Överfina hästen






Tyckte verkligen att denna häst stack ut i mängden då den nästan hade lykta. Den var även otroligt fin att titta på!

Nikon D3100

Hanna undrade över vilka inställningar jag använde i Globen.

Efter som det var otroligt ljust där inne så behövde man ingen blixt(dock på prisutdelningen osv). Det är inte såpass mycket att berätta om mer än att mina inställningar var väldigt bra!

Jag hade på Sport, ett långzoom objektiv och även kort slutar tid. Därav mina bilder. På prisutdelningen andvände jag mig av Sport eller auto som hade blixt! Båda funkade otroligt bra vilket var skönt...

Många säger att manuellt funkar bäst dock tycker jag absolut inte det! Jag gillar mitt älskade sport läge och auto :)

Respons


Svar till Eisengarten R: Jag har en Nikon D3100, en väldigt bra kamera när man vet hur man ska använda den!

Svar till Hanna: Tack så himla mycket! Jo visst kan jag det. Kommer ett inlägg om det senare idag :)

Blandade globen bilder









Chill i stallet

Är i stallet nu. Ska försöka klicka några livebilder direkt ifrån stallet. Ska chilla galet med musik under borstning!

Seriöst

Idag när jag slutade skolan så var det redan mörkt! Asså det känns ju som man går i skolan på natten liksom. Gick iallafall hem, pluggade, gjorde läxorna och pluggade matte då vi har VG delen imorgon.
Ska snart till stallet, hoppträning. Vet inte hur man laddar upp bilder på nya datan(Apple) haha :)

Sneakpeak


Vill ni se mer? ;)

Dagens fråga

Hur mycket brukar ni rida i veckan?


Goodmorning

Ska alldeles strax ta och fixa mig innan skolan, usch. Slutar kvart över tre idag, våran längsta dag. Men ikväll är det iallafall hoppträning!

Bjuder på en på bild på Cornelia och Aramis!

Dionne hoppgruppen


Vecka 48


Älska!


Seriöst älska bilden! Jag har haft min kamera i ungefär 3-4 månader. Mitt objektiv i ungefär 1-2 veckor och får grymma bilder?! Kan inte riktigt fatta det, än....

"Kameran blir inte bättre på grund av vilket objektiv man har, bara vem som håller i kameran!"

SIHS 2011












Skolan

Börjar snart med Engelskan. Har sedan två lektioner till. Matte och No, slutar sedan 14.40 :)

Lorenzo



Dagens andra häst


Det blåste ännu mer när det var Krizzes tur :( Skrittade och travade otroligt länge. Han var lite seg idag, men till slut så vart han lite kvickare i steget och även för hand och skänkel.

Travade runt på hel långa tyglar och han sökte sig neråt hela tiden. Satt ner lite också så att jag fick känna på det när han gick så bra!

Tog några enstaka galopper i båda varven. Så att han bara fick jogga av sig, lät han gå där nere :)

Första hästen


Först ut var Wilma. Det blåste äckel storm vilket inte alls var roligt då vi har ett gammalt växthus att rida i så det låter ju värre än vad det är!

Men Wilma var väldigt osammarbetsvillig idag. Ville inte alls ta tag i inne sidan och böja igenom så jag fick överdriva lite(mycket!). Men efter ett tag så började det släppa så jag gick äver till galopp. Kände bara hur galoppen var, gräslig! Inget tryck bak. Bakbenen hann inte med alls så gick ner till trav igen och började om. Travade på en volt så att hon skulle mjukna i munnen och i nacken. Vänster var väldigt okej, höger gjorde jag inte så mycket i.

Galopperade sedan igen. Då var det betydligt mycket bättre! Hela hästen var med, skönt! Gjorde lite ökningar, förhållningar innanför spåret då hon gärna går och trycker mot väggen. Travade sedan av henne, hon var otroligt nöjd med sig själv!

Dagens fråga

Vill ni mer bilder från globen? Jag har nämnligen ett helt gäng som jag inte har visat ;)

Linda Heed vann VW Cup igår, även H&M Leading rider!

Angelicas egna blogg

Sökte på google bara för att se lite vad som fanns, så hittar man Angelica Augustssons blogg. Väldigt välskriven blogg, dock uppdaterar hon inte längre pga att hennes data och internet inte vill sammarbeta! Hoppas att hon kommer igång igen med bloggen!

Klicka här för att komma till bloggen!

Ny favorit bild


Mina inköp



Grimma med blått ludd 75:-
Schabrak brunt MH 260:-
Slicksten orginal 75:-
Blåa Kingsland strumpor 119:-
Blått BR Schabrak 250:-
Oäkta swarowski pannband blått och guld 180:- st(360 tillsammans)
Slicksten 75:- (Någon konstig smak)

Frihetsdressyr med Lorenzo


Inledningen












Little Braveheart-film


Angelica Augustsson SIHS 2011












FEI World Cup Driving warm up









VW Cup del 1












FOTOGRAF: JAG! STRÄNG COPYRIHT PÅ ALLA BILDER!

På väg hem

Är på väg hem nu, shoppat som en galning. Sa hej till Nellie Berntsson också hihi. Fotade och filmade till er som ni kommer att få se imorgon/idag. Ska även rida 2 hästar imorgon och mocka 4 boxar varav 3 boxar får jag betalt för.

Linda Heed vann!

Nu är det fyrspann, funkar fortfarande inte att ladda upp bilderna :( Har handlat två swarowskin också. Även e n blå ludd grimma! Linda Heeds vann dagens hoppning. Har även sätt Nellie Berntsson och Dressyr- mupparna.

Cheval ridsport

Nuflo ullmössa från EquilineJosephine dunrock från Kingsland
Allrounder Combo Style vintertäcke från SchockemöhleUnisex dunjacka Madison från Schockemöhle
Finns hos Cheval ridsport! Vad säger ni, bra eller dåligt med dessa erbjudanden? :)

Globen

Sitter i globen nu. Just nu sjunger Mange makers, haha. Daim skötte sig bra ;) Det går inte att ladda upp bilder just nu men jag har shoppat två hoppschabrak och ett par KL strumpor!

Dagen hittils

Först var vi och handlade handtag till min brorsa. Sedan lurade vi pappa att åka till Media markt :) Vi skulle tydligen kolla på en Apple data, efter mycket om och men så vart det den största dom hade. 27 tum är skärmen, haha nya tvn eller? Nej men den är otroligt stor för att vara en data ju!
Bland dom första bilderna som publicerades här på bloggen!

Nya Apple datan

Våran nya data här hemma, nu är vi uppe i tre datorer. Två sationära och en laptop :D Laptopen är "min" då det bara är jag som andvänder den!

Pizza

Sitter på pizzerian nu. Ska äta och sedan hem till mamma vid kvart över tre.

1550

Detta är bloggens 1550 inlägg! Snart ett år har jag haft bloggen. I December 2010 så skaffade jag den. Jag kommer nog att hänga med ett tag till, får vi hoppas! Ni vill väl fortsätta att följa mig och Wilma?

Nej men hej

Vaknade nyss, ska alldeles strax göra mig iordning för innan Globen så ska jag till Bahaus(stvaning) med pappa och brorsan. Sedan hem till mamma, ladda kameran och mobilen. Sedan mot globen!

Haha, Mange makers inleder kvällshowen idag!

Inköpslista 26/11-2011 Ericsson Globe

*En ny hoppoutfit
*Ridhandskar(både vita och vanliga)
*Grimma
*Strumpor
*Pannband

Annat som kanske följer med hem:
*Kavaj
*Ridbyxor
*PC boots
*Ny ryktväska
*Ny ridfleece
*Ländtäcke

Såhär är det tänkt- än så länge

För det första vill jag skicka en tanke till våran underbara Servus som blev på riden inne i Ericsson Globe nu ikväll. Ryttare och häst klarade sig dock så haltade Servus ut men han klarade sig!

Jag har tänkt så det knakar(nästan haha). Har funderat på en sak om imorgon, globen. Jag åker ju in klockan kvart i 5 på eftermiddagen! Showen börjar 19.00. Meningen är att jag ska uppdatera direkt till er här från globen mellan 16.45 tills jag kommer hem!(Runt 24.00)

Jag har tänkt och tänkt och det blir mobilbloggningar med Live bilder(dock mobilbilder, men min mobilkamera är grym!) Live från arenan, live från annexet, överallt!

Vad sägs, en bra idé för er som inte kommer till globen iår?

Såhär är det tänkt- än så länge

För det första vill jag skicka en tanke till våran underbara Servus som blev på riden inne i Ericsson Globe nu ikväll. Ryttare och häst klarade sig dock så haltade Servus ut men han klarade sig!

Jag har tänkt så det knakar(nästan haha). Har funderat på en sak om imorgon, globen. Jag åker ju in klockan kvart i 5 på eftermiddagen! Showen börjar 19.00. Meningen är att jag ska uppdatera direkt till er här från globen mellan 16.45 tills jag kommer hem!(Runt 24.00)

Jag har tänkt och tänkt och det blir mobilbloggningar med Live bilder(dock mobilbilder, men min mobilkamera är grym!) Live från arenan, live från annexet, överallt!

Vad sägs, en bra idé för er som inte kommer till globen iår?

Little Braveheart


Vi hoppade på diagonalerna idag. Värmde upp dom och han kändes stel över allt! Han ville inte böja igenom så då vart jag sur! Tog då tag lite mer i inner och formade honom mer än vad som jag ska behöva! Då kom det att man kunde böja på pinnen utan den gick av.

Travade lite i båda varven, tänkte otroligt mycket på min hand i alla lägen! Travade sedan över travbommar och vände sedan rätt upp och fattade galopp osv. Han är så himla underbar att rida just över bommarna! Efter ett tag så travade vi över bommarna, fattade galopp och hoppade ett kryss. Haha, första språnget var jätte roligt tyckte jag då han hoppade otroligt mycket med ryggen!

Sedan gjorde vi en bana(som jag visar senare). Hoppade ungefär 80cm, åh jäklar vilken häst!

Sa även till Lotta att jag verkligen vill fortsätta att rida den hästen!

Dagens fråga

Hur länge brukar ni skritta fram/av era hästar?

Dyr häst!


Det vart lite oplanerad hoppning. Skrittade fram på volten och jobbade endast där i skritt. Red sedan in i ridhuset, började trava på en gång då jag redan hade skrittat fram henne. Jobbade väldigt mycket med att få henne lösgjord i sidorna vilket var väldigt enkelt. Jag har verkligen hittat en ny knapp på henne!

Började sakta galoppera. Böjde igenom henne, jobbade henne lång och låg under lättsits och även nedsittning. Otroligt lydig för hand och skänkel! Sedan hoppade några så jag tog några skutt, fick inte så bra avståndspunkt hela tiden men till slut så. Galopperade även över bommarna som dom hade lagt ut. Som sagt otroligt lydig!

Sedan hade dom lagt en galoppbom på medelinjen(långsida till långsida). Galopperade över den så att hon verkligen fick jobba igenom hela kroppen!

Sedan gjorde vi några ordentliga galoppökningar på långsidan. Sista gången var hon såpass taggad att jag kände hur hon började studsa, hihi. Sen när jag bara la till en snuddning med sporren så for hon fram!

Skrittade sedan av henne ganska länge då hon ångade mycket! Mockade även i ridhuset(det hon hade gjort).

Globen update

För er som inte alls kommer att åka till Globen i helgen tycker jag ska gå in på denna blogg. Hon kommer att uppdatera er backstage, med massa nyheter för er!

Sharpman


Här kan du tävla om julklappar för 10.000! Perfekt jue!

Ridsport på tv

SÖNDAG 20 november kl 16:55 Världscupen i hoppning Stuttgart, Tyskland (sammandrag)

 

SÖNDAG 27 november kl 11:00-12:00 Stockholm International Horse Show GP-hoppning (direkt)

SÖNDAG 27 november kl 14:30-16:00 Stockholm International Horse Show WC-dressyr (direkt)

SÖNDAG 27 november kl 22:00-23:00 Stockholm International Horse Show WC fyrspann
          ONSDAG 23 november kl 20:50 Världscupen i hoppning Stuttgart, Tyskland (efterhand)

 

 



Ridning idag

Ska snart hem till mamma, ska sedan iväg till stallet. Blir nog bara lösgörande i min ÄLSKADE hoppsadel. Det går inte att rida i dressyrsadeln jue, jag är för kort! Imorgon blir det hoppning på Braveheart, hmm undra hur det kommer att gå!

Igen...


http://isabellaochsara.blogg.se/2011/october/bloggtavling.html
Var med du också!

Dagens fråga

Ingen som vill byta bildlänk med mig? Skicka då en kommentar med din mejladress!

Isblått


Sovit i 1 timme

Har precis sovit 1 timme ungefär, så himla skönt! Ska kolla på tv nu och kanske planera lite saker med bloggen och så.

Hoppträningen


Hon kändes så himla fin på framridningen, loss och mjuk överallt! Började med att trava över bommar där hon var pigg över! Sen hoppade vi fram på ena långsidan, normal galopp hela vägen igenom. Hon var så pigg så jag hann inte riktigt med men annars. Hoppade en annan linje efter, galoppbom, sockerbit, sockerbit, oxer, sockerbit, sockerbit. (Ni fattar senare) Hoppade upp mot 90 på det. Fick en rivning men det var helt och hållet mitt fel!

Grymt!


http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-2/16587#comments

Jaktklippning


Så här är Wilma klippt för er som inte såg på hoppbilderna. Det vart lite fult lite över allt men annars ganska bra, faktiskt!
Som sagt jag tycker själv inte om denna klippning men mamma bestämde så ja. Jag skulle hellre ha velat klippa ungefär hela kroppen förutom en liten bit på ryggen och benen. Men det ska vara effektivt!


Brukar ni klippa era hästar? Hur brukar ni klippa dom?

Söndag-Bilder


Hoppträningen-Bilder






ALLA ÄR FOTADE AV WWW.STOCKHOLMSJENNA.SE!

Hemma idag

Är hemma idag då jag är förkyld! Usch, men sant. Men istället blir det mycket uppdatering here jue!
Bilder från igår kommer också!

Dagens fråga

Vilken klubb tävlar ni för? Vilken klubb föredrar ni att tävla för?


Till mamma

Ska till mamma nu ungefär. Ska äta och göra läxan sedan ska jag till stallet. Juste, Wilma är klippt! Det tog ett tag. Kan kanske ta några bilder på hur det vart(jag vet inte själv hur det vart!).

Till mamma

Ska till mamma nu ungefär. Ska äta och göra läxan sedan ska jag till stallet. Juste, Wilma är klippt! Det tog ett tag. Kan kanske ta några bilder på hur det vart(jag vet inte själv hur det vart!).

Dionne


Vi skulle hoppa väldigt mycket linjer idag :) Joggade fram och så, kände lite på formen. Efter tag plockade jag upp henne lite, så att hon inte snubblade. Hoppade fram lite, hon landade i rätt galopp HELA tiden. Hoppade sedan en linje med räcke, oxer, snett igenom, räcke. Hon var väldigt pigg, men trevlig.

Fick lite dålig sväng men annars så. Hoppade sedan om den en gång och det vart så mycket skillnad! Hoppade sedan räcke, räcke, oxer(77cm!!!!=80cm!), räcke. Hon hoppade av lite stort på andra räcket, så jag gjorde en volt efter då jag kom ur balans totalt! Fortsatte sedan och jäklar vilken häst!

Fick bra kritik av Lotta(att jag red henne bra!) och att jag inte kommer att få henne nästa vecka då hon ska vila från hoppgruppen i två veckor. Så kanske ska ha Chivas! Men jag kommer kanske att få henne igen sedan :D

Seriöst

Sitter i bilen på väg till Blåkulla. Ska hoppa Dionne. Seriöst, fick inte så mycket respons på KM:et, av mina bloggläsare. Kan säga att jag inte vart så jäkla glad. Förklarar mer sedan. Men DESSA kommentarer kommer inte att publiceras!

Dag 15. Det bästa du vet med en häst

Många hästar är snälla och roliga att rida, men asså jag fattar inte punkten direkt? Någon som fattar?

Vinnarritten


KM dressyr 2011

Framridningen vart väääldigt lång. Men bättre det än för kort :) Framridningen kändes väldigt bra, lite mycket krut men annars så. Banan var väldigt bra, hon slår sig fri väldigt mycket då jag inte klarar att hålla ihop henne helt. Halterna var rent åt helvete. Hon stog inte stilla en ända gång. Fick en 3:a på första och en 2:a på andra. Galoppen var faktiskt bäst, jag har det enklare i galoppen då hon inte är så skumpig(som hon är i traven). Men det slutade på 161 poäng, 57,50 % lite snålt faktiskt. En 5:a på formen, njaa håller inte med där. En 6:a skulle vi ha haft.

Fick reda på att jag kom precis utanför placering så vi åkte hem. Packade upp osv. Åkte sedan och åt, då fick man ett sms där det stog att jag hade vunnit KM privathästar! Åkte sedan och hämtade priserna :D


Snyggingen själv ;)

KM mästare 2011

Är KM mästare! Fyfan vad roligt!

Dag 14. Varför får ridningen dig att må bra

Ridningen är mitt allt! Jag vet inte riktigt varför men det är sjukt roligt, någonting annorlunda än hockey, fotboll, innebandy osv.

Är på väg nu

Sitter i bilen på väg till Blåkulla nu. Med damen i transporten. Är taggad till tusen!

Försenade bilder







Startlista inför imorgon


Lösgörande


Red i ridhuset, var nästan ensam hela tiden! Skönt! Tänkte bara lösgöra henne inför morgondagen. Travade igång henne, hon kändes väldigt fin. Galoppen var inte så bra som jag hoppats på, hon tappade bakbenen hela tiden vilket var jobbigt då jag inte kunde jobba henne ordenligt. Men efter ett tag så flög hon till och med i luften av galoppskänkeln. Då var hon framåt. Skrittade sedan lite, tänkte jobba lite travökningar då jag inte har gjort det. Övningen var öka efter hörnan, samla upp igen ungefär vid mitten av långsidan osv. Hon jobbade otroligt bra! Jag satt dock bara att studsa men hon var så fin! Joggade sedan av henne, lång och låg! Vilken jäkla häst, så känslig för skänkeln på slutet. Flyttade undan så himla lätt!


Älskade Idde


Den som säger något om denna, maffiga hästen vet inte vad den snackar om. 22år och går finare än någonsin! Några år yngre och hade varit uppe i Grand Prix dressyr!

Sigma 70-300

Sigma Objektiv 70-300mm F4-5.6 Nikon
Detta objektiver är nu mitt! Papi payd :) Dock kommer jag inte att använda det förrän jag har köpt som en till "lins". Jag vill ju inte förstöra linsen. Så ni får vänta lite med grymma bilder, ska försöka fixa till SIHS. Så jag kan fota där och bjuda er på!

Dagen

Åkte till stallet, red, ryckte manen, putsade och ännu mer! Mockade även 3 boxar, på 1 kvart! Grymt eller hur?


Torsdags


Såhär såg det ut när jag gick till stallet i Torsdags eftermiddag. Vid kvart i 3, var det redan solnedgång!

Dag 13. En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst


*Svart
*Söt
*Gosig
*Diva
*Ego

Gårdagens övning


Röd-Koner
Blå-Travbommar
Svart-Galoppbommar

Hiss/Diss


Mountin horse Belmont 599:- Finns hos Charlies.nu

Min åsikt:
Jag gillar den, verkligen. Dock gillar jag inte lurvet, skulle vara bättre utan det!

Hiss eller diss?

Godmorgon?

Vaknade halv 11 idag? Sov i 11 timmar, skönt jue! Ska åka till Elgiganten idag, mer får ni veta sedan. Har precis ätit frukost så nu blir det bloggning :D
Sigma Objektiv 70-300mm F4-5.6 Nikon

Little Braveheart


Han var så jäkla snäll att göra iordning, han stog lös i boxen hela tiden! I början så var han ganska spänd vilket märktes då det gick lite långsamt och gick i OSTADIG form. Började sedan trava över bommar och även galoppera över bommar.

Traven gick suveränt! Stadig form och allt liksom, underbar! Galoppen var dock inte så bra då vi höll på att gå omkull i hörnan då han bara drog men till slut så :) Körde en liten bana också, gick skit bra!

Travade av, han protesterade lite med att dra upp huvudet och allt. Men fick till en bra känsla, meningen är att jag ska hoppa honom nästa gång!

Någon?

Någon som säljer sina Tretorn ridstövlar för ett billigt pris?

Brave Heart

Ska bara vänta in mamma och sedan mot Blåkulla, ska ha Brave heart! Aldrig ridit honom eller något, haha. Roligt, roligt! Imorgon får jag....woopwoop.

Dag 12. Det här saknar jag

Jag saknar min ängel, Mirage♥

Fredag

Fredag idag då. Nice, vi har markarbete ikväll på ridningen. Undra om man kan få Fritz? Det skulle vara väldigt roligt att få rida honom igen då jag känner att jag kan utvecklas med honom :) Men först är det skola, fyra lektioner. Slutar 13.15, haha onödigt jue.

Petra och Dillon, foto: Jag!

Varför så dyrt?

Seriöst, jag fattar inte. Varför ska vissa saker vara dyrare än andra saker? Bara för att det är märkes? Eller bara för att dom tror att dom är bättre än alla andra som kanske har bättre kvalitet.

Alla människor kanske inte har råd att ha en massa märkessaker som- KL, Equiline, JW, Anna Scarpti, GG osv. Men seriöst, är det bara märket som betyder något?

Dom som tycker det har fel, shore jag förstår om man vill ha en massa märkessaker, men vad betalar man för? För märket? Isånafall kan man väll lika gärna sy dit ett likadant!

Man rider inte bättre bara för att man har med och större märkessaker! Sen att jag inte fattar varför det är mycket dyrare än vanligt kan vi ta någon annan gång!

Och ja, jag är ett märkesfreak. Men jag MÅSTE inte ha det!

Varför?

Har inte fattat riktigt men varför ska Horse showen vara så inpå julen? Om man är ett shoppingfreak(like me) så har man ju typ inga pengar kvar ju! Hate it! Jag kommer att få lägga undan lite pengar då jag känner att jag faktiskt vill köpa julklappar till människor!

Vad tycker ni?

Blått!


Klicka här för att vara med!

Studs


Hade byggt fram en studs-serie på böjt spår och en bom på medelinjen. Red fram och så, hon var en aning seg men annars fin. Tog serien först, då stannar hon på sista, förstår det. Vi hade såpass dålig galopp så hon kom inte över. Jag slog i huvudet i hennes hals och fick världens huvudvärk, även ont i käken som jag fortfarande har.

Tog om det och hade mer galopp, då flög hon över. Gjorde det några gånger i båda varven, funkade super! Galopperade ganska mycket efteråt, jobbade med formen och att hon skulle gå stadigt där, fast även bjuda framåt! Funkade även det, gjorde det i båda varven. Travade sedan av henne lång och låg, då var hon jätte mjuk!

Hiss/Diss

Kelly junior scholler från Kingsland
Kingsland ridbyxor. Finns här!

Min åsikt: GAHHH SÅ SNYGGA! Nej, men dom var otroligt snygga, verkligen.

Vad tycker ni? Hiss eller diss?


Cheval ridsport

Kikade in hos Cheval och hittade lite nya KL saker som är jäkla snygga. Dock är prislappen ett problem...
Matador huvtröja från Kingsland
KL Matador 1299:-
Melfort huvtröja från Kingsland
KL Melfort 999:-
Wiley cardigan från Kingsland
KL Wiley Cardigan 999:-


Dagens bloggtips


Dagens bloggtips är www.ettbenivarjehorn.blogg.se!

Dagens fråga

Är ni "märkesfreak" like me? Haha nej, men spelar det någon roll om det är något märke på dina saker?

Slut

Slutade kvart över 11 idag. Har precis ätit lunch, gott. Om ungefär en timme ska jag göra mig iordning för att ta bussen till stallet :) Det blir nog jag, Madde och Jenna idag! Roligt roligt.


Dag 11. En bild på stallet

Har ingen bild på stallet men här får ni andra bilder lånade från Ekebys hemsida! Det röda är vårat stall!

Godmorgon

Vaknade vid 8. Satte mig här och kollade runt lite :) Har sovmorgon idag så, ja. Slutar 12 idag så jag åker ut till stallet vid 2-3 tiden då jag ska hoppa med Madde(som jag hopptränar med på Tisdagar). Vi ska göra våran "läxa" som vi fick i Tisdags.

Jerringpriset

Kom igen, lägg en röst på världens bästa Rolf-Göran Bengtsson!

http://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/


Krizze


Red i ridhuset, tänkte bara mjuka upp honom. Han började med att vara lite motsträvig och inte riktigt ville arbeta. Men efter ett tag gick han med på noterna. Då hände det saker, han hade framåtbjudning(då och då) men höll ändå den formen som han skulle ha. Galoppen jobbade jag igenom väldigt mycket, fick upp honom i en "högre" form än väntat. I vänster varvet vart han väldigt trött så han började hoppa jämfota med bak så jag la av då :)

Dagens bloggtips


www.sportryttarn.blogg.se! En grym blogg!

Utvecklingssamtal

Ska snart till skolan igen för utvecklingssamtal, buhu. Men sedan blir det att åka till stallet och rida Krizze! Blir nog ridhuset, lite lösgörande och lite galopparbete. Men vi får se om vi hörs sedan!

Showen SIHS 2011

Lördag: 19.00- cirka 23.10

GALA - Show

  • Inledningsprogram med magisk touch
  • Internationell hoppning VW Cup
  • Internationellt shownummer med Jean Marc Imbert
  • H&M på scenen
  • Fyrspann - FEI World Cup Driving warm up
  • Internationell hoppning - Knäcke Pokalen
  • Internationellt shownummer - Lorenzo
  • H&M Leading Rider
  • Julavslutning

KÄLLA!


SIHS 2011- Shopping


Bildlänk

Ni har väl inte glömt? Jag byter gärna bildlänkar med er, villkoren kan vi ta på mejl. Då alla inte har förstått osv.

Mejla mig på [email protected] mejla även din bild!

KM mästare 2010/2011

I helgen ska en ny KM mästare på Blåkulla koras. Jag lär(kommer) bli av med min titel då jag vann förra årets Lektionsponny KM. Då red jag Bandit, plutten!

Men i år startar jag och Wilma, vi får väl se om jag tar titeln som Privathäst istället då. Otroligt roligt om man skulle vinna liksom, dock tror jag inte det då det är nog många andra privatryttare som rider stor häst.


Vi ska kämpa!

Nu är det klart!

Jag åker till Stockholm International Horse Show med mamma, Tess och hennes mamma!

För våran del blir det A-Läktare(längst ner) på Lördag kväll med Internationell hoppning också vidare! Riktigt kul, frågade mamma om hon hade bokat igår och hon sa nej, men idag sa hon att hon hade bokat!

Roligt, roligt! Ska se om jag kan få mitt objektiv tidigare än tänkt... ;)

RBG

Dubbel EM-medaljör servar guldmedaljören

15 november, 2011 - 14:45

För att EM-guldmedaljören Rolf-Göran Bengtsson ska ha något att rida på i Ericsson Globe under Stockholm International Horse Show tar han hjälp av ”grannen”, dubble EM-medaljören Carsten-Otto Nagel.
Carsten-Otto Nagel, som tog individuellt silver och lagguld på EM i Madrid, kommer till Stockholm, och i transporten har han förutom sina egna hästar, också Kiara La Silla, en av Rolf-Göran Bengtsson Grand Prix-hästar.

Rolf-Göran Bengtsson och Carsten-Otto Nagel, hoppryttare och EM-medaljörer med sikte på OS i London nästa år kommer båda till Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe.
De båda följs åt i mycket och i september firade de sina EM-medaljer tillsammans i tyska Breitenburg i grevskapet Holstein.
Rolf-Görans EM-guld och ”grannen” Carsten-Otto Nagels individuella EM-silver och lagguld från Madrid var stort.
Nu är det Stockholm International Horse Show som står på programmet.
Carsten-Otto har lovat att ta med sig Rolf-Görans Kiara la Silla till Stockholm.
- Jag ska rida henne i en klass på fredag eller lördag. Så att hon får komma in på banan och se sig omkring, berättar Carsten-Otto.
Rolf-Göran rider själv Global Champion Tour i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten på lördagen. Han flyger så till Stockholm International Horse Show för start i Grand Prix på söndagen. Och Kiara behöver en uppvärmningsklass.
Rolf-Göran kunde inte ha valt en bättre ryttare.
- Men jag måste rida Kiara lite före Stockholm, säger Carsten-Otto från hästryggen.
De rider väldigt lika Carsten-Otto och Rolf-Göran.
Carsten-Otto rider mjukt och följsamt precis som Rolf-Göran.
Dessutom är Kiara la Silla och Carsten-Ottos Corradina väldigt känsliga och båda är skimlar.
- Corradina är övertygad om att hon kan lösa det mesta själv. Hon hade som yngre åsikter om hur ryttaren skulle rida. Idag är hon lugnare, säger han.
De har många likheter. Carsten-Otto och RGB är födda samma år, de är bondsöner och har haft hästar hemma sedan de var små.
Carsten-Otto har tillhört den tyska toppen nästan sedan födseln. Han är född och uppvuxen i klassiska hästregionen Holstein och i en hästfamilj.
Hans pappa red anrika tävlingarna i Aachen. En annan Nagel är farbror Tjark som också ridit internationellt och kusinen heter Björn, som bytte nationalitet inför VM 2006 i Aachen. Då red han i Ukrainas lag under blågul flagg.
Vid VM i Lexington 2010 var både Carsten-Otto och Rolf-Göran så nära att få rida de fyras final.
Carsten-Otto var femma och Rolf-Göran Bengtsson, sexa. Smärtsamt för de två. Nu kunde Carsten-Otto trösta sig med det tyska lagguldet som han i högsta grad bidrog till med Corradina. Rolf-Göran fick vänta till EM för att få sitt guld.
Carsten-Otto har precis som Rolf-Göran vunnit världscupdeltävlingar.
För Corradina blir det världscupdebut i Stuttgart.
- Hon har fått en välbehövlig vila efter EM. Nu får hon göra ett par världscuper före jul. Sedan får hon vila igen. Innan vi sätter igång inför OS-säsongen, berättar han lugnt.

Hoppningens deltagarlistor i Stockholm International Horse Show har fått två nya namn. Piet Raijmakers jr, Holland, tar den fjärde platsen i Agria Nordic Tour. Tidigare är Ludo Philippaerts, Nina Fagerström och Rolf-Göran Bengtsson klara.
Irländaren Alex Duffy kommer till Stockholm för Barbackamästerskapet och höjdhoppsrekordet. Han startar också en internationell klass om dagen. Under Stockholm International Horse Show ska antalet svenska ryttare vara lika många som de internationella och det ger Peder Fredricson en biljett in i Ericsson Globe.

Stockholm International Horse Show 25-27 november
www.stockholmhorseshow.com

Ryttare internationell hoppning
Belgien - Ludo Philippaerts
Finland - Nina Fagerström
Holland – Piet Raijmakers jr
Irland - Alex Duffy, Jessica Kürten
Storbritannien - John Whitaker, Robert Whitaker
Tyskland - Carsten-Otto Nagel
USA - Lauren Hough

Sverige - Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Linda Heed, Svante Johansson, Douglas Lindelöw, Lotta Schultz

Källa!


Dag 10. Mina drömmar

Dressyr:
Rida/tävla MSV pogram.

Hoppning:
Hoppa 140/150/160 cm bana.(Tävla)

Allmänt:
Äga en stor gård någonstans i Skåne, tävla internationellt/nationellt. Vara miljonär!


Hoppträningen


Började med att jag var tidsoptimist. Men det gick bra iallafall. Hoppade gymnastik lite, även så att dom skulle få en bättre språng kurva. Speciellt Wilma då hon ENDAST hoppar med ryggen upp över 80cm. Men det gick otroligt bra igår! Resten får ni se på filmen!

Hiss/Diss


Älska tränset, så jäkla snyggt! Finns i svart, ska bli mitt!

Finns hos Hööks!


Hoppträning

Ska snart gå hem till mamma och göra läxan, sedan tagga inför hoppträningen ikväll. Undra vad som blir idag då :) 

Dionne


Hade Dionne igår. Säger bara så här, det var ett tag sedan jag red det dära ångloket. Haha, men nej hon var väldigt fin och väääligt pigg! Hade lite små hinder med, ibland vart jag inte tillräckligt klar innan hindret så jag hängde lite i henne. Men annars gick det super! Bilder kommer när Louise har skickat!

Gårdagens övning!


Dagens fråga

Hoppning eller dressyr?

Dag 9. Mitt bästa hästminne

Det var nog när jag "lekte" galopptävling med en tjej som stog i vårat stall. Mirage tyckte det var jätte roligt och började bocka! Så jäkla gullig!

Höstbilder


Mina mål 2012

Med Wilma(Celine)
* Hoppa en bana på 90/1 meter.
* Starta LB dressyr med bra resultat.
* Tävla på 90/1 meters nivå.
* Tävla LB eller högre.

Med mig själv
* Få en bättre hand.
* Få upp blicken.
* Ha mer kontakt med munnen(jag sitter gärna och glappar).
* Utvecklas enormt mycket!

VI KAN OM VI VILL!

Sommaren 2011


Dagens fråga

Hur många gånger brukar ni rida i veckan?

Gladö RS


Dionne

Ska äta om ungefär en halvtimme, ska sedan åka till stallet. Ska rida Dionne idag, länge sen jag red henne. Men roligt! Hon är väldigt svår, really!

Fotograf: Emilie Karlman

Fritz


Dressyrmakarna


Jag är med och tävlar!http://dressyrmakarna.blogg.se/2011/november/tavlingutlottning.html#comment

Dag 8. Min hästs vardags outfit

Sadel, träns, grimma, täcke osv :) Visste inte riktigt vad jag skulle skriva.

Slutar

Är på väg hem nu. Har slutat, har as nice vecka. Innan våran mentor tid så hade 7:orna dessikerat en bläckfisk i samma klassrum. Fy f*n vad det stank! Vi hade samma lärare som dom så vi fick se den, började nästan gråta, stackars djuren!

Hoppningen


Hade lite bråttom då dom hade lektioner från 5-tiden medans vi skulle hoppa vid fyra. Dock visade det sig att det inte var någon lektion innan. Hoppade klockan där hon "dog" lite. Travhoppade typ allt, men hon hoppade allt sedan så. Gick sedan över på ett räcke på ena långsidan. Hon kändes så himla framme för handen och skänkeln, jag behövde nästan bromsa! Eftersom hon var så pass duktig så kom vi upp i höjd relativt fort. Hoppade ungefär 90 cm på ett enkelhinder!

Gårdagens tävling

Red ju Fritz. Han var mer avslappnad än i Fredags, Lotta tyckte också det. Galoppen började han att gå ner lite i, med tanke på att jag hade ridit honom två gånger innan så. Dock tyckte domaren något helt annat. Fick en 4:a på ökningen?! Det var en bra ökning, men ja. Vi tycker olika!

Men Blåkulla vann iallafall!

90cm

Har hoppat Wilma nu typ. Hoppade upp till 90cm. Det gick bra. Men mer om det senare ikväll. Just nu har jag en häst på axeln.

Ponnycup, Pandora del 2


Vi äger!

Är på väg hem nu. Tänkte bara säga att vi vann! Grymt jue! Domaren dömde ojämnt så jaa. Men vi vann iallafall!

Dag 7. Min favorit grej i stallet

Det är ju såklart att rida, men att pyssla, göra hinkar och bara gå runt :D

Taggad!

Godmorgon! Nu är jag taggad, really! Kan inte äns äta frukost ju. Ska åka klockan åtta. Alltså en halvtimme kvar. Men jag ska nog ta och göra mig iordning nu så jag slipper stressa. Men ni får hålla tummarna för oss idag! Updaterar såklart er med resultat, så fort jag vet. Alltså via mobilen ;)

Fritz idag!





Wilma


Red i ridhuset. Satt uppe till häst vid 8 tiden. Skrittade extra länge då jag var trött. Gjorde väldigt mycket öppnor och slutor, funkade perfekt! Gjorde väldigt mycket galoppfattningar sedan, även lite enkla galoppombyten. Det är så skönt att hon lyssnar så bra som hon gör! Riktigt roligt!

Black Beauty


Dag 6. Det här äter min häst varje dag

Silage, havre, betfor, mineraler, morötter, och några konstiga örter ;)

Handla

Är nu på väg och ska handla skor. Hoppas det går fort :) Wilma var fin, gjorde öppnor och slutor även ebkla galoppombyten vilket gick väldigt bra!

Dagens fråga

Tävlar ni något?

Uppe med tuppen

Godmorgon, ska byta kläder och sedan bege mig mot stallet och rida Wilma. Sedan hem, duscha och så och åka iväg och köpa vinter skor till mig. Om jag hinner ska jag ta en sväng förbi Blåkulla för att knoppa Fritzan ;)

Löshoppning-Natchfalke(Frank)

Jag gjorde iordning honom, borstade osv. Skrittade sedan fram honom för hand medans dom andra byggde osv. Skrittade honom över bommarna och så. Han hoppade runt 80cm, inte så högt men ah. Han hoppade iallafall bra ;)

Frank :)

Fritz


Ändrade planer på Söndag! Jag ska rida Fritz istället då MP inte ska gå med!

Men iallafall, jag red Fritz idag. Mycket om och men, men till slut så! Tänkte att jag skulle vara lungn och inte vara spänd. Det gick väldigt bra, speciellt när Lotta sa lite knep till mig då hon rider honom! Fick en ganska lungn galopp, och även traven lungn och fin! Men skritten var ju bäst, hihi!


Fritz ;)

Dessa hästar rider har jag ridit denna terminen

MP Girl
Chivas Regal 
Liverpool(Limpan)
Goliat
Mistel
Fritz
Bråka


Har säkert glömt någon ;)

Kvart i 12

Slutade kvart i 12 idag, nice. Hade tre timmars håltimme då vi inte hade någon dans. Ingen bild heller så vi hade en halvtimmes engelska/film lektion. Hade spanska på morgonen också :) Alltså 2 lektioner på hela dagen! Ska alldeles strax gå ner till bilen och hämta mina ridsaker. Åker med Tessan till stallet, ska rida MP som jag redan vet. Sedan löshoppning jue ;)

Dag 5. Vad finns i min ryktlåda

Flera olika sortes borstar, hovkrats, svettskrapa, snoddar, svamp, mankam, svansborste ;) Det är ungefär vad jag har i den!


Håltimme

Har tre timmars håltimme. Slöseri med tid men ah. Längtar till ridningen i eftermiddag!

Bloglovin!


Klicka här för att följa mig via Bloglovin!

H&M


Mitt i världscupdressyren, under lördagens Reem Acra FEI World Cup under Stockholm International Horse Show, blir det dressyrträning på annat vis.

I en miniclinic på H&M Lördag under Stockholm International Horse Show visar H&M-ryttarna Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson hur en hopphäst utvecklas och tränas till internationell toppform.
Att bara hoppa hinder räcker inte långt, även en hopphäst behöver allsidig träning.

Malin och Peder visar hur hopphästarna tränas med markarbete och dressyr som inte är alltför långt borta från den träning världscupdressyrens stora stjärnor får. Smidighet, muskler och lösgjordhet är lösenord både i hoppning och dressyr.

Malin Baryard-Johnssons EM-häst H&M Tornesch 1042 blir troligen en av deltagarna i clinicen. Månntro att den storhoppande hingsten även kan ”piffa och puffa”? Det får vi se under H&M Lördag i Ericsson Globe i november.

H&M Lördag 26 november: H&M dressage Clinic i föreställningen 9:00-13:50

KÄLLA!

Fredag

Ikväll ska jag faktiskt rida! Rider i första gruppen idag, klockan 4. Jag rider alltså igen ;) Sen har jag löshoppning med min vanliga grupp! Men innan det är det skola, blää!

Hörnpasseringar


Hetare hörnpasseringar

- Många svenska ryttare som kommer till Tyskland för att träna får kritik för sina hörnpasseringar, och får lära om.
Det säger Kerstin André som är A-tränare i dressyr. Hon delar med sig av en toppenövning som får ordning på även den värsta hörnslarvern.

Tipstack till: Kerstin André
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

- Många ryttare är dåligt skolade på att rida hörn i Sverige, om man jämför med Tyskland och Holland. Man är för slarvig och passerar bara. Men varje hörn är en kvarts volt, säger A-tränaren Kerstin André.
Och det är just tanken på att ett hörn är en del av en volt som är trixet med den här veckans dressyrövning.
- Tänk i varje hörn "detta är en del av en volt" - då skärper man sig själv och ställer högre krav på sin häst, säger Kerstin.
För att ekipaget ska få extra kläm på känslan och tekniken i en hörnpassering lägger Kerstin in små volter i hörnen.
- En bra hörnpassering ger en starkare och mjukare häst, som kan leverera kraft efter hörnet. Och rörelserna kommer ju ofta ur hörn.
Rent generellt tycker Kerstin att vi borde använda oss mer av volter.
- Lägg oftare en volt! Man får en kombination mellan gas och broms som egentligen är en form av samling, även om vi inte pratar om regelrätt samling, eftersom voltens storlek bestämmer svårighetsgraden.

 

Gör så här:
Rid på fyrkantsspåret och tänk i varje hörn att du ska rida en mycket specifik väg. Hästen ska gå exakt där du vill ha den. Om det känns "sladdigt" eller osäkert, lägg en volt i hörnet. Om du är snabb och hästen välutbildad kan du lägga volten direkt i det "misslyckade" hörnet, annars lägger du volten i nästa hörn.
Volten kan variera mellan cirka sju och tio meter i diameter, beroende på hästens och din utbildningsståndpunkt.
Hästen ska spåra i hörnet och på volten. Bestäm dig för var du vill rida. Ta riktmärke i backen framför dig. Kommer du inte dit har hästen gått emot hjälperna.
- Det som är bra med övningen är att om man inte hinner märka att hästen inte spårar i hörnet så har man en hel volt på sig att märka det - och då kanske till och med ryttaren känner det, skrattar Kerstin.

 

Syfte:
Att få bättre hörnpasseringar - och en mjukare och starkare häst.

Svårighetsgrad: Bas. Kan ridas av alla, öka bara svårigheten genom att minska storleken på volten.

Tänk på det här: Du ska alltid bestämma - du får inte bara passera hörnet.

KÄLLA!

Dagens bloggtips

Dagens bloggtips är... www.emiliekarlman.blogg.se! En fin och bra blogg, även bra update. Dock inte så mycket om hästar, vilket är extra tråkigt då jag är en hästtjej(hon också såklart ;) ) Men annars en bra blogg!

Dag 4. Hur började mitt hästintresse

Det var nog att mamma hade häst. Jag var med i stallet hela tiden, sedan så kom jag in på ridskolan. Så jaa, sedan blev det bara mer och mer! Hit till jag är nu ;)

Måste verkligen ha!


Stockholm International Horse Show 2011

PANNBAND A LA SPANSKA RIDSKOLAN
SANTA MONICA T-SHIRT KINGSLAND
STÖVELVÄSKA MED BRODYR  KINGSLAND
HUVA MED BETT KINGSLAND
Lite av detta ska jag kolla på ;)

Torsdag

Ingen ridning idag. Jag har ju danshow idag så :) Hinner inte rida efter heller så, ja. Catarina rider idag, skönt för mig.

Wilma-Filmen


Protokollet


Jag bjuder!




Wilma


Red i ridhuset som sagt. Tränade väldigt mycket galoppfattningar och att hon skulle behålla formen the hole time ;) Det gick bra, så länge jag verkligen red! Fick verkligen rida IN i övergångarna vilket jag inte brukar göra. Plockade sedan upp henne en del i galoppen där hon går bäst och där jag även sitter och rider bäst. Det gick över förväntan, really!

Ska ju rida MP i Ponnycupen på Söndag mot Enskede. Så jag ska få henne på Fredag ;)

I stallet

Sitter i bilen på väg till stallet. Är framme om ungefär 1 minut. Tänkte rida i ridhuset lite, bara mjuka upp damen. Ska försöka uppdatera mer ikväll. UPDATE: Jag är framme nu!

Gårdagens hoppträning


Uppdateringen

Jag vet, jag vet. Uppdateringen har inte varit den bästa, nej. Men vi har tränat stenhårt inför våran danshow i skolan imorgon(!) Men jag försöker uppdatera så mycket som möjligt, det vet ni!

Jenna och Hero som också är med och hopptränar jue ;)

Hoppträning


Hopptränade igår. Hoppade "Klockan" och även lite snett igenom. Hon var duktig, men det var otroligt jobbigt för henne :) Vi fick några knas språng och sådär men annars så. Sedan visade även Jennie hur vi skulle tömköra lilla damen. Hon fick börja så gjorde jag lite på slutet då jag aldrig har tömkört en häst!

Sedan var Linn där och filmade mig och Wilma i stallet då hon ska plugga utomlands ;)

Dag 3. Min största rädsla

Jag har nog ingen direkt stor rädsla. Jo, en som tyvärr har hänt redan, Mirage min älskling försvann! Nu är det nog att Idde eller Wilma ska försvinna...

Dagens fråga

Hur hittade du till min blogg?

Dagens fråga

Hopptränar ni regelbundet? Eller dressyrtränar ni?


MP Girl


Hoppad MP Girl igår. I början var hon lite pigg och sådär, vilket behövdes! Hoppade fram på volt, i både höger och vänster varv. Det gick ganska bra :) Hoppade sedan en linje, ungefär som en stor serpentinbåge. Fick hoppa först för att jag skulle visa hur hon var. Det gick faktiskt bra, lite seg men annars så. Lade sedan till ett räcke på medelinjen, det gick också bra!

Pandora


Wilma


Red i ridhuset även här. Red lite galoppfattningar och sånt. Även att hon hänger på höger bogen lite mycket på volterna, så red lite att vi skulle få henne att ta tag i vänster sidan istället. Det funkade ganska bra, really!

Krizze


Red i ridhuset. Meningen var att jag skulle jobba loss honom i sidorna. Det gick väldigt bra, verkligen. Red lite volter och på en liten fyrkant. Han tyckte att det var jobbigt när jag red mot väggen och inte bromsade i tid tyckte han, haha! Gjorde lite galoppfattningar och så. Det märks att han inte snubblar lika mycket, alltså har han blivit starkare i bakbenen och i framdelen!

Jag är med igen!


Klicka på bilden!

RIP Hickstead





Pandora


Dag 2. Vad är så speciellt med din häst

Haha, ja hon är svart och kan bitas :P Nej, men att hon verkligen vill jobba så länge ryttaren gör rätt och att damen fattar så jobbar hon gärna. Dock får man akta sig i stallet ;)

Dag 1. Vad heter din häst

Jag har ju ingen egen häst, men jag tar Wilma. Hon heter ju egentligen Celine men kallas för Wilma. Hon är född 00, sto efter Marwin.

Jahopp, nu kör vi!

Dag 1. Vad heter din häst
Dag 2. Vad är så speciellt med din häst
Dag 3. Min största rädsla
Dag 4. Hur började mitt häst intresse
Dag 5. Vad finns i min ryktlåda
Dag 6. Det här äter min häst varje dag
Dag 7. Min favorit grej i stallet
Dag 8. Min hästs vardags outfit
Dag 9. Mitt bästa hästminne
Dag 10. Mina drömmar
Dag 11. En bild på stallet
Dag 12. Det här saknar jag
Dag 13. En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14. Varför får ridningen dig att må bra
Dag 15. Det bästa du vet med en häst

Dröm

Detta är lite av en dröm outfit, kan även tänka mig att byta ut kavajen till en Animo :)

Ponnycupen Pandora, Gladö Ridsällskap

Framridningen: I början var hon väldig lång osv. Tills Lotta sa till mig att kräva lite till av henne vilket funkade väldigt bra. Gjorde lite galoppfattningar, avsaktningar, volter, snett i genom osv. Hon kändes fin och det bådade gott inför pogrammet!

Banan: Jag började med att spänna mig innan jag hade fått startsingnal, vilket inte var bra. Men då kom jag på mig själv och sa till mig att vara avslappnad. Vilket fungerade! Hon tappade formen lite i början av uppridningen och så. Men fick tillbaka den ganska snabbt. Traven känndes bra, men galoppen var bäst, dock så tyckte inte domaren(Tror jag).

Red ihop 174 poäng vilket resulterade i 62(?)%

Bild lånad från Gladös sida!

Home

Kom precis hem, åt på Mc Donalds innan vi åkte hem :) Är inte så trött faktiskt, skönt! Nästan besöksrekord idag då, lycklig! Utvärdering från tävlingen kommer i nästa inlägg, juste Ponnycup på Söndag igen...mot Enskede. Vet dock inte om jag rider, men hoppas!

Förra terminens sista Ponnycups match, hemma på Dillon! Tog Guld med denne häst♥

Ni är grymma!

Ni har besökt så otroligt bra idag! Grymt!

Pandora

Mobilbloggar just nu för jag har inte tid att sätta på dator. Men ponnycupen gick bra. Jag red en höst vid namn Pandora. Jätte trevlig D-ponny, lite seg och blev även lite lång ibland. Även lite stum i munnen.

Sööööt!

Stor fyraåring med framtiden för sig!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2007  
Namn: Converse  
Val-07 e, Coriall-Stanford-Maraton. Stor, mätt till 173 cm som treåring. Hoppat 9-8 på treårstest, tävlat 1.00m med felfria rundor. Snäll och okomplicerad.
Mamma ELIT-premierad, syster vunnit internationell GP samt flera andra syskon tävlat upp till 1.40.
130.000
Finns i Hörby, Skåne.
Ring Olof Smith (ryttare)
 
Film Converse: http://youtu.be/DdbiFeTmomc Film syster e Cardento: http://youtu.be/dy5tYsq5p-A
 
Pris   130 000 kr
Shit vad söt(och fin)! Inte alls så hög, ja jag är seriös!

Lovande dressyrvalack

Lovande Dressyrvalack. Hästar säljes
Lovande Dressyrvalack. Hästar säljes
Lovande Dressyrvalack. Hästar säljes
Lovande Dressyrvalack. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2008  
Namn: Impulsive Decision  
Valack född 2008 e. Sancisco ue Royal Olymp
Ädel modern typ mäter runt 1,66 cm.
Röntgad ua 20110525
Vacker och sammarbetsvillig individ. Älskar att visa upp sig och har full tilltro till människor.
 
Visades som föl och blev reservsegrare bland Kempke Hofs dressyrföl med 9.5 på typ. Visad på rådgivande bedömning för hingstar 2009 och 2010 med rekomendationen att sparas som hingst helt utan reservationer. Gjorde sitt Treårstest med poängen 9 9 7 på extriör och 8 9 7 på gångartet. Diplom. Blev även klass ett som hopptalang. Deltog i Treårschampionatet på Flyinge med gott omdömme med betoning på rytmisk avspänd sammarbetsvillig påverkbar samt positiv.. Skötte sig exemplariskt under veckan på Flyinge, åt och sov ordentligt. Reds från stall till framridning helt utan problem. Film finns på hemsidan..
 
Pris   350 000 kr
Fin häst dock lite dyr ;)

Old Pic´s


Dagens fråga

W1RHS - Young Rider Shiny ridhjälm från Whitaker
Vad tycker ni om denna JW hjälm?

Världens bästa ryttare!


Så jäkla duktigt oc inte det, Ninja La Silla! Älskar hästen!

Converter


Gaaaaahhh så fin! MAMMA!

Äta

Ska göra mig iordning, ska sedan ner med pappa och käka :) Hörs senare!

Godmorgon!

Gick precis upp ungefär. Ska äta frukost nu, sedan blir det bloggning. Såg även på TeamSL att Linn hade lagt upp min "Fanbild" ;)

Liverpool


Började med att han inte stog där han stog förra veckan! Men har var stark i handen men lite pigg. Han lyssnade inte lika bra som förra gången då slutorna och öppnorna inte funkade lika bra(endast den sista öppnan då jag fick lite form också!).

Men när jag mjuknade så sökte han sig neråt och hade lite framåtbjudning. Galoppvolterna in till medelinjen gick åt skogen. Han drog och drog och ja, drog lite till! Men fixade till det på slutet vilket var skönt att det fick sluta bra iallafall :)

Bilder kommer när jag har fått dom!

Blåkulla

Ska snart till Blåkulla, ska bara fixa lite sen så :) Ska ha Liverpool(Limpan)!

Uteritt


Skrittade ut på slingan med sällskap av Idde och mamma. Hon var lungn och så, så länge inte Idde höll på att dö :) Dom har gjort hela stigen bredare med diken vilket är bra då det inte blir lika blött på stigen.

Idag

Idag ska jag åka och kolla efter ett par nya ridbyxor vilket kan behövas! Sen ska vi direkt till stallet och rida, ska skritta ut med mamma och Idde. Får se om vi får tag på damen idag då :) Sedan iväg till Blåkulla och finslipa inför imorgon då det är Ponnycup borta mot Gladö så jag tänkte träna extra mycket på min sits på ridpassen!

Dålig mobilbild från igår när damen absolut inte vill komma in!

KL


http://hastoridverksamhet.blogg.se/2011/november/novembertavling.html#comment Var med du också!

Wilma


För det första kunde jag inte fånga henne så det blev senare än vad som var tänkt. Men jag hade ställt upp ungefär som i Tisdags, två räcken på kortsidan med 8 meter imellan på böjt spår. Sedan ett kryss på medelinjen.

Började med att ta linjen några gånger vilket gick sådär. Pigg och lyssnade inte riktigt men annars bra :) Jenny fick tog även ett par skutt, det såg riktigt bra ut! Satte sedan ihop allt inklusive krysset som jag gjorde galoppombyten över. Höjde sedan det ena räcket till 60cm och hoppade det lite, höjde sedan upp det till 70cm och hoppade det två gånger sen nöjde jag mig då hon var jätte trött i bak.

Travade av henne och så, behövde inte plocka undan heller då det var några andra som skulle hoppa :) Fick sedan ta hand om en häst som skulle vaccineras då veterinären var försenad med ett kolik fall. Så ja, men det gick ju bra iallafall :)

Lilla Blå


Woops!

Snygg kille, Pedro-Pilot!. Hästar säljes
Snygg kille, Pedro-Pilot!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Dressyr - Kön: Valack - Födelseår: 2001
Namn: Patriks
Patriks är en mycket stilig kille född 2001 Pedro-Pilot-Ramiro Z. ca 166 cm hög, han har 3 mycket fina gångarter och mycket hög ridbarhet men är tyvärr lite tittig på hinder på tävling. Han skulle kunna lämpa sig jättebra som dressyrhäst med sin utsrålning och ridbarhet men kan också bli hopphäst för den som är villig att ge honom lite tid att träna. Hoppar med bra scoop och stort hjärta! Vi har tävlat upp till 110 i hoppning men träningshoppar hinder hemma på 130 med lätthet och endast till Lätt B i dressyr på hemmaplan pga av mitt bristande intresse för dressyr. Men kan komma mycket längre inom bägge disiplinerna. Han blev tagen ganska sent, gick som avelshingst i 5 år. Men visar ingen hingstighet över huvudtaget och kan gå med andra hästar i hagen! Supersnäll i all hantering så som klippning, skoning, longering m.m. En kille med hjärta av guld där hemmet är mycket viktigare än priset.
 
LA/LA
 
Pris 80 000 kr

En otroligt fin häst, även som hopphäst! Gillar typen och sprången :)

Läromästare

stor læremester dressyr. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Dressyr - Kön: Valack - Födelseår: 1995
Flott læremester født 1995, 173 cm. Gått aktivt på middels nivå. Frisk og skadefri.

Gratis transport til Sverige 16.november!

Video: http://youtu.be/e4dXJy_dnL8

Ikke bytte eller utlån!
 
 
 
Pris 110 000 kr

En otroligt söt häst med väldigt mycket steg ser det ut som :)

Hoppning

Ska byta kläder och sedan hämtar oss och sjussar oss till stallet :) Tess filmar så film blir det!

GG

¨
Är med och tävlar, såklart! Skulle vara dunder snyggt på Wilma!http://ponniejumper.blogg.se/2011/october/tavling.html#comment var med du också!

Okej

Ännu en ny header! Gillar den mycket mer, bara höstbilder :) Ska till stallet vid 2, blir nog att hoppa/marakarbete på utebanan. Är väl hemma vid fem. Men nu ska jag och Tess äta lunch!

Tisdagens hoppträning

Vi hoppade väldigt mycket gymnastik. Hoppade st med ett galoppsorång imellan. Sedan på kortsidorna så hade vi på små räcken på ungefär 40cm. Där imellan så var det 8 meter,alltså två korta galoppsprång. Sedan även ett kryss på medelinjen där vi skulle bytabgalopp över. Hon var jätte fin men lite pigg på på långsidorna. Hon fick mkölksyra ganska fort, men jag tänkte ungefär samma sak idag och Tess filmar. Men hon var otroligt duktig och fin, väl framme för skänkeln.

Nu

Äntligen har Tess kommit. Hon filmar kanske fotar :) Om ni inte ser min nya header så tryck på F5. Den får vara så länge, är ändå ganska nöjd med den. Ska alldeles strax äta sedan byta kläder och åka till stallet.

Snart

Snart kommer Tess hoppas jag. Hon följer ju med till stallet idag, det blir nog lite dressyr idag. Hoppas hon är lika fin som hon var förra veckan!

Meningen var att jag skulle göra en ny header idag, men jag har inte hunnit!

Har runt 300 bilder sen i Måndags....

More


Wilma


En blogg som jag avgudar


Detta är en otrolig blogg med otroligt fina bilder och inte minst med det, hon fotar underbart bra! Själv har jag lärt mig mycket från henne genom hennes braiga fototips. Som ni ser så har hon varit i Göteborg horse show i 3 år nu(med 2012). Tycker dock väldigt synd om henne pga hennes hästar.

Börja genast att läsa denna fantastiska blogg!

www.warnmark.blogg.se

Ramlar in

Det verkar ramla in lite nya läsare här varje dag som går vilket är otroligt roligt! Tänkte därför att vi ska ha en frågestund. Låter det bra?

Therese

Meningen är idag att Therese ska sova här, hon ska även med till stallet. Ska se om jag kan få henne att fota lite, rider nog på utevolten när det är mörkt :) Tänkte åka ut  på dagen men ångrade mig då mamma åker ut ikväll.

Men nu är jag vaken iallafall!

Kamel-Divan jue ;)

Black Beauty


Coola!

Ryktborste 'Reflex' från William Leistner
Visst är dessa borstar coola? Lite "Disco" style liksom. Skulle gärna kunna tänka mig att ha båda :)

Finns hos Cheval Ridsport 99:-


Hiss/Diss

Dressyr schabrak Crown Cross från HV POLO
Ett snyggt HV Polo schabrak. Skulle gärna vilja ha det för träning osv. Vem tävlar dressyr i detta?...

Men annars otroligt snyggt ;)

Drar

Drar till stallet och hopptränar Wilma nu :)

Älska!


Hemsidor?

Vilka hemsidor brukar ni köpa ifrån/kolla på hästsaker? Någon ni rekomenderar? Skulle behöva ha lite tips, typ... :)

Min favorit är nog Cheval Ridsport och Kingsland även Lyckås Ridsport.

Mirage♥


Grät när jag gjorde denna video till mina 4 underbaraste år med hjärtat, tack för allt du har gjort för mig!♥

Ingen förstår hur mycket du betyder för mig♥


Vi har ansvaret för en levande varelse!

"Hästar är levande varelser, dom har också någonting att tycka till" Jag tycker att man ska tänka på vad man utsätter sin häst. Utsätt den aldrig mer än vad den är förberedd för, då vet man aldrig hur det går.

Det finns säkert någon ute i världen som bara tänker på att tävla, vinna och vara allmänt bäst på allt och fullständigt skiter i hästens hälsa även mående. Man kan inte jobba hårt varenda dag, år in och år ut. Hästarna blir trötta som oss.

Vi har ansvaret för en levande varelse, samma sak som föräldrarna har ansvar över sina barn. Men hästarna kan inte visa det lika tydligt som ett barn, deftenetivft inte prata med munnen.

Jag tänker otroligt mycket på hästens hälsa, även alla i min omgivning gör det. Hoppas att ni gör det också, då ni kommer att kunna göra roligare saker som både du och hästen gillar!


Vänskap mellan en häst och en ryttare är det bästa som finns

Så sann


Tisdag

Hejhej, lite sen update då jag har varit vaken ett tag. Tisdag idag då, hoppträning ikväll med damen :) Får se vad det blir för rolig övning. Bilderna från igår kommer upp också när jag har fått alla(över 200 bilder). Har en liten plan på G.

RSS 2.0