RBG

Dubbel EM-medaljör servar guldmedaljören

15 november, 2011 - 14:45

För att EM-guldmedaljören Rolf-Göran Bengtsson ska ha något att rida på i Ericsson Globe under Stockholm International Horse Show tar han hjälp av ”grannen”, dubble EM-medaljören Carsten-Otto Nagel.
Carsten-Otto Nagel, som tog individuellt silver och lagguld på EM i Madrid, kommer till Stockholm, och i transporten har han förutom sina egna hästar, också Kiara La Silla, en av Rolf-Göran Bengtsson Grand Prix-hästar.

Rolf-Göran Bengtsson och Carsten-Otto Nagel, hoppryttare och EM-medaljörer med sikte på OS i London nästa år kommer båda till Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe.
De båda följs åt i mycket och i september firade de sina EM-medaljer tillsammans i tyska Breitenburg i grevskapet Holstein.
Rolf-Görans EM-guld och ”grannen” Carsten-Otto Nagels individuella EM-silver och lagguld från Madrid var stort.
Nu är det Stockholm International Horse Show som står på programmet.
Carsten-Otto har lovat att ta med sig Rolf-Görans Kiara la Silla till Stockholm.
- Jag ska rida henne i en klass på fredag eller lördag. Så att hon får komma in på banan och se sig omkring, berättar Carsten-Otto.
Rolf-Göran rider själv Global Champion Tour i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten på lördagen. Han flyger så till Stockholm International Horse Show för start i Grand Prix på söndagen. Och Kiara behöver en uppvärmningsklass.
Rolf-Göran kunde inte ha valt en bättre ryttare.
- Men jag måste rida Kiara lite före Stockholm, säger Carsten-Otto från hästryggen.
De rider väldigt lika Carsten-Otto och Rolf-Göran.
Carsten-Otto rider mjukt och följsamt precis som Rolf-Göran.
Dessutom är Kiara la Silla och Carsten-Ottos Corradina väldigt känsliga och båda är skimlar.
- Corradina är övertygad om att hon kan lösa det mesta själv. Hon hade som yngre åsikter om hur ryttaren skulle rida. Idag är hon lugnare, säger han.
De har många likheter. Carsten-Otto och RGB är födda samma år, de är bondsöner och har haft hästar hemma sedan de var små.
Carsten-Otto har tillhört den tyska toppen nästan sedan födseln. Han är född och uppvuxen i klassiska hästregionen Holstein och i en hästfamilj.
Hans pappa red anrika tävlingarna i Aachen. En annan Nagel är farbror Tjark som också ridit internationellt och kusinen heter Björn, som bytte nationalitet inför VM 2006 i Aachen. Då red han i Ukrainas lag under blågul flagg.
Vid VM i Lexington 2010 var både Carsten-Otto och Rolf-Göran så nära att få rida de fyras final.
Carsten-Otto var femma och Rolf-Göran Bengtsson, sexa. Smärtsamt för de två. Nu kunde Carsten-Otto trösta sig med det tyska lagguldet som han i högsta grad bidrog till med Corradina. Rolf-Göran fick vänta till EM för att få sitt guld.
Carsten-Otto har precis som Rolf-Göran vunnit världscupdeltävlingar.
För Corradina blir det världscupdebut i Stuttgart.
- Hon har fått en välbehövlig vila efter EM. Nu får hon göra ett par världscuper före jul. Sedan får hon vila igen. Innan vi sätter igång inför OS-säsongen, berättar han lugnt.

Hoppningens deltagarlistor i Stockholm International Horse Show har fått två nya namn. Piet Raijmakers jr, Holland, tar den fjärde platsen i Agria Nordic Tour. Tidigare är Ludo Philippaerts, Nina Fagerström och Rolf-Göran Bengtsson klara.
Irländaren Alex Duffy kommer till Stockholm för Barbackamästerskapet och höjdhoppsrekordet. Han startar också en internationell klass om dagen. Under Stockholm International Horse Show ska antalet svenska ryttare vara lika många som de internationella och det ger Peder Fredricson en biljett in i Ericsson Globe.

Stockholm International Horse Show 25-27 november
www.stockholmhorseshow.com

Ryttare internationell hoppning
Belgien - Ludo Philippaerts
Finland - Nina Fagerström
Holland – Piet Raijmakers jr
Irland - Alex Duffy, Jessica Kürten
Storbritannien - John Whitaker, Robert Whitaker
Tyskland - Carsten-Otto Nagel
USA - Lauren Hough

Sverige - Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Linda Heed, Svante Johansson, Douglas Lindelöw, Lotta Schultz

Källa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0