nehepp det vart ingen träning idag. Istället ligger man i sängen och käkar godis haha ;) Men ska väll lägga mig i tid idag, funderar på att cykla en sväng imorgon innan stallet istället.

Wilma 1 Juli

Var hos Wilma idag. Tog fram flugsprayen idag, någon gån måste det ju funka. Hon skötte sig bra till och från, så länge jag klappade henne och pratade med henne så funkade det. Dränkte henne i det, hm undra vad myggorna och flugorna tyckte om det ;) Sprutade extra mycket på inken då jag hade glömt nyckeln så jag hade ingen helosan...men sprayen håller iallafall flugorna borta!
Nej nu blir det motionscykeln en halvtimme sedan dushen och sedan sängen mys i sängen :)

Stolt svenne!

Denna covern spelas ur mina högtalare dag som natt, seriöst. Jag somnade till denna covern TVÅ nätter i rad, vaknade sedan klockan 5 varje morgon och tog av mig hörlurarna och mobilen från magen innan jag somna om igen. Kan ni fatta att det här har hänt hela helgen? Jag tycker ni borde ge dessa killar en chans, dom är begåvade. Dom gör den 100% bättre än orginalet, kan inte fatta att dom är svenska också. Stolt svenne!
 
One2Five, lägg det namnet på minnet.
 

Lektion

Sitter i ridhuset och kollar på mammas lektion nu. Hörs mer senare!

1 juli

Vaknade nyss, orkar inte dra upp datan så ni får mobilblogg nu. Wilma idag då, ska  kika på hennes hovar. Hoppas på att dra av skorna idag så hon slipper tappa dom hela tiden. Åker sedan direkt till Ekeby, funderar på att lägga mig och sola i stallet medans mamma rider lektion ;) 
 

Nattinlägg

Hejhej, ligger i sängen och lyssnar på One2five. Kan verkligen inte slita mig från deras nya cover, bättre än orginalet. Jag säger bara det, dom kommer att bli stora, riktigt stora! Men nej, nu ska jag fortsätta lyssna och spana in en massa saker som jag måste ha. Synd att det är så dyrt bara... ;)

RSS 2.0