Sol och Wilma

Det är ju sommar ute, sjukt skönt!

Hämtade in henne och gjorde iordning henne, satte på tränset och boots fram. Alltså ingen sadel, pallade inte ta fram den om jag ändå bara skulle skritta. Jobbade med sidförande och att hon skulle flytta in rumpan när JAG ville, annars gör hon gärna det av sig själv ;) Hon var även seg och hade noll framåtbjudning. tog därför bara 2-3 travsteg för att få henne lite mer framåt. Funkade lite tills jag behövde göra om det, då vart hon pigg. Skrittade sedan bara lite på lång tygel.

Sedan höll dom på och släppa ut mamman med sitt föl som föddes i lördags, Wilma stog och gnäggade. Gulligt! Lät henne beta i ungefär 30 minuter medans jag borstade henne :)



Blingbling - snyggt!

Titta vad jag har gjort ;)




Denna dagen

Denna dagen ser jag verkligen fram emot. Först ska jag ut till Wilma, ska skritta henne förhoppningsvis uppsuttet! Senare ikväll blir det Idde, idag blir det travbanan. Såå skönt väder ju :)


Gårdagens


Godnatt!

Nej nu blir det sängen. Sov 5 timmar i natt och har varit igång hela dagen, lite lite sömn. Men Cajsa-Lisa kom iallafall 3:a i förklassen och 4:a i lag klassen inviduellt, grattis!

Vi hörs imorgon med ett gäng bilder :)

Victor från ponnyakute säsong 2 med sin nya d-ponny hingst, såååå fin!

Söt



Bilder på g

Finfina Idde idag <3


Sista dagen att rösta

Snälla ni, idag är det sista gången jag kommer att tjata på er om att rösta på mig, hehe.... Men det skulle verkligen betyda mycket, det står mellan mig och Marie, HAHA!
Rösta HÄR!

Veckoplanering

Måndag: Ledig, måste hinna till Wilma och rida Idde+beta honom. Ska förhoppningsvis skritta Wilma uppsuttet.

Tisdag: Ledig, troligtvis följa med Madde och Ludde på deras 110 debut i Vallentuna och fota. Även rida Idde+beta.

Onsdag: Skola, rida Idde+beta.

Torsdag: Skola, rida Idde+beta. Måste försöka ta mig ut till Wilma också, ska nog skritta henne uppsuttet om hon inte ömmar.

Fredag: Skola, ridning på Blåkulla.

Lördag: Ingen aning.

Söndag: Ingen aning, troligtvis Wilma.


Sindarve Bråka

För en vecka sedan åkte världens bästa fjording hem, Sindarve Bråka. Jag kommer ihåg när jag ville hoppa Bandit på blåbärs men han var upptagen så jag tog Bråka utan att ens ha ridit henne. Det ända Lotta sa var att dom var väldigt lika varandra. Vi nollade runt den och sen hände inget mer, red inte henne eller något.

Sedan första gången i hoppgruppen på Måndagar hoppade jag henne. Jag var inte taggad för 5 öre. Men hon var fin, nästa gång red jag henne också. Jäklar vad hon hoppade, fick sedan reda på att jag skulle ha henne på skogslotten. Till en början var jag inte så glad men ju mer jag red henne desto mer kände jag mig hemma på henne. Startade klubbdressyren och vi kom delad 7:a, underbart!♥ På skogslotten så blev vi 5:a i dressyren och sedan fick vi 4 fel i grundomgången därav att hon klonkade i andra hindret. Andra oxh tredje hindret var på en linje, därav satt JAG och tänkte på det hindret och därför så svängde hon förbi. Sedan hoppade hon som en gud!

Fick inte rida henne något mer efter det, vilket jag ville.

Världens finaste fjording♥





Klubbdressyr, delad 7:a.



Skogslotten 8-9 Oktober 2011

Tidig morgon

Godmorgon, vaknade nyss. Ska till Blåkulla idag och fota, stannar typ till 2. Måste ju fota hemma tjejerna! Ska snart göra mig iordning för en låååång dag.
Vi hörs :)

Strass

Åkte förbi en sväng på Biltema idag då pappa skulle ha något, då tänkte jag att jag lika gärna kunde köpa mina älskade strass-stenar. Först tänkte jag sätta dom på hjälmen men jag ångrade mig, ska försöka mig på en sak som jag verkligen inte kommer att avslöja ÄNNU. Hehe...


Aktevering idag

Promenerade Wilma lite idag, betade henne först vid sidan om banan och sedan gick jag in på banan och gjorde lite lydnads övningar. Som stanna-back-fram-snurr, hon börjar fatta lite mer nu :) Hon såg heller inte ut som om hon ömmade i vänster fram där hon har tappat skon. Hovslagaren skulle komma ut snart så, men om hon inte är öm så kanske jag kan rida lite lätt på den ändå.



Just nu

Är ute och betar Wilma i det varma vädret just nu. Hon är såååå nöjd! Har gjort lite lydnads övningar med henne på volten, funkade super!


Lördag

Godmorgon, har varit vaken ett tag nu. Idag blir det Wilma, roligt roligt. Dom har fått en fölunge i stallet inatt(?), en liten fux :) Hoppas man får se den idag. Om vädret är på min sida och om Wilma är snäll och glad så blir det väll en prommis. Hon måste få på sig skon också, hon är så öm så jag vägrar att rida på den.

Får se om jag åker ner till Blåkulla imorgon och fotar Ellen och Cajsa-Lisa på lokaltävlingen. Ska iallafall ut till Ekeby imorgon :)


Ridpasset

Red ju Napasche idag. Han var väldigt stum i vänster sidan, han drog även ut sin tunga vilket inte underlättade ett skit, haha! Galoppen var även den inte så bra som den var i början av passet. Han var riktigt pigg idag, ville inte riktigt stå stilla i halterna. Skänkelvikningen var över lag helt okej. Han tvärade lite fööör mycket men till slut ett riktigt bra tramp FRMÅT. Men jag är riktigt nöjd med ridpasset :)

Stack sedan hem och duschade på 5 minuter(!!!). Drog på mig mys outfiten och drog ner till discot, hehe. Riktigt bra drag där, good music. Lite One direction och sånt ;) Kom hem för en stund sedan.


Rider Napache idag

Ska rida Napache (stavning?), det var ett tag sedan. En stor häst (skäck!!!) riktigt fin :) Ska bli roligt att rida honom igen, eftersom förra gången var när det var bommar ;)


Bak och snart stallet

Nu på eftermiddagen har jag bakat älskade chockladbollar, yummie! Ska alldeles strax börja med middagen innan jag åker till Blåkulla och rider. Klassen har disco i min gamla skola idag, men jag dissa den för ridningen ;) Palla vara med "småungar", hehe.


Utveckling

På ett år (snart) så känns det som att jag har utvecklas riktigt mycket med att utvecklas inom fotograferingen. Jag har vågat töja på gränserna och har börjat redigera dom. Fattar även vad allt på en kamera betyder, hehe!



En av dom första bilderna med kameran.



Nu :)

Bildminnen #1

Dom sista finaste bilderna på min älskade Mirage <3




Tråkig häst

Fick inte tag i henne idag, istället så vände hon bort huvudet och galopperade där ifrån. Till slut så fick jag tag på henne. Tog in henne och borstade henne och så gick däremot ingen promenad då det regnade och att mamma aldrig kom från jobbet. Annars hade jag ridit Idde också, men nepp.

Hoppas på att hinna åka med Madde och Ludde på deras 110 debut på Tisdag, får se lite. Måste hinna rida Idde och åka ut till Wilma, men vi får hoppas på det bästa :)


Ut till Wilma

Drar ut till Wilma nu, funderar på att longera henne om det går haha. Hon driver ALLTID med mig. Det regnar ute så det blir iallafall ingen lång prommis, men man måste ju ändå ta hand om dom små djuren :)

Omoget



Detta är rent sagt skit kommentarer. Kommentarer som inte är sanna, seriöst. Jag sågar honom verkligen inte, det skulle ALDRIG gå på honom. Sen att tyglarna glappar, ja men och? När jag kommer åt honom så krullar han ihop sig och därför så glappar tygeln. Sen om ni kollar så kolla på mina händer hur stilla dom är?! Ni behöver inte kolla på hans mun eller nåt, endast på min hand för att se om JAG sågar.

Sen så är ju han en riktigt jäkla speciell häst, man kan verkligen inte sätta upp vem som helst. Han måste känna personen på marken för att man ska kunna rida honom.

Och bara för att påpeka så ska jag rida honom Måndag till Torsdag nästa vecka, ska ni inte slänga lite mer skit då eller? Jag skiter i vad ni tycker, jag tar verkligen inte åt mig. Ni vet inte hur han är och rida, därför så kan ni verkligen inte komma och säga att jag inte kan rida honom. Ett + i kanten är att jag fått beröm av vissa i stallet, som inte äns såg när det har gått som bäst! Känn på den ni ;)

Edit: Jag säger inte att jag tycker att jag är bäst i hela världen, jag förklarar bara ut i från vad jag tycker. Tack Kristin som påpekade det, jag tycker inte att jag är bäst men ibland blir man lagom lack.

Idde 25 april

Tänkte rida ute mendet blåste och regnade ute så jag red i ridhuset istället. Onsdagar-Lektion i halva ridhuset + 5 andra säkert=lagom trångt. Fast Idde gillar när det är mycket människor :)

Övade lite öppna i galopp/byten och att få honom att lyssna framåt och inte uppåt. Haha, ja byterna gick riktigt bra även öppnan. Men det där med att lyssna framåt på MINA singnaler, no way. Men till slut så gav han sig, då travade jag av honom och lade av. Då jag hade ont i axeln + att det var jätte rörigt.

Men Idde var riktigt rolig idag :)

Så här är det

Imorse var det soligt och skönt ute, nu är det moln och tråkigt haha! Efter skolan stack jag till Centrum och handlade nötter och lite sånt, gick sedan hem och sitter här. Ingen Wilma idag, bara Idde :) Jag vet inte om jag vill skriva om honom längre då jag fick så SJUKT många som hatade mig sätt att rida honom.

Tyck vad ni vill, I don't care. Men kom inte och säg att jag inte kan rida, mamma skulle ALDRIG i hela sitt liv sätta upp mig på honom, jag tror att vi vet bäst. Tro att jag sågar, visst. Men sanningen är att han släpper bettet ibland och han biter sig fast i bettet och gapar väldigt mycket och då har jag NOLL kontroll över honom. That´s it.

Gamla bilder på MP Girl


Wilma idag

Tog henne på en prommis, först lite på vägen tills vi kom till en buske där hon tyckte att det fanns spöken. Så jag vände och gick ut på åkern och in i skogen. Där hon såg MASSA spöken, vände efter ett tag. Då var hon nästan ohanterbar(?) Så då var det mest att få henne att lyssna på mig, funkade riktigt bra :)


Brandstationen

Först i morse så kopplade vi en radio på NOn, sjukt kul. Efter lunch åkte vi till branstationen, gick in i ett rökfullt rum-hitta ut därifrån. Sjukvård och sånt, även prova på att släcka både på människa och med brandsläckare. Sluta 1(!!!!!) timme senare än vad vi brukar. Är iallafall hemm nu, åker till Wilma vid 5. Blir nog en powerwalk i skogen i 40 minuter :)


Idde igår - film


Världens finaste häst <3


Riktigt fin häst

Tänkte rida igenom MsvC pogrammet idag(ett av dom) men eftersom jag INTE hade tränat speciellt mycket på det så vart det lite från varje pogram. Lite byten från MsvB blandat med båda MsvC pogrammen, haha.

Han skötte sig riktigt super bra idag. Travökningarna blir bättre och bättre, även så red jag på vanliga bettet ute på volten. Jag hade mycket bättre kontroll på honom idag, han bockade även en gång. Mitt fel, ooopss! Sista galoppökningen spårade ur totalt... Men han var så sjukt fin annars.


Ekeby ridsällskap, regional dressyr 20/4-2012 MsvC:1


Idde idag

Rider Idde idag, ska försöka rida igenom MsvC-MsvB pogram idag. Funderar på MsvB, endast för att prova lite roliga byten på serpentiner. Blir väldigt mycket att jobba med, så att han inte drar iväg med mig. Tar på vanliga 2-delade för att försöka på nytt igen. Det där man kallar galopp och inte dragkamp ;)

Ska försöka få med mamma och fota/filma. Får se lite, men det skulle vara kul att sätta ett bra Msv pogram på lurvas.

Liten men fin, riktigt fin!


Veckoplanering

Måndag: Skola, rida Idde.

Tisdag: Skola, till Wilma.

Onsdag: Skola, till Wilma.

Torsdag: Skola, till Wilma.

Fredag: Skola, ridning på blåkulla.

Lördag: Till Wilma(?)

Söndag: Inget speciellt.

Wilma idag

Promenerade Wilma i 40 minuter i skogen, jobbigt värre. Ska nästan börja göra det som uppvärmning, haha. Sedan hade hon även tappat en sko fram så hon var öm när vi gick på små sten och sånt. Men sedan försvann det när stenarna försvann :)


Madde och Ludde - Lektions bilder


Fan vad lack jag är

Fan vad lack jag blir på ALLA som sitter och snackar om på sina bloggar om olika bett. "Det är inte bra" "Det är plågeri" "Då kan man inte rida" blabla. Speciellt om pessoabett.

Pessoa, som nästan alla hatar? Varför? Det är verkligen inte värre än ett vanligt kandar, kandar är inte så skarpt som alla säger. Pessoa lika så, seriöst. Vad är det som verkligen gör pessoat till det "värsta" bettet i hela världen?

Sen att man sitter och snackar skit om andra som rider på ett skarpt bett, ja men testa själv att sitta och rida just denna hästen på ett helt vanligt tränsbett, do It better - I don't think so.

Idde är en sån häst som jag ibland måste rida med ett pessoa på, därför att han är inte så lätt som han ser ut att vara. Drar jag och han drar, då springer han tills jag släpper tyglarna och lägger på skänkeln. Känn på den ni ;)

Ett skarpare bett betyder INTE att man inte kan rida, utan bara att man kan behöva det på grund av något. Att hästen är stark eller något.

Check it out

Här har ni alla bilder från i fredags :)
https://picasaweb.google.com/115616307092044785535/EkebyRidsallskapRegionalDressyrMsvC1#

Ludde del 2


Ekeby ridsällskap regional dressyr 20/04-2012 MsvC:1

Denna häst var verkligen riktigt fin, fint steg och allt! Kommer inte ihåg vilken plats den kom på men ganska bra tror jag :)












Lördag

Denna dagen kommer bli riktigt rolig, vara i stallet en hel del och fota såklart :) Ska försöka fota Madde och en medryttare plus en annan häst, fullt upp alltså. Men bloggen ligger INTE nere pågrund av det, lovar.


Denna långa dagen

Började med att gå till skolan till 12, åkte sedan till Ekeby i regnet. Tur att morfar sjussade mig, tack! Gick direkt upp till ridhuset och då var det en massa strykningar pga vädret. Så en lång paus på ungefär 40 minuter. Satte mig i ridhuset och fotade lite sedan, såg en ENORMT fin häst, ville verkligen ta med den hem hehe. Efter runt 1-2 timmar i ridhuset så gick jag till cafet och värmde mig. Åt en hel del, macka och chips och godis.

Satt där till 4 typ. Gick sedan till ridhuset igen och fotade när Madde kom upp och frågade om jag skulle följa med när hon skulle släppa Ludde bus i rundkorallen, så jag gick dit och klickade lite bilder. Gick sedan och handlade i cafet och åkte sedan till blåkulla och red :)

Ludde bus


Loona 20/4-2012

Hoppade Loona idag. Till en början var hon en riktigt kanonkula, bockade till och med ;) Men hon var riktigt fin, undrar om hon verkligen hoppar något nu efter att jag sluta i hoppgruppen... Hon drog mot varje hinder, vi fick ju inte så grymma avstånd direkt. Men till slut tog hon mina förhållningar riktigt bra och jag var nöjd, mot sista hindret stannade hela baken till och sedan i galopp igen, haha!


Ekeby ridsällskap, regional dressyr 20/4-2012 MsvC:1


Läget

Så här är det, bloggen får ligga åt sidan nu under dagen fram tills ikväll. Sitter iallafall i cafet nu :) Håller på och värmer mig lite.


Snyggt...?

Vad har hänt med Kingslands ursnygga saker? Vet inte riktigt vad jag ska säga, allt ifrån snyggt...

Ridkläder - Tröjor - London randig t-shirt från Kingsland

Wilma 19 april

Promenerade Wilma lite på volten. Backade, snurrade osv. Det gick riktigt bra och hon var riktigt rolig att arbeta med :) På Söndag blir det att frisera damen.



Sebelius 19 april

Red Sebelius lite idag. Longerade han först, jäklar vad han busade! Hoppade upp efter ett tag och jobbade honom lite. Han tog tag i bettet och bara drog, sedan blev det dragkamp. Men istället så "vibrerade" jag lite med yttertygeln och efter ett tag så gav han sig. Kändes riktigt bra då så jag hoppade av och tog in honom :)


Lite planer

Är hemma nu, har varit det ett tag. Har anmält mig till en clinic på Ekeby för Helena Lundbäck den 6:e Mars, hoppas man kommer med :) Imorgon blir det att fota som tusan, ska fota Ekebys regionala dressyrtävling. Som går i MsvC:1, med start klockan tolv och slutar strax innan 8 på kvällen. Kommer vara där redan vid 1, skippar Engelskan... Men jag kommer att åka vid 5, hoppning på blåkulla! Så lite bilder blir det iallafall :)


Wilma - bilder


Torsdag den 19 april

Dagen idag blir skola, fast bara 3 lektioner och sedan hem och åka till Wilma. Hon ska promeneras och sedan ska jag kanske rida Sebelius. Sedan vidare till Ekeby :)


Celine (Wilma)



Jag älskar dig <3 PS! Orkade inte redigera...

Idefix idag

Red Idde på travbanan idag, ville bara att han inte skulle köra sitt race. Men det gick över förväntan. Han var riktigt fin och hade lite svårt att hitta trampet FRAMÅT istället för uppåt. Galoppen, även den kändes bra. Han gjorde några riktigt bra galoppombyten på rakt spår, wiie! Sista travökningen måste ha sett rolig ut, jag satt och garvade medans han gjorde JÄKLIGT fin ökning. Fan att inte någon fota/filma.


Wilma idag

Ville bara visa mamma om hon skulle vara som igår. Hon ville inte ta för sig, alltså inte sätta under vänsterbak medans högerbak var helt normalt. Höger galoppen var riktigt bra och vänster gick bra till en början och sedan så var hon halt. Hennes vänsterbak bara försvann, antagligen för att det gjorde ont.

Men huvudsaken är att hon troligen inte måste sprutas eller något utan endast att hon ska promeneras i en vecka :)

Fölis - bilder


Sträckning

Är på väg till Ekeby nu. Ska rida Idde på travbanan, ops. Vi tror att Wilma har sträckt sig i ryggen/vänster bakben. Berättar mer senare.


Jenny och Hero - bilder


Jag minns det som igår <3


Chaow

Nu drar jag till stallet!


Slutar snart

Slutar snart riktigt skönt :) Ska hem och käka lite och blogga såklart! Även ladda batteriet till kameran. Får se om jag rider Idde på travbanan också, då lär det gå fort. Det kan jag säga!

Men vi hörs när jag kommer hem :)


Onsdag den 18 april

Godmorgon Vaknade nyss, jäklar vad trött jag är. Wilma ska ridas och se om hon gör samma sak som igår, hoppas inte på det. Denna gången är mamma med så :) Men först den dära urtråkiga skolan...

Vi hörs!

Dagens Wilma

När jag väl kommer till Wilma så går jag LÄNGST ner i hagen, en riktigt riktigt stor hage (ni kan inte ana hur stor den är!) plus leran för att hämta hästen. Ingen häst där inte, pappa ringer och säger att dom är där uppe. Antagligen så hade dom varit inne i "skjulet" för vädret. Sedan stannar hon och VÄGRAR gå in. Kan det bli sämre?!

Jag gör iordning henne och går ut, vänta det regnar! Jippie... Så ja, dyngsur blev man och så fort man kom in i stallet så slutar det att regna. Wilma försöker att smita ut när jag ska sätta på grimman, otur?

Jaja, över till ridpasset nudå. Det blåste en hel del, svårt att komma upp när hon bara snurrar omkring. Skrittade fram och travade igång. Tänkte sedan börja galoppera, i höger gick det hyfsat så jag gick över till vänster där hon bara fattar höger. Lade henne på en 10 meters volt för att se om hon bytte, men icke sa nicke. Istället kickar hon och "reser" sig. Ringde mamma och fråga vad jag skulle göra, skulle sluta där. När det börjar bli farligt, asså nja. Hoppade av och tog in henne och gjorde iordning henne.

Mer Idde bilder


Please!

Till er som fortfarande inte har röstat, gå in och rösta :D


http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta

Dagens fråga

Vad tycker ni om bloggen?

Tisdag den 17 april

Dagen idag ser ut att vara rolig! Först och främst skola, sedan hem träna/plugga och sedan till Wilma. Blir nog att jobba mest på galoppen då den måste stärkas. Sedan till Ekeby och vänta på mamma :)

Ganska skön dag!


Underbara Idde!

Denna häst är underbar <3


Svart/vit

En gullig liten "stallhund" som gillar att sova :)





Svar


Svar: Jag fotar med en Nikon D3100 och ett objektiv från Sigma, 70-300 mm.

Road häst?

Visst ser Idde road ut? Höhö..
Usel kvalité men var bara tvungen att visa er!

Idefix 15 april - bilder

Klickade några bilder på mamma och Idde igår på deras träning. Tänkte bjuda på några (kommer en till del idag) :)






Veckoplanering

Måndag: Skola, inget speciellt.

Tisdag: Skola, rida Wilma.

Onsdag: Skola, rida Wilma?

Torsdag: Skola, rida Wilma.

Fredag: Skola, hoppning på blåkulla.

Lördag: Ha stallet på Ekeby. Någon som vill fotas under tiden 08.00-15.00? Hör av er!

Söndag: Rida Wilma?

Wilma 15 april

Åkte ut till Wilma runt 1. Hämtade sedan in henne och började borsta. Hon var ovanligt snäll och gosig. Gjorde iordning henne och gick ner på ridbanan och hoppade upp. Skrittade mest men även väldigt mycket trav, stötte på en traktor som lät så in i bomben! När vi kom tillbaka sedan så galopperade jag lite på banan. Fick tag i yttersidan riktigt bra och hon fick BÄTTRE steg i traven.

Men hon orkade ju inte så länge eftersom jag inte har jobbat henne så. Men nu kommer jag att jobba väldigt mycket så, hoppas på att det blir bättre! Red även ut i bara trekvarts tröja och väst, inte kallt ett skit!



Morgon

Godmorgon, ligger kvar i sängen och håller på med monilen. Idag ska Wilma få ridas ut i skogen med mamma/Wille. Får se hur det går ;) Sedan så blir det Ekeby och mocka 2 boxar och kolla på när mamma rider. Vi hörs under dagen!

Mår piss

Det är tur att jag har Wilma, annars vet jag inte vad jag skulle ha gjort när livet är som värst.

Nu på sista tiden så har jag mått ganska så dåligt över en MASSA saker. Det känns som om alla är emot mig, hela världen. Har ingen aning om vad jag ska träna på när jag rider Wilma. Har stor lust att köra henne till Ekeby för att ta en privat lektion för att se vad vi kan träna på. Finns 100 saker som vi måste träna på för, men det känns inte alls viktigt. Jag är så otroligt glad över att jag fortfarande får rida henne och ta hand om henne som min egna häst.

Men jag mår ändå sjukt dåligt. Jag vill bara köpa Wilma, köpa en gård långt ut på landet och flytta dit och aldrig prata med någon utanför gården.

Det är tur att DU finns, du är den ända som förstår mig♥

Hur Wilma är att rida

Wilma är verkligen speciell att rida. Här sätter man INTE upp vem som helst, för hon måste acceptera ryttaren annars går det åt pipsvängen. Ganska skönt att hon accepterar mig, hon accepterade ju inte mamma ett skit i början. Hon öppnade inte äns munnen när hon skulle tränsa (woops)

I dressyren är hon speciell där hon gissar otroligt mycket på vad hon ska göra. Om hon inte förstår så gissar hon sig fram tills man säger till henne och börjar om. Hon är grymt speciell, men mer speciell i hoppningen.

I hoppningen kan hon göra sina "kråk" språng. Hoppa av långt i från och slå upp huvudet så att man får en obehaglig känsla över hoppet. Hon känner DRIEKT av om jag inte vill hoppa, då stannar hon så snällt och förstår inte.

Svårt att förklara, har ni några frågor så ställ dom!


Snö?

Vaknade för 1 timme sedan(?) Det snöar ute, det är ju vår men nepp. Får se om jag åker ut till Wilma idag då vi har sommardäck, haha misslyckat! Det gör ju inget om hon får stå idag, ska ändå rida imorgon så :)

Loona 13 april

Skulle ha ridit Brave idag men Lotta hade bytt då han inte skulle gå?

Red istället Loona. Hon var liite för pigg och för framåt vilket gjorde att hon verkligen inte lyssnade på mig, vilket resulterar i en sur Johanna. Formen var rent ut sagt skit, till slut sket jag i den. Galopperade över bommar där hon verkligen inte ville korta sig då hon har EXTREMT långa bakben. Travade över bommar och så vilket funkade riktigt bra, hade dom lite kortare än 1 meter idag endast för att dom skulle korta upp sig lite. Till slut så hittade jag ett flyt i galoppen och nöjde mig då. Travade sedan av där hon flöt iväg ifrån mig men jag orkade verkligen inte bry mig. Hon joggade iallafall av i en lång och låg form. Så på något sett så är jag ganska nöjd, men hon taggade till rejält när vi började komma på bommarna.


Utvärdering-Schabrak

Utvärdering av Schockemöhle schabrak.

Passformen är riktigt bra, den är "uppbyggd" i manken så att hästen inte ska få skav av det. Det ligger perfekt under sadeln, helt stilla. Super bra!

Den samlar ju hår som alla andra schabrak, men det är lätt att ta bort vilket är ett +! Ett riktigt bra schabrak, helt klart värd priset!


Första stallet

Sitter i sadelkammaren ute på Ekeby just nu. Väntar på mamma och att hästarna ska komma in så jag kan gå upp och longera Idde en stund. Hinner inte rida idag fast jag egentligen hade tänkt det... Ska ju rida på blåkulla också så ;)


Älskade spö

Igår såg jag att mitt älskade hoppspö, som jag ändvänder i ur och skur. Även om det är dressyr ibland är sönder. Flärpen är nästan av, fan. Jag älskar/älskade det spöt, det värsta är att jag fick det på en tävling och nu är det sönder.

RIP älskade spö!

Wilma 12 april

Okej, hon var brunstig. Riktigt brunstig...

Vart bara ett joggingpass i trav eftersom hon är opåverkbar när hon är brunstig, så det var mest trava över bommar och lite mer grundläggande i traven. Stundtals så kändes hon riktigt fin och travade på riktigt bra, i vattenpölarna också ;)


Lorden 12 april

Red vekligen kravlöst igår. Red fram på volten i alla gångarter innan det slog mig att galoppera på travbanan, vad ska jag säga? Hästen var jäkligt pigg och fick helt plötsligt JÄKLIGT vägvinnande galopp, måste ha sett roligt ut ;)

Nej men det vart mest galopp på travbanan, sedan även lite jobb på volten imellan åt. Jobbade inte alls mycket då jag verkligen inte hade lust till det. Men han kändes fin ändå :)

Fredag 13 april

Sorry för att jag inte bloggade mer igår kväll men nätet låg nere, sedan gick jag och lade mig i tid för än gångs skull ;) Ska till mormor och morfar snart, ska sedan ut och mocka (kanske rida Idde) och sedan till blåkulla. Tight om tid, verkligen!

Tips- Spray

Wilma är spray rädd, vilket inte alls är roligt. Om jag tar på kroppen(det vill säga allt utom svansen) så börjar hon vandra fram och tillbaka. Men om jag sprayar i svansen med pälsglans så bukar hon även ibland reagera där också.

Om det är en sån dag så brukar jag ta borsten som jag andvänder och spruta på den för att sedan borsta ut svansen. Det funkar lika bra som att bara spraya på. Du måste såklart ta nytt efter ett tag, sedan beronde på vilken borste du andvänder kan du ju skölja av den.


Lite hjälp

Magic Brush, är dom så bra som alla säger? Har varit inne nu ett ta på att köpa dom efter att Marie hade såna. Men frågan är om dom är så värda priset?

Snälla hjälp mig, vet inte om jag ska köpa dom eller inte!


Blä

Internet funkar fortfarande inte, får blogga via telefonen istället ;) Ska alldeles strax byta kläder och vänta på Tess. Hoppas att Lorden på rätt humör idag. Ni vet p&j förra fredagen, jag hade ju inte ridit honom sedan en månad tillbaka, liten risk att det skulle gå som det gick. Men det får man ta!

Godmorgon

Vaknade för en havltimma sedan och upptäckte att internet funkar, blä. Ska rida Lorden idag, det lutar mot en tur i skogen och lite galopp på travbanan men det kan ju ändras :) Åker sedan direkt till Wilma, hoppas på att hästarna INTE är inne...

Idefix 11 April

Red ju Idde idag, jäklar vad fin han var! I början drog han i väg lite, ville inte ställa igenom till höger. Jag kämpade med det och till slut så släppte det. Galoppen, den var pigg och stark. Han "stack" iväg på långsidorna och trodde vi skulle byta, så han laddade för full hals, innan jag gjorde en volt.

Red igenom LC:2 två gånger också. Bara för att känna vilka svårigheter det är. Galoppen var ÖVER förväntan, speciellt snett igenom där jag trodde att han skulle byta men så länge jag tänkte galopp och ingenting annat så gick det riktigt bra. Sedan var det ju det där med sista inridningen med halt. Han stannade med bakbenen 3-4 gånger innan den riktiga halten. Tog sedan om det och tänkte bara att jag skulle trava framåt och sedan tänka halt(när det skulle vara det) och gissa vad hästen gör?! Stannar lungt och lydigt, magiskt ;)

Travade av honom i ett RIKTIGT friskt tempo, lät han öka hela långsidan ner, i full fart. Jäklar vilken trav han fick, synd att jag inte kan rida fram powern just då...

Dålig kvalité, but that´s life!

This day

Tränade nyss, inte mycket men same shit. Har inte gjort ett skit vad jag skulle göra, har inte läst i böckerna. Har istället suttit här och degat, haha vad ovanligt. Men ska snart dra på mig stallkläderna och åka och rida Idde(tror jag?). Ska iallafall ut, måste lämna en sak till Marie så.

Kärlek♥

Hiss/diss?

Hittade denna snygga jackan från Kingsland som finns hos Sharpman. Riktigt snygg må jag säga, dock så var priset lite to high för denna, sorry.

Åhnej

Jag har vänt på dynget, jag skulle inte göra det men nu blev det så... Vaknade iallafall vid halv 12. Vet inte riktigt vad jag ska göra, orkar inte åka ut till stallet heller. Piss väder. Får väll läsa igenom mina böcker om hantering och sånt, man lär sig iallafall saker!


Tack Marie!

Säger tack till Marie som har fixat min nya header. Satt även hela kvällen igår och försökte få till menyn på ett snyggt sätt, är riktigt nöjd! För er som inte ser den nu, klicka på F5.

Vilodag

Wilma fick vila idag då hon var riktigt brunstig. Tog istället ut henne på en liten promenad på volten, backade och så. Sedan så regnade det och blåste, så nja. Får se om jag åker ut imorgon :)

Idefix


<3


Godmorgon!

Godmorgon, vaknade nyss. Riktigt skönt att få sova ut. Wilma ska få gå ett lungnare dressyrpass, tänka riktigt mycket på formen, att hon inte biter fast sig i bettet och så.

Måndag den 9 April 2012

Idag vart det ett hårdare pass på volten. Travade fram och hon var riktigt motvillig till att jobba då det blåste riktigt mycket. Men med efter lite ponnysparkar så var hon riktigt fin. Jobbade henne mycket på diagonalerna, att öka där och sedan fånga upp utan att hon stannar.

Fick sedan värsta rycket och hoppade lite istället. Eller rättare sagt Catarina byggde upp ett enkelt kryss. Hoppade det i båda varven. I vänster stod hon emot då det blåste emot henne men i höger var hon riktigt fin! Hoppade det snett och omhoppningssväng. Lade sedan ut bommarna på en volt som jag galopperade på och försökte få henne att taxera in rätt på bommen. Lyckades riktigt bra! Travade sedan av henne lite över bommar och utan :)

Totilas

Hur underbar är inte denna häst?! Fast själv skulle jag INTE vilja ha den, för mycket häst att rida.

Tycker att Edward skulle fortsätta rida honom även nu, han kommer aldrig att bli lika fin som han var med Edward. Sälja hästar ska man INTE göra, för det kommer aldrig att bli detsamma utan dom i världseliten...


Mer Loona bilder


Hiss/Diss

Hiss:

*
Människor som röstar på mig i bildtävlingen! (http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta)

*Att Wilma är igång igen, love it!

*Påsklov!

Diss:

*
Till människor som INTE röstar på mig!

*Dryga människor.

*Folk som ENDAST skryter....

Veckoplanering

Måndag: Rida Wilma.

Tisdag: Rida Wilma.

Onsdag: Rida Wilma?

Torsdag: Rida Wilma.

Fredag: Ridning på blåkulla.

Lördag: ?

Söndag: Rida Wilma?

Röster...

Nu är det så här kära bloggläsare. Snälla ni skulle ni kunna rösta på mig? (Förlåt för att jag tjatar...) Det skulle betyda mycket, riktigt mycket! Så snälla, snälla gör det. http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta


-

Red ut en sväng idag, lite roligare än att gå på volten. Mest skritt men lite trav också, hon var så pigg så hon började galoppera istället ;) Men nu vet jag lite mer ridvägar, riktigt skönt!

Fototips

När jag fotar i ridhus så utgår jag från Sport inställningarna. Sedan beroende på hur ljust/mörkt det är ändrar jag ISO. Jag försöker att inte ha för högt ISO då det inte blir bra när man laddar upp dom på datan.


Här hade jag på Auto på ISO, då det är så ljust. Solen ligger på och då blir det lite "disigt" men det kan man redigera bort sedan i efterhand.


Här hade jag ett ganska högt ISO då ridhuset är ganska så mörkt, ingen sol som skiner upp allt. Därav lite suddigt och lite dålig kontrast. Men tänk även på att ju högre ISO du har, desto mindre kan du redigera bilderna om du ska läga upp på blogg/hemsida där dom OFTAST har begränsad storlek på bilderna.

Vill ni veta hur jag redigerar också?

Hoppträning



Nytt


Förlåt för dålig kvalite på bilden, men den är fotad med iPhonen!

I torsdags var jag och pappa på Lyckås. Skulle kolla om dom hade världens finaste keps på JW inne, men icke sa nicke. Istället blev det detta impulsköp, ett shockemöhle schabrak som jag har suktat efter LÄNGE och ett par nya KL strumpor.(Jag vet att jag INTE skulle köpa märkesstrumpor mer, haha!)

Today

Dagen ser ut så här. Stallet, hem och duscha och så. Sedan hem till Catarina och dom för att grilla och fira påsk. Sover sedan över där till imorgon. Där har ni min dag, därför lägger jag bloggen åt sidan idag. Men några tidsinställda kommer!

Glad påsk!


Willie, nytt smeknamn?

Jag är så JÄKLA glad att jag lärde känna denna underbara varelse. Hon visar direkt om hon är lycklig, det är hon...lite för mycket ;) Hon gillar att arbeta så länge det är på HENNES vilkor, inte mig emot.

Idag visade hon tydligt att hon inte gillade sporrarna, genom att lyfta rumpan i galoppen. Fånigt men hon visar det tydligt, det är så skönt. Samma sak om hon har ont, visar det på ett eller annat sätt.

På söndag blir det uteritt med mamma och en annan tjej som ska rida Sebelius :)

Resultat

Stressigt värre idag. Hämtade hästen och gick sedan upp till ridhuset och gick banan, väldigt rolig bana! Skyndade mig ner för att göra iordning hästen, stressad var jag. Ingen kunde hjälpa mig heller....

Framridningen vart inge vidare bra, kändes bara som en katastrof. Han drog mot varje hinder åh ah. Banan gick bra, hade knappt någon kontroll på honom men ändå så blev vi felfria ända fram tills nummer 5 kom. Jag vet inte vad som hände, men han stannade 3 gånger på det. Antagligen för att jag inte är van att rida PIGGA hästar så därför när han suger mot hindret så sitter jag och tjuvhåller och det går rent åt helvete. Men annars var han riktigt fin, hoppade med STOR marginal. Dock ingen film. Hoppade sedan två språng på framhoppningshindrerna på volten för att känna hur det ska kännas. Riktigt stor skillnad från banan, fan att jag mes red på banan...




Ni ser ju själva hur glad herr Lorden är! Tack till Stockholmsjenna som fotade :)

Ooops

Det gick ju bra med en bloggpaus, haha! Har massa saker att berätta :D


Bloggpaus

Jag tar en kort bloggpaus då jag inte har någon blogglust längre, återkommer söndag/måndag.

Presentation av Celine

Namn: Celine
Kallas: Wilma
Född: 2000
Ras: Svenskt halvblod
U: Cindora
Ue: Diedron
E: Marwin

Celine eller Wilma som hon kallas är ett Svenskt halvblods sto på 12 år. Vad jag vet så har hon aldrig tävlat lokalt, endast klubbtävlingar. I februari 2011 började jag rida henne, men hon var fortfarande under igångsättning. Vi hopptränade endast på låga höjder för att hon är speciell. Om man tvekar det lilla minsta så stannar hon. Ramlade av under första hoppträningen och vart därmed hopprädd, men mest rädd för oxrar. Det tog runt 1-2 månader att bli av med den rädslan.


Sommaren 2011 så var rädslan borta. Vi tog ledigt från hoppträningarna 1 månad, under Juli. Men vi släppte inte hoppningen utan vi fortsatte köra på. Hoppade 1 meter på enkel hinder, vilket jag hatar att göra. Hoppade även 110 på träning, lycka! Hoppträningarna drog igång igen, med sikte på tävlingar i vår. Mycket styrka och lite höjd. Vi gav henne medel mot brunsten då hon brunstar ca 1 gång i månaden, vilket var onormalt. Men det visade sig inte vara något bra, hon stannade i galoppen och höll på. Vi slutade efter ett tag och sen var det borta. Men då besiktades hon och blev srputad i båda fram kotorna, det vart då bestämt att hon skulle flytta tillbaka till sin uppfödare (15 minuter där i från Ekeby) Jag promenerade henne i 2 veckor. Red sedan igång henne innan hon flyttade. Nu fortsätter jag att rida henne så mycket jag hinner, med föräldrar som ställer upp går allt!

På allt detta har hon ett jäkla humör och är överbyggd, lång i ryggen. Men även att hon är det så har hon gjort allt detta, med mig. Även på dressyr sidan har vi tagit vinst i LC på klubb nivå. Även hoppat flera P&J och fler ska det bli!

Rädslan att galoppera henne sedan medlet sitter ännu kvar, dock vet jag vad jag ska göra och hur jag ska lösa situationen. Så nu på tiden blir jag inte rädd längre!


Wilmisen

Hon var inte varm i hoven någonting så jag tog på sadeln och red lite på volten.

Travade och skrittade bara då hon inte har varit igång på en vecka, jag vill heller inte belasta hoven för mycket. Därför valde jag att trava lite lagom mycket, i en riktigt bra form. Som var stadig. Red lite skänkelvikning/bakdelsvändning/framdelsvändning i skritten vilket hon gjorde ganska bra.


Lurvas


Pizza

Ska alldeles strax äta pizza. Har shoppat lite roliga saker idag, ett schabrak och strumpor. Men vi hörs senare!


Mer Idde bilder


Fart ponny


Gårdagens

Red ju Idde igår på volten.

Han var riktigt pigg som jag misstänkte, men det är bara roligt. På kortsidorna laddade han inför långsidan, sedan kunde det ta ett varv för att få stopp på han. Gjorde byten och dom var fina förutom att han var lite efter i bak men annars så :) Travökningarna var roliga, jag satt och garva och han drog...


Hello

Rider Idde idag, på utebanan. Han kommer vara PIGG men riktigt rolig, jag kommer sitta och garva haha ;) Får se om mamma kan klicka några bilder.

Hoppas ni har en go Onsdags eftermiddag, det ska jag ha :D

Gamla bilder

Här har ni lite gamla bilder från lokaltävlingen när jag fick låna Louises kamera, tack :)




Please!


Snälla rösta :D http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta

Loona


Veckoplanering

Måndag: Skola, rida Wilma.

Tisdag: Skola, rida Wilma och kolla på hoppträningen.

Onsdag: Skola, stallet? Kanske rider Idde....?

Torsdag: Skola sedan till Wilma.

Fredag: Hoppa pay and jump på Lorden, 70 cm. Funderar på att klä ut mig ;)

Lördag: Stallet, åker hem till Catarina och grillar och sover över.

Söndag: Stallet.


Fina Lorden :)

I love u

Den 27 februari 2011, det var då allt startade. Idag, den 3 april 2012 är vi längre fram än jag trodde.

Hoppningen var svår att bygga upp efter våran första hoppträning. Jag tappade hoppningen helt och vågade inte hoppa oxrar eller i galopp, men vi tog oss igenom det. Det tog ett tag att bygga upp det, men nu är vi här. Även om vi har haft våra motgångar, människor som inte tror på dig. Men jag tror på dig och du på mig. Nu när du bor i Ösmo så kommer jag inte att lämna dig för att du flyttar. Jag rider dig som jag har gjort förut men lite mindre, så länge jag har föräldrar som ställer upp så kommer jag ut så ofta jag kan. Annars tar jag tåget för jag SKA till dig, du är min drog.

Jag har trott på dig ända sedan första dagen, men du trivs inte som ridhäst. Du är min cirkushäst, frihetsdressyr och långa uteritter med andra hästar, hopptävla på små höjder. Det är det DU ska få göra♥

Jag ÄLSKAR dig så enormt mycket♥

Nästa stall

Har varit hos Wilma nu, red inte då hon inte hade någon sko. Men istället så gick jag med henne i typ 10 minuter :) ställde sedan in henne för att hon ska få på sig en sko idag! Hoppas på att kunna rida med aktivt på Torsdag :D

Är på väg till Ekeby nu. Kollar nog inte på hoppträningen idag, får se om jag är kvar ;)


This day

Idag blir det Wilma för att sedan åka direkt till Ekeby och glo på hoppträningen. Får se om kameran hänger med, isånafall bjuder jag på bilder imorgon! Ska försöka få med några på herr Wesselton också :)


Första gången i ridhuset :)

Nomnom

Har hittat en BILLIG-då menar jag billig för att vara Kingsland tröja, jag är kär♥ Runt 400, inte mycket då det ändå är en märkes tröja, loveit!
Marbelbl+Ñ


Gårdagens bilder

Mer bilder från gårdagen :) Endast skritt bilder.




Dagens outfit



Jag:
Hjälm-Charles Owen Wellington Classic
Jacka-Tattini
Munktröja-Canada
Väst-Racesafe
Linne-Gina tricot
Ridbyxor-Horselife
Strumpor-HV Polo
Skor-Dublin

Wilma:
Träns-Lyckås
Pannband-Lyckås
Ludd-Granngården

Dagens

Hon var inte varm i benet idag så därför passade jag på att skritta en sväng barbacka, hon har dissat mig. När hon gick ensam i hagen så var vi människor hennes flock, dvs jag och mamma. Nu när hon går med 4/5 andra hästar vill hon inte vara med oss lika mycket. Bara hon har en flock, bara hon är glad!

Började med att skritta en bit på vägen där vi aldrig hade skrittat förut. Men efter ett tag så vände vi då det inte fanns några roliga stigar, hon var liiiiite överpigg idag! Så vi skittade ut på den dära lilla "vägen" som vi var på i Lördags. Där ville hon först inte gå men med några ponnysparkar så gick hon framåt. På tillbaka vägen var hon som en tickande bomb, haha.

Gick sedan in på volten för att kunna jobba henne lite mer i skritt. Jobbade med slutor och skänkelvikning.
I vänster lyssnade hon inte helt 100 på skänkeln men i höger var hon riktigt fin! Hon var iallafall inte ren i traven då hon är öm sen hon tappade skon.


Mer frihetsdressyr bilder


Tyck vad ni vill

You can tell me anything, lies or not. But I never gonna make you famous.

Människor som går bakom ryggen på folk. Stor diss. Rykten som sprids, som inte är sanna eller som är det. Dom människorna måste ha riktigt tråkigt, att dom inte fattar att alla inte är perfekt.

Bakom allt så ligger det nog något som dom själv inte vet om, avundsjuka. ETT ord kan knäcka en människa, för en dag-en måndad-ett år eller för hela livet. Vi är så olika. Saker som man tycker om människor behöver man inte säga till en. Håll det inombords istället, där vet bara du om det-INGEN annan kan komma på det. Däremot om du säger det högt så vet alla det-dom som hörde.

Även om du inte tar åt dig, ta åt dig men på ett annat sätt. Andvänd det på ett annat sätt-bli starkare.

Människor får tycka vad dom vill om oss, men vi har varandra♥

On the road

Är på väg till Wilma nu. Får se om hon är varm annars så skrittar jag henne lite. Annars blir det kanske en liten promenad för damen idag. Senare ikväll kommer veckoplaneringen upp. Riktigt soft vecka :) Två sovmorgonar!


Loona

Här kommer en del av bilderna från igår :)







Ärevarvet från LC:2





Fina Idde


I skolan

Sitter i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Kanske ska ha matte istället för engelska, nice. Åker till Wilma ikväll, får se om hon har sin sko på sig igen. Annars blir det väl bilder :) Hoppas på att kunna gå en liten promenad iallafall.

Alla röstar!



Alla röstar, snälla! Det tar inte lång tid, jag lovar! http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta

Resultat LB:1

På framridningen så var hon seg tills jag fick sporrarna av Ellen, tack! Annars hade jag ALDRIG kunnat rida igenom pogramet. Red inte fram så länge då hon redan var framriden ganska mycket sen LCn.

På banan gick det väl dåligt. Formen var inte den bästa. Jag hade fullt upp med att komma ihåg pogramet ;) Egentligen så skullle jag inte äns ha ridit LBn på henne men nu vart det så även om jag känner att vi inte är klara för det så. Vi tog det som en träning :)

Även om jag inte kände mig helt nöjd så kom jag ändå trea, precis utanför placering. I LCn kom vann jag, roligt roligt!

Resultat LC:2

Framridningen vart riktigt lång då dom var sena. Så runt 1 timmes framridning...Men hon kändes väldigt seg och loj, ville inte riktigt ta skänkel. Formen var väldigt bra, för att vara framridning :) Ville bara få fram henne för skänkel.

På banan så vart hon seg, endast seg. Men formen satt och domaren verkade gilla oss ändå så :) Galoppen kändes inte super då hon bröt av i båda men annars var jag nöjd för att vara debuten, vi får inte glömma att hon inte har varit inne på en bana på några år ;)


Omg...

Sitter right now och fotar mamma när hon rider lektion. Söt Idde! Ni vet inte hur trött jag är... Sovmorgon imorgon, så skönt! Ikväll blir det nog att glo på häst annonser. Fråga mig inte varför...

Men vi hörs sedan med resultat från idag. Är riktigt lycklig!!


Mars 2012

Jag träffade Wesslan för första gången :)



Jag köpte mitt underbara träns med swarowski pannaband till :)


Jag fotade Pay and jumpen på gården.


Jag hoppade min första "tävling" med Loona.



Fotade Jenny och Big Hero.


Jag red sista dressyrpasset på Wilma på gården.


Jag hade frihetsdressyr med Wilma i ridhuset.


Wilma flyttade till uppfödaren.

Jag red Wilma för första gången hos uppfödaren. Hoppade även lite!


Jag red Idde, stark häst!

Sweet

Här kommer lite blandade bilder på Wilma :)


You make me smile


Nu kör vi!

Godmorgon, vaknade för ett tag sedan. Ska göra mig iordning för att sedan åka och hämta Tess. Sedan åker vi till Blåkulla. Är riktigt taggad inför LB:n, har ju inte ridit ett POGRAM äns med henne, haha så vi får se lite hur det går ;) Lovar att uppdatera via mobilen!

RSS 2.0