New in

Detta är mina inköp idag ↑
 
Åkte till Hööks idag för att köpa nya ridskor att ha på sommaren då jag vill kunna välja emellan ridstövlar och skor. Så det vart dom till höger och även flugspray till Wilma (till vänster). Fick även en keps av pappa :)
 
Denna vart det ↑

Lördag

Godmorgon, höhö. Vaknade nyss typ. Tror inte att vi åker ut till Wilma idag, hon lär ju bara vara dyngsur av den svenska sommaren... Åker ut imorgon iallafall ;) Istället blir det Hööks, ska köpa nya ridskor och om jag hittar något mer. Men vi hörs under dagen!

Crusing i stan

Efter senaste inlägget så dushade jag, packade och åt. Tittade sedan på One2fives twitcam, surt att jag inte hann kolla klart. Gick till pappa och vi åkte in till stan på crusing. Jäklar vad bilar det var ;) Kom hem vid nio och nu sitter jag här. Tänkte faktiskt ta och lägga mig snart, är ganska så trött så. Lyssna på One2five <3
 
Deras nya cover :)

Hero

Cyklade till stallet idag och mötte Jenny. Hon hade borstat Hero och så. Fixade sedan klart honom och hon skrittade runt travbanan ett varv och joggade sedan på ridbanan innan jag fick hoppa upp. Kände på honom i skritten först och han var fin, i traven var det bedtydligt lättare att jobba honom. Jäklar vad han var fin! Galopperade honom också, lika fin där.
 
Så, jag ska rida honom när Jenny är i Falsterbo :) Ska bli skojsigt, eftersom han är en sån fin häst! Hoppas att alla kommer att få sitta på en sådan väldriden travare någon gång i sitt liv. Jag ändrade helt min uppfattning om travare, dom kan dom med.
 

Lång och fin

Några bilder från gårdagens hoppning, jag tänkte verkligen inte på hur han gick med huvudet. ENDAST fokus på min sits, min stabilited vilket verkligen behövdes :)
 

I want you to be mine <3

 

Jag älskar dig <3

 

Gårdagens film

Film från igår, jag har mina svagheter i know :)
 

Gårdagens markarbete

Gårdagens ridpass kändes bra mot slutet. I början jobbade jag som mest på min sits vilket gav resultat. Travade över upphöjda bommar och han skötte sig super bra! Trampade på jämt med bak och lyssnade bra. "Hoppade" sedan två socerbits hinder på volt. En på lägsta och en på mellersta, till slut var jag tvungen att trava över dom för att få honom lungn. Galopperade sedan på dom igen och då gick han som en klocka! Nästan ingen dragkamp och bra avstånd, så nöjd :)
Han må vara lång men jäklar, titta bakbenen ;)

Sov gott!

Nu är det min tur att sova. Upp halv nio imorn, tar cykeln till stallet. Mer får ni veta senare ;) Massa tidsinställa kommer upp under tiden då jag är borta. Ska kolla på twitcam med One2five imorn också, såååå sjukt roligt då jag missade förra...Helgen lär bli grym! Till Hööks på lördag och köpa keps (i en annan affär) och om det är cab väder så åker vi in till stan på raggarträff! Sjukligt nice, drar även till Wilma på söndag :) Hoppas på att hon kommer till MIN röst och inte pappas, även fast han inte är med. Någonstans där i mellan måste jag cykla runt 1 mil också, ojoj. Bloggen lär väl lida isånafall, It's gonna work!

Hjälp mig!

Please like it ;) http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/4089/4467e39eafa77cb72edb49f8f219185118f824b2/

Frågestund!

Tillräckligt med mycket frågor så kommer svaren i en videoblogg :)

Nästa stall på g

Sitter i bilen påväg från Wilma till nästa stall. Hör på här nu, Wilma kom när min PAPPA ropade. Ett stort + på Wilma att känna igen min pappa, sedan har jag/vi alltid trott att hon har varit rädd för killar då hon bet en kille i stallet förut. Men idag bevisade hon att hon inte är det- hon gillar pappa! Men nu blir det snart hoppning på Lurvas :)

Off to stable

Nu åker jag till Wilma, hoppas på att hon vill komma idag då :) Om vi får med henne upp så får ni bilder idag/imorn.

Slappdag som alla andra dagar

Har ängat hela eftermiddagen i soffan med iphånen ;) Kameran är på laddning inför Wilma och hoppningen på Idde. Får se om jag får upp dom idag annars ploppar dom upp dom imorgon när jag är borta. Är så sjukt trött nu, har kollat på en interjuv med Harry och Niall som fick mig på bättre humör och mycket piggare, så ska det vara!
 
Good as It gets.

<3


Saker ni kanske inte vet om mig...

Här kommer del 2!
 
-Jag älskar att shoppa. Jag kan köpa vad som helst nästan.
 
-Jag köper hellre billigare saker för att få fler saker istället ;)
 
-Jag ÄLSKAR olika pojkband.
 
-Jag läser dom flests stora bloggarna. Fast jag har börjat att tycka dom är tråkiga faktiskt.
 
-Jag rider fortfarande inte förbi där mina sista bilder med Mirage togs, ute på slingan. Jag total vägrar, minnerna spricker upp för mycket.
 
-Förut hatade jag jeans. Jag har bara ett par just nu, haha.
 
-Jag älskar Cody Simpson, 1D och One2five <3

Planerna för dagen

Även om min första plan förstördes så har jag andra planer. Åker till Wilma vid 4, sedan till Ekeby och hoppa Idde. Får se lite vad vi hittar på idag. Han gick ju mest markarbete förra veckan. Typ hoppa på volt? Ni lär väl få veta någon gång ;)

Saker som ni kanske inte visste om mig... del 1

-Jag tränar. Fast det funkar inte så bra direkt, håller sig 3-4 dagar.
 
-Försöker att inte äta godis. Hejhej tjockis.
 
-Äter hellre chips före godis.
 
-Jag red min första privatlektion när jag var 4 år. För samma tränare som jag rider för nu ;)
 
-Jag är 167/168 cm lång typ.
 
-När jag får häst ska det absolut inte vara en ponny. Ponny går fet bort, visst jag kan ha en ponny i ett år innan jag är förstor.
 
-Jag ÄLSKAR att rida stor häst, så sjukt mycket roligare än ponny!
 
Kommer en till del ;)

Sur

Vaknade halv nio (somnade vid kvart över 2 inatt...) och gick upp för att cykla. Tror ni då inte att nyckeln till cykelrummet inte går in? Åh, jäkla piss skit. Får se vad jag göra av denna dagen...

Jogging på taggad häst

Idde skulle egentligen inte ha gått idag, men han får vila på fredag istället. Skrittade först ut runt halva slingan vilket tog ca 30 minuter. På rakan som finns där så red en tjej om mig och galopperade framför vilket han också ville göra. Så han började takta och hålla på haha. Joggade honom sedan lite på volten i trav och galopp. Inga krav alls, bara så att han får sträcka ut efter 3 dagars hårt arbete. Han skötte sig super men drog sig mot utgången hela tiden söten ;)

Ingen tid över

FÖRLÅTFÖRLÅT FÖR USEL UPPDATERING! Men jag har har verkligen inte haft tid med att sätta mig vid datan en ända gång idag. Först var jag och shoppade med Tess, åkte till stallet, red Idde, cyklade 1 mil, duschade, åt och nu sitter jag här. Vänta er inlägg som rullar in idag och imorgon då jag lär sova bort halva dagen ;)

What dosent kill makes you stronger?

Alla har åsikter om allt, även jag. Man har rätt till att tycka till om allt, men JAG tycker att det går över styr när man börjar snacka om att man är så bra och att man själv har rätt om ALLT. Speciellt om att man rider dåligt, jämt få elaka kommentarer om att du rider hästen fel blabla. VISST, man får tycka till om allt och alla. Men på en bra nivå, en nivå som inte är ÖVERDRIVEN. Om man tycker FÖR mycket om allt och alla, håll det då inne. Du skapar bara problem med alla dina kommentarer. Människor som blir ledsna/arga eller bara skiter i det. Men det sätter sig långt inne och finns alltid där, som en flashback. Tänk FÖRE du skriver något, inte EFTER du skriver något.
 
What dosent kill you makes you stronger? Jag skulle faktiskt inte riktigt tro på detta, för det sätter sig lååångt inne och tar lång tid att glömma bort det. För lång tid.

Godnatt

Nu blir det att sova, orkar inte vara uppe längre. Måste orka upp 9 imorn, ojoj, sov faktiskt till halv 12 idag ;) Men godnatt och hare gött!

Summertime

Kvällen spenderades i stallet och kollade när mamma red Idde. Åkte sedan och köpte mat och kollade faktiskt på tv för en gångs skull ;) Är sugen på värsta deepshit inlägget men har inte något att skriva om, jo juste har jag visste! Morgondagen ser ut så att jag ska åka med Tess till handen och mini shoppa, riktigt nice. Hare gött tills vi hörs igen!
 
Bjuder på denna UNDERBARA älskade låt. Så sjukt bra, men så gammal. Oldie but goldie, såklart med Cody! <3
 

Film från igår

Film från igår, vilken utveckling vi har gjort!
 

Fler bilder

Några bilder från gårdagens träning på Idde. Om ni undrar varför jag har ett spö mellan tummarna är det för att rätta till min sits och hand :)
 

Oldie but goldie - natthumor


Dagens träning

Dagens träning kändes ganska så bra. Idde var väldigt lösgjord och lyssnade riktigt bra ända från början. Jobbade med min sits och handställning och det där haha. Funkade riktigt bra mot slutet så jag är ganska nöjd faktiskt :)

Torsdagens hoppning - bilder

Här kommer några få bilder från torsdagens hoppträning. Vart inte så många då mamma inte hade kameran uppe så mycket, menmen, några bilder iallafall ;)
 

Ut i regnet

Nu blir det en springtur i regnet, önska mig lycka till! ;)

Måndag 25 juni

Godmorgon kanske man inte ska säga direkt hehe. Sitter och fixar Ellens blogg, sedan denna lite och sedan ska jag förhoppningsvis cykla till Lillhästen. Ikväll blir det lektion på Idde, roligt!
Ha en underbar Måndag så hörs vi! :)

Söndag/Måndag

Så, denna dagen har varit roligt minst sagt. Har skrattat som aldrig förr, med min mamma haha. Wilma skötte sig bra, skakade på huvudet i början men mamma sa till henne och då lade hon av och var så snäll och ville inte alls gå in i hagen sedan. Hon såg minst sagt ut som ett monster i sin lerpackning. Fick bort det mesta då det endast var damm, tack och lov. Men snart blir det sängen så jag passar på att säga godnatt nu! Förresten så har jag en ny header (igen hehe). Klicka på F5 om ni inte ser den!
 

Söndag

Hejhej, åh usch vilken dålig replik haha. Men jag kom inte på någon bättre ;) Ska snart ut till Wilma och pussa på henne. Hoppas att hennes "rockar" stil har försvunnit...HAHA. Ganska lungn dag faktiskt, blir Ekeby senare ikväll också.
 
Ha en underbar söndag så hörs vi!

Gårdagens ridpass - bilder

 

Godnatt!

Ska sova nu, morgondagen blir...eh. Det tar vi då ;) Directioners, nej jag kommer aldrig i livet glömma killarna bara för att jag har börjat lyssna på Cody. Han och killarna är mina favoriter 4-ever <3
 

Dagens ridpass

Dagens ridpass vart en riktigt trevlig tur haha. Red första på ridbanan men det var mycket mygg och han "dog" lite där då underlaget inte riktigt var det bästa. Så gick in i ridhuset istället. Där fick han bättre framåtbjudning, jobbade med slutor och öppnor även några enstaka travökningar. Han kändes fin och var "på" i bettet hela tiden som det ska vara. Han fick avsluta med en "sken" tur på långsidan vilket uppskattades, travade därefter av honom då jäklar vad jag kom åt honom då. En helt annan häst, så coolt.

Dagens outfit

Hjälm-Charles Owen
Väst-Racesafe
Piké-Tattini
Ridbyxor-Horselife
Stövlar-Mountin Horse
 
Träns-Lyckås
Sadel-?
Schabrak-JW
Benlindor-JW

Jag har det riktigt jäkla bra

Jag har insett att jag har det väldigt bra, om jag ska vara ärlig. Jag får rida och utvecklas med Idde, får fortfarande vara med Wilma vilket jag är sååå glad över!! Men jag är en annan också, den där som bara glider runt i bilen. Åker landet runt för att bara leva livet. Det är i dom ögonblicken jag verkligen fattar hur jäkla bra jag har det. Sedan finns det MASSA plus i kanten. Men jag är nöjd över mitt liv, raggarträffar som hästar. Man lever bara en gång.
It is just me, nobody else.

23 juni

Morning haha. Vaknade för en halvtimme sedan typ. Förhoppningsvis ska jag rida Idde ikväll beroende på min bränna som jag har fått. Undrar om jag ens kan sätta på mig ett par ridbyxor? Men ska ut och cykla efter lunch, måste även fixa ny musik till iPhonen. Jag har ju fått EN TILL favorit artist ;)
 

Directioners...

Förlåt alla directioners men han är sjukt bra, sorry Ellen...! Cody Simpson <3
 
 

Denna dagen

Midsommar idag då. Åkte till Drottningholm idag vid 10 med pappa och hans kompis (som har en likadan cab) som pappa fast en lite ljusare färg. Även hans tjej och deras son och hans kompis :) Hänge lite där, spelade basket och frisbegolf. Käkade och dom paddlade kanot...läskigt värre att sitta på bryggan och kolla. Åkte hem och duschade, satt sedan ute och pratade med mamma om allt och inget. Har precis ätit och ska vara lite social mot mamma nu. Vi hörs! ;)

Längtar!

Snart är detta mitt♥

I love you so mutch <3


Dagens hoppgalning

Dagens ridpass var nog det galnaste på länge haha. Hade tänkt att hoppa honom men min "gamla" tränare skulle ha träning så jag frågade om jag fick vara med lite. Travade över bommar och fick verkligen tag på yttersidan, en enorm känsla. Galopperade över upphöjda bommar också vilket funkade sådär. Han ser ju bommarna lite som ett problem och man känner verkligen när hela han sjuter iväg. Han drar ju då lite haha. Fick göra om och så hela tiden. Låg på en volt och galopperade och han bet sig tag i bettet och då vart det ett hinder. Jag bankar till honom för att han inte ska hoppa utan gå frmåt på sidan istället men han tog det som att han skulle hoppa. Så ja, vi hoppade nästan in i hinder stödet men klarade det ;) Hoppade en oxer som avslut och det gick bra :)
 
 

Hårdrockar Wilma

Var ute hos Wilma tidigare idag. Hon slog upp huvudet konstant när jag hade henne i grimskaftet, sjukt jobbigt. Jag undrar om det inte är för att hon inte vill, då hon gör så i gången när hon inte vill. Hmm, för undersöka det lite mer. Det var ju därför jag inte fick in henne i tisdags ;) Men idag kom vi in fast dom håller på och bygger om stallet så vi stog ute. Borstade henne och kollade hennes "ink" på bogen och skorpan hade ramlat av fast det var läkt under så! Toppen, smörjde på med Helosan och hon fick beta lite.

Godmorgon

Vaknade faktiskt halv 12 idag, oups. Haha, är det sommarlov så är det ;) Åker till Wilma vid ett och ikväll ska Idde hoppas. Skojsigt och kameran hänger med överallt!
 

Förändring

Har lagt upp en ny header, inget speciellt snygg men den får funka. Det var trots allt första gången i photoshop så :) Har knappast några ideer heller så. Tryck på F5 om du inte ser den.

Photoshop

Nu är jag lycklig, har fått photoshop elements 10! Sjukligt nice, så förhoppningsvis kommer det upp en ny header snart! Nä, nu blir det tårta. Tjockis jag är ;) Hörs sedan!

Ellen och Sixten #2

Detta blir del 2 med bilder på Ellen och Sixten, blogg.se förstör hela kvaliten men aja.
 

Resten av bilderna

Resten av bilderna från måndagens träning kommer här :)
 

Mina nya vänner <3

Har man inga kompisar så hittar man dessa. Yeah buddie!
 

Ellen och Sixten #1

Här har ni första bildbomben på Ellen och Sixten från idag :) Fler kommer upp ikväll. Sixten var så lätt fotad och posade så snyggt hela tiden. Sjukt fina bilder enligt mig själv. Blogg.se förstör kvaliten men ni får överleva ;)
Vad tycker ni?
 

Hjälptygel för snygghetens skull?

Det hemskaste som finns enligt mig är att ha en hjälptygel när man egentligen inte behöver den. Bara för att det är snyggt? Seriöst, man tänker på vad hästen betyder och inget annat. Vad hästen trivs med och vad som har betydelse för den. Man kan inte tänka "men dom har det då ska jag ha det" liksom. Man måste SE och TITTA vad just min häst betyder. Vad just den behöver för hjälptyglar.
 
Håller ni med mig?

Bildminne #1

Denna dagen var hon som en dröm att rida. Hon var bärig som aldrig förr, trampade på som bara den. Var mjuk som satan och var helt perfekt! Jag minns det så väl, den känslan sitter kvar inom mig. Den kommer finnas där länge till, hoppas på att få uppleva den snart igen!
 
25/3-2012

Duktig häst!

Sitter på bussen på väg hem. Idde skötte sig suveränt bra! Ingen dragkamp och fick med yttersidan hela tiden! Framsteg, från i måndags. Gjorde några skänkelvikningar vilket verkligen inte funkade. Han tog inte skänkel och föyttade endast svagt medans jag ville att han skulle flytta sig mer. Men det kommer! Tränade även på att rida ungefär 1 meter innanför spåret och få med yttersidan hela tiden i svängarna. Funkade sjukligt bra! Som avslutning fick han galoppera på travbanan, inte för att han direkt ville det haha ;)
 

Ömfotad

Skulle ha fotat Marie igår på utebanan men Exet hade så ont i sina fötter så det vart inget. Klickade några bilder i stallet istället :)
 

Minns denna dagen så väl


Morgondagen

Morgondagen blir minst sagt stressig. Åker till Ekeby redan klockan 8 imorn för att rida Idde. Sån tur att man har morfar som alltids ställer upp och kör! Jag orkar inte ta cykeln så tidigt ;) Rider Idde, vet inte hur jag ska ta mig hem då haha. Sedan hem och smälla i mig lunch och sedan hämtar Ellen och dom mig, så åker vi till Sixten. Ska fota dom och så. Är sedan hemma till 3 och då blir det duschen och sedan kommer mormor och morfar och sen ska vi "fira" mig en dag försent hehe. Laddar upp med tidsinställda nu då ;)

Wilma vägrade komma

Åkte till Wilma som vanligt. Dom kom när jag ropade och som vanligt så kom dom aldrig ända fram. Jag gick och hämtade och då började hon slå med huvudet och ryckte grimskaftet ur handen på mig. Då vart jag faktiskt sur på henne. Sedan ville hon inte gå, så då slog jag lite lätt med grimskaftet och då gick hon nästan på mig istället. Sådär höll vi på i en kvart typ innan jag gick gråtande upp till stallet för att åka hem. Världens sämsta födelsedag, vara sur på världens bästa. Usch. Så jag åkte hem istället. Åker dit på torsdag också, hoppas på att jag får in henne då istället ;)

Framridningen

Bilderna vart inte så jätte bra i ridhuset på framridningen. Men ni får några som var någolunda bra ;)






13 år

Fyller år idag då, jisses. Aja, ska cykla till stallet snart och käka lunch. Får se om Marie är där :) Men kameran åker med iallafall så jag bjuder på bilder ikväll då jag ska till Wilma också. Även på en cykling tur ikväll också. Vi hörs!


Godnatt!

Nu blir det sängen som tonåring, hm. Aja, vi hörs senare idag!

Kvällsdusch

Kom nyss ut ur duschen, haha seg jag vet. Tänkte ladda upp med bilder från runstenshoppet ännu mera tills imorgon då jag ska på en cykel tur till stallet och tillbaka. Ska bara käka lunch där och kanske fota Marie :) På Onsdag blir det att följa med till Ellen och Sixten!

En duktig häst som jag kom åt lite för mycket

Dagens arbete var att få med hela hästen i hörnpasseringarna. Har märkt att han bara försvinner ut i dom, bogen flyger ut och halsen böjs. Vi gick igenom a, b och c för passeringarna och det krånglade till sig i huvudet lite. Men tusan vad det gick bra! Hela hästen följde med och jag med bogarna och allt - fast Idde försökte flytta över mig och inte gå fram. Han tyckte att jag kom åt honom lite för mycket. Galoppen var samma sak där, han var som en gud att rida! Dock vart inte bilderna dom bästa men några vart bra :)















Ingen cykling

Det vart flr stressigt att cykla till stallet då det tar 25 minuter och vi hade bara en halvtimme på oss. Men Idde var såååå fin och bilder kommer!


Vad är talang?

"Den hästen har enorm talang, ta vara på den!" Hästens talang är ganska så lätt att se, men hur är det med ryttarens?

Alla ryttare har inte en talang (tolka det inte fel). Man måste ha bra tränare som är petiga och tänker på allt och som är envis. Man måste rida, rida och rida. Det handlar om att få timmar i sadeln. Ju mer man sitter i sadeln ju mer lär man sig. Ju tidigare desto bättre. Jag har haft en enorm chans. Som jag tog och här är jag. Jag red konstant 7 dagar i veckan ibland även 8-9 dagar i veckan 2-3 år. Wilma har jag ridit i ett år varav jag har ridit på ridskola två dagar i veckan. Alltså 6-7 gånger i veckan och ibland 7-8 gånger i veckan. Det sliter på en, man blir trött och så. Sena stallkvällar men vill man bli något så måste man ta det.

Jag har fått höra så många säga att jag har talang. Har jag? För mig är en talang att kunna ta upp en häst som ingen har trott på till den nivån som är dens max. Det är talang för mig. Det är viktigt att ta vara på det, det är det. Vissa har talang till att springa fort, hoppa högt, simma whatever. Men ridningens talang är en annan sak. Att man kan utbilda en häst till dens högsta potencial är för mig talang - riktig talang.

Vad tycker ni? Är ni med mig eller emot mig?

Talang? Kanske det, kanske inte. Men jag har inte visat det ännu.


Ändrade planer

Dagen vart ändrad. Blir inget med Tess, istället ska jag skruva ihop min cykel som jag ska ta till stallet. Haha, ja. Jag ska cykla till stallet-rida lektion-cykla hem. Riktig träningsdag! Mamma följer med hon också, så kameran följer med :) Måste leta reda på min korg, höhö. Måste ha stövlarna någon stans-inte på benen när man cyklar. Går fet bort! Lär väll bli törstig/hungrig när jag cyklar så därför måste jag ha med mig frukt också! Värsta packningen ju.

Gårdagens 140

Här är bilder från gårdagens 140 klass som var en Winning round. Vinnare vart Fanny Knutsson!









Måndag 18 juni

Denna dagen ser ut som så att jag ska först vara med Tess och sen ikväll blir det lektion på Idde! Fler bilder från runsten kommer, ta det lungt ;) Imorgon fyller jag år, hm. Om jag inte får träffa Wilma imorgon är det världens sämsta födelsedag...

Prisutdelning - RS Mustang cup

Nu är det endast från prisutdelningen av RS Mustang Cup som gick i 120 och vinnaren fick 10.000 kronor!







150 cm

Här kommer några bilder från gårdagens 150 klass som var en Winning round. Spännande och roligt att se alla vägar folk tog :)

Förresten vad tycker ni om "loggan"? Nu ska bara en hemsida fixas :)









Runstenshoppet - Söndag

När jag kom dit så var det regn och regn. Tävlingarna fortsatte ute (endast en klass). Därav kvaliten på bilderna :)
















Bilderna är inte iordning.


RS Mustang cup final

Börjar med bilder från dagens 120 klass. Finalen i RS Mustang cup, vinnaren blev Denice Söderholm!










Hemma från runsten

Kom hem från runsten för inte så länge sedan. Sitter nu med ett fotbad och laddar över bilderna, ett minneskort fullt på 650 bilder och runt 200 på andra. Så bilder kommer!

@runstenshoppet

Sitter på runsten i cafeterian och värmer mig. Här regnar det och jag fryser. Får se hur länge jag blir kvar här. Vi hörs med en massa bilder förhoppningsvis!


Kärlek till dom <3


Blandade bilder - runstenshoppet

Blandade bilder från tävlingen idag :)














Bromance <3


Pontus och Aniara - runstenshoppet

Nu blir det bilder endast från framridningen på Pontus (Lidsell) och Aniara i dagens 120 klass. Jag såg dock inte ritten då jag var på framhoppningen, men han fick 8 fel.







Kristina och WBB Estelle - runstenshoppet

Här kommer bilder på Kristina och fina WBB Estelle. Jag har inte gillat denna hästen så jätte mycket när man har sett den endast via bloggen men idag såg jag en helt annan häst! Jag tror att Kristina och Estelle kan gå långt :)









Emma och Bleccan - runstenshoppet

Bjuder på bilderna på Emma och Bleccan först. Dom hoppade en 110 och fick ett ner. Fin ritt annars!










Runstenshoppet - shopping


På runsten hade dom ju små affärer eller vad man ska säga. Såklart var jag tvungen att handla, haha! Så detta blev det, röda JW benlindor som matchar mitt röda JW schabrak. En huva från Catago som matchar mitt schabrak i samma färg. På köpet fick jag med en Animo katalog, ska sukta saker ur den senare. Är riktigt nöjd då det bara gick på 400 :)

Runstenshoppet

Har varit på runsten idag. Hängde först med Cajsa-Lisa och sedan var jag med Jenny och Nike. Såg Nicholai, Kristina, Rosanna och Pontus. HAHA nödvändig information ;) Blev inte så jätte mycket bilder då det regnade hela tiden, sjukt tråkigt. Men några har jag att bjuda på. Åker nog dit imorn också beroende på vädret. Såklart ska man ju gå och shoppa saker också, men det får ni veta sen!

Smakprov från idag :)

Svar

Svar till Emma: Asså jag menade inte så. Men när man kommer upp i höjd 70/80 så har hon kastat av två av dom som jag känner.

Silver

Red Silver idag, lycka! Hon kändes faktiskt riktigt pigg och framåt. Vi hade Working Equition, har ju gjort det förut med henne så det gick super! På slutet kom hon även ner i form och arbetade rätt. Hoppade även sockerbits hinder och jäklar vad hon tände till-gamla Silver♥ I början krävde jag ingenting då hon faktiskt är över 20 år ;) Jag är så glad att jag fick rida henne en sista gång!





















1D




Dom är ju för underbara♥

Konstig dröm

Ni ska bara veta vilken konstig dröm jag hade. Jag drömde att One direction kom till Ekeby (ni får garva) och singnerade. Sedan även till skolan, men det var bara Liam och Zayn. Liam tog min telefon och fotade, HAHA. Så sjukt.

Denna dagen blir det bara en hemma dag, skönt. Ikväll är det sista ridningen på Blåkulla för alltid. Jag slutar till hösten, då jag har andra planer. Jag skulle få rida Silver idag-längtar♥ För er som inte vet vem det är, det är en D-ponny. Skimmel såklart som jag hoppade förut. Hon kastade av ryttarna i hindrerna men hon har aldrig gjort det med mig, plutten.

Ingen ridning

Red aldrig Idde, hans andning var konstig idag. Eller det har nog mest blivit en noja men jag ville inte chansa på att rida när jag var själv... Men nu vet ni det. Wilma hade tappat sin flyweil-inte så konstigt ;) Men jag borstade och mös med henne. Åkte sedan och tvättade bilen, fast jag sov. Nu är Bettan hel igen efter helgens bärgning. Fikade sedan och åkte därefter hem.


Stallet

Förmiddagen har inte varit så speciell, har mest slappat. Har precis tränat-skönt att man har tid med det nu! Vid ett ska jag bege mig ner till Consum och köpa lunch och sedan blir det stallet. Först blir det Idde och senare "ikväll" blir det Wilma. Idde får nog gå som igår, lite race på travbanan. Fast lite lungnare idag då han var lite seg igår. Så inte så hårt som igår. Wilma har en sko lös och har en rörelse störning, därav kommer jag bara att pyssla med henne. Hoppas på att skorna åker av snart, då det mest har varit det som har varit problemen när hon är halt. En perfekt första dag på sommarlovet!


Smile


-We♥it


Godnatt ♥

Somnar idag med världens lyckligaste känsla-vet inte riktigt varför. Men någon gång förstår jag varför. Resten av kvällen har tillbringats till att kolla på häst gårdar, hitta en jag verkligen skulle vilja bo på. En triss kanske? Första riktiga dagen på sommarlovet imorn/idag spenderas i stallet med Idde och Wilma. Alltså inge Runsten, hade ingen som ville åka med så...Får se om jag åker på fredag.

Have a AMAZING feeling-I will remember that feeling for a while♥

Fölisar

Dessa underbara fölisar finns där Wilma står. Det "svarta" fölet är ju sjukt snygg! Älskar färgen, cool men ändå inte att den sticker ut FÖR mycket-men lite ska den alltid göra. Vem vet, vi kanske står här med en fölis sen? ;)





















SOMMARLOV!

SOMMARLOV!!! Så sjukt skönt med sommarlov nu, nästa år börjar jag 7:an-högstadiet! Efter avslutningen gick jag till min gamla skola och träffade Tess. Rider Idde idag, roligt roligt. Ikväll blir det att åka till Mormor och Morfar och grilla.

Dagens outfit!

Solnedgång i stallet

Har tillbringat kvällen i stallet. Först på Ekeby där jag inte gjorde något, men mamma skulle rida. Åkte sedan till Wilms och mös med henne. Fotade även deras fölisar som var ute och var såååå söta! Så räkna med bilder imorgon. IMORGON BLIR DET SOMMARLOV!!!


Uteritten

Fler bilder från uteritten igår, plutten!













Du är den enda...<3

Det finns EN häst som har funnits för mig, nästan hela mitt liv. Mirage, han lärde jag mig rida på. Han lärde mig att ha kul och inte vara rädd på uteritterna. Han lärde mig att göra galoppombyten. Han lärde mig bokstavligen allt, han kunde allt. Han var som en ängel, han var färdigutbildad. Det var bara för mig att rida.

Jag önskar att han var här nu, han betyder mer än någon häst någonsin kommer att göra. Jag kan inte beskriva den känslan att få sitta på din rygg, jag kände mig så hemma-det var mitt hem♥

It's over, but I still love you more than anything♥ Dom 4 åren vi hade var obeskrivliga-du har lärt mig allt!






Sneakpeak

Sneakpeak från gårdagens uteritt, inte bästa kvaliten men det funkar :)

Tagga sista riktiga dagen i skolan!

Ska iväg till skolan snart, så skönt med sommarlov snart. Åker nog till Wilma ikväll och till Idde :) Börjar halv nio och slutar 11 idag, skönt. Ska bara städa ur skåpet!

Kvällen spenderades

Har varit och ridit Idde nu på kvällskvisten, kameran åkte såklart med :) Har fina bilder att visa er imorgon. Skrittade, travade och galopperade lite också. Sjukt mysigt men ni får inga fler inlägg idag, sorry ;)


Veckoplanering

Resten av veckans planering :)

Tisdag: Skola, åka till Wilma?

Onsdag: Skolavslutning, vet inte sen.

Torsdag: Runstenshoppet?

Fredag: Runstenshoppet? Ridning på Blåkulla, troligtvis för alltid.

Lördag: Runstenshoppet?

Söndag: Runstenshoppet?

Black and white





Modellen

"Hej jag heter Idefix och jag är modell!" HAHA, gud så underbar han är! Han är verkligen en modell häst, Hööks katalogen nästa eller? ;)










Framsteg med glansspray

Wilma fick sig en genom borstning idag, skönt tyckte hon. Borstade igenom svansen och manen, med glansspray. Hon har alltid varit kinkig när man ska spraya, men rumpan och svansen går bra. Men jag har sprayat nu dom senaste gångerna jag har varit där så idag kunde jag till och med spraya lite på halsen. Hon var såååå duktig!

-Bild från förra söndagen. Fotosession med den nya huvan :)


Lång dag-halva på en mack med en trasig bil

Kom hem för ett tag sedan. Bilen pajade på en mack vid 5, 5 i halv åtta kom bärgaren och körde hem oss. Dom senaste två timmarna har vi försökt att få bukt på problemet med kyl-saken i bilen. Då det inte kom någon värme och det kokade vatten/ångade så när vi öppnade locket var det värsta fontänen och det kom på mig-mysigt. Fortfarande inte fixat men bilen ska in på lagning, får se hur det blir med Wilma den senaste månaden...

-Bild från Enskede

Nina igår

Red ut Nina igår. Hon var inte så sur i boxen tycker jag men när man sadlade haha. Red ut i skogen ut mot österhaninge vägen innan vi vände och travade lite. Hon hade en bra framåtbjudning men dog sedan när vi travade runt inne i ridhuset. Men annars var hon riktigt fin!

Paus

Bloggen kommer att ligga under ytan ett par dagar. Sov 13 timmar i onsdags/torsdags därefter har jag varit konstant trött. Njuter av dom sista dagarna i mellanstadiet♥ Uppdaterar er lite om att jag lever och ridpassen ibland, men inte mer än så. Förhoppningsvis börjar jag blogga igen nästa vecka, då är det ju Runstenshoppet! Såklart åker jag dit och fotar. Fyller ju år om 11 dagar också, då blir det ny header och allt. Hoppas på att få photoshop!

Vi hörs när vi hörs!

Gårdagens ridpass

Ställde fram ett litet sockerbits hinder med en plank. Även fast jag hade sovit i 13 timmar så var jag sjukt trött. Därför vart det ett lala- ridpass. Hade ingen ork till något, så då fick det bli så. Han var seg och jag med så därför vart det lite flum. Sedan var några andra som kom och hoppade så jag hoppade lite av deras bana också. Men han skötte sig bra, hoppade upp till 80 cm. Så fort man tar i honom så drar han upp huvudet och gapar så man nästan hoppar in i hinder stödet. Men han skötte sig fint!


Enskede

Fler bilder från gårdagens tävling på Enskede :)









Även Johanna från samma stall var och tävlade sin fina häst :)



Eftermiddagen

Skolan var såå skön idag. Idrott och sedan film två lektioner och sedan vår showen. Haha, satt nog vid dom galnaste, stog upp lite och såg helt crazy ut. Man lever bara en gång. Ska iväg till Wilma nu, bara mysa och pyssla om henne. Sedan tar jag Idde och hoppar några språng, inga bilder idag. Orkar inte med en massa bilder hela tiden ;) Vi hörs!

Snark

Ligger död i soffan. Gud så trött jag, blir sängen i tid idag. Skola imorgon, vi hörs imorn då jag lär sova snart, godnatt!:


Snark

Ligger död i soffan. Gud så trött jag, blir sängen i tid idag. Skola imorgon, vi hörs imorn då jag lär sova snart, godnatt!:


Höja och sänka?

En sak som jag tänkte på idag på framridningen var att man hade lite som en privatlektion. Dom bad personalen sänka 10 cm och sånt, seriöst som man sänker kan man väll inte hoppa det inne på banan? Man har ju lilla krysset för att kunna hoppa fram på ett litet hinder, eller har jag fel? Men det blir ju fel för andra som vill hoppa fast som vill hoppa den höjden som är på banan, extra jobbigt för personalen.

Nja, en stor diss!

Dagens äventyr

Madde och Ludde fick ett pet i första klassen och ett pet i andra och därefter en avramling, stackarn. Som tur så var det bara en stukad handled :) Men dom var sååå duktiga och en riktigt taggad Ludde, kul att vara med och se hur andra reagerar när en ponny kommer på storhäst tävling!









Lorden igår









Ojoj, stoppa bandet xd


Fyra fel

Dom fick fyra fel i 1meter. Laddar nu om till 1.05 :)


Idefix

Fler bilder från den underbara träningen igår på Idde :)











Enskede

Nu är vi påväg mot Enskede. En laddad Ludde och Madde! Vi hörs med resultat senare :)


Lorden-hoppträning

Hoppade Lorden idag och han var så pigg. Hoppade 3 kombination och lite annat ;) Han var överlag jätte pigg och fick några stopp då jag envisades med att rida på två galoppsprång istället för 3, då han måste ha lite fart in. Men när jag tryckte till honom så hoppade han så fint!



Idde 5 Juni

Idde skötte sig sååå bra idag! Jobbade mest på min sits men nu när den har börjat att funka så utvecklar vi allt och börjar lite mer med honom. Jobbade med att flytta undan honom lite för innerskänkeln i igångsättningarna, duktig var han! Sitsen var nog den bästa på länge, vilken känsla.
Ni får två bilder idag och fler resten kommer imorgon :)


One2five

Seriöst denna covern är nog det bästa jag har hört-bland covers. Grymma röster allihopa sen att dom är svenska är ju inte dåligt ;)

KÄRLEK STAVAS DET!♥

Presentation

Nya läsare-gamla läsare. En ny presentation för att hänga med lite mer i vad som händer :)

Jag heter Johanna Ahlström och bor utan för storstaden. Jag rider på ridskola 1 gång i veckan och flera dagar i privat stall. Jag rider min mammas häst(läs om honom längre ner) i dressyr och lite hoppning. Jag sköter även en annan häst(läs om henne längre ner) som jag red förut men som nu inte står kvar då hon inte höll för det ägaren ville ha henne till men hon har tagit mitt hjärta♥ Förutom ridningen så har jag en passion att fota! Jag fotar mest hästar, höhö. Så räkna med mycket bilder. Jag andvänder mig av en Nikon D3100 som är riktigt bra! Jag är även en directioner ;)


Idefix
Född: 1989 (23 år)
Ras: Svenskt halvblod
Kön: Valack

Idefix är min mammas häst som har gått upp till MsvB dressyr men tränad upp till MsvA nivå. Nu ligger han på den träningsnivån för Grand Prix ungefär. Han är 168 i manken och är brun. Han är tävlad 110 i hoppning men har slutat pga hans framben. Han fick ont i frambenen och jag hoppar honom endast ibland. Han är en väldigt speciell häst, svårt att förklara men han läser en så sjukligt bra!





Celine
Född: 2000
Ras: Svenskt halvblod
Kön: Sto

Celine eller Wilma som vi kallar henne är ett sto på 12 år. Hon är runt 160 i manken och är överbyggd vilket gör det svårt för henne att jobba rätt då hon har huvudet emot sig. Det funkar liksom inte, hon vill men ändå inte. Förra året tävlade vi små pay and jumper och meningen var att vi skulle komma ut lokalt nu i vår men hon vart sprutad i båda framkoterna och åkte sedan tillbaka till uppfödaren. Jag har försökt att hålla igång henne men det har inte gått, hon går på lösdrift och sträcker sig/tappar skor och sånt som gör att jag inte kan rida henne. Men jag ger inte upp för hon har mitt hjärta och kommer alltid att ha det♥





Tyglarna

Mina tyglar som jag hade igår när jag red Idde var alldeles för korta, nästan ponnytyglar. Åhh, dom var ju såååååå sköna... Aja, nu är jag i jakt på ett par nya tyglar!

Stressigt värre!

Sitter och laddar upp inför TVÅ lektioner idag, woho! Lordens ägare hinner inte hoppa honom ikväll så jag gör det :) Sjukt kul! Men först är det dressyrlektion för Anne-Carin på Idde, i värmen. Sedan skynda till Wilma för att sedan åka tillbaka till Ekeby och hoppa Lorden klockan 8. Mamma är med och fotar båda ridpasset men det blir stressigt, but It's gonna work!

Lorden i vintras :)


"Träningen"

Vart ingen lektion igår, den blir idag istället. Men jag red för mamma som ändå har ridit honom i 20 år ;) Vi tränade på att jag skulle få bättre tryck i galoppen utan att den blev springig och jag drog. Även byten, då han har struntat i vad jag har gjort lite, men nu funkade det bra! Traven jobbade jag också att jag skulle kunna sitta i en bättre framåt trav. Hehe, man såg väl ut lite som man gjorde men det gick :)












Veckoplanering

Veckoplaneringen resten av veckan ser ut så här.

Tisdag: Åka med idrottarna till rudan och spelae frisbegolf. Slutar vid tolv, vet inte om jag åker ut till Idde eller till stan, men till Wilma iallafall.
Onsdag: Ledig, åker med Madde till Enskede på deras Lokala hopptävling och fotar :)
Torsdag: Skola, åka till Wilma. Hoppa Idde?
Fredag: Skola, ridning på blåkulla.
Lördag: Wilma :)
Söndag: Troligtvis fota ett ekipage på gården.


Kärlek <3

Stor men FIN

Även om man är stor så kan man vara fin! Klickade några bilder på Anne-Carins FINA Totte igår. Bjuder på några och NJUT av att se han-han är fin!






Dressyrträning!

Denna kväll tillbringas i stallet. Dressyrträning på Idde, men idag på pessoat. Tyck vad ni vill, men jag erkänner-vi har en lång väg kvar. Jag har inte kommit på det där med bromsningen ännu, men det kommer! Mamma fotar/filmar så ni får se imorgon ;)

Huvan

Jag gillar verkligen huvan som jag köpte i fredags. Fast när Wilma skakade på huvudet så lossnade den lite men jag ska sätta fast ett snöre så att den inte lossnar ;) 99 kr för en Lamicell huva-värt det!

Wilma 3 Juni

Wilma var ju halt, en sträckning troligtvis. Men jag vet inte om jag ska sätta igång henne, hon blir ju bara halt ändå. ÅH VAD JAG HATAR MITT LIV!! Men vi tog en mini fotografering med den nya huvan som passade så bra på henne, synd att vi inte tävlar... Ska sluta gnälla nu, men här har ni bilder :)
















Sneakpeak

Fler bilder kommer!

Snabb update

Wilma är halt-ÅH! Jag orkar inte mer, allt bara suger.... Hörs senare!


Söndag, 3 Juni

Godmorgon! Söndag idag då, vilket betyder Wilma! Så länge det INTE regnar så ska mamma ta bilder, annars tar vi det när det är fint väder. Vi hoppas då på att hon inte är dyngsur eftersom hon går utan täcke dygnet runt-det skulle inte hjälpa med täcke för då blir hon också bara blöt ändå.

Gårdagens ridning

Red Marco Boy igår på ridningen. Till en början var han spänd och ville inte riktigt ta ner huvudet och ta stöd i bettet. Galoppen var ganska bra, sprinig i galoppen men han var fin. Han måste ha lättare för sig i vänster varv än höger, speciellt i traven. Red sedan lite kadrilj och han skötte sig super! Han kom ner i formen och tog tag i bettet mer. Han travade på så bra utan att blev för springit. Hoppas på att få rida honom mer!

Hoppning på Idde-film


Det står fel jag vet-orkar inte ändra.

Fail

Några failbilder från torsdagens hoppning.




Shopping-bilder

Detta var det jag köpte igår, huvan är till båda medans det andra är till Wilma. Nu saknas bara mitt älskade GG schabrak med nitar på, som ska införskaffas i sommar!

Tyglarna-70 kr
Lamicell huva-99 kr
Ryktborste-49 kr
Plastborste-15 kr?
Flyweil-15 kr

Dagens planer

Godmorgon! Meningen var att jag skulle åka ut till Wilma idag, men eftersom det regnar och hon går ute utan täcke dyngnet runt så kan jag ändå inte rida-jag behöver städa klart mitt rum. Sen vill jag inte rida ut när det blåser och banan är hård när det har regnat och Wilma vänder bara rumpan till blåsen ändå. Så jag åker ut imorgon istället, hoppas på lite bättre väder så får ni ridbilder då mamma följer med. Ikväll blir det födelsedagsfirande, han som ägde Mirage som jag red förutom fyller 75!

Vi ska uppleva det igen-jag lovar.

Shoppingen

Shoppingturen vart mer än Lyckås! Fick med mig en USA kudde, förvaringspåse med USA på. Även två vanliga filtar och en USA pläd, ska göra om mitt rum i sommar! På Lyckås fick jag med mig en flyweil till Wilma, tyglar till Wilmas träns. Även en huva från Lamicell och lite borstar. Ni får bilder imorgon, mamma köpte även ett nytt hoppträns till Idde :)


Älskling <3

Bilder på världens finaste från igår när jag hade släppt ut henne i hagen efter ridturen. Klickade några bilder på finaste♥






Några måsten

Jag har några "måsten" innan sommaren är slut, detta måste inför skaffas så fort som möjligt!




Lyckås

Är snart hemma. Ska åka till Lyckås till deras outlet butik och handla lite. Kvällen spenderad med mormor och morfar som kommer över-efter ca 5 år som mamma har pluggat är hon idag klar som jurist!!


Tankeställaren

Musik får mig att vara extra glad, kämpa för det jag vill ha. Musik får mig att tänka till på sånt som jag inte tänker på annars-det är frihet att sitta i caben och lyssna på musik och bara njuta. Min tankeställare-det får mig att kämpa så sjukt mycket!




Hoppning på Idde - bilder

Lite hoppbilder och vanliga bilder från gårdagens hoppning på Idde.









RSS 2.0