Framsteg!

Red ut Wilma idag med. Provade en ny väg, ska utforska den mera senare. Travade lite där också, hon var spänd men travade på bra. Fortsatte sedan den vanliga rundan, travade lite på slutet också. Hon har gjort framsteg, hon bråkar knappt när vi ska rida ut! UNDERBART!


Hoppning på Idde

Egentligen var det INTE tänkt att jag skulle hoppa Idde idag, men Tess hoppade så jag slog till ;) Red fram honom en stund, han kändes lydig och så. Hoppade fram på ett räcke på 40-50 cm. Gjorde halt efter för att få lite lydnad, funkade så sjukt bra! Höjde upp hindret i lagom takt och plötsligt låg vi på 90 cm. Jag är så skeptisk till att hoppa honom då jag vet hur han är, jag kommer ihåg när jag hoppade honom i vintras-jag fick inte stopp på honom! Men vi SEGLADE över 90 cm, en enorm känsla.

90 cm

JAG ÄR SÅ HÄÄÄÄÄR LYCKLIG! Tess hoppade på volten så därför tog jag några skutt, eller "några" kanske man inte ska säga ;) Hoppade upp till hela 90 (!!!!!!!) cm! Mer får ni veta ikväll med bild och film, ska strax iväg till Wilma :) Blir nog en tur i skogen.


Jag älskar dig <3

Det känns som detta är på rätt väg, jag har en plan-en plan för oss. Vi ska klara det, det ska bli så-det MÅSTE bli så. Vi ska fixa det, annars vet jag inte vad jag gör.

Jag älskar dig, jag ska fixa det!♥

Torsdag

Godmorgon! Ska göra mig iordning för skolan snart, tråkigt. Åker till stallet direkt efter skolan idag, ska rida Idde och Wilma idag. Idde får gå på volten och Wilma blir nog en tur i skogen som igår. Får hoppas på att mamma fotar idag, iallafall någon häst ;)
Vi hörs under dagen! PS!Ni var grymma på att besöka igår!

Dagens outfit - videoblogg


Hon överraskar mig!

Wilma fick gå en tur i skogen. Provade några nya stigar, ska utforska dom mer imorgon. Hon fick trava lite också, men bara lite lätt. Hon var så lungn och så med på noterna att gå på andra vägar utan mamma, vilket gjorde mig förvånad. Hon brukar ALLTID kämpa emot för att inte äns gå i från den som går på backen, men idag så :)

Nu-skogen

Sitter på hästen nu och väntar på mamma. Hon får gå då den hästen hon skulle rida har små sår vid sadelgjorden. Men jag rider ut ändå ;) Videoblogg om vad vi har för outfit kommer!


Bilder från träningen

Lite mer bilder från måndagens träning :)







Onsdag

Godmorgon! Idag ska Wilma ridas ut i skogen som igår, bara att mamma följer med på en annan häst :) Sedan blir det en lungn hemma kväll, tänkte mejla en sak och lite annat. Sovmorgon imorn också, extra skönt! Är på väg till skolan nu, tråkigt men jag tar mig igenom :)


Över förväntan

Red ut en sväng i skogen. Det gick över förväntan faktiskt. Vi var bara ute på åkern en gång och en gång i skogen. Satt sedan och sjöng hela vägen runt. Funkade sjukt bra för jag spände mig inte och då gjorde hon inte heller det. Vart bara en skritt tur, igångsättning. Det roliga var att hon travade med mig i hagen och kom när jag ropade på henne, världens finaste! Åkte sedan till Ekeby och plockade gräs till Idde och kollade på hoppträningen och ska snart sova.
Godnatt!

Uteritt idag

Nu blir det mat och sedan Wilma. Planen är att rida ut henne idag, om hon inte är skadad igen vill säga... Får se om jag hinner till Ekeby och kvällsfodra, annars tar mamma den.

Träningen - bilder

Jag vet att jag har långa tyglar, men jag skulle ha det så ;)








Träningen

Träningen igår handlade mest om att jag skulle sitta rätt med hela kroppen. Höger axel fram och vänster axel upp. Fick rida på halvlånga tyglar för att inte dra i vänster tygel vilket jag alltid gör, en reflex som inte ska vara där. Men Idde skötte sig jätte bra och så, så jag är nöjd!

A-ponny

Titta vilka fina bilder jag fick på lilla Adina igår! Så gullig :)


Taggar!

Sitter hemma hos mormor och morfar nu. Har varit och bytt ut mitt linne, fick även med mig ett par solbrillor och earcuffs och ett par strumpor. Ska åka till stallet nu, taggar dressyrlektion!


Failbilder alá Wilma


Läromästaren

Jag låter bilderna tala för sig själva, hur underbar är han inte?!








Hoppningen i fredags


Veckoplanering

Måndag: Skola, lektion på Idde.

Tisdag: Skola, rida ut Wilma.

Onsdag: Skola, rida ut Wilma med mamma som rider Wille.

Torsdag: Skola, rida Wilma.
 
Fredag: Skola, rida på blåkulla.

Lördag: Stallet, sedan "fest" på kvällen.

Söndag: Stallet, Wilma?

Hon är inte halt!

Wilma fick vara roliga hästen idag. Hade inga ridkläder eller tid till att ridas ordentligt, så därför tar man på grimman och två grimskaft och "rider". Det gick ju verkligen *host*. Killarna gick i hagen brevid, hmm brunstig och sket fullständigt i mig. Har bilder som bevis. Men jag fick igång henne i trav 10 steg iallafall, vilket resulterade i att hon INTE var halt! Så på tisdag blir det en uteritt med skritt bara :)

Vill ni se failbilder?

Shopping

Var och shoppade lite med Tess idag. Handlade 2 par shorts och ett blått spets linne och en bandeu och ett annat linne med Lil Wayne på. Fast mamma vill inte att jag ska ha den, men köpt är köpt ju ;) Tog riktigt lång tid innan jag äns hittade ett par shorts.

Ja ni

Är ledsen över uppdateringen nu i helgen men jag har verkligen haft noll inspetation men det verkar som den är tillbaka lite nu. Sitter i ridhuset och kollar på när mamma skrittar fram Idde, kul va? "Red" Wilma i grimskaft och grimma idag, eller rättare sagt försökte ;)


Känslor

Mitt liv består av surheter och skitsnack. Jag kan inte vända mig om för då kommer det mer skitsnack. Ni ska bara veta hur jäkla sur jag är på att vara med kompisar speciellt från skolan. Skitsnack hit och dit, vem bryr sig om den har gjort det eller det? Jag är verkligen inte med kompisar, jag lever i min egna lilla bubbla. Jag har inte så svårt för att vara med kompisar men ibland tar det emot. Beronde på vem det är och det är skitsnack hit och dit, så ibland tar det emot.

Ibland orkar jag inte med allt, ibland får jag utbrott. Jag har blivit sviken allt för mycket, allt jag har byggt upp har tagits i från mig. Innan Wilma red jag hennes bror Zacke i 1-2 månader. Sedan vart han såld, poff så var han borta. När Wilma flyttade försvann allt. Jag har ingen motivation till att rida längre. Wilma fick man ALLTID lära, men inte Idde för han kan allt. Sedan Wilma flytta har jag inte kunnat hålla igång henne i 1 vecka äns. Jag skulle egentligen ha tävlat henne lokalt nu, men allt jag har/hade är nu borta.

Jag vet inte hur det blir med motivationen. Jag måste hitta någon att utvecklas MED. Jag har noll motivation till att rida, jag kommer inte på något.

Ett blandat känslo inlägg men så här är det, Wilma var den som fick mig att vilja fortsätta utvecklas i takt med henne. Inte ensam, hon är min bästavän♥


Min sits förändring

Under bara två veckor har jag ändrat min sits så sjukt mycket. Innan jag red för Anne-Carin första gången på Idde så satt jag inge bra alls. Knep med knäna, lutade mig bakåt, drog skänkeln bakåt. Redan nu andra gången jag red för henne så har min sits blivit sjukt mycket bättre. Jag sitter rakt upp och ner, kniper inte med knäna, lutar mig inte bakåt.

Nu är det bara det händerna kvar :) Dom ska vi jobba med på Måndag.

Före jag red lektion för Anne-Carin, ja ni ser ju själva hur det ser ut.


Nu ser det ut såhär, visst annan sadel men det märks ändå.

24 dagar kvar

Kan ni tänka er att om 24(!!!) dagar blir jag 13, låter inte så mycket men för mig blir jag gamling ;) Ni kan inte gissa er hur mycket jag vill ha, därför tänkte jag slänga upp en del av allt jag vill ha.

-Photoshop Elements 10
-Kingsland ridbyxor
-Sigma objektiv 50 mm
-Ny säkerhetsväst
-Dator (Mac)
-Ny tävlingskavaj från Animo
-Vita ridbyxor
-Pengar
-Nytt tävlingsett

Detta är bara en del av allt jag vill ha :)
LOVELY TÄVLINGSKAVAJ ANIMO

Hon kom när jag ropade

Wilma kom till mig idag när jag hämtade henne. Jag ropade på henne och hon kom, gulleplutt♥ Pappa tog sedan ut henne och betade ett tag och medans jag borstade henne. Kollade hennes överben och det hade gått ner en aning, men det var inte varmt.

Så jag ska försöka få med mamma ut imorgon, då jag inte har velat rida när inte hon har varit med då jag inte vet om hon är halt eller inte. Så ska se om jag kan rida lite lätt imorgon, kanske en tur i skogen eller något :)


Helgen

Godmorgon! Denna dagen blir rolig. Först ut till Wilma och hem, sen ikväll blir det stan. Hör och häona meb jag ska på raggarträff ;) Oh nej, jag ska inte bli sån. Men pappa ville åka in med caben så jag följer med. Har inget bättre för mig ändå så. Får se om jag åker och shoppar med Ellen imorn, behöver ett par shorts.


Jag vet vad jag vill - jag har ett mål!

I sommar ska jag verkligen bli brun, har massa planer. Jag tänker träna på min sits så att jag sitter som bäst på alla hästar. Få ordning mer på mitt liv, reda ut saker som behövs redas upp.

Sedan efter studenten (längtar redan) blir det nog att åka utomlands och jobba hos en känd ryttare. Jobba och träna där, utbilda mina egna hästar sedan tävla dom på internationell nivå. Skaffa eget företag och bli känd där med, en dröm. Som JAG vet kommer att uppnås, jag ska. Jag vet hur jag ska uppnå det.

Jag vet hur jag ska uppnå mina mål, jag har framtiden framför mig. Många tror på mig, jag kan bli känd. Jag SKA bli känd ryttare, jag har potencial - jag vet det.


My style

Seriöst, denna låten får mig verkligen att tänka till. Lyssna och verkligen lyssna på orden, so my style.

Goliat den galne

Red Goliat idag, ja vad ska man säga? Sjukt pigg. Men sprången var fina men han var bedrövlig mellan. Tog flera varv innan jag kunde hoppa ETT hinder i trav. Men sprången var riktigt fina och mamma filmade. Så ni får se på söndag :) Nästa vecka blir det uteritt!

Är ute och åker bil nu, därför mobilbloggning :)


Rundkorallen

Lös longerade Idde idag innan jag betade honom en timme. Han var såååå duktig!


Filmad med mobilen :)

Denna dagen är snart slut

Idrottsdagen gick bra. Har bränt mig på armarna och axlarna och runt halsen. Gick ju runt i linne hela dagen, smart chey. Gjorde allt förutom 60 meter. Åkte sedan hem och slappade lite. Vid 6 gick jag ner till consum och väntade på Madde. Sedan åkte jag till stallet.

Skrittade fram runt travbanan och red fram på volten sedan. Han lyssnade sjukt bra och jag har börjat att hitta honom utan att det blir dragkamp. Tog sedan några race på travbanan. Rivstarter och galenskaper. Om mamma hade sett det hade hon varit livrädd - säkert. Skrittade sedan av med Madde och gjorde iordning och åkte och köpte glass.

Nu ska jag kolla på Eurovision :)


Hoppträningen

Fotade hoppträningen i Tisdags, tänkte bjuda på några bilder.







Trötter

Godmorgon! Sitter och taggar upp inför idrottsdagen i nynäshamn med idrottsklasserna i skolan. Slutar senare idag och ingen sovmorgon, ni anar inte hur tungt det är. Iallafall så ska Idde ridas och Wilma ska pysslas om. Så fullrulle hela dagen. Vi hörs via mobilen under dagen men ikväll kan ni räkna med uppdatering :)


Fullt ös

Red ut med mamma idag. Red nya slingan och skrittade/travade fram. Red sedan upp i skogen momt skogsvaktartorp för att galoppera lite. Vi galopperade bara på tillbaka vägen och han var sååååå pigg och lite stark faktiskt. Men fin! Fullt ös upp för en backe, jobbigt tyckte han. Red sedan tillbaka till gården och körde samma sak där, jäklar vad jag släppte honom då! Gjorde sedan iordning honom och betade honom vid travbanan en halvtimme typ. Bytte sedan häst och tog Amigo istället, betade han 20 minuter ungefär :)

Hoppas på att få rida ut honom igen innan han åker på sommarbete!

Uteritt på Lorden

Ska dra till stallet nu, blir en uteritt med mamma :) Ska rida Lorden, han är STEN cool, finns ingen lungnare häst än honom.


Life

Sitter i skolan, tre lektioner till med huvudvärk är inte världens bästa kombinationen. Blir ridning på Lorden idag, ska rida ut med mamma. Riktigt skönt! Får se om jag åker förbi Lyckås idag, måste ha den huvan!


Träningen - bilder


Träningen

Träningen igår vart ännu mer träning på min sits. Har förändrat den RIKTIGT mycket efter förra måndagen, det är sjukt. Nu är det bara handen som ofta blir lite för hög-men Idde bjuder in till det. Han fick med sig dressyrstaketet också, gulleplutt. Men han lyssnade sjukt bra, stack inte iväg något-underbart!


22 grader

Kom precis hem från skolan. Jäklar vad varmt det är, 22 grader i solen! Tänker faktiskt ta shortsen ut till Wilma idag med en slapp tröja och bara mysa idag. Köpte godaste glassen efter ett hårt idrottspass som sista lektion. Älskade Twister :)


Talar ut

För många är du bara luft eller en sur märr som inte kan något eller inte håller måttet på "bra" häst. Men för mig är du, min bästavän.

Jag minns i början hur jag kände att allt var värdelöst, allt jag gjorde var fel. "Hon är fin" shore, men vad hjälper det när det känns skit? Ett år senare besiktades hon, dom sa att hon var fin i sina muskler - eftersom det bara var jag som hade ridit henne. Det kändes som allt det slit jag hade lagt ner på den dära hästen som alla trodde att hon aldrig skulle kunna bli var riktigt bra. En månad senare togs allt iväg, det JAG hade byggt upp var som bortblåst. Nu har hon inga muskler alls, det gör ont för mig att se henne så. Om vi bara hade köpt henne, då hade allt varit annorlunda. Men alla säger att hon inte är den hästen som jag ska ha, den som aldrig kommer att bli den fina hästen som alla måste ha. Jag vill ha henne-ingen annan. Hon är världen för mig, min bästavän, jag sviker dig aldrig!

 
Våran låt♥

Glad you came <3


Veckoplanering

Måndag: Skola, rida lektion på Idde.

Tisdag: Skola, åka ut till Wilma rida?

Onsdag: Skola, rida Idde?

Torsdag: Skola, åka till Wilma.

Fredag: Skola, ridning på blåkulla.

Lördag: Wilma?

Söndag: Wilma?


Ny vecka nya tag

Godmorgon! Ska rida lektion för Anne-Carin ikväll på Idde som förra veckan, men idag får ni bilder! LOVAR! Ska träna och plugga också, usch men det är sånt som måste göras.


You makes me happy <3

Var ute hos Wilma idag. Hon var inte varm eller svullen däremot så har hon fått ett överben. Borstade och betade henne, såklart klickade jag några bilder :)






Valack blev hingst

I fredags när jag betade Idde så sprang hästarna in från våran hage och han blev en liten hingst. Ja, han snurrade runt mig och höll på! Ellen lyckades självklart få några bilder, GRIMMAN SITTER INTE RÄTT JAG VET!





Sovmorgon

Vaknade för någon timme sedan, skönt att sova. Mamma har ridit lektion nu på dagen så det blir bara Wilma idag, men jag måste ändå åka förbå Ekeby. Måste mocka en box hehe. Förresten så Wilmas mamma föl i Fredags/Lördags! Sjukt gullig, ett sto såklart ;)


Godnatt världen!

Ska gå och lägga mig nu, pallar inte vara uppe mer. Åker ut till Wilma imorgon/idag :) Är hemma hela kvällen sen, så skönt! Bjuder på en av dom bästa låtarna som någonsin gjorts - såklart av killarna!

Godnatt.

Mot stallet

Ska ge mig av mot Ekeby nu, ska gå några varv runt travbanan som motion :) Även mocka 3 boxar, jobbigt men skönt att komma ut iallafall.

Jag och Zetra igår


Söta Idde

Igår var Idde lite på blandat humör, men fick några bra bilder iallafall :)






Inte för att hästen hänger ihop men ändå ^^







Zetris


Goodnight!

Nej nu ska jag ta och hoppa i säng, måste orka upp imorgon. Ska till Ellen och fota henne och Sixten och till Ekeby. Fullt ös medvetslös!


Gulliga Zetra

Jag gillar verkligen Zetra och hoppas på att få rida honom mer än denna gången, hope so! Han var ju riktigt charmig den lilla hästen, så sjukt gullig :) Sedan att han är stark, hehe.






Pigga hästen i bilder


Frågestunden - Svar

Favoritaffär vanlig och häst??
Svar: Gina tricot och Lyckås/Charlies.

Det bästa och "sämsta" med Vilma??
Svar: Hon är lite seg, liten och har kroppen emot sig. Hon har inte viljan till att hoppa 120/130 vilket hon skulle med den tekniken hon har!

Det bästa och "Sämsta" med Idde??
Svar: Han är stark.

Favoritlåt för tillfället??
Svar: Moments-One direction.

Favoritbilden på dig och Vilma??


Hur rider man en häst i form?
Svar: Rid fram hästen till bettet och driv in bakdelen.

Vad ger du Wilma och idde för mat?
Svar: Innan Wilma flyttade så åt hon betfor/hösilage och havre och mineraler. Men nu endast hösilage. Idde äter hösilage/betfor och havre.

Är det kul att rida på ridskola?
Svar: Det är kul att rida olika hästar men inte annars, får aldrig åka ut och tävla så nej.





Fina hesten

Red Zetra idag, var riktigt taggad faktiskt... Jobbade inte så jätte mycket utan han fick komma när han kom liksom. Vi hade markarbete och "hoppade" små fjuttiga "hinder". Hehe, stark häst men fin. Kom lite fel ibland men han räddade det bra. Han var verkligen fin och kom ner lite med huvudet och jobbade på slutet, sjukt nöjd!

Zetra var en häst jag GÄRNA skulle vilja jobba med honom mer, undra om man får hoppa honom höhö!

Idefix idag

Lade fram en bom till Idde idag bara för att ha lite kul, har inga ideer på vad jag ska hitta på med honom. Han var stark och pigg men fin, lite loj men annars bra.

Jobbade tempo ökningar i både traven och galoppen. Jobbade lite byten över bommen, funkade ganska bra. Iallafall vänster till höger där han faktiskt bytte :)


Säger hej från stallet

Är i stallet med Ellen som fotograf. Har ridit Idde, han fick vara hopphäst idag. Ska sedan iväg till blåkulla och rida markarbete. Undra vem man får, Ellen ska iallafall med ;)


Ni har väl inte glömt...?

Ni har väl inte glömt frågestunden? http://satsanderyttaren.blogg.se/2012/may/fragestund.html#comment

Words♥


Är med och tävlar!


Pay and jump/KM del 1








Bete

Pappa betade Wilma medans jag borstade igenom henne. Kollade hennes framkotor, hon var inte varm men svullen på höger fram. Förhoppningsvis så håller det på att läker :)



Stark

Tog dressyrsadeln och vanliga bettet och tänkte rida på volten. I början så var han stark, stark och mera stark. Jobbade mycket med min sits vilket gick ganska bra. Gjorde sedan några galoppombyten, hehe. I vänster (när man ska byta till höger) så skiter han i det. Men till slut så bytte han :) Lade sedan av där.

Soool

Är på väg till Wilma nu, det väntar en massa bilder när jag kommer hem! Fotade KM:et idag, lär väl sitta och skicka runt bilderna till alla människor ;) Det kommer även upp från hoppträningen i Tisdags.


Visste ni att...

Vet ni vem Cecilia Dorselius är? Iallafall så gillade hon min bild som jag hade fotat på Jenny(stockholmsjenna) och Hero. Hehe och hon ingår i svenska dressyrlaget och hoppas på att komma OS ;)


KM dag

KM i hoppning idag då för Tess. Ska åka till Wilma också och tida Idde efter KM:et. Får se lite vad det blir, ridbanan i think med dressyrsadeln och vanliga bettet för att få ordning på min sits lite mer tills nästa Måndag. När jag har fått min sits tillbaka så kommer jag att komma åt honom mer och bättre ;) Ska mocka 2 boxar också.


Godnatt

Ska sova nu. Skrittade ut Idde med Tess och Izor idag. Pigg häst :) Har spelat lite spel med Tess och nu blir det sovning, hon ska ju hoppa KM imorgon och jag ska fota alla där så en del bilder kommer imorn.


Mot stallet

Ska åka till stallet nu med Tess. Hon sover här sen så, det blir lite dålig uppdatering ikväll ;)

Men vi hörs!

Hoppträning


Allt vänds up and down

Godmorgon! Somnade med en ledsen min igår. Killarna åkte hem INATT! Snacka om att vara ledsen, dom kommer NÄSTA sommar typ?

För den delen så fotade jag hoppträningen igår, så det kommer upp lite bilder senare idag. Åker ju inte in till stan då, skrittar ut Idde istället.

Träning-igår

Vi jobbade ENDAST på min sits igår. Har fått dåliga vanor som att ta ut armbågarna-knipa med knäna-luta mig bakåt och det. Jag spände mig rejält mycket sedan eftersom jag skulle sitta rätt, därför så spände jag mig för mycket och Idde bjöd på dragkamp ;) Men jag svarade inte upp så därför vart det ingen dragkamp. Fick till lite power i honom också.

Förhoppningsvis så kommer jag att fortsätta rida på måndagar för Anne-Carin för att få in sitsen. Inga bilder-inget batteri!


Home

Kom hem från skolan för ett tag sedan, sprang 800 meter som avslut. JOBBIGT VÄRRE! Men jag klarade det utan att stanna ;) Ska snart ut till Wilma, tänkte bara borsta henne och mysa ut i det fina vädret.

MORGONDAGEN KOMMER ATT BLI SJUKT GRYM! Ska dra in till stan med några i klassen och HOPPAS på att ONE DIRECTION kommer ut!

Imorn

Ni får utvärdering av ridpasset imorgon, ska sova nu :)


Livet leker-FÖR mycket

Ska snart åka hem från mormor och morfar hem, byta kläder och till Ekeby. Väl där ute ska jag dra på mig joggingskorna innan lektionen och jogga en stund. Riktigt skönt! Förresten så är planerna ändrade, jag åker med en annan kompis till stan på Onsdag och hoppas på att träffa 1D. HOPPAS DOM ÄR KVAR, ANNARS DÖR JAG!! Nej, men nu ska jag börja röra på mig :)


Shopping idag

Var och handlade lite på Lyckås idag, hehe. Hade endast tänkt att köpa en keps men den var för liten, sad. Man kan ju verkligen inte åka därifrån utan att köpa något. Köpte därför ett par Schockemöhle boots till ikväll-bruna. Även ett par strumpor från Esperado, bruna dom med ;)

Bilder kommer!

Fråga

Vad ger ni era hästar för mat?

Ge mig

GUD SÅ MYCKET JAG VILL HA DENNA OUTFITEN!


Superstar


...

Sitter i cafet och glor på 1D bilder, love <3 MÅSTE åka och köpa min älskade JW keps idag, om den finns kvar! Hoppas det, sedan måste jag komma på en BRA outfit till ikväll. Förresten vill ni ha film eller bilder?


Grönt

Klickade lite bilder på när mamma var ute och betade Idde, så jag tänkte visa er lite :)

 







Veckoplanering

Måndag: Skola, rida lektion på Idde för Anne-Carin.

Tisdag: Skola, åka ut till Wilma.

Onsdag: Skola, rida Idde/Wilma?

Torsdag: FÖRHOPPNINGSVIS åker jag till Värmdö med div 3 laget i dressyr och fotar. Rider Idde på kvällen?

Fredag: FÖRHOPPNINGSVIS åka till stan och se 1D om dom är kvar i Sverige med Ellen :D Ska även åka till Ekeby och rida på blåkulla.

Lördag: Rida Wilma.

Söndag: Rida Wilma?


Goliat i fredags - film


Fin men halt på slutet

Skrittade först ut en stund i skogen vilket gick bra, har ju alltid haft problem med att göra det själv på henne. Tog sedan en tur på volten. Travade och galopperade. Redan när vi red ut så anade jag att hennes baksko satt löst. Så jag kollade den på ridbanan och ja, den satt löst men jag red på ändå. Galopperade över bommar i båda varven, hon kom ofta lite långt i från vilket gjorde att hon landade väldigt när bakbommen (det var två bommar). Sedan när jag skulle trava av henne så var hon halt-fan också. Jag antar att det var för att hon kom nära bakbommen eller att hon helt enkelt slog på sig/vrickade vänster fram.

Men överlag kändes hon riktigt fin, ångrar nu att jag galopperade över bommar. Då hade aldrig detta hänt kanske? Gjort är gjort.


Mot stallet

Åker snart ut Wilma, hoppas på att hon är lika fin som igår ;) Sedan hem och vänta på mamma för att åka till ekeby. Ska bara mocka medans hon ruder lektion, får se om jag rider lektion imorn på Idde. Ingenting bestämt men kanske :)

Kväll

Godkväll! Ska änga resten av denna kvällen framför tvn. Inte ofta man gör det ;) Har suttit och kollat runt på hästgårdar, höga priser jag kom upp i. Om jag bara hade några miljoner så hade jag köpt en på en gång.

Ett exempel: http://www.hemnet.se/bostad/gard-vid-havet-nara-vastervik-vasterviks-kommun-varmvik-sateri-3650197

Godnatt!

Dreams

Jag har en dröm som alla andra. Jag tänkte ta och berätta MIN dröm.
 
Jag vill bli bland världens bästa ryttare, inom gren har jag inte bestämt ÄNNU. Jag vill driva ett eget företag om hästar-transport-utrustning och allt det där. Jag vill bo på en gård, inte för stor-inte för liten. Lagom stor. Med ridhus och bra hagar, en perfekt gård helt enkelt-nere i skåne land.

Jag vill kunna hålla träningar för andra och insperera, tävla på internationell nivå.

Jag SKA uppnå detta, Im not dreaming.



Idag var hon DYR

Det regnade lite idag med men jag hann innan den värsta skuren kom.

SERIÖST, IDAG VAR HON DYR! I början så hade jag små problem med att få ut henne i hörnerna men jag kom på en andledning, det är väldigt sankigt där. Galopperade även lite idag, till en början så gjorde hon lite specialare i fattningarna men till slut så lade hon av. Jobbade lite mer i galoppen idag, mest på volten för att hon skulle lossna. JÄKLAR VAD HON FÖRVÅNADE MIG! Hon är inte fullt igång och går som en KLOCKA-rent ut sagt GRYMT för att vara hon. Lade därför av där och skrittade ut en sväng. Gjorde sedan iordning henne och klippte även svansen på henne då det behövdes :)

Denna känslan som jag fick idag ska jag verkligen ta med mig, hoppas på ett lika bra pass imorn!


Lördag

Denna dagen blir lungn, Wilma ska ridas och pysslas med. Jätte roligt, eftersom jag inte åker ut imorgon (maybe). Men det blir en relativt lungn dag med mycket uppdatering till er, det gillar ni va? ;)

Men nu ska jag ta och göra mig iordning för att åka till Wilma, vi hörs!


GG

Titta detta schabrak från GG, så grymt snyggt! Att det sticker ut ordentligt mycket är bara grymt, jag måste verkligen ha. Fast egentligen inte ;)

Schabrak Zagal Hard Rock svart från Glengordon

Goliat

Skrittade fram och travade fram, han kändes FÖR pigg. Red mycket volter för att få honom att lossna i sidorna och så, haha det funkade ju verkligen. Men han kändes väldigt fin annars men förutom för att han var jäkligt pigg.

Jobbade sedan väldig mycket med förvänd galopp vilket funkade ganska bra i vänster varv men i höger varv gick det liiiiite fort, hehe. Travade sedan av honom lång och låg, han kändes super :)


Idde - bilder

Lite mer bilder från Måndagens ridpass på Idde. Jag red i hoppsadeln för att jag känner mig mer hemma i den än i dressyrsadeln. Jag har hoppläder ja, det är ju en hoppsadel ;)






Myyys

Är snart hemma men sätter mig inte vid datan på en gång. Ska nog istället se på en film och äta godis och gossa med katten :) Måste ju ladda upp för ridpasset på Goliat ikväll. Ska bli ganska så roligt att rida honom igen. Får se om mamma kanske kan filma lite idag, så ni får se :)


Friday

Denna dagen kommer att gå långsamt-usch. Har iallafall ridning ikväll på blåkulla, hoppas faktiskt på Makur idag :) Fast då få får Emma och Tove tränsa honom, hehe.


Trotsade regnet och red

Även fast det regnade så red jag, är man envis så är man ;) Skrittade fram och travade även lite. Efter ett tag när jag hade värmt upp ordentligt så travade jag över bommar några gånger. Provade även att galoppera lite idag, bara något varv i varje galopp. Funkade riktigt bra, när vi väl kom igång. Skrittade sedan av henne en sväng ut på åkern och tillbaka.


-Old pic


Frågestund


Underbar

Dagen idag var UNDERBAR! Klassen är ju ändå bara bäst, ärligt talat. Kom hem för 1 halvtimme sedan och har bara tagit det lungt tills nu. Ska byta kläder och sedan blir det Wilma, hoppas på att få rida :)

Denna underbara låt dunkar ur högtalarna nu-kärlek♥


Outfit


Torsdag 10/05-2012

Godmorgon, ingen sovmorgon idag. Jäkla nationella prov i engelska förstörde den, men sedan blir det Sydpoolen med klassen. Bättre än att vara i skolan ;) Ikväll blir det Wilma, tänkte rida lite som i Tisdag. Igångsättningar och etapper så att hon får upp kondisen igen.


Iddes aktivering

Hade tänkt att rida på travbanan idag MEN det blåste för mycket för att jag skulle våga ge mig ut på Idde ;) Så därför så red jag i ridhuset i stället. Men med hoppsadeln, hehe.

Till en början så ville han inte gå ut på spåret i höger varv, så jag red mest i vänster varv till en början. Han kändes verkligen pigg och alert och jag kunde vara lungn hela tiden. Galoppen var bra och jag struntade i att göra byten från vänster till höger då det ändå aldrig funkar, höhö. Men istället gjorde jag tvärtom vilket funkade riktigt bra. Jag gjorde inte så mycket mer med honom utan skrittade ett varv runt travbanan som avslut.

Betade sedan honom i 1 timme fast mamma kom sista halvtimmen :)


Betar

Är ute och betar Idde just nu, är väl hemma till sju och då väntar uppdatering :)


Godmorgon

Godmorgon, vaknade för ett tags sen. Sjukt hur jobbigt det är att gå upp nu, orkar inte. Sommarlov tack! Idag ska Idde ridas och vi får se om jag hinner ta Wilma också.


Wilma idag

Skrittade fram ett tag innan jag tog tyglarna halvt för att sedan börja trava lite smått. Jobbade henne ENDAST framåt, ingen form alls. Efter ett tag så tog jag tyglarna mer och började jobba henne lite. Jobbade väldigt mycket med igångsättningar och korta vilopauser. Jobbade med ryggningar som satt PERFEKT. Grymt bra, verkligen. Formen och allt, så skönt. Jobbade sedan lite lydnad och så. Skrittade sedan av en sväng på åkern. Några gånger bråkade hon men jag tog igenom det och då gick det.

Ett grymt ridpass!


Dagens fråga

Har fått nya besökare så jag tänkte om ni vill ha en frågestund?


Hos Wilma

Är ute hos Wilma nu, just nu så betaf jag henne. Hon är inte svullen eller varm i bakkotan så jag tänkte rida lite lätt idag. Sedan ska jag även ut och springa lite medans mamma rider Idde. Men vi hörs när jag är hemma :)


Gårdagens ridpass-bilder


Clinic-bilder


Idde idag

Red fram lite som Helena Lundbäck red fram sina hästar, ojoj. Lite fel häst att göra det på men det gick bra. Han gick liiiite för mycket fram så jag fick bromsa lite granna. Jobbade mest med öppna och sluta i galoppen på rakt spår och att få en bra takt i traven utan att det går för långstamt eller för fort. Funkade super bra, riktigt super bra!


Wilma bilder fortsättning


Fortsättning Helena Lundbäck clinicen-bilder


Mamma och Idde 6/5-2012


Helena Lundbäcks clinicen-bilder


Godmorgon!

Godmorgon! Ska snart göra mig iordning inför denan tråkiga skoldag, det roliga är att jag ska rida Idde senare i eftermiddag! Ska se om jag får med mamma med kameran, så ni får lite ridbilder. Men först skolan!



Smakprov på vad som kommer upp under dagens gång :)

Maffig 23 åring


Veckoplanering

Måndag: Skola, rida Idde.

Tisdag: Skola, åka ut till Wilma.

Onsdag: Skola, rida Idde och sedan ut till Wilma.

Torsdag: Skola, åka ut till Wilma.

Fredag: Skola, ridning på blåkulla.

Lördag: Åka ut till Wilma.

Söndag: Kanske fotar Ellen :)


Clinicen-grym!

Clinicen idag var riktigt bra. Hon red fram på halvlång tyglar tills hästen svarade ärligt framåt och då kunde hon börja jobba men hon krävde ingenting. Det ända var att hästarna skulle söka sig ner naturligt utan att man satt och pillade på bettet.

En riktigt bra clinic med 4 olika hästar som hon själv red och tog fram det hon ville ha av dom och gav ryttarna tips om vad dom skulle göra. Det som var extra kul var att se hur hon löste alla saker, om hästen var pigg eller springig-hon löste det genom att vara avslappnade själv. Då blev hästen automatiskt lungnare.


Madde och Ludde


Ridövning



Detta är en evighetsövning. Jag gillar den starkt då det är mycket rakrikta-volt-rakrikta. Dels för att mjuka upp hästen och dels för att få hästen att gå rakt på ett spår.

Sedan kan man ju alltid göra volterna större/mindre beroende på vad för häst man har. Svår svängd/lätt svängd.

Beskrivning:
Du rider in på medelinjen (varv spelar ingen roll) och rider ca 5-6 travsteg innan du lägger första volten. Volten kan vara en 10 meters volt till en 20 meters volt. När du sedan kommer in på medelinjen igen så travar du 5-6 steg där innan du sedan svänger av till nästa volt som är åt andra hållet. Sedan fortsätter du så tills du känner dig nöjd. Du kan ju alltid minska ner travstegen på medelinjen till 2-3 steg vilket blir svårare att rakrikta din häst. Sen om hästen kan byten i galoppen eller om du vill träna förvänd kan du ju alltid göra denna även där. Tänk dock på att inte göra för små volter.

Mot clinic

Ska bege mig mot stallet nu, ska gå på Helena Lundbäcks clinic. Roligt att jag faktiskt har varit hemma hos henne ;) Ska bli spännande och se vad hon har och säga. Tar med mig kameran och kanske klickar några bilder som ni får se sen.

Vi hörs!

Jag älskar dig <3


Lite bilder från lokala







Pic

Glömde nyckeln till sadelkammaren så min plan blev förstörd. Men vi gick ner till dom och klickade lite bilder, förhoppningsvis så kommer vi att kunna göra min plan i veckan :)

Obs! Hon är oborstad på bilderna!







Peak

 

Sugna på fler ovisade bilder från lokala dressyrtävlingen? :)

Failbilder alá Wilma






Update

Har handlat lite nu, är på Willys och ska snart hem. Men då blir det direkt till Wilma och göra en hemlig sak.


Godmorgon

Godmorgon! Vaknade nyss, skönt att sova ut lite mer. Åker ut till Wilma idag, men först handla lite saker. Åker sedan ut till Idde också, med kameran i högsta hugg!


Makur

Red Makur idag, hade bråttom för vi skulle börja tidigare då dom andra hade tema teori. Så Emma hjälpte mig att göra iordning honom och Tove och Emma fick tränsa, då dom vet hur man ska tränsa honom!

Till en början så gick han och kickade med baken och höll på, tänkte redan då att det skulle gå rent åt helvete. Men sen vände det. HAN VAR SÅÅÅÅÅ FIN! Han gick i en stadig form och arbetade med ryggen och allt. Galoppen kändes underbar, lite seg men annars bra. Skänkelvikningarna satt väldigt bra förutom i höger varv där han hade det lite jobbigare. Halterna och ryggningarna gick sådär, han ville inte stå stilla.

Men jag är sjukt nöjd ändå!

Bildminnen #2

Kommer ihåg när jag och Louise var ute och fotade på åkern/ängen vid alén, sjukt fina bilder med världens bästa häst!








Åsikter

Skitsnack-falska vänner-rykten.

Jag är 99% säker på att nästan alla har råkat ut för något av detta.

Skitsnack är något som inte alls är acceptabelt. Skitsnack börjar oftast om ryttaren (i detta fall) är DUKTIGARE än en viss person. Eller att deras häst inte duger och dom snackar skit om den istället, hur moget är det? Man kan väl bara acceptera att det är så, eller?

Skitsnack är för mig något som inte ska finnas, men tyvärr så finns det. Jag har lärt mig att inte bry mig, men det är svårt om det är någon man gillar eller något annat som inte är sant. Den största grunden är nog att man inte ligger på samma nivå som en och att man är avundsjuk eller att man har sjukt dåligt självförtroende. Men varför gör man det?

Den frågan har nog många ställt sig men aldrig kommit fram till något bra svar. Som här ovan så TROR jag att detta är dom största andledningarna, självklart finns det fler.

Ingen är perfekt på att rida, ingen rider så sjukt perfekt-ingen. Men många rider riktigt bra, men ALDRIG perfekt. Folk som ser upp till andra-keep it! Men tänk på att den personen inte heller rider PERFEKT. Kan den rida just min häst? Eller den där borta?

Att man sedan sitter och trycker ner människor för att själv synas-man sjunker sjukt mycket själv då. Riktigt lågt, i många ögon. Den dagen DU blir ner tryckt av någon annan kommer du att må sjukt dåligt. Då vet du exakt hur det känns att bli ner tryckt av någon annan, då hade du själv INTE gjort det.

Detta är bara grunden till allt annat som uppstår.

Tänk över det DU gör innan du gör det. För du kommer att bli utsatt själv, some times.


Fredag morgon

Godmorgon! Vaknade nyss, riktigt jäkla trött. Kort dag i skolan, nice. Ridning ikväll, får se vem jag får. Var ute hos Wilma ígår ju. Hon var varm och svullen så jag betade henne :)


Idde 03/05-2012

Idde fick gå på i ridhuset idag. Meningen var att jag skulle rida ute men det blåste och han var riktigt pigg och eftersom jag hade vanliga bettet och dressyrsadeln så gick jag in. Helt ensamma i ridhuset vilket inte Idde gillar, hehe. Sedan häll dom på bakom ridhuset.

Men han kändes iallafall riktigt mjuk och fin. Det märks att inte mamma har ridit honom nu :) Men jag red inte alls länge, runt 30 minuter. Kände lite på byterna, funkade väl sådär.


On my way

Är på väg till Wilma nu, får se vad jag gör med henne :) Tack för grymt mycket besökare!


Nutid


Home

Är hemma för att byta till stallkläder innan jag beger mig mot första stallet. Wilma ska inte ridas, istället betas och pysslas om, mys! Idde ska nog få en tur på travbanan idag med :)


Dåtid


Hiss/diss

Diss

* Jag hatar såna som snackar skit om en.
* Såna som säger att deras hästar är porslinshästar, dom är ute på fel spår!

Hiss

* Übergulliga föl så här års!
*Att skolan snart är slut=SOMMAR!

Torsdag

Wilma ska ridas om hon inte är halt, bak kotan vilket hon var igår. Hoppas på att det går över! Men först blir det Ekeby, Idde ska få gå på banan är det tänkt. Även dressyrsadeln och vanliga bettet, alltså rida igenom honom lite :)

Men vi hörs under dagen!

Idde

Idde fick gå en sväng först på travbanan där jag red fram honom lång och låg, därmed gick han och kollade på allt också. Men han kändes riktigt fin och jag vågade till och med släppa honom lite på travbanan i galoppen :)

Red sedan upp på volten där jag jobbade lite med byterna, höhö. Som om det gick, fick väl till ett, hehe.


Ute på promenad i strålande sol!

Är ute och betar Idde just nu, ska göra det runt en halvtimme. Red lite på travbanan idag, det funkade ju verkligen! Han hoppade till för allt fast när jag släppte honom lite i galoppen så var det en annan sak ;) Men mer om det sen.


Woow

OMG SÅ SNYGGT! Jag föll verkligen pladask för detta ursnygga schabrak, måste verkligen ha!! Sen att det sticker ut från mängden gör ju inget ;)


Scapa schabrak 2012 svart – Scapa Sport


Wilma idag

Skrittade lite över bommar idag. Travade även en stund och bad en i stallet kolla om hon var halt i traven, då hon fortfarande kan vara öm efter tappskon. Men det var hon inte! Snacka om lycka, nu ska jag bara sätta igång henne lite smått och försiktigt :)


Idde idag

Red Idde i ridhuset idag, lite bommar. Lät honom galoppera på riktigt bra idag, jäklar vilken galopp! Travade över bommar för att sysselsätta honom och även galoppera över en bom. Han skötte sig riktigt bra, men han tar inte riktigt mina bytes skänklar men annars så. Sjukt varmt var det också! Skrittade av ett varv på travbanan sedan.

Det känns som om att jag börjar hitta honom mer och mer för varje gång jag rider honom, han litar på mig och jag på honom.


Mitt bidrag

Snälla ni, ni är ju alltid snälla men ändå. Skulle ni kunna rösta på mig den här månaden också? Du behöver ENDAST klicka på "like" under min bild.

RÖSTA HÄR!

Idde igår

Red Idde igår på volten, var helt ensamma (nästan) på hela gården! Tänkte bara jobba honom lite lång och låg i ett friskt tempo. Till en början kändes han lite knackig men efter ett tag så släppte det. Red igenom LC:2 pogramet, funkade super bra! Han fick lite power efter ökningen :)




RSS 2.0