Söndagens ridpass

Red inte bara Wilma! Jag fick förfrågan om jag ville rida Krizze, bamsen :D Det tackar man ju inte nej till direkt. Han var fin, och stor! Men mjuk, snäll och också. Sedan red Catarina Wilma så jag red lite efter. Det gick väl bra, hon var mjuk och väldigt lydig! Idag blir det hoppträning ;)

Kvällens fråga

Ridskor/chaps eller ridstövlar?

Fritz

Igår stog jag uppskriven på Mistel. Vart lite överraskad även om jag ville ha henne :) Men eftersom jag aldrig(och inte vill igen) ridit Fritz som Emma skulle ha, så bytte vi ;) Han var en gummiboll, om man tog för mycket i han så vart han som en boll som studsade! Traven var väl bäst, men var inte så jätte nöjd. Nästa vecka kanske det blir att rida Goliat(stallets största häst på kanske 185? Om inte högre...)

Tillbaka

Haha, en kort bloggpaus! Men är tillbaka nu :D Har mest åkt runt lite idag med caben ;) Ska snart in mot stan!

Bloggpaus

Tar en bloggpaus ett tag!

Zzzzzz

Har sovit för ett tag sedan, snart kommer mamma hem. Vi ska käka sedan cyckla till stallet ;)

Dagens fråga

Har ni tävlat någongång? Isånafall, i vilken gren? :D

Första skoldagen

Eh, ja vi gjorde inte mycket :P Men iallafall, var med några kompisar. Stack sedan hem, käkade lunch. Cycklade sedan till stallet och red. Hon var fin, lite trött men fin. Övade lite enkla byten ;) Jag fick verkligen med yttersidan ibland(oftast)! Cycklade sedan hem, åt och slappade typ :) Börjar 08.20 och slutar 12 någonting imorgon och tills på Fredag, najs!
Har skolfoto imorgon?!


Skola

Jaa, skola imorgon då :( Men går 9-11/12 hela veckan vilket är grymt skönt :D Men kommer att fortsätta blogga för det! Ska snart slänga mig in i duschen(när mamma kommer hem för hon är nämnligen och kvällsfodrar ;) )


Foto: Emilie Karlman

Juste..Hej!

Har cycklat 4 mil idag=trött Johanna! Red även Wilma på volten med några travbommar och ett 'hinder'. Hon vart väldigt mjuk efter ett tag ;) Sedan började hon att snubbla, sparka osv. Tecken på trötthet och kanske lite mjölksyra. Men hon var fin så lade av ungefär då. Gjorde iordning henne sedan cycklade vi långa vägen hem.

Tidig morgon

Vaknade tidigt idag, vilket är super! Ska snart äta frukost sen göra mig iordning och gå hem till mamma och sedan cyckla till mormor och morfar :D Sen på eftermiddagen blir det väl stallet som vanligt, mamma har kvällsfodringen så hon åker ut i kväll också ;)

Godnatt

Nej, nu ska jag gå och lägga mig! Ska nämnligen cyckla iväg med mamma imorgon vid 11 tiden så måste upp vid nio men det blir super för då lär jag vara trött på kvällen ;)

Tråkigt att se Totilas med en annan än Edward Gal! Men ska lägga mig nu så, godnatt!

TV

Nu ska jag sätta mig och kolla på tv och kolla på en typ race film or something. Har sett den förut så ;) Sen kvart i tio ska jag kolla på EM dressyr på TV4 Sport :) Wilmas ägare red henne båda igår och idag. Så imorgon blir det kanske något skutt eller dressyr.

Hiss/Diss


Min åsikt: Denna hjälm tycker jag är otroligt ful! Ränderna är nog värst :) Men seriöst, rött spänne?! Vad matchar det egentligen? Men iallafall en stor diss!

Vad tycker ni om denna überfula hjälm? ;)

Wilma del 3


MP Girl






Wilma del 2



Dagens fråga

Vill ni att jag ska fortsätta att skriva dagens fråga/dagens blogg/hiss-diss osv? Om inte så slutar jag med det!

Ny mobil

Yes, har fått en ny mobil :D En Samsung Galaxy Ace ;) Den riktigt bra(ännu)! Men iallafall hörs senare med längre inlägg!

JW

Är det bara jag som har tröttnat på JWs ridbyxor?
Ridbyxa med LOGO från John Whitaker
ENDAST DESSA!

Godmorgon?

Haha vaknade kl 12 typ idag ;) Trött som man är! Men ska åka och kolla i någon/några affärer idag :) Så vi hörs väl någon gång :D


Dagens ridpass- MP Girl

Hon var fin! Hon var väldigt fin och sådär. Lite seg och ganska grön fortfarande. Men hade ett fint steg, var väldigt mjuk i munnen! Galoppfattningarna gick åt helvete, hon var seg och bara sprang på i snabb trav. Men annars var hon otroligt fin ;) En ponny som jag skulle kunna tänka mig att fortsätta rida, verkligen!

Lånade bilden från Emilie(www.domryttarna.blogg.se) :)

Stallet

Ska packa sen cyckla till stallet :D Ska ha MP Girl, förhoppningsvis så fotar Emilie så ni kan få se :D

MP Girl :D

Blåkulla ikväll

Ehm ja, Wilma var super fin igår. Lyssnade sådär men hon var mjuk och var i handen hela tiden ;) Cycklade sedan hem, snacka om att jag hade ont i benen. Ska ut och cyckla idag med ;) Sen är det ju Blåkulla ikväll som gäller :) Undra vem man får då.

Hemma nu

Är hemma nu för att äta sedan CYCKLA till stallet ;) Motion eller vad liksom? Cyklade 4,5 mil med igår och idag. Haha 1 mil till stallet och vi ska fram och tillbaka dåra :) Sedan rida dessutom, kommer typ dö! Men jaja, tänkte bara säga att jag är lite upptagen idag då.

Aqua får stå för bilden ;)

Gårdagen

Igår skrittade vi endast ut i ungefär 45-1 timme i skogen. Wilma var hur trött som helst. När vi kom tillbaka fick hon stå och äta av löshöt som låg i stallgången vilket uppskattades väldigt mycket av Black Beauty :P

Dagens blogg


En stor dagens blogg till denna underbara blogg!

http://svenskponnydressyr.blogg.se

Cyckla

Ska ut och cyckla med mamma nu så vi hörs när jag har tid! :D

Sticker nu

Sticker till stallet nu. Det blir en lungn uteritt med mamma och Idde, maby något litet skutt över någon stock i skogen ;) Har iallafall cycklat ungefär 2 mil med mamma idag, duktigt?!

Film


Från hoppträningen igår ;)

Dagens fråga

Ponny eller storhäst?

Själv väljer jag lätt stor häst ;)

Hoppträningen

Hon började med att vara seg(så onormalt då...) Men sen när bommarna och det kom fram, jädrans vilken fart! Vi hoppade studs och lite sånt ;)

Har lite bråtttom så jag skriver lite kort, men hon var überfin!

Tretorn Advance VS Tretorn Falsterbo GTX


Tretorn Advance

VS


Tretorn Falsterbo GTX.

Vilka skulle ni välja? ;)

Så fin SM vinnare 2011!

Ballyhar King SM vinnare 2011
Ballyhar King SM vinnare 2011. Hästar säljes
Typ: C  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1996  
Namn: Ballyhar King  
Fantastisk ponny. SM-kvalade efter 3 månader. Jackie och Harry har hoppat SM 5 ggr och placerat sig alla ggr. I år blev det GULD!! Även uttagen till landslaget där de slutade på en 5e placering i år i Nordiska Mästerskapen. Harry har den bästa hopptekniken och hoppviljan, är otroligt jämn i sina resultat och är mycket lätt att ha att göra med överhuvud taget. Bättre C-ponny finns inte!
 
Elit
 
Pris   440 000 kr


Dagens aktivering

För Wilma blir det hoppträning ikväll ;) Ska ner vid halv 6 och fixa sådär :)

Men vi hörs ;)


Dagens fråga

Vad tycker ni om färgade stigbyglar?

Wilma

Hade tänkt att rida lite mer lösgörande i hoppsadeln :) Det var molnigt vilket var så skönt då det inte var så varmt. Hade från början att jag skulle rida ute på volten vilket gick sådär!

Red lite i skritt först där hon drog väldigt mycket till ingången, ingnorerade min skänkel och tygeltag. Efter stund började jag trava. Hon drog också dit då, så då fick jag nog och gick in i ridhuset och red henne där. Vilket gjorde susen!

Efter att jag hade tagit mig nytt mod att gå ut och kämpa så gick vi ut till volten igen, hon var finare än någonsin! Lyssnade för lilla tygeltag även skänkel(UTAN SPORRAR!) :D

Som belöning fick hon galoppera på travbanan vilket gjorde ännu mer susen! Lösgjord häst=check! Sen kom mamma ner från ridhuset så visade henne lite vad jag hade fått fram ;)

Helt plötsligt så red jag verkligen vilket var riktigt skönt att höra, lite mer självförtroende or what?!


Ridningen

Ridningen börjar på Fredag, happy or what?! Undra vem man får ;) Rider i samma grupp som förra terminen dock inte på Tisdagar mer utan i en på Måndagar istället :)

Förra terminen ;)


Saknar dig, just dig...



Dagens fråga

Vad brukar ni ge hästarna för godis? Te.x morot, äpple osv ;)

Woops

Förlåt för noll bloggning idag men har varit i stallet hela dagen inprincip ;) Men iallafall, red lite barbacka idag. Hon var fin som vanligt! Nu blir det tv:n, men vänta er så mycket bättre imorgon!

Matchning


Ganska snygg matchning igår eller hur? Det ser ut som schabraket och benlindorna är samma färg fast dom inte är det ;)
Men jag gillade matchningen!

Vad tycker ni om min 'snygga matchning'?

Stallet

Som sagt red jag inte själv då Wilmas ägare red istället ;) Men jag var ändå med och fotade! Fick ganska fina bilder :) ick sedan ut med mammas tränares shettis, Adina den glupske :P Hon äter vad hon får tag på! Men gick runt lite med henne, lite bakom ridhuset och så :) Hon är såå liten jämfört med med Wilma!
 
Från igår :)

Wilma





Lite bilder från igår, ska äta nu sedan mot stallet. Dock kommer inte jag att rida ;)

Dagens fråga

Vad vill ni läsa om?

Ponnycupen 2011/2012

Idag var det som sagt möte till Ponnycupen. Vi bestämde att min mamma ska vara lagledare för Ponnycupen dressyr och så. Drog igenom reglerna osv. När vi hade pratat färdigt om det så gick jag, Louise, Ellen och Emma ut och fotade dom nya ponnyerna(som ni såg i förra inlägget) Macro Boy och MP Girl! Jag är lite förstjust i båda faktiskt ;) Sen gick vi ut på vägen och bort till sommarhagen där alla förutom fång hästarna går. Fotade lite sen hämtade mamma mig där så sjutsade vi Emma till stationen :D

Söta Dionne som har fång :(

Bildbomb del 1


MP Girl ;)

Macro Boy :)



Trozina!

Charming Curt!

Aquavik :D

Konsum :)


Dillon :D

Dagens vill ha


Mirage



My heart miss you, my soulmate♥

Dagens vill ha


Detta set är ursnyggt! Gillar färg kombinationen, inte för tråkig och inte för överdriven ;)

Skulle ni vilja ha detta hemma?

SM i helgen

Ni har väl inte glömt att det är Ponny SM i helgen?! Själv hejar jag självklart på Lillen(Wild at Heart T) som Kristina Warg tävlade Ponny EM med 2009!

EM i Rotterdam

Samtliga EM-ekipage till Rotterdam

Med knappt en vecka kvar till EM i dressyr - första lagklassen rids på onsdag den 17 augusti - är nu samtliga ryttare och hästar klara för start.

66 ryttare och 68 hästar är anmälda, där två ryttare har två hästar att välja på - Patrik Kittel har både Watermill Scandic H.B.C och Toy Story anmälda, och detsamma gäller Marcela Krinke Susmelj från Schweiz.

Ryttarna kommer från 21 nationer, hela 16 av dem ställer upp med lag. Många av dem, däribland Sverige, jagar en plats till OS 2012. Hemmanationen Holland, Tyskland och OS-värdlandet Storbritannien är de som är klara i dagsläget, tillsammans med USA.

För att Sverige ska ta sig till OS med ett lag krävs att vi är sämst trea bland de nationer som inte är OS-klara.

Holland är regerande mästare i alla tre "EM-delarna" - laget vann 2009 i Windsor, Edward Gal och Totilas vann Kür-guld och Adelinde Cornelissen vann Grand Prix Special med Parzival.

TIDSPROGRAM
Tisdag 16 augusti
8.00-20.00 Veterinärbesiktning

Onsdag 17 augusti
9.30-17.00 Grand Prix lagtävling (grupp I)
17.30-18.30 Invigning

Torsdag 18 augusti
9.30-17.00 Grand Prix lagtävling (grupp II)
17.10-17.40 Medaljutdelning lagtävling Grand Prix

Fredag 19 augusti
Vilodag

Lördag 20 augusti
12.30-17.30 Grand Prix Special
17.40-18.10 Medaljutdelning Grand Prix Special

Söndag 21 augusti
13.00-14.20 Grand Prix Kür (grupp I)
15.00-16.10 Grand Prix Kür (grupp II)
16.15-16.45 Medaljutdelning Grand Prix Kür

Ur Tidningen ridsport!


Godmorgon

Kunde inte somna om så satte mig här istället ;) När mamma har kommit hem från stallet så drar vi in till staden, går i affärer, käkar och går på bio :D Det lutar åt Pirates of the Caribbean, trean såklart! Mamma red Wilma igår och idag för att hon ville det. Imorgon följer nog Louise med till stallet och fotar :) Så det lär blir en stor bildbomb! Sen åker hon med oss till Blåkulla på Ponnycups möte ;)

En film från när mamma red lektion i Måndags! Inte jag som filmar utan det Anne-Carin!

Upptagen

Jag är upptagen ikväll, har gäster så update imorgon :D

Jag är med!

tävling
Klicka här för att komma till tävlingen :D

Orkar

Orkar inte blogga om ridpasset idag då jag ska duscha sedan köra monopol mot mamma igen ;) Hon vinner ju över mig hela tiden :P Men imorgon blir det hoppning så då hänger nog kameran med :D Eftersom Louise inte kunde så. Menmen, får ta det någon annan dag, right?

Nu

Nu ska jag ta och byta kläder och dra mig mot stallet ;)


Dagens blogg


Hittade den nyss :P Men detta blir dagens blogg då den verkar vara rolig och sen har jag ju faktiskt tävlat Ponnycupen där ;)

www.lidingouss.blogg.se

3 åring

Lovande 3-åring Jaguar Mail-Robin Z. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Hoppning - Kön: Valack - Födelseår: 2008
Namn: Brillo De`Oro SWB

Född 08 2/5. Jaguar Mail -Robin Z- Toriär-Torboldt -Portwine-Hurricane xx . är 165 cm i maj ,mån 2011. BT- ansluten.Gick 3- års testen med 44+44 p Fantastiskt vacker häst med mycket go,fin överlinje, bra benställning, med naturlig resning och lätthet. Tar allting coolt .En kille som är trygg ,social.väluppfödd och välhanterade med mkt bra temperament. 3 bra gångarter.Vacc,inkl..botulism chippad, avmaskad, verkad , regASVH. Stoet har hitills bara verkat i avel, och startat upp till 110 cm P&J med gott resultat. hon älskar att hoppa och har ett otroligt bra huvud.Helbror finns att se -09.Säljes till seriöst satsande ryttare. Passar till vad du en vill rida hopp / fältävlan / dressyr, de är bara att välja.
 
Gå in på hemsidan, galleri+ namn så finns mer info samt bilder och video. säljes av uppfödaren. Lös hoppnings film finns, han har väldigt lätt för sig. Han är löshoppad, riden i alla gångarter i skogen och ridhus. snäll att klippt ,lasta och all annan hantering i stall mm. Gick 3- års testen med 44 poäng, Loj för dagen..Brillo har nu hoppat enklare hinder under ryttare med gott resultat. Brillo är nu hemma igen och har sommar lov, Kommer sättas igång igen i Augusti. Ring äg el Ryttaren Pernilla Sandén, Huskvarna 0707-683653
 
Pris 110 000 kr
www.stallrosenlund.zoomin.se Hemsidan där man kan hitta bilder och filmer om honom!

GAAHHHH SÅ FIN DEN ÄR! Jag vill ha den verkligen ;)

Länk till annonsen :D

Mirage


1 bild säger mer än tusen ord eller hur var det pojken?♥

Bildbomb?

Vill ni ha en bildbomb? Isånafall på vadå? Försöker isånafall fixa lite bildbomber ;)

Dagens fråga

Vad skulle ni välja, pessoa eller hack? ;)

Godmorgon

Vaknade för ett tag sedan, ska snart sätta mig och spela monopel med mamma :) Ni angarear er så mycket så det blir så roligt att blogga!

Men har ni något förslag på bloggideer eller så? För jag börjar att tappa dom :P

?


Ehh fattar inte riktigt :P Asså är den dålig eller bra?

Ridpasset

Tog dressyrsadeln och satte på bootsen ;)

Red fram ganska länge i skritten då hon var väldigt på tårna. Inte så konstig då hon har stått i två dagar :) Travade fram och så. Hon var sååå fin! Tog några galopper i båda varven. Hon har börjat att slarva väldigt mycket med galoppfattningarna, antagligen för att hon tycker att det är lite jobbigt ;)

Det var inga lektioner dock var det några som skulle hoppa så hade dom ställt fram ett litet kryss på 60cm? Frågade om jag fick ta det, såklart jag fick det sa dom. Haha, sen när jag hade hoppat en-två gånger så jag till mamma "Jag hoppade utan väst" hon bara "AH JUSTE!"! Tog det också några gånger, vilket gick super i dressyrsadel :P

I miss that time


Jag saknar våran tid tillsammans, den var underbar!♥

Dagens fråga

Stilrent i dressyren eller inte?

Stallkläder

Det blev stallet lite senare än tänkt då det rengnade och jag orkade inte dra fram bommar så därför så åker vi ut nu och rider. Vet inte riktigt vad jag ska göra då jag knappt orkar gå ut? Men hästen måste ju motineras på ett eller annat sätt så, ah ;) Det är lektioner i ridhuset och rengnar gör det dessutom!

Hatar verkligen när det rengnar och är lektioner samtidigt! Även om det finns plats i ridhuset men det blir så rörigt om fler kommer :(


Silver Dream


Just one word Iloveyou♥

Hiss/Diss


Hiss eller diss?

För mig är detta schabrak så snyggt. Ett plus är ju huvan också :)

Faller detta set er i smaken eller inte?


Bloggtävling!


Var med du med ;) http://johannagrant.se/2011/08/07/bloggtavling-2/#comments

Gästbloggning av Louise Persson

Hej, Johanna undrade om jag kunde gästblogga, så varför inte?
Jag heter Louise och jag är 14 år, alltså född -97. Jag är väldigt bra kompis med Johanna, lärde känna henne igenom Blåkulla, där vi båda rider. Jag har ridit i ungefär 4 år, där har jag min favorithäst som heter Conquest. Jag är skötare på honom, brukar också tävla honom ganska mycket. Jag rider i hoppgrupp & i en vanlig ridgrupp. Går även i hästklass & där rider vi gratis på Tungelsta Ridklubb varje vecka/varannan vecka. Har även en medryttarhäst på G, men jag vet inte om det blir av. Det får vi se, men jag hoppas det iaf! Ska höra lite med ägaren om några dagar & kanske komma dit och kolla lite. Utom hästar, så gillar jag även att fotografera. Jag använder mig av en Canon EOS 550D, den är bra! Har fotat Johanna en gång när hon ridit Wilma, & jag har fått riktigt bra bilder på dom, dom är ju så sjukt fina tillsammans! Ska med henne flera gånger & fota när hon rider Wilma och säkert när hon rider i sin ridgrupp på Blåkulla också. Så var beredda på att hon kommer fixa till bildbomber då!
Jag kan avsluta inlägget med att visa en bild när jag rider Conquest ;)


www.lifeabouthorses.blogg.se, heter min blogg, kika gärna in där! Kanske gästbloggar flera gånger framöver, det får vi se, men isåfall hörs vi då! :)

Förlåt

Hur gammal är Wilma :O?? <3 Svar: 11 år ;)
Men man får väl inte va med i Ponnycupen om man tävlar en privathäst/ponny :O ?? Svar: Jo, men inte på borta plan tex. Runsten :D
Vilket är ditt favoritmärke?? :) Svar: Hmm, vet inte blir nog KL och GG
Vad tycker du om det tredelade swarovski pannbandet ;D ?? Svar: Njaa, lite överdrivet ;)

Det värkar som att du bryr dig mycket om dyra prylar och märken? Är det så? :) Svar: Jaa lite så är det nog. Men såklart är jag inte sådan som verkligen måste ha just bara märkessaker men oftast så vill jag ha det ;)


Förlåt för att svaren från frågestunden dröjde. Jag glömde helt bort den ;) Men nu har ni fått era svar iallafall!


Hästtest

Alla som håller på med ridning/gillar hästar MÅSTE göra detta!

Har du/har du haft en ..
Egen häst? Nej
Foderhäst? Nej
Medryttarhäst? Ja
Sköthäst? Nej

Din häst/favorithäst 
Namn: Wilma
Färg: Svart
Ras: Svenskt halvblod
Bästa bus: Snabla ;) 
Ålder: 11 år
Bästa minne med: När vi hoppade 110 cm
Sämsta minne med: Vet faktiskt inte :P
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?: Dressyr :D
Hur ser din grimma till hästen ut: Lila/Vit randig
Hur ser sadeln ut? Svart hopp/dressyrsadel
Tränset? Svart :)
Hur stor är hästen? Ca160-165.


Favorit
Ras? Svenskt halvblod och Russ.
Färg på häst? Svart, fux, brun, skimmel och skäck.
Gångart? Trav och galopp.
Ridskola? Blåkulla Gård ;)
Häst/ponny? Wilma, Mirage och Idde ;)
Mocka/fylla höpåsar? Båda :D
Stegra/bocka? Vet faktiskt inte... :P
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält? Både ;)
Stor häst/ponny? Häst såklart!
Hjälm med ventilation/hjälm utan? Med ;)
Ridskor/ridstövlar? Ridstövlar!
Hjälm/väst? Hjälm 
Sporrar/spö? Sporrar
Rida själv/rida i grupp? Både och :)
Hoppning/dressyr? Båda lika mycket ;)
Pessoa/hack? Pessoa

Hur många … har du?
Ridbyxor: Som jag andvänder? 1-2 par ;)
Hjälmar: 3-4.
Säkerhetsvästar: 2-3.
Ridskor: 1
Ridstövlar: 1
Ridspön: 5 ;)
Sporrar: 1
Ridstrumpor: Runt 10 st :D
Kavajer: 1.

Hur många har du/din häst?

Schabrak: 3

Sadel: 0
Träns: 0
Benskydd: 0
Grimmor: 2
Skor: 1

Tävlingar!

Har du tävlat i hoppning? Yesbox ;)
Har du tävlat i dressyr? Jepp.
Har du tävlat i fälttävlan? Nej
Har du tävlat i galopp? Nej
Har du tävlat i en annan gren? Nej :)
Har du ett par vita ridbyxor? Ja
Har du en tävlingskavaj? Ja
Har du en tävlingsskjorta? Ja
Har du ett vitt schabrak? Ja
Har du vita benlindor? Nej
Har du en blå/gulrosett? Ja 
Har du en blå rosett? Ja ;)
Har du en gul rosett? Nej
Har du en röd rosett? Nej
Har du en grön rosett? Nej
Har du en vit rosett? Ja
Har du en clear round rosett? Ja
Har du en annan sorts rosett? Skogslotten och Ekenbergs ryttarcenter ;)


kan du?
Knoppa? Ja
Göra inbakad svansfläta? Ja
Sadla? Ja :P
Tränsa?Ja :)
Sätta på ett täcke? Ja
Kratsa hovarna? Ja
Rykta? Ja
Få en häst att gå i form? Ja
Hoppa en bana? Ja
Duscha en häst? Ja 

Har du?

Skrittat: Ja
Travat: Ja
Galopperat; Ja
Hoppat: Ja
Fått en häst i form: Ja
Haft gymkhana? Nej
Lekar till häst: Ja
Galopperat barbacka över ett sommarfält: Nej
Hoppat barbacka: Ja
Stått på en häst: Nej :)
Ramlat av: Ja
Suttit i damsadel: Ja
Travat i damsadel: Ja
Galopperat i damsadel: Nej
Suttit bak och fram på en häst: Ja
Suttit på en stegrande häst: Ja
Suttit på en bockande häst: Ja
Suttit på en skenande häst: Ja
Ridit ut i grupp: Ja
Ridit ut själv: Ja
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit: Nej
Ridit kadrilj: Ja
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst: Ja
Varit med på en kadriljuppvisning? Ja

Har du ridit en
Arab? Nej
Shettis? Aa.
Ardenner: Nej 
Connemara: Aa, Cream ;) 
Korsning: Aa.
Svensk ridponny: Ah.
Gotlandsruss: Ja 
Falabella: Nej :P
a-ponny? Aa.
b-ponny? Ja.
c-ponny? Ja
d-ponny? Ja
storhäst? Ja 


Äger du en/ett ..
Pälsglans: Ja
Hovolja/hovfett: Ja 
Flätgelé: Nej
Torrschampo: Nej 
Hästschampo: Ja
Ryktsten: Ja.
Rotborste: Ja.
Ryktborste: Ja
Ryktskrapa: Ja
Hovkrats: Ja
Mankam: Ja
Svansborste: Ja
Massageborste: Nej


Vill ni?

Vill ni ha någon liten tävling eller så? Veckans ekipage, månadens ekipage, fototävling? Isånafall kan jag nog se till att fixa det men ni får kommentera vad ni vill ha för någon tävling ;)

Godmorgon

Godmorgon! Ni var helt underbara på att kommentera och besöka igår :D Vaknade för ett tag sedan, satte mig och kollade på Atgplay då Prinsen, han står i vårat stall. Han var sjua i sitt lopp(V75) i Rättvik. Synd att man inte var där då men lite långt att åka(30mil). Ska dra mig hem mot mamma vid elva/tolv sedan blir det nog lite lungt innan stallet kommer ;) Tänkte släpa ut bommar och köra lite. Blir nog galoppbommar kanske något litet skutt ;)

PS! Han kallas för Prinsen ;)

Sleep

Nej nu blir det sängen. Ska läsa ur min bok lite om jag orkar ;) Hörs imorgon!

VS


Vita VS svarta? Själv har jag lite svårt att välja ;)

My Soulmate


My Soulmate♥

Please

Skulle ni kunna rösta på mig i min kompis fototävling? Skulle betyda otroligt mycket...♥
Klicka här för att komma direkt till inlägget, bild nummer sju(längst ner i inlägget). Du behöver endast posta en kommentar med Nr 7.

Guuud

Dom flesta tycker att pessoabett är bedrövligt, men det är inte farligare än NÅGOT annat bett! Iallafall inte farligare än pelham osv.

Hallå? Alla dressyr-ryttare som rider Grand Prix/ST Georgs och uppåt, rider på kandar! Tror ni själva att dom skulle rida på det och att Svenska ridsportförbundet skulle tillåta det om det var så farligt? NEJ! Det tror inte jag.

Föresten så är kandar mycket skarpare, även pelham är skarpare än pessoa. För stången gör otroligt mycket, mer än vad bara pessoabettet gör! Jag säger så här: Sluta löjla er om att pessoabettet är så himla farligt och vidare!

Själv har jag ridit det på mina förra medryttarhäst, Mirage i fyra-fem år. Han sket fulständigt i vilket bett det var då jag red inte så hårt, även om jag skulle rida hårt så, whaterwer?!

SÅ SLUTA SNACKA OM ATT PESSOABETT ÄR SÅ SKARPT, VISST DET ÄR DET MEN INTE FARLIGT!

Svar


Svar: Jag har ett par Mountin horse ;)

2 bilder




Dagens fråga

Vilken är den bästa bloggen enligt er?

Dagens fråga

Tycker ni det var bra att Gangsterponnyn tog bort sin blogg?

Bad

Väldigt dålig updtade idag och det kommer att fortsätta så ikväll! Väldigt ledsen över det men ska bort på grillning hos Mirage ägare ;) Har varit on the beach hela dagen, såååå skönt! Men har lite bråttom så vi hörs väl, tja, ikväll/imorgon.

PS! Det blir nog inte så bra update imorgon kväll/eftermiddag heller då jag ska in till stan på Crusing, men man får väl ta ledigt också, right?

Hem

Ska alldeles hem till mamma och käka sedan iväg till stallet! Blir nog ett dressyrpass ;)

Dagens fråga

Vad tycker ni om gramaner?


Gårdagens ridpass

Wilma longerades igår lite bara. Hon var väl fin och så ;) Red sedan lite på Idde. Det gick bra till en början men sen så vart han lite stark och drog, haha, han är stark! Man får absolut inte dra tillbaka för då blir det dragkamp :P Men annars gick det riktigt bra!

Beachen

Ska åka till stranden idag med dåra. Men hade tänkt med några tidsinställda :D

Bloggar imorgon!

Som rubriken säger, ska ängna kvällen med mamma ;)


Samma

Ska till stranden idag med. Det betyder dålig update, men det kommer upp lite ikväll sedan! Måste dra nu, hörs!

Videon


Dagens hoppträning

Red lite galoppbommar och cavaletti, även två pytte små räcken på dryga 40cm ;) Hon var fin, riktigt fin enligt mamma och Jennie, men själv tyckte jag det kändes mest som att hon var piiiiiigg! Men ändå fin, red skänkelvikningar fram till fyra travbommar och så. Sen cavalettierna där hon hoppade över ibland :P Sen galoppbommarna och till sist en liten bana ;)

Film kommer!



Hoppträning

Ska äta sedan drar jag till stallet! Hörs!


Skvallerbloggar

Vad tycker ni om skvallerbloggar? Själv gillar jag Ponnysanning dock har Gangsterponnyn gått för långt!

Men frågan var vad ni tyckte om dessa så kallade skvallerbloggar?

Dagens fråga

Rider ni med spö eller sporrar helst?


Godmorgon

Stranden idag med ;) Senare ikväll blir det att hoppträna Wilma. Får se om jag rider Idde kanske.... :) 

Men jaja, ska dra nu ;)
PS!Jag fotade lite igår men ni får dom ikväll!

Dagens ridpass

Kan inte säga så mycket om det. Jag slarv red, hon var tittig, var taggad till 1000 när vi galoppera på travbanan ;) Men hyfsat bra, gjorde några 10 meters volter idag med, som vanligt super bra!

Imorgon väntar en liten 'hoppträning' för damen ;)

Stallet

Ska dra mig mot stallet nu, hörs senare! Med bilder kanske ;)

Dagens fråga

Vad satsar ni på inom ridningen? Hoppning/dressyr/gymkana/terräng/voltige/western?

Stranden

Idag blir det hela långa dagen på stranden :D Så lite dålig update men ska göra lite tidsinställda ;)

RSS 2.0