Höstbilder


Höst!


Chivas Regal 31/10-2011


Vi hade markarbete idag. Vi red någon konstig bana. Massa koner och bommar, tråkigt men ändå inte ;) Han kändes väldigt bra, faktiskt! Lagom pigg och känslig. På slutet blev han lite längre vilket var bra då han kryper gärna ihop liksom. Han höll även formen över travbommarna vilket var så roligt!


Wilma 31/10-2011


Red barbacka i ridhuset, även på en äng. Lollo följde ju med idag då. Vi red först lite på en äng i skritt och trav, hon fick grymma bilder. Tog även lite porträtt bilder i en skog med höstlöv :) Red sedan i ridhuset, lekte lite i traven och galoppen. Red lite utan händer i trav och galopp. Red igenom LC:2 lite, travdelen. Gick sedan ut på volten och travade lite, hoppade sedan av henne(i farten).

Bilder kommer!

Sänka nacken?


– Att rida över bommar är ett kvitto på hur du ligger till i ditt dressyrarbete, menar Rolf-Göran.
– Det är en fördel att trava över bommar på böjt spår när du vill få hästen att sänka nacken. Då tvingas ryttaren hålla i yttertygeln och ställa hästen inåt. För att du ska kunna ge efter i handen måste du först komma åt hästen.

Med bommar på böjt spår får du en tydlig yttersida och en innersida. När du har koll på böjt spår brukar även hästen söka nacken neråt.

– Det är bättre att använda fem bommar eller fler än att använda tre bommar. Har du för få bommar hittar hästen aldrig rytmen när du börjar träna den i att trava över bommar. När hästen sedan vet hur den ska göra kan du även rida över färre bommar, tipsar Rolf.

Text och foto » Jenny Abrahamsson


Avståndbedöning


För att träna upp avståndsbedömningen, känslan och tajmingen är den här övningen från Jens Fredricsom lysande.

Gör så här:
» Bygg upp en bana med bara bommar, se skissen.
» Börja med att rida fram i trav och rid då bågar mellan hindren och flytta hästens bogar runt bommarna.
» Där efter kan du i galoppen lägga en volt i varje hörn, runt varje hörnbom och även rida en båge i förvänd galopp runt bommarna längst medellinjen. Byt varv genom att vända snett igenom och rida över bommen mitt på banan. Byt då galopp över bommen. Allt för att få hästen smidig i en jämn rytm, med bra balans och tempo och för att du ska ha en bra galopp när du påbörjar övningen.
» Lägg alla bommar med 17 meter emellan och börja med att rida alla bågar och linjer med fem galoppsprång emellan.
» När det går bra växlar du upp galoppen en aning och rider med fyra språng mellan alla bommar. När det fungerar kan du växla ner och lägga in sex språng mellan bommarna. Variera sitsen så att du ibland står i lätt sits och ibland sitter ner. Hela tiden i en bra rytm och balans.

– När du har den kontrollen att du kan växla mellan att rida fyra, fem eller sex galoppsprång mellan bommarna och hela tiden behålla en bra rytm, tempo och balans blir det lätt för dig att hoppa en bana, förklarar Jens. Det här är en övning som du kan göra varje dag om du är osäker på hinder. Den sliter inte på hästen och du få själv möjligheten att öva upp känslan, tajmingen och avståndsbedömningen.


Hiss/Diss


Jag hissar dessa ursnygga täcken från... ja, det står ju på dom ;)

Vad tycker ni?

Fotografering

Ska till stallet snart, ska bara hämta upp Lollo ;) Sen ska vi till stallet, det blir lite höstbilder i alén. Självklart bjuder jag er på dom sedan när jag kommer hem/har fått dom av Lollo. Om ni undrar vem Lollo(Louise) är så gå in HÄR!

Lollo har fotat ;)

Utveckling


Bildtävling

Nu kör vi igång med en tävling!

Priser:
1:a, en bildlänk i sidan av min meny.(Då av den bilden du skickar/skickade in.) Även en vanlig länk i alla inlägg i 2 dagar.
2:a, en bildlänk i menyn.(Då av den bilden du skickar/skickade in.)
3:a, länk i varje inlägg i 1 dag.

Tema: Bästa sommarminne

Regler:

♦ Du måste vara med på bilden även ett djur.

♦ Du måste ha tillstånd av fotografen att andvända hans/hons bild i denna tävling.(Självklart på dig och ett djur)

♦ Länka till detta inlägget på din blogg och skriv att du är med i denna tävling, länka även till ditt inlägg i kommentaren.

♦ Mejla bilden till imiss@hotmail.se och döp mejlet till "Bildtävling, Tema bästa sommarminne".

♦ Kommentera detta inlägg och skriv att du är med, för-efternamn, länken till ditt inlägg och även din e-mail.


Mitt bästa sommarminne genom tiderna♥

TÄVLINGEN AVSLUTAS NÄR JAG HAR FÅTT IN TILLRÄCKLIGT MED MÅNGA BILDER!

Veckoplanering

Måndag: Höstfotografering med Lollo. Hoppgruppen på kvällen.

Tisdag: Hoppträning på Wilma.

Onsdag: Kanske rida Wilma.

Torsdag: Kanske rida Wilma.

Fredag: Ridning i Fredagsgruppen, hoppas på Goliat, Mistel, MP Girl, Liverpool eller Silver.

Lördag: Ponnycup mot Gladö RS, är hos pappa.

Söndag: Vet inte, är hos pappa.

Stallet(igen)

Ja, som rubriken säger. Ska åka till stallet igen då mamma ska rida lektion för Anne-Carin Klinge. Hon rider halv åtta, självklart ska jag fotografera. Kanske kan ta några snygga på Wilma också :) Ska även kvällsfodra, efter att mamma har ridit. Vi får se om Idde och Wilma är på fotohumör ;) Vi ska åka klockan 18.00.

Glöm inte att kolla på Ridsporten på tv ikväll! Klockan nio på Svt24!

Frambenen!

Bellman

En video som får mig att få rysningar är denna

Första gången jag såg denna video fick jag gåshud! Så jäkla häftigt, skulle också vilja rida SM med Wilma ;) Haha, kommer det att hända eller?

Wilmas vecka

Måndag: Catarina rider men jag och Lollo tänkte låna henne lite på dagen och fota henne :)

Tisdag: Hoppträning för Jennie.

Onsdag: Antingen jag eller Catarina som rider. Om jag rider så blir det nog dressyr i ridhuset :)

Torsdag: Antingen jag eller Catarina som rider. Om jag rider blir det nog dressyr på volten eventuellt lite bommar.

Fredag: Antingen jag eller Catarina som rider. Om jag rider blir det nog lite på travbanan, ganska kravlöst.

Lördag: Mamma rider tror jag annars Catarina.

Söndag: En liten uteritt om det är jag som rider :)

Fixade

Före:

Efter:

Lite skillnad va? Ni ser nedanför lägsta raden av rosetter, där ska jag sätta uppe en till rad rosetter. Är uppe i 28 rosetter nu + 2 stycken som hänger i stallet på Wilmas(Celine)korg.

Vad tycker ni? :)

Pay and jump, Årsta Runsten Sportryttare 30/10-2011

För det första var hon så j*kla taggad! Hon hade typ damp, snurrade runt, fräste, hoppade till osv. Skrittmaskinen var läskig OMG?! Var på framridningen i en 1 timme innan jag fick komma in på framhoppningen då dom hade inga fasta starttider. Traven var liksom vekrligen, OMG!

På framhoppningen så hade jag bråttom! Hoppade 2 gång på lilla hindret, 1 gång på räcket och två på oxern. Hon kändes väldigt framme för skänkeln vilket var bra :) 

På banan så var allting läskigt. Hörnorna, läktaren och hindrerna uppe på sarjen, infångarna osv. 1:an kändes bra, hon kom lite fel bara men annars bra. Fick en taskig sväng till 2:an men en väldigt bra sväng till 3:an. 4:an och 5:an, ingenting att säga om. 6:an, kom en aning nära men annars bra dock lite vinglig väg efter. 7:an och 8:an kändes även dom bra.

Vi blev alltså felfria!


JW del 2

Union Jack Saddle pad från John Whitaker
Allround schabrak JW220 från John Whitaker
Benskydd från John Whitaker
Whitaker ridhjälm från Charles Owen
Flughuva till Metallic från John Whitaker

Dagens fråga

Har ni medryttarhäst? Om ni inte har det vad har ni då? :)


JW del 1

W1RHS - Young Rider Shiny ridhjälm från Whitaker

GL9 - JW läder handske - ADVANCED gepp från Whitaker
Vit ridbyxa med LOGO från John Whitaker
Schabrak Silicone 2011 från John Whitaker

Runsten

Ska ju till Runsten idag, kameran hänger såklart med :) Hoppar en 60cm klass endast bara för att få rutin. Ska äta frukost sedan göra mig iordning och åka till stallet!

DM


http://dressyrmupparna.se/sugna-pa-tavling/13573#comments

Liverpool


Dagens fråga

Vad rider ni helst på för bett om det är en stark häst?


Stallet

Ska till stallet om en kvart ungefär, ska fixa inför imorgon och så. Men ja, ikväll/eftermiddag blir det update :)

Glad hest


Liverpool


Red Liverpool idag, så kallad Limpan. I början var han stel som en pinne så ja. Började sedan att rida slutor och lite sådant. Efter det mjuknade han lite(ganska mycket). Fick honom i rätt form ibland. Några steg åt gången. Plus att hästen var liiiiiite pigg!

Wilma 27/10-2011


Red bommar i ridhuset. Hade ungefär 5 travbommar på kortsidan, lite böjt spår. Sedan även två upphöjda galoppbommar på långsidan(Alla bommar var upphöjda!) Så jag tränade mest på att korta och länga galoppen osv. Hon bröt av ungefär 2-3 gånger bara. Även om hon kom helt knasigt så vart det bra över bommarna :) Travbommarna var hon också väldigt fin över!Godmorgon

Ska alldeles strax göra mig iordning för skolan, har bara 4 lektioner :) Men nej nu ska jag göra något vettigt av det!

Wilma


Nikon D3100


Haha!Wilma


Började med att rida på volten då jag inte visste om hon fortfarande var brunstig. I skritten var hon jätte fin och pigg, började trava lite smått. Hon hade otroligt mycket framåtbjudning och var väldigt trevlig i munnen. Jobbade lite tills mamma kom, då chansade vi på att gå in i ridhuset.

INGEN BRUNST!
Jobbade väldigt mycket tempoväxlingar, snett igenom där hon skulle länga på steget. I galoppen jobbade jag lite runt fyrkantsspåret och 10 meters volter. Därmed satte jag väldigt mycket press på bakbenen.

Så nu är vi anmälda till Runsten på Söndag på Pay and jump, 60 cm.

Krizze


Red i ridhuset. Skrittade fram i ungefär en kvart. Började trava och så. Han var lite stel i bakkärran men annars fin! Trava i ungefär 15 minuter typ tog sedan en/två galopper. Han var väldigt fin i galoppen och även traven mot slutet. Lade ner honom då när han gick så bra :)

Godmorgon

Ska alldeles strax ta och äta frukost. Ska sedan, om ett tag göra mig iordning att gå till skolan. Sedan hem och skynda mig att byta om sen gå till bussen. Ska ut till stallet och rida Wilma. Lite bommar med en annan i stallet blir det :)

En av mina första bilder med min systemkamera :)

Bilder


Hoppträningen film


Kritik tack, kom ihåg att hon var brunstig!

Wilma


Hoppträningen gick sådär. Hade kombination, klockan och två räcken på långsidorna. I början kunde hon inte äns galoppera, saktade av osv. Hoppade igenom kombinationen så vart lite trav kombination om man säger så. Men hon hoppade iallafall, sedan hoppade vi om den några gånger och till slut hoppade hon nästan som vanligt. Hoppade en liten bana på 70 cm, även den gick bra :)

Dagens fråga

Gillar ni Spooks kavajer? Isånafall vilken av dom skulle ni kunna tänka er att ha?

Skolan

Godmorgon! Ska göra mig iordning sedan ska jag dra till skolan. Visste ni att jag går i idrottsklass? Fast det är dansar, innebandy och vanlig idrott. Jag går i dans dåra :) Men inlägget om hur hoppträningen var + film kommer upp i eftermiddag!

Ska rida två hästar idag, Krizze och Wilma :)

Fritz, denna hästen är inte min typ av häst! Usch säger jag bara, katastrof!

Godnatt

Ska gå och lägga mig nu. Hoppningen gick sådär. Brunstig häsr, segt. Hoppade iallafall en 70 cm bana inklusive en kombination på den höjden. Åker kanske till Runsten på Söndag om hon int är brunstig.

Chivas Regal


Han var väldigt fin i början, lite loj ibland. Galoppen var jätte obehaglig att sitta i om vi säger så. Han drog gärna upp huvudet om jag bromsade, vilket var jobbigt... Han hoppade däremot som en gud!

Dagens fråga

Har ni egna hästar/ponnyer? Medryttarhäst/ponny? Foderhäst/ponny eller kanske ridskola?

Från igårSista

Har en lektion till. När jag är hemma blir det mycket bloggning promise! För jag behöver inte plugga idag :D Men iallafall så är det hoppträning ikväll. Får se hur det går, brunstig gahhh!

Lektion

Hoppningen igårbgick super! Vilken jäkla framåtbjudning, sprang som en galning! Om jag stog upp så hade jag ingen balans då han drog upp huvudet så pass mycket. Men ni får mer detaljerat efter skolan. Hoppträning ikväll!

Hoppning

Ska byta om och snart dra mig till stallet. Ska hoppa Chivas idag, får se hur det går. Första gången man hoppar hästen dåra :) Ska försöka att få mamma att filma!

Orkar inte rotera :P

Åhhh, ge mig!

Rambo ® Newsmarket fleece
Rambo ® Newsmarket fleece
Detta ursnygga täcke skulle inte sitta helt fel, förresten snygg klippning på första bilden ;)

HBRF!

Blåkulla vann första matchen, grymt tjejer! Ni var as duktiga, grattis till Emma och Frank som tog guldet! Nästa match är mot Gladö, den 5 november. Hoppas på att få rida då, borta match även. Kommer ihåg förra året när jag red Verona Samira, världens finaste Verona!

Ska åka och rida Wilma lite senare ikväll även :) Får se vad det blir, blir nog lite dressyr och så. Ska försöka få mamma att fota ;)

No money!

Fleece täcke SHOW MASTER

Dagens fråga

Var tror ni att jag och Wilma är om ett halv år?

Blåkulla

Alla i laget har ridit nu. Det såg skit bra ut! Hoppas på bra resultat dåra, fika sedan :D

Outfit


Snyggt med olika nyanser, faktiskt!

Vad tycker ni?

Tävling!

Vaknade kvart i åtta?! Asså lite bråttom! Men ska göra mig iordning nu, ska peppa och fixa i stallet innan dom kommer.

Men ska göra något vettigt nu!


Godnatt!

Ska gå och lägga mig så att jag är pigg imorgon ;) Jag är fotografen, fotar dock med Emmas kamera. En Canon någonting. Är väll färdig där vid tolv förhoppningsvis, hem äta lunch sedan dra till stallet vi 3-4 ungefär. Kanske blir en liten fotografering, förhoppningsvis!

Emma och Frank som ska vara med imorgon!
Hoppas det var okej att jag lånade din bild!

Godkväll!

Har bara tagit det lungnt idag, skönt :) Ska kolla på Fångarna på fortet men även blogga 4 u! Ska snacka med mamma om lite fotografering imorgon. Skulle vilja ha mer höstbilder, till en ny och snyggare header! Den jag har nu är inte min stil... så det måste fixas.

Förresten, någon läsare som ska till Runsten på Söndag? Pay and jumpen?

En gammal bild från Runstenshoppet 2010!

Svar


Ellen: Haha jaa, faktiskt lite ;)

Thelma: Tack! Det är köpt på Lyckås Ridsport, men tror även att det finns på Cheval Ridsport! Säkert andra stora hästaffärer!

Ponnycupen 23/10

Imorgon är det ponnycupen för oss. Vi ska möta Mälaröarna :) Dock så ska jag inte rida då det är några ponnyer som är på Allsvenskan final.

Men laget är

Tove-Bråka
Louise-Bandit
Ellen-Nobile9
Emma-Frank


Goliat


Goliat, dressyrpass i ridhuset.
I början var han väldigt motsträvig och så. Men sedan när vi började rida öppnor, skänkelvikningar, volter osv så vart det så mycket bättre. Han kom igång i bakkärran och trampade på. Han hade rätt form och allt! Gjorde även öppnor med formen kvar, asså lilla jag på en 185 häst liksom? Haha måste ha sett roligt ut :) Nej men han var faktiskt otroligt fin!

Skulle gärna vilja rida honom igen!

Orkar inte

Ska gå och lägga mig, somnar nästan vid datan :) Ses imorgon!

Godnatt!

Dressyrvalack!

Dressyrvalack med utstrålning!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Dressyr - Kön: Valack - Födelseår: 2001
Val -01 e. Solos Carex - Martini, ca 1.68.
Ubildad och startad upp till MsvB.

Okomplicerad att ha med sig på nya platser, står väldigt snällt i transport osv.

Bes och rtg ua April -11

Säljes på grund av studier/tidsbrist.
Pris kan diskuteras med rätt köpare.

http://youtu.be/kReCzWzRc48

Välkommen att ringa.

0708-289145 el. 0708-288819Pris 175 000 kr
 
 
 
Pris 175 000 kr

Otroligt söt och fin häst, spänstig också ;)

Goliat

Hihi, jag ska rida Goliat idag :D

Dagens fråga


Har ni dessa Magic Brush? Vanliga eller Limited Edition? Är dom bra, värda priset?

Men om ni inte har dom, skulle ni vilja ha någon av dessa två? Isånafall vilken?

Headern

Ser ni den nya headern? Om ni inte gör det tryck då på F5.

Söta Idde på tävling :D

Vilken färg?


Dom här grimmorna är ju bara för snygga!

Men nu undrar jag vilken färg som skulle passa Wilma bäst?

Shit så söt!


Otroligt söt häst! Liknar en ponny lite, speciellt bocken efter banan :)

Håltimme

Hejhej, är nu hemma men ska alldeles strax be ge mig till skolan igen. Har bild och engelska slutar sedan. Hade 1,5 håltimme ;) Hoppas att jag får Goliat ikväll på ridningen!

Goliat är ungefär 185cm i manken, väldigt sur och nafsig men fin! Har aldrig ridit honom men det skulle vara roligt då jag är yngst och kanske ska rida honom :D

Du är vacker, min Balck Beauty

Möta

Ska gå och möta mamma nu, drar sedan hem! Men det blir nog ingen mer update ikväll :(

Galleur♥

Vill du synas i höstmörkret?

 

Allt finns hos Hööks, tänk på säkerheten! Olyckan kan var inne, när du är ute och går, rider ute, går till ridhuset eller bara allmänt! Så sätt alltid på reflexer om du vet att det kommer att bli mörkt medans du rider osv!

Säkerheten är bättre än osäkerheten!

Stockholm international horse show 2011

Jag har alltid gått på Fredag eller Lördag kväll. Men iår så blir det inget alls. Men det gör egentligen inte för vi ska ändå åka dit och shoppa på Annexet! Satsar på Falsterbo nästa år! Så nu ska jag bara spara otroligt mycket pengar till globen ;) Inte gå och köpa massa onödiga saker som jag inte behöver.

Men ska ni dit i år?


Ehm


Såna här "Damasker" har Wilma. Fast hennes är orangera med svart där det är vitt. Även ett par likadana fast boots. Men konstigt att jag hittade dom här på Hööks när vi inte köpte dom där?

Är det konstigt eller är det jag som är wierd?

Dagens ridpass

Skulle ha ridit på travbanan men hon var väldigt tittig och så. Så jag red upp på volten istället, jobbade bara lite snabbt igenom henne. Gjorde en åtta från långsida till långsida.

 Sen på spåret red jag henne lite inåt ställd endast för att hon skulle fortsätta att jobba igenom sig även kunna gå kvar på spåret utan att vara rak ställld. Samma sak i galoppen. Sen höll jag även på att åka av då hon bockade i galoppfattningen så jag kom fram på halsen och på sidan men jag hann sätta mig upp igen :) 

Sen började det rengna så då red jag inte så mycket mer. Men innan vi avslutade så fick hon trava och galoppera lite på travbanan ;) Men red i ungefär 20 minuter.


En gammal bild :)

Veredus

Allround schabrak från Veredus
Otroligt snyggt schabrak, really!

Vad tycker ni, hiss eller diss? :)


Bloggar jag läser del 1

Emma och Blekertsson www.teambergkvist.blogg.se

Marie och Exet samt ridskola www.ettbenivarjehörn.blogg.se

Lotta och Exet www.sportryttarn.blogg.se

Lovisa och Lord Dino www.livparidskola.blogg.se

Kristina med alla hennes hästar www.kristinawarg.se

Rozanna och Nocke och Pem www.hastdiggaren.se

Jenny och Big Hero http://stockholmsjenna.myshowroom.se/

Good morning

Godmorgon hihi. Red ju inte igår men istället var jag hundvakt i typ 2 timmar♥ Men idag ska lilla damen få ta det lungt och gå på travbanan. Då hon är lite sliten sen i Söndags och även i Tisdags.

Filmen


Hoppträningen 18/10-2011

Vi hoppade väldigt mycket gymnastik. Red på volter och så. Hon var så himla fin(och jag red bra hihi) så hon vart helt slut i bakkärran när vi skulle hoppa lite högre. Så det vart två stopp på två 80 cm oxrar. Men jag förstår henne, verkligen!
Men vi fick iallfall många bra hopp innan hon la av helt :)


Nöjd häst efter hoppträningen ;)

Mot stallet

Nej nu blire det att åka till stallet, ingen ridning idag, men ska gå ut med två små dogs ;) ♥

Kan inte fatta...


Kan inte fatta att här är vi efter ett halvår, var är vi då om ett halvår? Hoppas på 120 cm iallafall för jag vet att du kan♥

Hoppträning

Hoppträning ikväll då ;) Får se om det går bra idag, kanske hoppar lite högre idag en vi hoppade förra gången? Who knows! Ingen ridning imorgon men ska ändå ut, Catarina rider. Jag motonierar hundar under tiden, underbara Frasse och Taxen♥

Gårdagens ridpass- Chivas Regal

Det stog att jag skulle ha Chivas Regal! Var ganska glad då jag aldrig har ridit honom :) Han var underbar! Han var väldigt mycket Trixa (en B-ponny som jag red otroligt mycket förut!). Stilla hand och väldigt avspänd. Igångsättningarna var bedrövliga men efter ett tag var han otroligt fin, synd att ingen fotade :( Hoppas jag får honom någon gång mer, en häst som kan om han vill!


Matte

Väntar på att ha matte. Fast vet inte vilken lärare vi ska ha. Kanske håltimme.

Y-övningen

Hoppryttaren Fredrik Jönsson tipsar om Y-ÖVNINGEN som passar för alla nivåer och är bra att öva på mycket.

Grunden är att du alltid ska kunna rida från mitten på ett hinder till mitten på det andra och då rida på fem galoppsprång. När det fungerar kan du även försöka att hålla ut bågen och rida linjen på sex galoppsprång.

Om du vill kan du göra om ett av hindren till en oxer.

– Tänk på att det är stor skillnad på böjda och raka spår. Alla hästar brukar dessutom ha en sida som är starkare respektive svagare, så böjda linjer kräver mycket mer av ryttaren, poängterar Fredrik. Hästen tappar lättare vägen när linjen blir böjd. Men är du en rutinerad ryttare som har koll på din häst och avståndsbedömning finns det en stor fördel med böjda linjer – du kan hålla in eller hålla ut bågen för att få det perfekta avståndet.


Källa: Equipage


Scapa Sports
Vilket schabrak skulle Wilma passa mest i? Själv tycker jag alla förutom det blåa :)

Vi kan om vi vill!


Pay and jump 16/10-2011

50-60 cm: Hon var taggad till hundra verkligen! Fick inte ens stopp på henne ;) Hon hoppade lite större än vad hon gör hemma, förstår det! Inne på banan "dog" hon lite. Så fick sitta och trycka fram henne lite. Första planket vart det två stopp(vågigt såklart) sen ett på andra planket. Men annars var hon fin!

70 cm: Nu var hon lite piggare :) Framhoppningen vart stressad så ja, fick skynda mig men Wilma brydde sig inte så mycket om det vilket var skönt! På banan vart hon felfri! Hon hoppade alla läskiga hinder som vanligt dock kom hon i obalans på 6:an så det vart ett "kråkhopp" :) 

Hade fått ett tips efter första rundan, att jag skulle tänka att jag körde en skottkärra då jag gärna lutar mig framåt lite för mycket. Tack för tipset, Jenny!

Även denna "fart" bild har Jenny- Stockholmsjenna fotat!


Här är även filmen från 70 cm. Ni vill inte se 50-60 cm. Isånafall får ni kommentera bra!

NO

Nu har jag bara en lektion. NO, experiment.

Dans

Ska ha dans nu. Orkar inte, är inte på humör för det.

Orkar inte

Orkar inte uppdatera mer idag men hon var felfri i 70 cm. Film och utvärdering kommer imorgon! Även ridpasset om Krizze!

En bild från idag, 50-60 cm. Fotograf: Nathalie BJ!

Godmorgon!

Hejhej, ska åka om ungefär 50 minuter ;) Men jag ville bara slänga in ett inlägg till er. Får se om jag kanske kan mobilblogga under dagens gång :)

Två ridpass- En dag

Imorgon ska jag först tävla Celine(Wilma heter så egentligen) :P Sen även mocka och rida Krizze :) Bara roligt att få rida liksom!

Är så grymt nervös och taggad inför imorgon! Lastar vid nio, ska vara i stallet halv åtta, hästen står med svansfläta och rengntäcke(det var endast det som fanns ungefär) på! Måste upp vi 6...får se hur updaten blir men tävlingen är viktigast, really!


NUUUUU KÖR VI! :D

Startlistan


Här är startlistan inför imorgon :D

Fixat

Är nu på väg hem från stallet. Har putsat och fixat :D. Ska in och kolla startlistan även. Ska nu handla mat.

Spooks.seDetta var endast några av dom ursnygga sakerna från spooks.se!

Ge mig! Del 2

belmont_fleece_olive_f11_big
Mountain Horse Crew Jacket Junior Svart
Falsterbo GTX Dam
Charles Owen Hampton

GPA ridbyxa SKIN


Gårdagens ridpass- Mistel

Skulle egentligen ha haft MP men jag bytte till mig Mistel♥ Hon var väldigt seg i början och så. Även lite ostadig i formen till en början. Började sedan att galoppera och lite sånt.

Hennes galopp är helt underbar! Man kan rida hur samlat som helst fast hon samlar sig själv! Vi gjorde även 10 meters volter i galopp och öppna.

Sen fick vi rida lite på egen hand som vi alltid brukar få göra. Jag gjorde lite galoppfattningar, trav och galoppökningar osv.

Men hon var så himla dunder fin dock lite seg, menmen! Nästa vecka blir det kanske Goliat enligt Lotta! :D

Tävling

För er som inte vet så blir det en tävling för mig och Wilma. Dock bara en Pay and jump. Antingen så hoppar jag 60 och 70 eller 60 och 85. Vi får se hur det känns i 60. Pay and jumpen är på Blåkulla! Meb nu kör vi Wilma!

Bildlänkar

Är det någon som bill ha en bildlänk här hos mig längst ner till höger i menyn? Mejla mig isånafall på imiss@hotmail.se! Bilden ska vara 300 pixlar på längden/höjden och 182 pixlar på bredden. Obs! Ni måste även länka mig i eran meny och ett inlägg på eran blogg där du skriver att jag gör bildlänkar och även en länk till min blogg! Eller om du har bildlänkar så kan jag skicka en bild som du lägger in i din blogg!

Ridningen

Hejhej. Har precis ätit nu. Ska alldeles strax gå och duscha. Men ridningen gick super. Hade Mistel. Men mer detaljerat senare ikväll. Det kommer även upp en liten överraskning. Vill ni vad det är så får ni kolla ikväll/imorgon! Men nu ska jag gå och duscha!

Fredag

Äntligen Fredag! Det innebär dans och ridning! Men först är det skola. Efter skolan blir det att dra till en kompis och hjälpa henne med en sak och sedan hem och dra till Blåkulla. Jag har önskat Goliat, Aris, Mistel och Jaspis!(Tror jag) Men nu ska jag göra mig iordning för en kort Fredag!

Suddig bild, första hoppträningen tillsammans :D

Dagens ridpass- Wilma

Efter Krizze så var det Wilmas tur. Jobbade även här väldigt mycket med galoppen. Ungefär som igår. Hon fick trava och skritta fram lite längre än vanligt. Jag brukar inte rida så mycket på fyrkantsspåret men försökte göra det idag. Traven var som en gud och även galoppen. Skritten var hon lite tittig och så :)

En gammal mobilbild!

Dagens ridpass- Krizze

Han var svårfångad i hagen plus att alla andra busade runt i samma hage :( Men efter kvart-tjugo minuter så kom han. Fixade honom och så, ridningen gick väldigt bra. Han bär upp sig bättre i galoppen. I galoppen gick otroligt bra med formen, lite dressyr ;) Det kändes värkligen att han bar upp sig och arbetade som han skulle :D Jobbade även med traven lite granna. Skrittade sedan av honom och så!

Stora hästen!

Ge mig! Del 1


Schockemöhle flughuva
Ayr8 hjälm - Charles Owen
Nero Line Carbon Gel senskydd från Veredus
Ballistic Overreach Boots från PC
Stigbygel 'MG' med nationsflagga - Prestige
Träns 'The Difference' Classic från Dyón och Equality Line


Dagens fråga

Vad är eran största rädsla inom ridningen?

Bilder- Skogslotten


Hööks

Vad tycker ni om att Hööks har skaffat hem Soft up stigbyglar?

Jag tycker att det är bra dock så har dom bara två färger, bun och svart :(

Ny dag=nya tag

Godmorgon, vaknade för ungefär en timme sedan. Har sovmorgon idag ju ;) Ska gå till skolan vid 9.05 tänkte jag. I eftermiddag så kommer jag att ta bussen ut till stallet och inte vara hemma förrän vid 7 tiden, då jag ska rida två hästar :) Krizze ska få gå på travbanan och Wilma får nog antingen gå på volten eller i ridhuset. Det beror helt på hur snabbt det blir mörkt!

Ridpasset

Är på väg hem nu. Hon gick en liten dröm i galoppen iallafall. Hon var otroligt mjuk i sidorna. Vi gjorde väldigt mycket galopparbete. Meningen var att hon skulle lossna väldigt mycket i munnen. Hon var såå himla fin!

På väg

Hejhej. Nu är jag på väg till stallet. Tänkte ta en vända i ridhuset med lite dressyr i hoppsadeln. Bara rida igenom henne liksom. Inga bilder idag tyvärr. Det vart även ingen film från hoppträningen igår :( Men imorgon har jag sovmorgon så kan kanske blogga lite mer då.

Gårdagens hoppträning

Framridningen var som en gud. Hon brukar inte vara så mjuk redan från början, men nu var hon det! Vilket var fantastiskt roligt! Började med att rulla på en liten sväng övning. Räcke-4 galoppsprång-räcke-4 galoppsprång-räcke. Tänk då att detta var på en böjd linje. Men det hur bra som helst! Hoppade sedan en serie med studs-studs-1 galoppsprång-oxer. Det gick också super bra! Hon hoppade upp sig otroligt mycket! Hoppade som högst 80 cm!

Dagens fråga

På hopptävling, ska det vara vitt och stilrent eller tex rött?


Godmorgon

Nu ska jag alldeles strax göra mig iordning för skolan ;) Men vi hörs under dagen!

Nu

Nej, nu ska jag gå till pappa. Sedan hoppträning, film right?

Har ni listat ut vad som händer på Söndag?

En otrolig liten Bråka som KAN hoppa! Bästa fjordingen ever!

Dressyren


Söndagens ridpass

Red även Wilma i Söndags. Satte upp ett hinder som vi byggde om till både kryss, oxer och räcke. Hon gick väldigt bra, verkligen. Hoppade som högst 80 cm(oxer). Hon kom alltid fel när vi hoppade 80cm på ett räcke men inte på oxern, wierd. Eller så kom hon fel egentligen bara att jag lättade i sadeln då ;) Men hon gick otroligt fint, verkligen! Bådar gott inför..woopwoop! Än avslöjar jag inget ;) Kanske ikväll! Men ja, hon gick iallafall riktigt bra!


Halvdag

Jag g
ick bara halvdag idag i skolan, riktigt nice ;) Hoppträning ikväll då! På tjejen, ja ni vet. Kom hem för 45 minuter ca. Väldigt ledsen för väldigt dålig update men nu är jag igång igen!

Söta Bråka i Lördags, framridningen till dressyren!

Helgen

Lördagen: Dressyren gick otroligt bra! Hon lysssnade bra på hand och skänkel. Hon lyssnade otroligt bra, vägarna var såå bra! Dock var hon lite svår ställd i hörnen :) Kom på 5:e plats för det! Jag vann ett schabrak(som nu sitter på Wilmas hoppsadel), grimma, godis och en tröja!

Söndag:
Hoppningen gick bra men det vart ett litet slarvfel av mig. På trean så svängde hon därför förbi, men resten av banan gick otroligt fort och bra ;) Kom på 13:onde plats för det! Jag vann en tröja, saker från Port 73 såsom sudd, gul överstryknings penna, nagellack och reflexer ;)

Är otroligt nöjd med helgen! Dock finns det bara film på hoppningen, som snälla Ellas mamma filmade! Tack!

Soon

Är på väg hem. Mer update soon!

Övning för osäker häst


Den tyske proffsryttaren Sebastian Elias som arbetar för Stall Böckmann, tipsar här om en bra övning för hästar som har problem med att hoppa kombinationer.

Ställ ut hindren enligt skissen och var noga med avstånden. Du kanske har problem med att hästen ofta river insprånget och då kan du höja upp första hindret men låta utsprånget vara väldigt lågt för att få hästen att koncentrera sig på just insprånget.
Brukar hästen istället riva frambommen på utsprånget kan du göra oxern smal och parallell.

River hästen bakbommen med bakbenen kan du göra en bred oxer med bakbommen lite högre så att hästen får flyga lite. River den istället bakbommen med frambenen är det bra att göra oxern bred och parallell så att hästen lär sig att få längden med frambenen och får sträcka ut ordentligt.


Den här övningen handlar inte bara om att lösa problem utan att lära hästen att hoppa kombinationer och varje hinder där i korrekt – plus att det är gymnastiserande.
– När jag har ridit några tävlingsrundor med hästarna sätter jag mig och går igenom alla filmerna från tävlingarna för att se hur hästen hoppar igenom kombinationerna. Just kombinationer är ofta problem för många hästar och det behöver inte bestå i att hästen river utan kan vara att hästen stressar sig igenom eller blir osäker. Vad det än är övar jag sedan på det hemma så att hästarna till slut tycker att det är lätt att hoppa kombinationer, förklarar Sebastian. När jag väl är på tävling vill jag ju att mina hästar ska tycka att det är både lätt och kul, inte att dom ska behöva bli stressade eller spänna sig.

Text och foto » Jenny Abrahamsson
Tidigare publicerad November 09


Hiss/Diss

Allroundschabrak - Dyón Collection
Okej, en sak. Man ser inte vad det står för sjutton! Skit fult verkligen!
Men vad tycker ni? Hiss eller diss?


Hästskötare?


Jaa, det är väldigt skönt med hästskötare ;)

Vad tycker ni?

Godmorgon

Har precis vaknat. Kom femma igår! Idag är det hoppning.

Hiss/Diss

Dynamic allrounschabrak 2011 från Schockemöhle
Vad tycker ni om detta schabra? Hiss eller diss?

Outfit


Skogslotten

Bråka gick väldigt bra :D Sket i formen helt. Tänkte bara på vägarna och tempot. Så jah, det gick väldigt bra! Men ni får höra mer sedan när jag har fått reda på resultatet ;)

Dagens fråga

Brukar ni tävla?

Snyggt!Visst var det snyggt med röd outfit på damen? :D

Godmorgon

Vaknade för ungefär 1 timma sedan ;) Ska snart göra mig iordning och åka till stallet. Vi får hoppas på det bästa nu då!
Ska göra det bästa, verkligen! Eftersom jag inte kommer att ägna mig åt datan ett skit nu i helgen så har jag fixat lite inlägg som kommer att ploppa upp då och då :) Så bloggen kommer inte att vara helt tom! Kanske blir lite mobilbloggning, hur det gick också i dressyren. Ni får ingen film på dressyren då mamma skriver, men kanske kan hitta en kompis som kan filma. Emiliiiiiieeeee?
Men jaah, men det kommer inga färska bilder då det inte går att ladda upp :(

Från en skogstur i somras! Foto: Annica.


Smörja

Nej, nu ska jag ta och smörja mina ridstövlar och sporrband ;) Men snacka om att ni kommer att få bilder från helgen på Söndag! Vi ska ha galet roligt! Ska försöka mobilblogga litegranna!

Kan ni gissa vem jag hade förra året hemma?

Dagens ridpass- MP Girl

Red MP idag, blev inte så glad, skulle ha velat rida igenom Bråka inför imorgon men ah :) Hon började med att bita mig och vara jätte sur. Fick även veta att hon hade kickat mot en annan häst igår. Så jag var lite lätt uppskrämd. Men traven var väldigt fin bitvis. Hon lyssnade bra och så. Vi red lite skänkelvikningar på kvartslinjen, sedan skulle vi även fatta galopp efter. Första gången gick skänkelvikningen väldigt bra ;) Men i galoppfattningen bockade hon(en stor) men jag satt kvar. Det var en protest bock mot att hon tyckte att det var jobbigt :)

Men överlag var hon fin!

Lunch

Sitter och har lunch nu. Ska ha en lektion till, slutar 13.20 :D

Vad gillar ni?

Ridstövlar eller chaps?

Dansen

Har precis haft dans. Roligtroligt! Ska snart ha bild. Undra vem man få ridningen ikväll då? Hoppas på Bråka men inte liksom. Skulle vara skönt att rida igenom henne inför imorgon. Men det skulle ju vara kul att rida någon annan också ;)

Igår

Godmorgon! Nätet funkar inte här hemma så ni får leva med mobilinlägg. Men iallafall, red i ridhuset igår barbacka. Red lite övergångar i skitt och trav. Hon gick väldigt bra, lyssnade otroligt bra på skänkel och hand, även röst! Väldigt mjuk i munnen också.

So

Har SO nu så. Vi hörs ikväll(eftermiddag). Jag slutar två idag så!

Svenska

Ska snart ha Svenska. Sen blir det att dra till stallet, det blir nog en tur på banan :D

Dagens fråga

Är rött eller blått snyggast på Wilma?

Snygg fuxvalack!

Dressyrhäst för satsande. Hästar säljes
Dressyrhäst för satsande. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2008  
2008
172
- First Wish - Rubignon
Linjeavlad på Donnerhall med rent fullblod i tredje led. Mkt fin att rida, rör sej trevligt, framåt med mkt bra takt. Som föl fick han 9á på både typ och galopp.
Säljes till satsande Dressyrryttare.
 
 
 
Pris   100 000 kr
Otroligt fin, ser ut ha mycket bra takt och gångarter, måste nog ha en väldigt stilla hand ;)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=538050 Film finns på annonsen!

Måste köpa!

Ballistic Overreach Boots från PC
Måste verkligen köpa flera tävlingsset, som matchar Wilma. Då måste jag ha matchande boots också! Då blir det lätt någon av PC bootsen, älskar verkligen dom!

Vad tycker ni?

Dagens fråga

Ska jag fortsätta att skriva om utrustning? ;)


Hoppgruppen

Igår red vi markarbete. Hade Bråka som vanligt, det gick faktiskt väldigt bra! Vi red mycket lydnad och att dom skulle bli mjuka i sidorna. Vi skulle ställa och rida mellan bommar, som koner liksom ;) På slutet behövde jag bara krama om tygeln, dit vi skulle så svängde hon otroligt lydigt. Hon kändes inte alls som hon brukar göra utan ännu bättre! Vi hoppade sedan lite studs, vilket också gick dunder bra! Känner på mig att det kommer att gå bra i helgen :D

Spanska

Sitter och väntar på att ha Spanska. Roligt, roligt!

Skolan

Sitter och väntar på att ha matte. Slutar kvart över tre idag. Bläää! Sedan är blir det hoppträning med Wilma. Hoppas på lite mer hoppning.

Stallet

Är i stallet nu. Ska rida Bråka. Orkar inte med henne. Men ah :P

Ridning

Nu ska jag göra läxan sedan blir det stallet och rida :D Även vara med underbara kompisar. Någon mobilblogg kanske ;)

Fick även reda på att Allsvenskan div.2 har gått till final! Grattis och lycka till i finalen!

Hööks


Seriöst, alla snackar om detta schabrak som är guda fult verkligen! Ser plastigt ut, absolut inte snygg färg, nej för mycket för mig!

Så en stor diss för mig!

Skogslotten möter Blåkulla

Själva grejen är en utbytestävling mellan Skogslotten(Norrköping) och Blåkulla. 12 ryttare i varje lag. På våren åker Blåkulla till Skogslotten och på hösten tvärtom. Lördagen börjar med samling mellan 10-12 breoende på lektioner eller sånt. Lekar och lunch. Sen är det dressyr som rids i LC:2. Hemma ryttarna rider först sedan blir borta laget tilldelade dom hästar som dom ska ha både Lördag och Söndag. Efter dressyren är det middag med prisutdelning. Efter middagen brukar det vara att bygga hoppbana. Efter hand åker alla hem till sina sovkompisar(som man får på våren). Iår ska vi ha två från borta laget och en från vårat lag. Söndagen börjar med bangång och hoppning. Det är LD, alltså kategori A: 50cm B: 60cm C: 70cm och D: 80cm. När tävlingarna är slut är det lunch och prisutdelning. Man får även veta vilket lag som vann! Sen åker borta laget hem och så ;)

Så ja, nu vet ni vad jag ska göra i helgen :D

Ska tävla denna damen hela helgen. Kan ni lista ut vilken höjd jag ska hoppa? :)


I just say I love you♥


Dagens fråga

Vad tycker ni om min blogg? ;)

Godmorgon

Klockan ringde på 06.30 idag. Då jag behövde plugga lite ;) Så hade jag tid över så satte jag mig här. Ikväll blir det hoppträning, markarbete rättare sagt.

Men nu ska jag göra iordning mig, hörs! Kanske mobilbloggar!


BilderSneakpeak från dagen


Nu- stallet!

Nu drar jag till stallet på lite photoshop med Wilma och mami. Men vi hörs med massa bilder!

Lyckås ridsport

Var på Lyckås idag. Fick med mig hem lite saker som manborste, flät borste och en svettskrapa ;) Väldigt nöjd med sakerna!

Föresten, grattis HBRF´S lag i ponnycupen hoppning till vinsten mot Sorunda!

En sur Idde :P

More


Godmorgon

God morgon, vaknade för ett tag sen. Ska till mamma idag, sen till stallet och fota och ah. Men jag har lite bilder från förra veckan också, som jag kan bjuda på senare idag.


Kväller

Sitter och kollar på tv just nu. Ska fortsätta kolla nu.

Vilken?
Vilken av dessa två var snyggast, tycker ni? ;)

Sneakpeak


Vecka 40

Måndag: Skola sen ridning på Blåkulla.
Tisdag: Skola sen hoppträning på Wilma.
Onsdag: Skola och rida Wilma.
Torsdag: Skola och rida Wilma?
Fredag: Skola sen ridning på Blåkulla.
Lördag: Skogslotten kommer, tävling på Bråka.
Söndag: Skogslotten, tävling på Bråka.

Ingen ridning

Ingen ridning idag då damen vaccinerades igår. Täääävla! Men ah, igår gick hon ut i skogen med Idde, fast inte jag som red. Hennes ägare red ut henne med mamma innan hon skulle vaccineras. Idag vilade hon, sköönt för henne ;) Men imorgon blir det ridning iallafall!

Bilen

Sitter i bilen nu. Gör typ inget men ah. Tänkte bara slänga in ett inlägg ;)

Outfit


Senskydd Catago- Cheval ridsport 259 kr
Schabrak HV Polo- Cheval ridsport 599 kr
Hjälm Whitaker- Cheval ridsport 2 599 kr
Ridhandskar Whitaker- Cheval ridsport 379 kr
Väst Kingsland- Cheval ridsport 1 799 kr
Huva Whitaker- Cheval ridsport 299 kr
Pannband-?

Plan

Imorgon tänkte jag få mamma att fota lite höstbilder. Har en sån bra plan som jag har tänkt på länge. Kanske till och med lite ridbilder. Vi får hålla tummarna!

Haha

Heej mobilbloggar. Ska snart till Handen. Ja, vet inte riktigt vad jag ska göra sen. Hörs!

Morgonens fråga

Märkessaker eller inte märkes? ;)


Gårdagens ridpass- Napache

Skulle egentligen ha ridit Makur men bytte till mig Napache. Han var otroligt fin, mjuk och bra gångarter. När man skulle sätta igång och trava så "flög" han upp lite och sedan framåt. Snacka om att det kändes konstigt första gången. Galoppen var också helt underbar. Vi hade markarbete, så jäklar vilken häst! Tränade balansen också, med att korta upp stiglädrerna ungefär 3-4 hål. Obekvämt i dressyrsadel, men ah...

Bilder kommer när jag har fått dom!

RSS 2.0