Betar hästen :D

foto0640 (MMS)

Betar hästen :D


Sitter i stallet. Wilma undra vem det va s...

Sitter i stallet. Wilma undra vem det va som satt utanför hennes box. Fast nu äter hon lugnt :) Ska hoppträna för mamma idag ;)


Planerar

Planerar inför hoppträningen imorgon. Har ingen riktig 'hoppträning'. Utan jag och en annan i stallet ska hoppa ensamma. Vi får väl se vad vi hittar på ;) Ska försöka fixa film och så :D

Bilder
Klubbdressyr- Resultat

LC:2 Vinst!
Hon kändes så himla fin. Det finns inte ord! Hon var super fin på banan. Hade verkligen det där flytet. Vinst i denna klass.
Slutade på 63% nånting.
LB:1
Hon kändes ännu finare i denna klass än i LC:2n. Hade verkligen ett ännu bättre flyt på framridningen. På banan taktade hon i skritten, bytte galopp, kickade. Kicken var faktiskt mitt eget lilla fel. Jag tog i tyglarna då hon bara hade sprunigt snabbt i galoppen. Medans jag tog i henne så satte jag in sporrarna. Då vart det så. Slutade på 50% nånting.

Erkänn att hon var fin! Copyright!

Uvex fp3 Glamour


Riktigt ful enligt mig. Faller mig inte alls i smaken! Vad tycker ni?

Sant


Denna bild är så himla sann. Vi kanske inte är bäst, men vi har den vänskapen som vi vill ha och utveckla.

Morgon

Ska alldeles strax göra mig iordning för att åka till stallet. Hoppas att det går bra idag ;) Hörs ikväll med resuktat och bilder eventuellt film också!

Copyright! Vi kan om vi vill!

Ska plocka fram

Ska ta och plocka fram det sista tills imorgon sen blir det väl att sova. Upp halv åtta, åka till stallet, knoppa, packa transporten och det ;) Så godnatt!


LB:1 och LC:2

Har precis pluggat in LB:1 i min skalle ;) LC:2 behöver jag inte plugga in eftersom jag redan kan det då vi rider det i ponnycupen vilket är skönt. Ska snart kolla på tv. Ska bara fixa lite till på bloggen :D Hörs!

Dagen=stallet

Mockade tre boxar, hämtade Wilma. Gjorde iordning henne. Tänkte rida ett lungnare dressyrpass i ridhuset. Hon var fin, dock stretade hon emot men annars jätte fin! Gjorde skänkelvikningar osv ;) Äntligen har jag kommit på hur man ska mjuka upp henne i skritten. Då blir hon alltid mjukare sen när man har börjat att rida ordentligare. Man ställer henne utåt, flyttar in bakdelen. Jag brukar göra så 3-4 långsidor i mest höger varv. För då böjer hon vänster sida och jag är alltid starkare i höger så när jag rider i vänster varv så är hon ofta förböjd vilket inte är bra. Därför mjukar jag upp vänster sidan mer än höger sidan för att jag ska kunna ta tag i vänster sidan i höger varvet utan att hon gör så mycket motstånd ;) Red även lite på medjelinjen vilket gick sådär. Hon vinglar ganska mycket så det kommer nog inte att vara våran starka sida direkt. Vi har bäst flyt i galoppen så där kommer hon nog gå som bäst ;) Men jag tror att det även kommer att gå bra i traven och skritten men kanske mer i galoppen. Smörjde sedan all utrustning även mina stövlar, så slipper jag liksom ta hem dom och smörja. Det var lika bra att göra det när ändå smörjgrejerna var framme och sen hade jag dom ju med mig så det var ju perfect! Ska plocka fram mina saker tills imorgon också :D Kan lägga upp outfiten, kan även fota sakerna om ni vill ;) Allt för er eller hur?!

Knoppa och pälsglans

Vi hade inte handlat pälsglans. Mamma tog fel, hon tog 'hästschampo'! Idag såg jag det, asså gud! Så vi fick åka och köpa ny idag ;) Orkade inte knoppa henne idag :P Så, jag knoppar imorgon och så. Ska gå och duscha.

Diss


En stor diss! Jag tycker att det är för mycket randigt åh blää. Inte min stil, verkligen inte!

Vad tycker ni?

This or that


Vilka skulle ni välja? Själv skulle jag välja Jeanie helskodd. Dom är mycket snyggare än Jessie.

Kan inte fatta det

Kan verkligen inte fatta hur snabbt allting har gått med Wilma. Har typ ridit henne i 2 och ½månad. Vi har blivit mer samspelta, förstår varandra, vill varandra alltid det bästa.Copyright!

HV Polo


Denna tröja, vet inte vad jag ska säga om den! Den är så himla snygg ;) Love it! Jag gillar HV Polos tröjor och hoodtröjor men jag brukar inte falla för deras ridbyxor då det inte är riktigt min stil :P Men denna, love it!

Dagen

God morgon :D Idag blir det att åka till stallet vid halv tio, rida, smörja(och putsa), tvätta hästen och det. Kan inte äns pogrammen?! Haha, får väl sitta och plugga på det ikväll ;) Hoppas verkligen att det går bra. Ska börja göra mig i ordning nu för en hel dag i stallet!

Copyright!

Shoppingen

Det blev lädertvål och pälsglans, påfyllning. Så man kan hälla i det i den gamla sprayflaskan liksom ;) Riktigt smart! Kollade även på den där grimman som jag vill ha. Kommer ni ihåg? Den kom ifrån protector. Blev ännu mer sugen på att köpa den. Åhh, måste ha den!

Galoppombyten

Red i ridhuset ett tag men det var lektion och så, så jag gick ner till volten. Jag hade redan travat och galopperat fram i båda varven. Jobbade mycket med formen. Hon gick faktiskt riktigt bra stundtals. Hon började även att byta galopp. Fattade galopp, hon kicka, jag manade på henne, hon gick fram, drog lite i yttertygeln(högertygeln), hon bytte galopp. Då tycker faktiskt jag att hon kan ta och byta tillbaka själv. Så gjorde galoppombyteshjälpen, hon kickar men bytte. Hon kan hon ;)

Copyright!

Lillhästen

Ska åka till Lillhästen idag. Vi får väl se vad jag får med mig hem ;) Hoppas på lite saker. Ska också och rida Wilma, fixa iordning tränset. Vet inte hur man sätter ihop det eftersom jag ska byta pannband och så vet jag inte riktigt hur allting ska sitta :P Orkar liksom inte göra det imorgon. Då det är ännu mer som ska göras innan tävlingen te.x bada hästen, putsa, packa transporten osv.
Ska åka nu!

Outfit


Svar


Svar: Nej, Wilma är inte min häst ;)

Dagens blogg


http://ponnysanning.blogspot.com/ 

En riktigt bra skvaller blogg. Alltning är bra med den, inget dåligt alls!

Provlastningen gick super igår. Hon gick i...

Provlastningen gick super igår. Hon gick in jätte enkelt och ut också. Mamma hade bara glömt att sätta i handbromsen, haha :p


Galopp häst?

Man kan nästan tro att Wilma är en galopp häst. Red på travbanan. Gud vad fin hon var! I början ganska så titti men sen så lade hon av :D Tog även väldigt mycket galopp. Sen när vi skulle göra halt så höll hon på och studsa? Kallas väl för taggad häst! Haha! Red sen runt slingan. Hon var mycket finare där. Hon koncentrerade sig mer på mig(inte helt)men ja, hon lyssnade bra.

Copyright!

Outfit


Ridning ikväll. Självklart på Wilma. Vi sk...

Ridning ikväll. Självklart på Wilma. Vi ska även provlasta henne idag bara för att se hur det går :) Ridingen igår gick ganska bra. Hon mjuknade ganska fort i kroppen. Fast sen blev hon tittigare och ännu mer tittig. För det låg plankhinder på kanten av volten. Sen var det ett bord som hade blåst omkull. Efter det var hon allmänt rädd. Därför fick hon galoppera i fullfart på travbanan hon såg mycket piggare efter det :D


Skolan

Mot skolan nu! (Inte riktigt ännu)! Måste göra mig iordning ;)

11111111Copyright!

Åskar! Usch! Ska snart till stallet och ri...

220674_211411238 (MMS)

Åskar! Usch! Ska snart till stallet och rida. Blir nog dressyr. Hade tänkt att rida på volten men eftersom det åskar så vet jag inte. Det är nämligen lektioner i ridhuset. Så det brukar vara ganska många ekipage där. Vilket är lite synd då underlaget är bättre i ridhuset. På volten blir det gärna lite tyngre, stumt osv. Har tränat lite på LB:1. Ska nämligen köra lite delar ur just det programmet :)


En sammanfattning av ponnycupen 2010/2011

Vi förlorade dom första matcherna. Dom två sista gångerna vann vi! Jag fick en silvermedalj och en guldmedalj i hela säsongen ;)

Favorithästen borta: Bacaral, jätte fin. En aning stark i vänster galoppen men annars riktigt fin och trevlig.
Jobbigaste hästen borta: Falköga. Fick sitta och skänkla. Jätte seg! Men när jag hade spö så var han jätte fin. Han tyckte verkligen inte om mig på framridningen. Jag krävde mycket av honom. När jag släppte spöt i collectingringen. Då vart han seg, framtung! När jag hade ridit klart pogrammet, sista hälsningen. Lade jag mig direkt över hans hals! Jag var helt slut sen ;) Han var inte jobbig utan bara seg :P
Favorithästen hemma: Tror att det var Dillon. Fast ändå inte. Men det var bara för att vi vann, fick guldmedaljen.
Jobbigaste hästen hemma: Ingen!
En ponny som jag fastnade för: Verona Zamira. En jätte fin ponny med otroligt maffigt galoppsteg. Flög nästan ur sadeln :P

Längtar verkligen tills nästa säsong av ponnycupen!

Vill du ha chansen?

Vill du ha chansen att bli Sveriges bästa ridskoleryttare?

Agria Ridskolemästerskap för lektionsryttare

Vilka blir Ridskolemästare 2011?
Det avgörs på Ridskolan Strömsholm 19 – 20 november. Se här om just Du kan vara med i Sveriges största ridskoletävling!

Agria

Är DU Sveriges bästa ridskoleryttare?

Agria Ridskolemästerskap är öppet för:

  • Dig som rider i ordinarie verksamhet, på skolhäst på någon av de närmare 500 ridskolor som genom sin ridklubb är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.
  • Ryttare på ponny i åldern 13 – 18 år.
  • Ryttare på ridhäst med lägsta ålder 15 år. Ingen övre åldersgräns.

 

Målet med Agria Ridskolemästerskap är att hela Sverige skall få se goda representanter från vår helt unika ridskoleverksamhet, där vi satsar på helheten med både ridning och hästkunskap.

Det hänger på stilen.

Agria Ridskolemästerskap avgörs i stilbedömning. I dressyren avgörs detta i bedömning dressyrryttartävling och i hoppning stilbedömning. Det gäller alltså att rida bra på alla sätt för att bli ridskolemästare!

Delsegrare i varje gren

Finalen i årets Ridskolemästerskap kommer att äga rum på Strömsholm den 19-20 november. Tävlingen avgörs över två dagar med dressyrryttartest, stilbedömning i hoppning och prov i hästkunskap. En ridskolemästare på ponny och en på häst ska koras, men även delsegrare i varje gren – en i hoppning, en i dressyr och en i hästkunskap.

Tagen från svenska ridsportförbundet ;)


På väg till handen. Har varit hemma hos ma...

På väg till handen. Har varit hemma hos mamma, duschat, gossat med katten :D


NH övningar del 2

Belöning-morot mm.

När jag gör NH så har jag oftast godis som morot,, havre osv. Jag ger hästarna mat i NH just för att dom ska förstå att dom gör rätt. Om man ger dom när dom gör fel kan dom lära sig dom sakerna som var fel. Jag tycker att belöning är väldigt viktigt inom detta.
Tips!
- Ha med dig morot mm. Ge hästen det när den har varit duktig.
- Ge inte belöning om den inte har gjort rätt! Då kan den lära sig att fel saker är rätt.

NH övningar del 1

Ha kul!
Grunderna är ju att både ryttare och häst ska ha kul tillsammans. Sen kommer det lite mer avancerade sakerna. Men te.x hoppning blir ju alltid bättre av att ryttare och hästen ska ha riktigt kul ihop även i andra grenar som te.x dressyr, voltige, gymkhana(stavning)osv. Det mesta bygger ju faktiskt på att ekipaget har kul tillsammans!
Tips!
- Gör saker som både du och hästen ska få ha kul tillsammans. Om hästen är glad då blir man själv ofta glad/gladare.
- När du gör NH gör tydliga rörelser så att hästen förstår, till en början. Efter ett tag kanske det lilla minsta, gör så att hästen fattar vad den ska göra.
- Försök att inte bli sur om hästen inte förstår/inte vill. Då kan man bara ta om det från början.
- Om inte hästen förstår vad du vill första gången, gör då lite ännu tydligare rörelser andra gången.
NH ska alltid vara kul! Bygga upp vänskap osv!

Nu blir det sängen! Eftersom jag var jätte...

Nu blir det sängen! Eftersom jag var jätte trött i morse så blir det att lägga sig nu. Imorgon blir det att plugga LC:2 och LB:1 tills på Söndag. Ingen hoppträning imorgon :( Men imorgon kommer första delen av mitt lilla 'projekt' på bloggen :D


NH?

Vad tycker ni om NH?

Jag tycker att det är ganska roligt att arbeta med då man får komma hästen närmare, få mer vänskap, man litar mer på varandra. Hästen ska acceptera dig, dina rörelser osv. Det är nog en ganska bildande vänskaps byggning. Om man inte litar på varandra till 100% så prova med lite NH. Har själv provat. Någon gång har hästen fått spratt och börjat att busa. Men annars har det gått riktigt bra. 

Frågestund

Eftersom det är ganska mycket frågor om olika saker gällande hästar så tänkte jag att vi kör på med en frågestund om just hästar.
Wilma? Åsikter? Inte vet jag vad ni undrar, men fråga på ;)


Copyright!

Pessoabett

Åsiktsinlägg

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att det inte är så himla farligt. Jag har själv ridit på det i ungefär 4 år liksom. Det har inte skadat hästen även om jag var liten och ovan vid en sådan stor häst. Jag fattar inte vad som är felet med att rida på pessoa? Det är väl inte farligare än att rida på te.x kandar?! Jag har aldrig förstått det där med dumma och snälla bett. Men enligt mig så tycker jag att det inte är farligt alls!

Nu får ni säga vad ni tycker om min åsikt. Men tänk på att det är MIN åsikt. Jag tycker så, ni kanske har en annan åsikt eller samma.

Tävling


Fågelsång och inlägget


Bildbomb #4

Denna gång blir det bilder från när mamma rider och på andra hästar.
Random bild ;)


Det blev en liten bildbomb. Avslutade den med en bild på mig och Wilma :D


Video=hoppträning

Videon från senaste hoppträningen ;)


Resultat

50-60 cm, clear round
Gick nolla. Hade bra flyt och hoppade allt med god marginal. Hon ville inte ta halvhalterna men annars kändes hon jätte fin. Hon hoppade inte så himla stort på oxrarna eller så. Hon var super duktig!
70 cm, clear round
Gud vad jag inte ville hoppa oxrarna inne på banan då det gick skit på framhoppningen. Mamma gick och 'frågade' hur höga oxrarna var. Hon sa att dom var 60cm. Vattenmatta....panik! Men det gick super duper bra! Hoppade allt! Gud vilken runda ;) Själklart så hade mamma lurat mig med att oxrarna var 60 cm fast att dom var 70 cm. Haha så lätt lurad :P


Fick två nollor idag! Videon kommer upp i ...

Fick två nollor idag! Videon kommer upp i kväll :D


Pay and jump

Ska åka till stallet, mocka osv. Sen blir det att hoppa pay and jump :D

Kollar på tv. Haha :p

Kollar på tv. Haha :p


Bildbomb #3


Ridningen

Ja den gick väl bra. Gjorde inte så mycket då det blir att hoppa två klasser imorgon. 50-60 och 70 :) Så jag ville inte att hon skulle vara trött, ha träningsverk tills imorgon. Ska gå och duscha ;)

Dåliga mobilbilder men jaja. Detta köpte j...

foto0637 (MMS)

Dåliga mobilbilder men jaja. Detta köpte jag idag iallafall. Nu bär det av mot stallet. Bättre bilder kommer ikväll.


Har precis shoppat. Fick med mig ett par b...

Har precis shoppat. Fick med mig ett par blåa ridbyxor, en blå tröja från tattini och ett par ridstrumpor. Var nära på att köpa en grimma från protector. Även om jag inte bryr mig om märken på grimmor men den var riktigt snygg. Bara 110 kr för den. Den fanns även olika färger. Jag ville ha en röd eller en brun :D


Vinnaren

Vinnaren är Emilie som hade svarat LB:1. Jag ska tävla LC:2 och LB:1.
Emilie!

Sitter och kollar på Wallander. Imorgon bl...

Sitter och kollar på Wallander. Imorgon blir det att rida. Tänkte köra på ett dressyr pass eller ett pass på travbanan. Vill verkligen se på elitloppet på solvalla i år. Ska även köpa nya ridbyxor imorgon då mina är sönder :D


Sticka ut

Om man vill sticka ut så varför inte köpa dessa hjälmar?Finns hos Lillhästen i stav :D
Om jag får säga det så var dom ganska fula.

Uteritt

Fick Dillon. Vi red ut lääääänge ;) Vi skrittade gansk mycket. Sen trav och galopp. Han var hur glad som helst då han fick gå först hela tiden :P Han bara ' Nu sticker vi'. Hihi! Red sedan mycket i skogen. Även så klättrade vi. Då var det ett 'dike' och självklart skulle han stanna och ta en eller två tuggor av det gröna brevid vägen :D Red sedan tillbaka till ridhuset. Jobbade honom i skritt/trav/galopp. Han gick på och höll ändå formen. Jag tror att vi börjar bli mer vänner ;) Hoppas verkligen det! Nästa vecka är det tema teori, alltså ingen ridning. Ska därför försöka åka till Ekeby och fixa lite inför tävlingen på söndag. Ska rida LC:2 och **:*. Kan ni gissa vilket pogram jag mer ska rida? Den som gissar rätt först får självklart en länkning :D

Vi kom lite fel in på första hindret(kombination). Hon hoppade av ett galoppsprång för tidigt. Därför vart det så att hon landa en aning nära hindret och därför vart det lite långt till oxern men det fixade vi galant :P

Visst flyger vi? ;)

Ridingen igår gick sådär. Kom hem vid åtta...

Ridingen igår gick sådär. Kom hem vid åtta. Ska snart göra mig iordning för att gå till skolan. Senare ikväll blir det att rida på Blåkulla. Idag är det uteritt :D


Lite längre

Eftersom jag inte har utvärderat dagarnas ridpass så bra så gör jag det nu ;)
Måndag: Red igenom henne. Hon fick gå ett hårt dressyrpass i ridhuset med mycket galoppfattningar-halter-trav osv. Efter ett tag var hon hur mjuk som helst. Ungefär som ett gummiband liksom :D
Tisdag: Det var hoppning som stog på schemat. Vi hoppade studs, kombinationer och till slut satte vi ihop det till en bana :) Hon gick klockrent över allt. Åskade även :O Sen så sa Jennie att jag skulle hoppa 70-80 på pay and jumpen, med omhoppning om man vill :P
Onsdag: Igår red jag och mamma ut ganska långt och länge. Först red vi nya slingan och upp på någon stig där fast var tvungna att vända då det var för sunkigt. Sen fortsatte vi på slingan. Red sedan upp på någon annan stig/väg. Efter ett tag provade vi en ny stig som funkade tills man inte kom över ett dike. Sen när vi kom ut på vägen igen så red vi som vanligt, förbi ett hus. Provade även ännu en ny stig som vi också fick vända på. Sen red vi ännu längre ut i skogen mot en väg där vi red förra Onsdagen. Vi fick vända även där. Sen så fick dom gå hem en annan väg med lite mer lyfta på fötterna ;)


Idag blev det riding i skogen. Hon var jät...

Idag blev det riding i skogen. Hon var jätte fin :D Imorgon blir det att rida dressyr.


Ska till ny skola idag! Eftersom jag ska b...

Ska till ny skola idag! Eftersom jag ska börja sexan så måste jag byta skola ;) Så jag ska till en ny skola. Senare ikväll blir det att rida Wilma :D


Hoppningen gick super bra. Det åska jätte ...

Hoppningen gick super bra. Det åska jätte mycket så jag hoppade av Wilma för att hon var jätte spänd.(Jag med eftersom jag hatar åska!) Men annars gick det super bra. Ska även hoppa pay and jump på söndag i 70cm klassern. Nu blir det att sova :)


Världens sämsta bild men jaja. Ska snart u...

foto0632 (MMS)

Världens sämsta bild men jaja. Ska snart upp i ridhuset och hoppträna :D


Hoppträning nu då

Ska åka till nästa stall nu då. Hoppträning med Wilma ;)

Sitter och kollar på Ellen och Therese.

foto0630 (MMS)

Sitter och kollar på Ellen och Therese.


Fanny ska rida denna lilla ponny :D Han bi...

foto0629 (MMS)

Fanny ska rida denna lilla ponny :D Han biter mig jackan :o


Fick springa till bussen :p Ikväll hoppträ...

Fick springa till bussen :p Ikväll hoppträning :D Får se om kameran hänkar eller inte men får hoppas på att kameran åker med så får ni filmer. Är snart framme i skolan. Hörs efter!


På väg hem. Ridingen gick super bra :D Hon...

På väg hem. Ridingen gick super bra :D Hon var jätte fin i båda varven i alla gångater. På slutet lät jag gå på ute volten och avslutas :) Bloggar kanske senare ikväll. Har hicka vilket är väldigt irriterande!


Ur min garderob #1


Rosetthårnät med bling-bling. Lyckås ridsport, 69:-

Detta hårnät tycker jag är bra, snyggt. Dock kan det kanske bli lite mycket om man har en Charles owen wellington hjälm med bling-bling på rosetten. Så kanske det blir en aning mycket blign-bling. Annars tycker jag det är väldigt snyggt. Stilrent fast ändå inte. Då det är bling-bling så blir det ju liksom en extra liten kryddning ;) Men det är ju bara snyggt. En till nackdel är också att man inte får ha för mycket hår, för då kanske man inte får i allt i nätet.
Detta blir det verkligen att ha på Klubbdressyren 29 Maj.

Bildbomb #2
Kollar på tv. Ska åka till stallet vid 6. ...

Kollar på tv. Ska åka till stallet vid 6. Idag får Wilma gå ett dressyr pass i ridhuset. Ska rida loss henne inför morgon dagens hoppträning ;)


God morgon. Just nu sitter jag på bussen m...

God morgon. Just nu sitter jag på bussen mot skolan. Sen ska jag åka och rida Wilma ;) Hoppas verkligen på bättre väder i kväll så det inte är så tråkigt.


Dagens blogg


Dagens blogg är.....lifeabouthorses.blogg.se ;)
www.lifeabouthorses.blogg.se :D

Sitter och kollar på hockey vm. Ingenting ...

Sitter och kollar på hockey vm. Ingenting händer, eller är man van vid att det alltid händer någonting. Häst människa som man är ;) Imorgon blir det att rida Wilma. Tänkte ta och rida igenom henne så kanske hon är en aning mjukare på Tisdag då det är hoppträning.


Woops...

Jag har inte berättat att jag ska flytta över mitt Swarovski pannband till Wilmas träns inför tävlingen.

Hur tror ni hon kommer att passa i det? ;)


Im in love in Schockemöhle

Dressyr schabrak COACH med logga
Älskar!
Vill ha! Asså gud vad jag vill ha det på tävlingen den 29 Maj. Ett vitt. Har dock inte råd just nu men så snabbt som möjligt ;) Självklart benlindor till :D

Svar


Svar: Då får ni kommentera lite mer! ;)

Ridpasset

Började med att rida fram i ridhuset där det redan stog hinder framme. Sen kom det fler och fler så vi gick ut. Blev inte mycket hoppning eller ridning då underlaget var galet tungt :( Men hoppade därför bara 70cm. Hon gick toppen bra. Även i traven. Där kan hon liksom bara springa iväg och ja liksom bara öka tempot hela tiden :P Men det gjorde hon inte idag :D Sen gick jag, Wilma och Louise på en fotorunda. Vi gick till våran sommarhage och fotade as fina bilder. Kan bjuda på några ;)


Bildbomb #1

Mer bilder och inlägg kommer senare. Ska äta nu ;)

På väg hem. Har haft en grymt rolig dag me...

På väg hem. Har haft en grymt rolig dag med jätte fina bilder :D Självklart bjuder jag er senare när jag har fått dom av Louise ;) Wilma gick as bra och har massa bilder. Fotade även porträtt bilder som Louise fotade.


Svar


Svar: Det breor på. Men ibland 1-2 gånger i veckan annars runt 1 gång i veckan ;)

God morgon! Har precis vaknat. Idag blir d...

foto0085_001 (MMS)

God morgon! Har precis vaknat. Idag blir det att åka till stallet vid elva ;) Vi hämtas Louise på stationen sen åker vi mot stallet :D


Snart får man veta vem som vinner hela täv...

skr__llan! (MMS)

Snart får man veta vem som vinner hela tävlingen. Ska nog gå och lägga mig efter det så att jag orkar med allt imorgon ;) Ska även försöka fixa en ny header av alla nya bilder som Louise fotar imorgon :D


Snart får man veta vem som vinner hela täv...

skr__llan! (MMS)

Snart får man veta vem som vinner hela tävlingen. Ska nog gå och lägga mig efter det så att jag orkar med allt imorgon ;) Ska även försöka fixa en ny header av alla nya bilder som Louise fotar imorgon :D


Kollar på euro. Kom igen Eric Saade. Jag h...

Kollar på euro. Kom igen Eric Saade. Jag hejar även på Irland. Hoppas verkligen att det går bra för Sverige. Taggar även tills imorgon då Louise ska följa med och fota i stallet. Ska även ta och fixa transporten lite då den är ganska skitig. Mamma red Wilma en tur i skogen idag så det blir väl att försöka hoppa lite imorgon :D


Helskodda eller knäskodda?

Jag klarar inte av att rida med helskodda ridbyxor! Haha dock vet jag inte varför!

Jag har dom senaste åren bara ägt knäskodda ridbyxor för att det är det ända jag kan rida i. Fast asså jag har ingen förklaring varför jag inte kan rida med helskodda :P

Vad tycker ni? Helskodda eller knäskodda ridbyxor?
Mountain Horse Jeanie
Helskodda

Knäskodda(tygskodda)

Finns hos Lyckås ridsport :D


Är på Tyresta by nu :D Har fikat och så ;)

Är på Tyresta by nu :D Har fikat och så ;)


Tips- Dressyrpogram

Vissa har problem med att lära sig dressyrpogram och vissa har jätte enkelt för det.

Stallbacken.com
Har exakt alla dressyrpogram uppritade direkt på hemsidan. Jätte bra då det finns från dom lägsta pogrammen till dom aldra högsta pogrammen. Jag brukar gå in där och kolla dagen innan även om jag kan det så är det bra att gå in och få allting uppritat en sista gång liksom.Springa pogrammet hemma eller liknande
När jag var mindre sprang jag alltid pogramet hemma i vardagsrummet, ute osv. Vilket var super nyttigt då jag var tvungen att komma ihåg vad det var man skulle göra vid C, A osv. Det är något att verkligen rekomendera. Sen kan du även be någon stå brevid och kolla så att du gör allting på rätt plats. Även om den personen inte kan själva pogrammet kan hon/han stå och kolla på papper eller på datan.


Rid igenom det
Alla kanske inte har möjlighet att rida igenom pogrammet med den häst man ska rida. Kanske är det en ridskolehäst eller liknande. Men om du har möjlighet så gör det gärna. Om du rider privatlektioner för privat tränare så kan du ju be tränaren hon kollar igenom pogrammet när du rider det så att hon kan hjälpa till, rätta felen osv.

Jag och Trixa vann klubbdressyren i LB:0. Jag lärde mig pogrammet vid nio tiden på kvällen och ändå vann jag. Jag fattar det inte själv men träning ger färdighet ;)

Gud! Jag gillar verkligen Hööks hästsport....

hooks_h_sport_lo (MMS)

Gud! Jag gillar verkligen Hööks hästsport. Vet inte riktigt varför men ja. Fast det finns en nackdel med Hööks. Det är att dom har inte märkena som Lamichell, JW, Scapa sports, Schockomöhle med mera. Vad tycker ni? ;)


Nu blir det att sova. Imorgon vet jag fakt...

Nu blir det att sova. Imorgon vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Kanske bara chilla ;) På söndag hänkar kanske Louise till stallet och fotar. Godnatt!


Scapa sports in my♥

 Scapa schabrak "Basic"  Scapa schabrak "Globe"
Älskar verkligen Scapa sports schabraken :D Bilderna/dom finns här ;)


Lamichell


Jag är såklart med :D Hoppas att jag vinner ;)

JW


Jag är med såklart ;)

Ridpass Fredag

Som ni kanske såg så red jag Dillon idag ;) Han var otroligt lungn. Vi flyttade hästarnas bakdel mycket för att lossa dom. Han stretade emot lite. Sen red vi skänkelvikning på hörnlinjen vilket gick sådär i början men sen gick han nästan klockrent ;) Har precis ätit, ska snart gå och duscha.

Ska rida honom :D

foto062 (MMS)

Ska rida honom :D


Love! Den kom idag :D Blir att läsa den nå...

foto0623 (MMS)

Love! Den kom idag :D Blir att läsa den någon gång ;)


Bra uppdatering

Visst är det bra uppdatering? :D Det beror på att jag har börjat att mobilblogga ;) Så det kommer bli så grym update nu på tiden. Det är väl bra? Ska snart dra och rida :D

Sötnos...♥

Hallå! Sitter på bussen hem från skolan. H...

Hallå! Sitter på bussen hem från skolan. Haha snacka om världens bästa sångklass :p Vet inte riktigt när jag drar till stallet. Kanske går tidigare. Eller så kanske jag drar med Tess. Så får jag träffa världens bästa Ellen :D Vill rida min älskling idag men hon är ju halt :( Saknar verkligen att få rida henne <3 Hörs!


Sitter på bussen mot skolan. Har utvecklin...

Sitter på bussen mot skolan. Har utvecklingssamtal nu på morgonen. Ska åka och rida på Blåkulla. Hoppas jag får rida Fritz eller någon annan rolig :D Hörs!


God morgon. Ska till skolan snart.

God morgon. Ska till skolan snart.


Hiss/Diss

 Dyon grimma "Working Collection" läder med mönstersöm
Dyon grimma "Working Collection" läder med mönstersöm 
899 kr.
Riktigt snygg dock inte värd priset ett dugg. Asså nej! Det blir en diss.

Finns här!

Inte långt kvar....

tills jag ska på ridläger! Ska ju på ridläger hos Lundbäck ;) Med två kompisar. Kommer att få rida dressyr, hoppning och fälttävlan :D Kommer att bli så himla kul!

Random bild på mig ;)

Ridpass Tisdag

Vi hoppade bana. Det gick super bra! Övervann även mig själv. Som ni kanske vet så hatade jag hoppa oxrar med Wilma sen min avramling. Då jag förlorade mycket självförtroende. Men igår....då hoppade jag faktiskt en hel bana med oxrar i runt 60cm ;) Vi hoppade även ute och det var inte äns mörkt vi nio, halv tio då vi red ;) Fast det var mycket myggor!

Uteritten

Vi red först slingan sen passade vi på att rida upp mot någon skog/torp. Haha sen tog vi någon skogsväg där det var små hinder. Hihi! Sen red vi och ja, hästarna var hur taggade som helst. Efter tag kom vi fram till någon gård?! Sen vände vi och då blev det fart på hästarna :D Leriga var dom efter sen ;)

Uteritt

Idag ska det bli en uteritt :D Ska även ladda upp videorna från hoppträningen också ;)

Dagens blogg


Dagens blogg är http://stockholmsjenna.blogg.se
Jätte bra updatering, bra med bilder :D

Allt är bra! Ingenting är dåligt ;)

Fett snyggt


Fett snyggt täcke. Finns hos Hööks.
Vad tycker ni? Snyggt eller fult?

Ute

Tror att vi ska rida ute idag :D Ska byta kläder nu ;)


Snart

Ska jag dra till skolan. Ikväll blir det hoppträning :D

Nyheten...

är att Louise kanske ska följa med och fota mig och Wilma på Söndag :D Super duper kul! Isånafall kommer det massor av bilder :D

Ridpass Söndag

Wilma fick gå ett dressyrpass på volten. Det gick sådär. Hon stretade emot lite och så. Duschade sedan av henne, hon tyckte att det var super duper skönt! Har även en nyhet ;)

Sunshine

Sol! Det är sol :D Gårdagen var jätte bra med grillning och sånt. Somna i soffan där haha ;) Idag blir det så att mamma hämtar upp mig hemma då hon har stallet idag. Så ska vara i stallet resten av dagen! Drar med kameran så ni får se bilder. Wilma kommer att få gå ett dressyrpass för mamma förhoppningsvis.

Hiss/Diss


 HV Polo Schabrak "Sports" Dressyr
HV Polo 'sports' dressyr schabrak.
Vad tycker jag?
As snyggt och speciellt att det är dressyr. Då kan ju även dressyrarna vara lite mer märkes liksom :D
Så en stor hiss från min sida!
 Scapa schabrak "Basic"
Scapa Sports schabrak 'Basic'.
Vad tycker jag?
Snyggt, somrigt! Älskar det! Bra passform. Finns också i flera olika färger :D
En stor hiss från min sida!

Allting hittar ni här ;)


Det sämsta ur 2010

Tävling: Vet faktiskt inte.
Träning: När Silver fick damp på mig och ställde sig på en dressyrträning.
Hästar: Jag förlorade min bästa vän...♥
Annorlunda: Ingenting faktiskt.

Det bästa ur 2010

Tävling: Lokaltävlingen med Trixa. Andra placerad, första gången lokalt liksom. Så himla glad jag var! På 70,71% :D
Träning: När jag hopptränade med Zacke och vi hoppade 1 meter.
Hästar: Att jag fick rida flera olika hästar där Wilma står ;)
Annorlunda: Började åka till Eskilstuna och Solvalla på trav :)

För och nackdelar

 Dyon senskydd "Chantilly" Fårskinn
Dessa ben/senskydd med ludder inuti är ju grymt snygga dock så blir dom lätt stela och skitiga. Skulle bara köpa om man kunde ta bort luddret och tvätta det för hand eller i tvättmaskinen! En riktig dröm isånafall. Tråkigt nog har jag inte hittat några såna ännu. Men om jag hittar det då slår jag till :D

Vad tycker ni?

PS! Finns här för dom som vill ha dom ;)

Lokaltävling HBRF bilder #2

LC Petra och Dillon 90 cm.
Ridpass lördag

Idag fick Wilma gå ett hårt dressyrpass på volten. Övade på avsaktningarna och igångsättningarna. Då hon inte håller formen helt och lite sånt. Det gick jätte bra! Övade sen lite halter då hon inte vill stå still för länge. Jag kände hur hon verkligen höjde ryggen så fort jag hade kortat upp tyglarna efter att jag hade skrittat fram henne. Hon är så himla fin! Kameran hängde tyvärr inte med.
Imorgon blir det nog(hoppas)lektion för mamma :D Ska duscha nu sen blir det att åka på grillfest/kalas hos några kompisar :D

Minnen...♥

Minne för livet

Mitt största minne var denna dag. Fick hoppa min nya ponny stjärna! Som nu tyvärr är halt :(

 Jag säger bara te amo

De Niro Boot

Millenium Ramses 3 Black ridstövel – De Niro Boot
En stor diss på dessa ridstövlar! Usch....inget i min stil.
Finns hos Cheval Ridsport ;)

Dressyrpass

Ska byta om och dra till stallet nu. Kameran kanske hänkar! Det blir ett dressyrpass idag på volten :D

Tidigt

Fick för mig att gå upp tidigt idag ;) Idag blir det att åka och rida och så. Ska även på grillfest ikväll :D

Tattini

Daslö Ridbyxa
Så himla snygga! Finns här :D
Softshell Tävlingskavaj Svart
Hittade även denna ursnygga kavaj! Skulle inte sitta helt fel. Finns också här :D

Vad tycker ni om dessa produkter? Hiss eller diss?

Lokaltävling HBRF bilder #1

LD+5 Cornelia och Aramis 70cm.

Söt ponny

Blev Dillon idag då. Vilket jag inte hade ett himla skit lust med! Men det var bara att komma igen och rida och andas vilket jag inte brukar göra hihi ;) Vi red mycket sidföringar, utan stigbyglar i alla gångarter. Halt, skritt, samla ihop hästen för att sen rida fram dom. Vilket Dillon gick super på. Skrittade sedan runt ridhuset :D Självklart syskonen först. Dillon och Dionne :D Imorgon ska jag ta och rida lektion för mamma på Wilma om vi hinner. Kan inte ladda upp bilderna? Det funkar inte! Jag blir skit sur! Men jaja får se imorgon då ;)

Händer

Jag har märkt att jag har börjat att försöka 'lyfta' över hästen över hindret. Jag tar upp mina händer och följer med vilket jätte irreterande då jag aldrig har gjort så förut. Vet inte vad det beror på. Nån som vet vad det kan vara?


Stallet

Ska bara byta kläder sen är det väl att dra sig mot Blåkulla ;) Hoppas på Conquest eller Aris :D
Det går inte att ladda upp bilderna från Lokaltävlingen så ska försöka senare ikväll!

BildbombRidpass torsdag

Idag var det hoppning som stog på Wilmas schemat. Byggde fram en 'kombination' och så att man kunde hoppa på volt. Gick bra, övade sidföringar och sånt. Hon var inte lika stel och så utan mer arbetsvillig. Började med att komma på kombinationen. Gick super bra! Hoppade den några gånger och alla gick lika bra :D Hoppade sen på volt och åttvolt med en liten volt på ena kortsidan. Gick också ganska bra dock måste jag ha mer kontakt med henne på innertygeln så hon inte bara böjer och jag har handen på låret liksom. Sen gick vi över till att hoppa sista hinder i kombinationen bara. Så att jag struntade i första och hoppa liksom snett typ. Gick också bra. Hindret låg väl på typ 70-80 och jag tyckte inte äns att det var högt?! Sen hoppade vi bara på volt med avsaktning och sen göra en liten volt sen galopp och hoppa hindret. I början så ville hon inte alls. Men sen gick det bra. Skrittade sedan av henne på travbanan ett varv. Red sedan upp till ridhuset igen och byggde bort. Var helt slut efter haha ;)

Gammal fail bild

Ridpass onsdag

Red dressyr på volten. Började med att göra sidflyttningar för båda skänklarna. Gick väl sådär. Hon var lite att hon stretade emot men annars så ;)  Började trava. Kändes helt fantastisk, mjuk, lung, gick kvar i formen vad jag än gjorde. Galoppen var shit bra! Lät henne gå i en lägre form för att sen kunna plocka upp henne så småningom. Red serpentiner med avbrott i galopp. Gick bra, bara avsaktningarna var lite jobbiga tyckte hon :P Men resten gick super bra!


Yeeeeyh!

Om allt går som planerat ska jag ta med Wilma till Blåkulla den 29 Maj på klubbdressyren :D


Resten av veckan

Onsdag: Skola, rida Wilma.
Torsdag: Skola, hoppa Wilma.
Fredag: Skola, rida på Blåkulla.
Lördag: Rida Wilma. åka till några kompisar.
Söndag: Ha stallet med mamma, rida Wilma.

Hoppträningen

Gick super att hoppa igår! Vi hoppade serier och hon var hur fin som helst :D

Svar


Svar: Nej den är inte hackig!

Hoppträning nummer 4 idag

Ska käka sen dra till stallet, hoppträning idag :D


Hoppträning #3


Video från förra veckan :D

Gårdagen

Igår var jag på blåkulla och fotade. Fick fota med Louise nya kamera :D Så himla bra! Åkte sen och red Wilma. Hoppade som högst 80 cm ;) Så himla duktig!


Svar


Svar: Jag tänker inte säga det då du är anonym!

Senare

Hejhej, är med några kompisar nu så bloggar senare! Har även bilder från gårddagen om ni vill se :D

Jag och Wilma igår ;) Kommentera om ni vill se fler och andra bilder!

Hiss/Diss

Hiss för Equipe!
Så himla bra, man kan se live resultat även bilder och filmer ibland :D Verkligen grymt!

Vad tycker ni?


RSS 2.0