Spontan höstfotografering av finfina Idde♥

Vart en spontan fotografering med tema höst och porträtt/extriör. Tycker jag lyckades ganska bra men vissa bilder vart för ljusa och visar inte han riktiga färg... Men man lär sig!

Fartfylld skritt på uteritt

Red ut Sebelius idag med en annan från stallet. Han kunde gå förbi silage balar utan att skita på sig, gå i vattenpölar och ha en bil förbi körandes utan att hoppa ner i diket av rädsla! Ja, en ganska bra uteritt om jag får säga det själv ;)
 
Myste med Wilma och borstade henne, dock så är hon svullen på 3 ben. Antagligen lymfangit eller något hon har ätit, men hon hade ingen feber och var hur kelsjuk som helst♥

Bortskämd eller bortskämd?

Jag tycker att vi dömmer ofta varandra efter klädsen. Hon har märkes saker-alltså är hon bortskämd. Inga märkes kläder-hon är normal men ändå inte för hon har inte "råd" att lägga pengarna på märkes kläder.
 
Kan jag säga att jag är bortskämd? Jag vet inte faktiskt. Jag får det jag behöver, träningar och allt. Men visst, jag har en del märkes saker-det vill jag ha. Jag köper alla mina märkes saker och sånt som schabrak, pannband, träns osv själv. Jag tjänar ihop pengar själv till saker jag vill ha som inte är nödvändigt och som jag inte behöver vilket är bra inför framtiden då jag vet att pengar tar slut och har ett "pengarsinne" när jag blir äldre. Men egentligen så är det sjukt att man dömer folk efter vad dom har på sig. Man kan bli nedsedd om man inte har märkes saker vilket är sjukt. Att tjata på sina föräldrar för att man måste ha märkes kläder är som att om man inte har märkes saker så kan man inte visa sig på en tävlingsplats för man måste ha märkes saker.
 
Jag vill gärna ha märkes saker men jag är inte beroende av det, no way. Det skulle aldrig falla mig in att tjata på mina föräldrar för att få det och det, utan när jag kollar på något så tänker jag alltid "Men om jag köper det så kan jag inte köpa det, hm." Aldrig om att mamma eller pappa ska betala, never ever.
 
Hatten av för er som inte bryr er om märken eller inte, stå upp för vad ni tycker!
 

RIP Coral Springs

Kolla bara på filmen, Coral Springs som ägdes av familjen Smith innan hon flyttade från Sverige har gått bort. Kolla på hur hon hoppar, en stor häst i ponny format. Som tävlat internationellt och vunnit Prins Carl Philips pris i globen med Sissela Smith.
 
RIP Coral Springs!
 

Bilåkande efter bilåkande

Kom hem för en timme sedan, efter att ha gått minst tio rundor på Lyckås-åkt till NetonNet-åkt till Biltema för att NetonNet inte hade det vi skulle ha-åkt till Meca-slutligen hade dom 10 tums högtalare till bilen! Efter 1-2 timmars bilåkande. Sedan käkade vi på kinan och handlade innan jag landade här framför datorn, på den rätta platsen!
 
Jag kan avslöja att jag köpte fick en Equiline sak, säger inte mer! Men bild kommer imorgon då jag inte har kameran här, vill inte lägga upp mobilbilder så ;)
Arkiv bild.

Lördagens planer

Godmorgon! Lördag idag, skönt det var att få sova ut. Inget stall idag, det är lite tråkigt men samtidigt skönt. Ska iallafall ta en tripp till Lyckås på deras rea och sedan till Netonet med pappa. Får väl se vad jag kommer hem med idag då ;)


Halt

Redan i hagen så tyckte jag han gick lite konstigt men samtidigt så försvann det lika fort. När jag hade ridit och travat fram så kände jag hur han inte var ren. Frågade Madde som såg lite hälta på vänster fram-troligen en sträckning då det är riktigt lerigt i hagen. Skönt att det inte satt i benet utan högre upp i bogen.

Men ingen lektion på Måndag, han ska få stå tills på söndag. Däremot ska jag rida ut Sebelius på söndag igen, det är så kul att få rida en unghäst. Tänk vilka erfarenheter man kommer få av att hantera unghästar.


En data fri dag

Behövde en data fri dag igår, perfekt då jag kunde koncentrera mig på skolan mer och hästarna. Red ut Sebelius också, duktig var han! Åker ut efter skolan och rider Idde, vet inte vad jag ska göra riktigt. Någon som vill bomma?


Regn och rusk förstörde dagens tänkta ridpass

Tanken var att rida på ridbanan men det totalt öste ner när jag skulle rida så det fick bli ridhuset. Jobbade honom inte så mycket utan bara joggade honom. Red dock lite 10 meters volter och lite byten, funkade super. Därför gjorde jag inte så mycket mer, skrittade sedan av runt travbanan i regnet.

Deep

Det kommer upp ett långt inlägg om världens finaste b-ponny som tyvärr inte finns längre. Det kommer upp ikväll, får se hur många tårar jag kommer fälla. Han betyder♥
 
Imorgon vart det.

R.I.P

Imorse hände en sak som inte får hända. Finaste MP Girl togs bort... Jag red henne först i min grupp och red henne i över en månad. Jag lärde mig mycket, att sitta kvar i hennes bockar efter sjänkelvikningarna var inte det lättaste. Men efter envishet så kunde hon inte kasta av mig. Tyvärr hann jag aldrig tävla henne, sorgligt nog. Jag skulle ha startat Ponnycupen på henne men hon hade ont i ryggen. Sedan hade jag henne i hoppgruppen en sista gång vilket var sista gången för evigt.
 
Hon var verkligen speciell men fin, alldeles för ung för att gå bort men om det behövs och inget kan göras så för man inse att allting inte funkar som man vill sorgligt nog.
 
R.I.P finaste MP Girl!♥
Inte så fullt charmig bild men det var den jag hittade!

Regniga onsdag

Onsdag idag då. Snart helg och rea på lyckås, undrar vad man får med sig hem ;) Iallafall så ska jag ut till stallet vi halv 5, får se lite vad jag hittar på. Kanske rider på banan bara lydnad eller något, iallafall något skojsigt!

Gårdagens uteritt

Red ut med Maja igår. Skrittade runt halva slingan och sedan travade vi lite på travbanan. Idde kändes fin och mjuk, väldigt pigg. Galopperade lite också, pigg och mjuk var han! Han tyckte det var kul att få gå ut i skogen och bara mysa. Jobbade sedan lite med byten på ridbanan innan jag skrittade mot stallet.
 
Lite gott snack med Maja, allt mellan himmel och jord, perfekt uteritt! :D

Trött

Orkar inte blogga ikväll, hör imorgon.

Inget shopping behov?

Som ni kanske vet är jag ett shopping freak. Men det är skönt att inte shoppa hela tiden heller, som nu. Jag har inte shoppat något på 2-3 veckor - high score! Dels har jag inte fått min "lön" så då blir det ju lite svårt, men jag måste spara till SIHS i november/december. Däremot är det inte bra att Lyckås har sina årliga rea nu i helgen, åhh. Massa bra erbjudanden och allt, men jag ska inte handla för mycket. Haha, ett par stövlar kanske? ;)
 

Lååång sovmorgon

Godmorgon! Vaknade vid halv 10, skönt att sova ut. Ska strax dra på mig träningskläderna och dra mig mot orienteringen typ 30 minuter här i från, men först mot station. Lat man är som åker buss ;) Sedan skyndar jag mig hem och drar till stallet för att rida ut med Maja, skojsigt! Ni missar väl inte X-factor, Simon från One2five fick en andra chans - det dåliga är att dom alltid klipper bort när just dom sjunger! Aja, men vi hörs i eftermiddag!
Finfina Gilbert på Enskede i ponnycupen :)

10 meters volter i galopp-jobbigt!

Framridningen var inget att hänga i julgranen. Han var stel i högersidan och vägrade släppa den och jag hade ingen lust att bråka med honom om den. Fick däremot en riktigt bra galopp, rund och fin.
 
Lektionen gick bra, fick ont i ryggen då jag svankade för mycket. Gjorde mycket skänkelvikningar på medelinjen undan höger mest då han var stel där, men såklart undan vänster också. Började även med 10 meters galoppvolter, i början så var han inte med på noterna men när jag rättade till sitsen och verkligen red så funkade det prima! Travade sedan något varv för att få till sitsen ordentligt, duktig häst :D

Veckoplanering

Måndag: Skola, rida lektion på Idde.
Tisdag: Skola halv 1-halv 2, rida Idde.
Onsdag: Skola, kanske in till stan och träffa One2five♥ annars rida Krizze.
Torsdag: Skola, rida Sebelius och hälsa på Wilma.
Fredag: Skola, rida Idde(?)
Lördag: Hos pappa.
Söndag: Jadu, stallet iallafall :)
 
Slänger upp Iddes vecka också, så ni vet liksom ;)
Måndag: Lektion för Anne-Carin.
Tisdag: Uteritt med Maja kanske, you never know!
Onsdag: Vila eller mamma rider.
Torsdag: Vila eller mamma rider. Beror på om mamma rider på Onsdagen.
Fredag: Uteritt/bommar.
Lördag: Mamma rider.
Söndag: Mamma rider lektion.
Old pic.

Måndag

Måndag, tråkiga måndagar men det som höjer upp denna måndagen är att jag börjar halv 1 imorgon och slutar halv 2, har orientering i en timma typ. Riktigt nice, funderar på att dra ut på en springtur innan så man har lite träningsvärk ;)
 
Idde ska få gå lektion idag, roligtroligt! Får se om jag tar med kameran eller inte, ska iallafall äta nu :)

Föl är söta små saker

Fotade en hel del på dom söta små fölisarna igår också, bjuder på några :)

Look!

Titta vad duktiga dom är, så stolt! Dock är inte Adam med, vet inte om han sökte till X-factor hittar inte heller Johan just nu.
Audition:%20Simon%20Samaeng%20-%20This%20love
Audition:%20Michael%20Cheung%20-%20Feeling%20good
Audition:%20Samuel%20Danielsson%20-%20Open%20road
 

Söta små hästar

Var nere och hälsade på Wilma och fölisarna innan vi åkte hem igen, dom är verkligen söta! Sen att Wilma är skitig som jag inte vet vad det, det tar vi inget extra för ;)

Duktiga Sebelius!

 
Sebelius skötte sig bättre än bäst idag! Första vaart han rädd för en bil, men sedan flöt det på. Eftersom vi red ut själva utan Wilma så var det jätte bra. Travade lite och ville få fram honom mera och så, såklart han var spänd först men det släppte riktigt fort. Sedan ville han inte gå i vattenpölarna så då vände jag och gjorde om det och till slut så kunde han faktiskt tänka sig att sätta ner en hov i vattenpölen haha!
 

Ändrade planer

Tanken var att hoppa idag men det vart för sent så. Red därför dressyr i hoppsadeln haha!
 
Redan från början så var han mjuk och inte spänd då han kan vara det. Men hade inget spö idag utan bara sporrar. Han var seg till en början men efter ett tag så släppte det och han började trava på riktigt bra. Galoppen var bättre än traven idag vilket den inte brukar vara, men någon gång ska det väl vara annorlunda haha! Jobbade lite med förvänd galopp och ökad galopp, även det funkade perfekt!
 
Det kändes bra att veta att jag börjar hitta knapparna på honom nu och inte att man måste kämpa så mycket längre, utan bara att trycka på rätt knappar :D
 

Visste ni att...

...att Idde inte går att knoppa? Det bara går inte, han står inte stilla.
 
...att Wilma har försökt att bita mig i foten när hon hade ont? Innan hon vart sprutad så försökte hon bokstavligen försöka bita mig i foten, mamma trodde mig inte men när hon såg det så garvade hon. Aldrig att man trodde det om en häst, men Wilma är Wilma ;)
 
...att jag faller ofta för fuxar och svartingar? Jag tycker att bruna hästar är tråkiga så länge dom inte har ett coolt tecken. Skimmlar, det finns undantag-som lilla Silver!
 
...jag är aldrig med kompisar? Jag mår bäst själv, jag tycker det är skönt och jag blir stressad av att veta att jag ska vara med en kompis så länge det inte är mina älskade stallkompisar!
 
...att jag drogar 1D's nya låt "Live While We're Young"? Bästa låten just nu och för en lååååång tid framåt!
 
 

Dagens planer

Godmorgon!  Vaknade klockan 8(!!) tror att det beror på att Tess messade mig då haha ;) Dagens planer är att först åka en sväng förbi expert om det inte är en mils lång kö. Ikväll blir det stallet, tänkte ta och hoppa Lorden några skutt. Hoppas verkligen på att hinna åka in till stan en sväng imorgon, i veckan kan det bli svårt att hinna. Men skulle kanske ta och rida Sebelius imorgon också, beror på vilken tid.
 
Ha en underbar rengnig Lördag så hörs vi!
 

Running like a...

Drar mig ut på en springtur, sedan stallet!
Saknar dig <3

Helgen startar nu!

Live while we're young♥
Nämen tjenare ;) Skolan gick fort, lite för fort. Vi blev plågade på idrotten, lite för mycket haha. Iallafall så ska Idde vila idag, ska åka ut och göra hinkar och sånt. Får se om jag tar med kameran, har en grej jag verkligen skulle vilja genomföra. Får se om mamma går med på det ;)
 

Jag älskar dig finaste Wilma <3

När jag var hos Wilma idag så stog dom längst ner i hagen. Så jag gick ner och då kom Violina fram och skulle hälsa men Wilma jagade bort henne och kom sedan fram till mig, det var bara början! Jag började sedan gå upp mot grinden (det är en braaaaaa bit att gå) och Wilma följde med halvägs för att äta och då stog jag och pussade på henne och så. Sa hejdå och gick upp, såklart följer hon efter! Det fick mig att smälta♥

LWWY

 
Sååå grym låt! Släpptes tidigare än tänkte då den hade läckt ut :)

Fryser ihjäl

Sitter ute i stallet och fryser ihjäl. Var hos Wilma, ska berätta mer senare. Jag smälte verkligen idag <3 Tur att man har en stallkatt att mysa med!

/Från en kall stalltjej och stallkatten Pelle


Regn och solsken-duktigt häst

Jag är glad att det inte regnade när jag red. Istället öppnade sig himlen när jag höll på och göra iordning Idde. Glad för det! Men samtidigt jag inte lust att dra slingan så det fick bli travbanan idag, inte gör det honom något.
 
I början var han lite motsträvig och var inte helt med på noterna, men efter ett tag så släppte det och han gick riktigt bra. I galoppen så ville han dra iväg på raksträckorna eftersom vi brukar kunna göra det ibland, men inte idag. Efter att jag sa till en gång så försökte han inte mer. Fokuserade istället på att alltid rida och inte bara åka häst emellan åt. Jobbade väldigt mycket med att böja honom i sidorna och ha en bra galopp. Travade sedan av honom både böjd och rak i en lång och låg form med bra tempo.
 
Det känns som att jag har hittat nya knappar på honom nu, det går framåt! :D

En viss mule talade om att detta var vad han ville ha...

BOOTS MED FÅRSKINN ESKADRON

Onsdag

Onsdag, två dagar kvar till helg! Åh denna helgen kommer bli bäst! Ska rida Lorden på Lördag (kanske P&J) och sedan kanske jag drar in till stan och hoppas på att få träffa One2five med Ellen, om nu hon vill! Ellen om du läser detta så måste du följa med!Idde ska få gå en runda i skogen idag, myspys!

Svar


Svar: Jag rider som du säger mest Idde, Wilma vet ni ju säkert vem det är ;) Lorden och Krizze är hästar som står i samma stall där vi har Idde. Ibland frågar dom om jag vill rida då dom kanske inte hinner, så det är inte ridskolans hästar. Har slutat där och har inget där att göra längre, I'm moving on. Sebelius hjälper jag till och rider då han ska säljas och han står där Wilma står just nu. Hoppas du förstår mer nu! :)

Fel steg, men här är Lorden! ;)
 

Bommande

Red bommar igår, funkade riktigt bra faktiskt! La ut två bommar på volt som jag galopperade/travade över. Då han har en tendens att springa och springa lite till när det bommar/hinder så var detta riktigt bra att göra! När det bar iväg så tog jag tillbaka och jobbade honom med formen över bommarna och red hela tiden, då funkade det extra bra ;)

Idde - gårdagens träning

Träningen igår på Idde var ganska bra.
Vart en stressig uppvärming (vilket inte är optimalt att vara på honom) men det funkade ganska bra ändå. Hade två spruckna blåsor på ena fingret så jag hade fel handställning. Jobbade med att ha yttersidan kort och att ha bogen inne i kroppen och inte att man tappade den så mycket ;) Det funkade jätte bra med en blåsa *host*.
 
Men han kändes fin och det känns som om att vi har hittat varandra mer nu! :D
 

Förhoppningsvis bomma lite

Ska dra mig ut till stallet där jag förhoppningsvis ska kunna bomma Idde lite även fast det är lektion. Dom lär ju inte vara både inne och ute direkt. Har en del inlägg på g, men dom får vänta tills ikväll!


Krizze i söndags

Krizzes pass i Söndags vart en tur på travbanan. Det var tänkt att jag skulle rida ut på slingan men det började bli mörkt. Red därför på travbanan. I början var han stel och stel. Men efter ett tag så lossnade han ganska mycket och han gick i en bra form. Galoppen var farfylld och väldigt positiv med en bra form och en bra känsla! Traven var sådär, men det vart bättre ju längre jag red :)


Nightnight

Förlåtförlåtförlåt! Jag hade tänkt att hinna uppdatera efter träningen både om Krizzes ridpass från igår och från träningen idag men jag somnade när jag åt(med huvudet på köksbordet, trevlig jag är haha!). Så då hann jag inte... Men tar igen det imorgon, vill ni läsa om något speciellt? Hur ska bloggen bli bättre? Behöver verkligen insperation NU! Godnatt :)


Måndag

Måndag idag vilket innebär dressyrlektion på Idde. Rider halv sju så jag hinner se Xfactor om One2five är med :) Tanken var att gå på clinicen som Agria ryttarna ordnar idag men det skulle bli försent, synd. Ska äta nu, hörs sen!

Sebelius och Wilma

Sebelius skötte sig sååå bra efter att inte ha gått ut på ett tag i skogen! Red den "vanliga" rundan runt, travade lite också. Han var tittig men inte spänd som Wilma alltid är. Skritt på lång tygel-nemas problemas, sedan att det var vattenpölar, stubbar, människor i skogen det är en annan sak ;) Borstade sedan Wilma när vi kom tillbaka till stallet, mysig hon är!

Godmorgon söndag

Godmorgon! Har varit uppe sen 8 en söndag morgon, inte bra haha. Har ängnat min morgon till att kolla på föl/unghästar, man hittar ju några fina för ett skapligt pris :) Sedan massa hästgårdar, det skulle vara perfa! Väntar nu bara på att klockan ska gå haha.

Söndag imorgon

Morgondagen ser ut så att jag ska rida ut Sebelius där Wilma står, skojskoj. Ska även skritta Krizze och ta hand om honom. Roligt att få rida en dag extra haha! Kameran åker självklart med, men jag kommer hem sent imorgon så men vi får hoppas på mycket uppdatering ändå :) Ska sätta mig i soffan nu och glo på tv.

Skitskit

Jag är irreterad på allt och alla, har verkligen ingen lust att dra ut till stallet alls. Det tar emot att åka ut till Ekeby-man skyndar sig dit och skyndar sig lika snabbt hem igen. Så ska det inte vara.

Min älskade Mirre är tillbaka...?

Jag har hittat en Mirre kopia, fast två år och sto. Den står i Polen, men den är ju för underbart snygg! Bilden och jag var kär, tillochmed mamma fattade det haha.
 

Dagen

Sprang ribbymaran idag, fy säger jag bara. Det regnade och blåste så sjukt mycket. Sprang i shorts och munktröja, blöt rakt igenom. Sprang inte hela vägen men mycket av den. Hoppas på ett A på kondition/Idrott. Gick sedan hem och ladd mig i soffan under filten och somnade så gott. Sedan vart det stallet, skulle ha ridit men kände mig sjukare än vad jag har gjort dom senaste dagarna och var så trött så vi fixade bara hinkarna :) Har sedan varit en lugn kväll, mycket tv tittande!

Nu ska jag sova, godnatt!


Här är det tomt

Här ekar det tomt då. Var inte ute i stallet förrän vid tjugo över sju och satt inte till häst förrän vid åtta igår. Red iallafall i ridhuset, red mycket snett igenom och bytte varv otroligt mycket. Travade fram riktigt länge då det kändes så bra haha. Men galoppen var däremot lite springig och han låg på hela tiden. Red därför lite förvänd galopp och det var jobbigt för honom. Men då hann han inte springa iväg lika mycket. Gjorde några byten på rakt spår, fina vart dom inte haha.


Happy b-day!

Grattis Nialler♥

Dagens ridpass

Skrittade först ut med Tess runt ena slingan. Travade lite också. Red sedan upp på volten och jobbade honom lite. Jobbade mycket lydnad. Red på en volt och gjorde halt på varje kortsida, 4 gånger per varv. Han skötte det riktigt bra! Red även det i galoppen, fick en riktigt bärig galopp. Det kändes super bra emellan avsaktningarna och såklart avsaktningarna men det brukar aldrig vara såhär bra emellan dom. Jobbade även runt spåret med att sakta av innan varje hörn och att han höll formen, funkade bättre än i Måndags. Travade sedan av honom och så :)Börjar sälja bilder

Jag kommer från och med nu börja sälja bilder. Jag har redan sålt ett par bilder, så jag fortsätter med det. 20 kronor bild, 6 stycken för hundra kronor. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska skaffa en hemsida, jag kanske andvänder bloggen att sälja från tävlingar. Det går att boka mig också, 20 kronor per bild där också.
 
Intresserad? Hör av er!


 

Home

Kom nyss hem från skolan, väntar nu på att Tess ska ringa så får vi se när vi åker ut till stallet. Förhoppningsvis vid 4 tiden :) Får se vad jag hittar på tills dess.

Last pictures

Dom sista bilderna från Ekebys regionala tävlingar 2 september :)Favoritbild

Jag tycker denna bilden är underbar. En september dag, hästar som betar och den fina hagen, perfekt ljus och allt. Min nya favoritbild jag har fotat!

Tävling!

Är med och tävlar,  http://www.chevalridsport.se/ & http://carlssonpataket.se/?p=11366

Tisdag 11 september 2012

Åkte först till Wilma idag och sedan till Ekeby. Wilma kom jag knappt fram till då Violina skulle vara med mig hela tiden haha. På Ekeby var jag med Tess som skulle hoppa klockan åtta, vill också... Mamma red Idde idag så. Antingen så får han vila imorgon eller så rider jag ut med Tess.
Är med och tävlar hos Stockholmsjenna.se


Måndagens träning

Fick fram den där "wow" känslan. Det går inte att beskriva med ord, men härligt är det! Red mycket på fyrkantspåret och saktade av innan hörnerna då han gärna smiter ur formen och så. Funkade super mot slutet! Knappt några dragkamper igår heller, för första gången typ haha! Orkar inte skriva så utförligt men aja ;)

Måndags lektion


Drar mig till stallet nu! Åskan går men aja, återkommer med bilder och utvärdering :)
 

Plugg och hästar-mitt liv

Vet inte hur mycket jag har pluggat idag känns det som. Har knappt några läxor för vi har "stöd" lektion, perfekt för då kan man göra alla läxor. Ska rida lektion på Idde idag, får se hur det går haha. Nej men det går säkert bra!
 

Galen uteritt

Red ut Lorden med Maja och hennes kompis. Man kan väl säga att det var minst sagt en spännande tur haha. Red halva slingan och upp till skogsvaktartorp där vi skulle trava/galoppera upp för en lång backe. Då får den hästen som hennes kompis red damp och började sparka bakut och bocka. Det värsta var att se henne åka av och att hästen springer emot mig och Lorden när hon hade åkt av. Men ingen skadade sig så. Galopperade sedan lite på travbanan som avslut :)

Nu ska jag sova, good night! Förresten, såg ni världens bästa band på Xfactor idag?! Dog nästan av lycka haha!


Det ger en viss känsla

Musik är såå viktigt i mitt liv, som hästarna typ. Det ger en känsla, vissa en ledsen känsla, vissa en glad känsla. Vissa låtar ger en jäkla kick framåt i rätt riktning, det gillar jag! Sån musik lyssnas på varje dag, om inte mer ;)
 

Regional tävling 2 september - del 3

Det känns som om att det kommer bli jätte många bildbomber, men jag bjuder om ni vill. Här är iallafall den tredje bildbomben från tävlingarna förra söndagen :)
Lite trix hit och dit

Har fixat lite, ny header (igen jag vet) och lite i menyn. Blev hyfsat nöjd, men det kommer inte att hålla länge haha. Men vad tycker ni? Hiss/diss?


Höst redan?

Är det redan höst? Det är kallt ute iallafall.  Kan vi inte hoppa hösten och istället ha vinter. Längtar tills man kan rida ut och pulsa i snön, vakna upp och veta att det är snö utan fönstret. Åh, längtar!
 
Förresten, godmorgon/dag! ;)


Lördag den 8 september 2012

Dagen har varit lugn. Skönt att ha en lugn lördag... Var hos Wilma idag, gud så söt hon är när hon kommer traskandes med sin stora mage mot mig haha! Ska kolla på film resten av kvällen, kanske kolla på reprisen från VMA. 1D vann ju hela 3(!!!!!!!) priser! Stolt directioner. Är förskyld och hostar, men ändå så rider jag. Kanske inte så smart men vad sjutton gör man inte för dom små liven ;) Imorgon blir det ridning på Lorden, får se vad vi hittar på då.
 
Ha en bra lördag kväll!


Jag.älskar.dig.<3

Världens finaste häst <3


En annan känsla på samm häst

Torsdagens ridpass vart inte ett dressyrpass. Bestämde mig för att rida i hoppsadel och ta några skutt. Men innan det hjälpte mamma mig. Han vart såååå fin när jag slappnade av, då slappnade han också av. Red utan stigbyglar för att komma ner i sadeln bättre. Den där känslan när man är helt avslappnad och hästen höjer ryggen så att det känns som att sitta i en soffa, åh! Tog sedan några små språng på ett kryss, ingen höjd alls.

Igår red jag ut först. Det var en väldigt spännande ridtur. Red ena slingan runt. Såg en örn, rådjur, mini shettisarna som var livsfarliga, spår som var farliga, en som var ute och promenerade sin häst med radio, ja ni kan ju tänka er haha! Travade lite på slingan innan han blev för spänd. Gick sedan upp på volten och red lite. Fortsatte jobba på det som jag jobbade på i Torsdags. Även i galoppen gick det super bra! Över förväntan faktiskt. Lät honom sedan "skena" under kontroll på travbanan :)


Mot stallet!

Är hemma och mellanlandar innan jag ska till stallet. Måste göra mig iordning nu, men vi hörs ikväll! :)

Längtar till 2013

Det är sjukt men jag längtar tills nästa år. Bara kunna lämna detta året bakom sig och blicka framåt, jag vet inte vad jag ska säga om detta året. Än är det inte slut...
 
Wilma vart sprutad och flyttade. Har haft lite hästar att rida, jag vill rida varje dag ju! Än är det inte slut..

Torsdag

Skoldagen har varit mer än tråkig. Var iallafall med på idrotten, har saknat det! Tänkte ta och springa en runda ikväll också :) Idde ska ridas idag, dressyr står på schemat. Måste hitta hans knappar mer så mamma erbjöd sig att hjälpa mig.

Ge mig!

Någon som skulle kunna tänka sig att ge mig detta? Skulle tacka den personen tusen gånger om!


Hjälp

Behöver hjälp med namn till fotosidan. Har funderat på "Johannaahlstromphoto" eller bara "Johannaahlstrom". Men som sagt vet jag inte. Photobyj? Photobyja?
 
Snälla hjälp mig!
 

Till en viss gräns sen går det inte längre

Skillnaderna på ridskola och rida privat/ha egen häst är så enormt stor. Som dom flesta ridskolor har man flertal hästar som går varje dag, 1 eller 2 pass per dag och vilar en dag i veckan. Men att ge ut kunskaper om hur man ska ge mat, släppa ut dom i hagen och så vidare. Om man ska gå vidare till egen häst sedan och inte har kunniga föräldrar då kan det bli svårt. Att lära ut hur man rider det är väl prio 1 på en ridskola-men även annan hantering runt hästarna är minst lika viktigt. Jag hade tur som har en mamma som höll på med hästar redan från början. Men jag kan tänka mig att det är svårt för någon som kommer direkt från ridskolan.
Att ha egen häst är så befriande. Man kan göra allt möjligt, ta och hoppa helt ensam utan att vänta på alla andra, kunna rida privat lektioner-det bästa med allt är att utvecklas och skapa en relation till hästen. Kunna planera alla tävlingar, åka ut varje dag och bara vara. Ridskolan är det mycket "spring" och alltid ljud. Det är viktigt med kunskap, man kan aldrig få för mycket.
Det ända jag saknar med att inte rida på ridskolan är att man oftast rider olika hästar där, det gör man ju inte på en egen häst. Samma häst. Så länge man inte rider andras hästar också.
 
Här är anledningen till att jag slutade. Jag kände att jag aldrig kom någon vart. Jag stog och trampade på samma ställe det sista halvåret. Det var inte mycket hoppning i hoppgruppen, synd för jag ville verkligen hoppa mer. Jag vill/ville ut och tävla lokalt. Att lägga pengarna på andra träningar än på ridskolan, för att senare få en egen häst. Jag ville komma någon vart. Jag har kommit en bit på vägen, mer än vad jag trodde på dessa månader. Jag är glad att jag slutade på ridskolan och har börjat att satsa.
 
Ridskolan räcker till en viss gräns, sen når man inte längre. Då är det dags att ta ett ytterligare kliv.Regional tävling - 2

Blev väldigt många bilder från tävlingen, slänger då upp dom i "omgångar" här.


Home today

Är hemma idag med. Har ont i halsen så. Vill vara friskare tills imorgon så :) Tänkte fixa en fotohemsida och lite sånt idag. Vi hörs.

We are never getting back togheter

Ny släppt cover...förlåt för att jag bombar men jag kan inte få nog!!
 

Inte så lyckat

Gårdagens träning var ju långt i från den bästa haha. Han var jobbig från början, pigg och vägrade arbeta. Kan ju bero på att han stog i söndags... Till slut så släppte han efter i traven, gjorde en massa skänkelvikningar. Dom var bra tydligen dock tyckte jag att jag tappade rumpan haha. Men han hade inte den där riktiga framåtbjudningen som han brukar ha. Galoppen kändes däremot bättre. Jag har ju själv lättare att jobba i galoppen än i traven så haha :)

Pyssel

Smälte när Wilma struntade i resten av hästarna som gick iväg utan kom istället direkt till mig♥Gav henne morötter och pratade med henne en stund, bara njöt av att vara i hennes närvaro. Hon följde efter mig bort till dom andra...<3 Idde fick gå i rundkorallen. Putsade noga på honom, njöt gjorde han! Han var såååå seg i korallen, han fattar nog aldrig det där haha.
Ger mig av till stallet

Åker till stallet nu. Först till bästa Wilma, kvalitétid♥ Åker sedan ut till Idde, om jag hinner så ska jag rida annars blir det en promenad för honom. Gårdagens ridpass kommer upp ikväll, hinner inte nu!

Jag önskar att du var min, bara min <3

Detta kallas fejksmile


Veckoplanering

Tisdag: Skola, rida Idde och åka till Wilma.
Onsdag: Skola, stallet.
Torsdag: Skola, rida Idde, åka till Wilma?
Fredag: Skola, rida Idde?
Lördag: Inget planerat.
Söndag: Stallet, Wilma?

Film

Film och katten i knät och bara andas. Det kommer inte gå bra men jag ger det ett försök. Bli nog Scooby Doo, dom får mig alltid att skratta :)
Don't judge me-cover av Samuel från One2five.
 

Mer värd en guld♥

Alla våra stunder. Bara gå en promenad när du var sprutad gjorde min dag, jag mådde illa när jag missade det en gång. Alla hoppträningarna, avramlingarna, sken turerna i skogen. Ett mål jag aldrig skulle ha hoppats på, hoppa 110 på några månader, det var aldrig i mina tankar. Att hoppa 1 meter enkel hinder, jag flög på moln. Alla dressyrträningar som gick åt skogen, men jag var ändå glad för jag hade dig. Jag kommer att kämpa för dig, så länge det än behövs. Jag vill aldrig förlora dig, vi har lärt oss tillsammans. Vi var ett team som inte kom längre...
 
Efter Mirage trodde jag aldrig att en häst kunde betyda så mycket, rättare sagt en bästavän. Jag älskar dig mer någon kan ana, Wilma♥ Du är allt jag vill ha, allt.
Du är värd mer än guld♥

MsvC klassen - 1

Första gänget av MsvC klassen igår, många fina hästar var det!
Hemma idag

Somnade om till tio i åtta och hade ont i halsen, stannar därför hemma idag. Mycket tankar som flyger runt nu, för mycket. Har redigerat bilderna från igår som kommer upp också, har hunnit skicka iväg bilder på dom från klubben som ville ha dom. Lektion klockan 7 ikväll, taggar!


Nummer 1 föralltid

Vad som än händer så kommer du alltid att vara min nummer 1, för evigt♥


Ekeby leverar!

Ekeby leverade med finfina placeringar idag! Lotta (min gamla ridlärare) knep en tredjeplats i LA:n! Sedan vart det flera placeringar och även en vinst i MsvC! En vinst, en tredjeplats och en fjärdeplats i MsvC. Så sjukt bra, go Ekeby!
 
Här är bilder på våra ryttare, resten kommen imorn/tisdag!


Memories of gold

Helt ovisade bilder från när Ellen var med ut till stallet och agerade fotograf. Minns denna dagen, när han var galen i ridningen och vart hingst när jag betade honom. Det roligaste är väl att Ellen fånga det på bild haha!

 

Det börjar flyta på nu

Det känns som om jag har börjat hittat rutinen med skolan, stallet och allt igen. Det är skönt att vara tillbaka i rutiner men lång i från skönt att gå i skolan. Idrotten..den är ju perfa! Fys ungefär varje idrottslektion(4dagar i veckan) då jag går i idrottsklass, beach 2013? Ridningen ligger på en...annorlunda nivå. Bra, men jag vill hoppträna mermer varje vecka. Har jag tur så får jag hoppträna Lorden någon gång när dom inte kan hehe ;) Ge det lite tid så kommer jag nog in mer i det här!
 
Förresten, denna månaden ska jag få träffa världens bästa ONE2FIVE!! Mitt hjärta kommer banka i 360, måste bara få med någon så!


Film

Film från måndagens träning.

Ibland orkar man bara inte bry sig


Regn lördag

Godmorgon. En regning lördag, skämtar dom? Vi som ska grilla med en kompis och massa folk ska komma, bra väder kan man inte få nej. Aja, idag så blir det grill och så. Imorgon blir det fotografering av tävlingen på gården, regional dressyr. Eller så va det lokal haha! Men iallafall så kommer jag ha fullt upp hela helgen, sorry..


RSS 2.0