Gårdagens ridpass-Loona

Red fram med lite tempoväxlingar, halter osv. Hon lyssnade riktigt bra, både fram och bakåt ;) Galoppen kändes även den riktigt bra, en fel galoppfattning en gång men annars så. Galopperade sedan på volt, gick riktigt bra. Landade i rätt galopp hela tiden. Jag var väldigt nöjd med henne!

Drar nu

Åker till stallet och hopptränar Wilma nu :)

Pumpar in kvällen musik!
Hos dad

Sitter hemma hos pappa nu. Ikväll blir det hoppträning med Madde, Johanna och Minna! Nice :) Hoppas på att få hoppa lite högre, typ 90-1 meter. Helst inga serier, vi hoppar bara det just nu...

Svart på svart?


-Bildkälla

Jag har länge nu varit sugen på ett svart swarowski pannband, äkta spelar ingen roll. Men frågan är passar det på svarta hästar?

Vad tycker ni?

Loona

Loona var jätte fin! Hoppade på volt och att landa i rätt galopp. Landade i rätt galopp hela tiden! Ni får veta mer imorgon!

Loona

Sitter i klubbis just nu. Ska gå ner och sadla nu :)

Framme


Åker nu...

Åker och hopptränar Loona nu, hörs imorgon :)

Vill ha...


Ponnycupen-bilder


Lite bilder från igår. Alla bilder är fotade av Marie!

Film från ponnycupen


Dagens ridpass-Wilma

Jag och mamma skrittade först ut runt halva slingan, mys! Gick lite på åkern och så. Red sedan på travbanan i både trav och galopp. Hon var super fin, iallafall i galoppen. Fast mest taggad, bara när Idde var framför. Hon drog ner huvudet, galopperade på snedden och allt, sötnöt! Hon var så lycklig♥

Dagens ponnycup

Jag skulle rida en liten D-ponny vid namn Gilbert.

Framridningen: Han var pigg och framåt, ökningarna satt inte riktigt men i galoppen satt dom. Formen kunde man reglera hur mycket som helst(nästan ;) ) Men en riktigt trevlig ponny, i collectinring så "dog" han. Surade i galoppfattningarna osv.

Banan: Gjorde några travökningar, OMG! Vilket steg, ingen film på det :( Fick en dålig inridning, dålig sväng till halten, han stannade då domaren fladdrade med ett papper, travökningen vart bara galopp. Men var ändå ganska nöjd, en elitponny!

Fick även silver, Gilbert♥

Förlust

Förlorade ponnycupen idag, men jag fick silvret! Mer kommer :)

Gårdagen bjöd även på...

...ett nytt pannband! Mammas kompis vet hur man gör flätade pannband, så hon gjorde ett till mig(för att lära mig ;) ) Ska bara köpa fler pannband och flera band så ska jag fläta mer. Denna gången vart det silver och blått till Iddes hoppträns, sjukt snyggt!

Secretariat

Secretariat är en sann film, det har hänt på riktigt. En häst vinner 3 av dom längsta loppen i hela världen, på 5 veckor. Gissa vad han äter? 18 kg havre och 11 kg hö om dagen, det ni ;) Det vann han som 4:åring, sedan startade han bara 4 lopp till.


En grym film, som man inte tror att den är sann, but it is true! Ingen snyft film alls, bara kämpar glöd. Dom ger verkligen inte upp. Men en super film för er som vill se en sann film, när han togs bort så såg dom att han hjärta var 2 GÅNGER SÅ STORT som alla andras, därav han uthållighet och allt!

Kvällen som gick

Igår hade vi mammas kompis här. Kollade på film och åt gott, måste bara skriva om filmen sedan. Ni kommer inte att tro era ögon! Gick väl och la mig vid halv 12 :)

Mot stallet

Ska till stallet och rida ut en sväng i det underbara, kalla vädret ;)

Gårdagens ridpass

Ställde fram en studs serie med två oxrar på ena långsidan och sedan ett räcke på andra långsidan.

Hon var ganska seg i början, första gångerna vi kom på räcket så gick hon inte framåt utan det blev konstiga hopp. Studsen gick galant, jag tycker att det är läskigt att hoppa två oxrar i studs. Men det funkade :) Kom väl upp i 70 på räcket, då jag kände att hon var inte så lydig så att jag kunde reglera galoppen så mycket som önskas. Madde hoppade dock 120 med sin lilla ponny Ludde, duktiga!

Har ingen lust...

Livet suger just nu, orkar inte. Får se om vi hörs imorgon!

Ponnycup imorgon

Imorgon eftermiddag är det ponnycup mot Enskede :) Får se hur det går, dom har bara förlorat mot oss på våran hemma match, haha. Hoppas att vi vinner!

Slänga in

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg. Wilma bus var duktig, hoppade bara små hinder runt 70. Mer om det ikväll! Snart blir det duschen och sedan hem till papi ;)
 

Bilder från hoppgruppen på Dionne


Hiss & diss


* Hööks nya kollection, love it!

* Människor som vågar stå upp för det dom tycker, creed till er!

* Ponnycups laget ligger på en DELAD tredje plats, love it!


* Snön, den kan få försvinna nu! Snart sommar liksom...

* Människor som trycker ner andra för att få uppmärksamhet, stor diss!

* Att fatta svåra beslut, usch.

Dagens fråga

Vad tycker ni om Hööks nya kollection?

Uppe med tuppen-nästan

Vaknade nyss, arbetsdag i stallet idag. Ska vara i stallet klockan 10 idag, hoppar sedan någon gång vid 12-13 :) Sedan hem, duscha och dra till pappa, nice!

Woopa

Denna helg lär bli grym! Pappa kommer hem imorgon=iPhone 4s(inte äkta dock). På Söndag blir det ponnycupen mot Enskede, jag ska rida. Lär blir grymt :) När jag har fått telefonen blir det såå grym update här, jag lovar er! Bloggen ska renoveras mitt i allt, allt ska fixas. Ska göra en ny ordning bland länkar och det, även rensa bland kategorierna. Ja, ni lär ju märka lite, headern är redan bytt :) Klicka på F5 om ni inte ser den! Wilma ska ridas båda dagarna, imorgon hoppning för våran del och söndag blir en uteritt, gillas stort!

Ännu lyckligare när man vet att jag kommer att ha över 500-600 efter februari månad. Ibland är det nice att jobba ;) Då blir det lite saker från Hööks nya kollection, även lite märkes saker :) Ponnycups laget ligger just nu på delad tredje plats, grymt!

Så många mer saker som får mig lycklig för tillfället, kan skriva en hel bok!

Du gör mig mer än lycklig, nu är jag lycklig av att ha fått uppleva dig, världens universums finaste varelse <3

Fame=Like it, really!


"Baby remember my name" Nice att få dansa till denna och visa vem man verkligen är, you gonna remember my name, I promise ;)

Det kan inte se bra ut-eller hur?


Hittade en typisk Wilma sak-jobbigt haha.

Dillon

Fick ingen bra känsla idag, usch...Höger KÄNDES katastrof, han bara drog och var stark. Protesterade genom att skita i mig. Vänster däremot var riktigt bra, även galoppen. Det kändes att jag kräver mer och mer av honom då jag vet vad han kan, men det tar emot för honom. Men fick iallafall ett riktigt bra slut, med en underbar galopp!

Dom på läktaren sa att det såg jätte bra ut, lycka!

Häng med


Fredag den 27/01

Vaknade nyss, ska smälla i min någon Kiwi och sedan blir det att göra sig iordning ;) Ridning på Blåkulla ikväll då, undrar vem man får?

Idefix

Han stog igår så han var stel och sköt ut höger bogen hela tiden. Han skyggade även för allt nästan, jobbigt värre. Men det vart iallafall bättre till slut. Traven var bra, han flöt in ut mer och mer för varje steg. Galoppen var även den bra, lite dragkamp i ena varvet men det la sig mot slutet.

Sedan låg det trav bommar framme, får liksom ångest och måste rida över. Ponnymått och en pigg häst så tog vi oss över på ett eller annat sätt. Har ju sett när han hoppar över travbommar, haha. Men han tog inte förhållningarna innan bommarna så det vart lite dragkamp. Så jobbigt när han bara drar upp huvudet och drar, pigg häst ;)

Dö snyggt


Ekeby

Ska iväg till stallet nu, ska förhoppningsvis rida Idde. Ska tänka samma sak som förra veckan, lång och låg i alla gångarter.

Never give up

När jag började rida Wilma, då hade jag ett mål. ETT mål, att starta EN P&J på borta plan. Det var mitt mål, en lång väg dit. Det visste jag väl, hon är överbyggd. Hon har ett himla humör, värre än något sto som jag vet om. Jag tänkte att det aldrig skulle gå, aldrig.

Hon har kroppen emot sig, hon vill arbeta men kroppen säger emot. Hoppningen är ingen tvekan om, bara jag som inte visste hur jag skulle rida emot hindret, lite fel och hoppar av nära eller stort. Det kan hon, hon vill det så väl. Det går inte att rida i ett ridhus/ridbana med hinder när hon inte ska hoppa. Kört säger jag bara! Inte äns ett halv år efter att jag börjat rida henne(Februari 2011) så hoppar vi 110 enstaka hinder. Det räckte för mig, tränaren trodde på oss.Vissa säger sa att hon aldrig skulle kunna bli fin. Jag brydde mig inte, höll mig bara borta från dom. Jag vet att en dag skulle dom stå där och ångra det. I fight for you...Vi visste humöret, ett himla humör. Hastiga rörelser kan dra, ingenting för oss. En dag stog jag där, anmäld till mitt mål. Ingen höjd, men det räckte eftersom det var vårat mål. Där stog vi, med målet i våra händer. Sedan kom målet igen, ny miljö, en anläggning i värdsklass. Så mäktigt att bara lasta ut henne där. Målet var lyckat, mer än förväntat. Har inte hört NÅGON prata negativt om henne sen det.

Vi visade att allt går, om man vill. Men varför dömmer man en häst innan den ens har fått en chans? Hon kan hoppa 1-110, om kroppen går med på det. Jag tog till mig det som dom negativa kommentarerna gav mig och omvandlade det till kämparglöd. Det fick mig att blir starkare, jag visste att vi skulle nå målet, någon gång.

Ge aldrig upp, vad det än är. Därav detta är vi här, där vi är nu.Deepshit inlägg

Förbereder ett Deep, Deepshit inlägg.

Ännu mera Hööks


Hööks 2012

Vill ha ALLT detta innan våren är slut, så grymt snyggt...

Allt finns på Hööks :)

Mot skolan

Ska göra mig iordning och sedan gå mot skolan. 1,5 timme i skolan, onödigt. Jaja :)

12.30

Tog en sovmorgon idag då jag inte börjar förrän halv ett. Wilma ska tömköras av mamma, får se om jag kanske ska rida Idde ;) Har kollat igenom Hööks vår/sommar katalog. Så mycket jag vill ha...

<3

Mitt bästa hästminne var dåligt men ändå inte. Min medryttarhäst, Mirage. Jag fick reda på att ägaren vill inte ha kvar honom då han knappt kunde resa sig upp, överhuvudtaget. Han skulle somna in...
Därav mitt bästa hästminne var sen sommaren 2010. Jag red ner till slingan, första delen. Alla dom bilder som togs just den stunden, betyder mer än mat för mig. Jag och min älskling, vackra bilder. Jag gråter när jag skriver detta, det tar emot. Det var verkligen det bästa som fanns, att få spendera han sista 1,5 vecka tillsammans med honom. Ett minne för livet, hela 1,5 veckan var bäst. Även om jag visste att han snart skulle resa vidare, utan mig. Det var en mardröm som vart sann, jag ville inte tro den. Men så var det. Men detta var verkligen MITT bästa hästminne, även om det verkar konstigt. Men jag valde just detta då det har satt tryck i mitt hjärta, hela han <3 Alla fina bilder, betyder mest. För alltid!


Jag är med, såklart!


http://stockholmsjenna.se/?p=5419#respond


Ny häst-Patrik Kittel

Patrik Kittels sponsor Kohl Pharma GmBH, med sponsorparet Arlette Jasper Kohl och Edwin Kohl, satsar stort på EM-medaljören. Det nu 8-åriga stoet Uno Donna Unique ställs till Patriks förfogande med sikte på OS i Rio 2016.

Kontrakt skrevs i januari, ”Donnan” anlände till Patrik och alla teknikaliteter kring affären är nu klara mellan uppfödaren/ägaren Joan Andreasen, Stutteri Uno, Andreas Helgstrand som utbildat stoet och köparna Kohl.

- Det är en fantastisk häst, kanske den allra bästa hästen i hela ålderskategorin och det känns otroligt bra inför framtida mästerskap, säger Kittel om sin nya häst.
- Hon är het, precis som de måste vara, men ändå otroligt lugn och mycket ridbar, begåvad, mycket begåvad för de svåra rörelserna.

Hästen med stort H är en unghäststjärna som bevisat sina kvalitéer inom sporten mer än en gång, har rätt ålder för att stå på topp om fem år och har en alldeles särskild utstrålning. Uno Donna Unique har stora likheter med en annan fyrbent mästerskapspersonlighet – Blue Hors Matiné som tog världen med storm vid VM 2006.

Uno Donna Unique (f-04 e Blue Hors Don Schufro-Falkland) var tvåa på unghäst-VM som 5-åring och vann som 6-åring, båda gångerna riden av Andreas Helgstrand. Det kolsvarta stoet har vunnit nästan allt som går att vinna i Danmark.

Taget här och här ifrån!

Kommer bli roligt att följa deras resa mot OS! :)


Nya disco grimmor


Dessa nya disco grimmor kommer att komma till Hööks snart(hoppas jag!). Idde får nog den blå och Wilma den rosa eller röda. Inte riktigt bestämt men ah. Skulle ju inte tacka nej iallafall :P

Hemkommen från stallet

Jag, Tess och Madde red ett varv runt travbanan först. Började bli lite mörkt, men vi gjorde det ändå. Jag och Tess gick sedan upp på volten och jobbade lite. Det var ganska mjukt, inte så hårt underlag så det gick att rida ordentligt på.

Över till ridpasset. Hon kändes verkligen arbetsvillig, tog inte lång tid förrän hon var framme för skänkel och ändå i form. Så grym känsla, im just telling you that...Galoppen var även den underbar, när jag märkte att hon skulle försöka rätade jag bara ut henne på ytter, då gick det galant! Formen och allt satt, fast inte i vänster. Där ville hon inte gå framåt i galoppen utan ville bara sakta av, men jag gav inte upp! Jag tror att det kan ha varit lite träningsvärk sedan igår då hon hoppade igenom sig mer/bättre igår i vänster varv än i höger :) Detta passet var grymt bra!


Filmen från igår


Lite snabbt

Ska iväg till stallet nu. Åker med Tess, vi ska rida ute idag. Mys :) Blir lite lungnt men vi hörs när jag kommer hem!

Gårdagens hoppträning

Hoppade serier, som vi alltid gör :( Det rasade snö från taket, haha. Inte så kul men det var bara att köra på ändå :)

Framridningen vart lite lite, men hon var igång iallafall. Hoppade en serie, lite dumheter men hon ville bara hoppa. Gjorde någon volt och kom på igen. Hon hoppar upp sig bättre i vänster än i höger, då hon dummar sig mer i höger. Hoppade väl runt 90cm, knas språng in haha!

Hoppade sedan en "kombination" på sockerbits oxrar. Fyra stycken med 6 meter i mellan varje. Gick riktigt bra! Ska även göra samma övning på Lördag!

Film kommer ikväll!

Loona i måndags


Dagens fråga

Brukar ni träna regelbundet för tränare?

Plugg

Har pluggat i eftermiddag därav uppdateringen. Vår mentor(även bästa idrottsläraren) körde slut på mig, seriöst. Sprang hela tiden. Om inte det så kastade vi bollar ;) Sjukt jobbigt! Trillade nästan ihop haha!

Men snart är det dags att åka till stallet hoppträna damen. Hoppas att hon är pigg och glad idag, som hon var förra veckan. Längtar verkligen tills min "iPhone" kommer hem, åhhhhhh mitt liv blir bäst då ju!

Söta Lorden, minns ni honom? Hopptränade honom för 2 veckor sedan :)

Gårdagens ridpass

Hon var så himla jobbig, vi började verkligen inte där vi slutade förra måndagen. Sket fullstänständigt i formen och ville bara få henne lydig. Funkade ganska så bra. Hoppade fram på en rak linje, gick super! Inget spring alls, iallafall inte första gången ;) Hoppade sedan mitten hindret snett, gick också ganska bra, kom fel några gånger. Kändes lite som om att vi skulle hoppa in i bomstödet!

Skolan

Usch, vill inte till skolan. Så himla trött...

Slutar kvart över 3 idag. Måste plugga till NO provet imorgon. Ska även hoppträna Wilma ikväll, så roligt! Filmen på Loona kommer ikväll/eftermiddag.

Jag och Dionne ;)


Off to stable

Blev sen mat vilket betyder att äta fort och sedan iväg till stallet. Ska hoppa Loona, får se hur det går ;)

Nice dag

Kom nyss hem från skolan. Vi skippade NO:n då vi gjorde en statistik i matten istället. Gick runt i Centrum i typ 1 timme :)

Snart blir det att göra 3 tal i matten, sedan äta och åka och hoppa Loona! Mamma rider Wilma idag ;)

Dagens fråga

Har ni stallkatt? Hur många?


Våra två :)

Celine

Satte bara på tränset(och dom nya benskydden!) och red barbacka på täcket idag. Blev inte ett dugg seriöst men såna pass är också bra ;) Travade lite, fick till en väldigt bra form stundtals.

Mockade sedan 3 boxar(pengar), filmade sedan mamma när hon red lektion. Man kan väll säga att Idde tyckte det var lite för skoj och gick på snedden hela tiden typ, gulleplutt!

Dagens outfit :)


Snöstorm


Mycket att stå i

Ska snart iväg till stallet, mocka 3-4 boxar och rida Wilma. Ska även skicka tillbaka mitt flätade pannband på lagning då det har gått sönder. Snö ute, alltså snö bilder! Mamma måste hänga med upp på ridbanan ;)

Yesyes, Wilma vill inte vara med :)

Sen blir det hem, blogga, ponnyakuten och dushen. Får se om det blir några bilder ;)

Dagens ponnycup

Han var fin, lite spänd och "olydig". Struntade i vad man gjorde, så ja. Galoppen fick jag ett väldigt bra tempo, men det försvann såklart inne på banan. Han ville inte gå ut i hörnorna, fick liksom korsa innerhanden över ytter, inte äns det hjälpte.

Men jag var otroligt nöjd ändå, komiskt att den andra ryttaren(Erika) har ridit samma häst som mig typ varje gång vi har mötts. Verona Zamira, Pandora och nu Dillon. Roligt, haha. Hon fick även silver medaljen, själv kom man på delad tredje plats med borta ryttaren på Nobile9.

Men jag är glad ändå, vi vann ju!

VI VANN!

GRYMT VI VANN! SÅ HIMLA GLAD, DILLON VAR JÄTTE DUKTIG!

HÖRS SENARE MED FILM OCH ALLT, LYCKA!

Utvärdering-Charles Owen Wellington Classic

Produkt info:Wellington Classic är en ventilerad lågprofilshjälm med sammet. Vadderad bak i nacken och med naturfärgat mjukt läderhakband.
Denna sammetshjälm har tagits fram med jaktryttaren som förebild och har ett bredare brätte som skyddar mot solljus. Täckt med traditionell sammet ger den fyrkantiga skärmen ett slankare utseende. Vadderingen i nacken ger en känsla av säkerhet och en hjälm som är djupare utan att det medför risk för nackskador.

Jag tycker den är grymt bra, skön och snygg! Den ser dock lite klumpig ut på men inget som man tänker på ;) I like it!Dagens fråga

Brukar ni klippa era hästar?

Förberedning


Min lilla snabel häst


Idde gästbloggar-via slickstenen


Dagens ridpass

Från början var hon en seg smör klick, nej då. Men hon var otroligt seg, jobbig och ännu mer seg. Fick iallafall igång henne lite mer, tur det ;) Jobbade ingenting utan gick över till galoppen direkt, fin var hon! Lite slängtrav i vänster men sedan så.
Galopperade lite mer när mamma kom, gjorde galoppökningar, små 10-15 meters volter utan att bryta av!

Skrittade sedan av henne länge. Lekte lite sedan, backade/framåt/sida/snurr/stopp osv. Lite ringrostig men det gick :)

Ellen och Nobile9


Dagens fråga

Vad vill ni läsa mer om?

Enligt mig...

...så är det överdrivet att köpa märkestäcken. Iallafall stalltäcken osv, en sak om man köper skritt-täcke eller sånt. Tillexempel detta

Snyggt men liksom överdrivet, faller mig i smaken. Men nej, jag skulle ALDRIG köpa det för det priset, runt 1400. Glöm och dröm!

Åhh, ge mig sommar!


Mot nästa stall

Mamma kommer snart och hämtar mig så åker vi till Ekeby. Nice, hästen är knoppad och fixad. Har bytt pannband också, guldigt. Snygg han kommer att va. Bilder från dagen kommer upp ikväll. Både från Blåkulla och Ekeby, så vänta tills ikväll! Vi hörs!

Louise och Conquest


Dillon

Nu är hästen knoppad. Louise ska fota lite, bjuder senare ikväll. Ska smörja och byta pannband också.

Färdig


Dyon kopia

Någon som har någon erfarenhet av dessa kopior från Hööks? Funderar nämnligen på att skaffa ett när man får pengar till det. Vet dock inte hur det sitter eller något? Någon som vet?

Right now


Om


Om jag hade pengar nu, just nu så skulle den här vara min inom ett par dagar! Rea på Myone, endast 1119 kr just nu. Åhhh skit också :(

Stall och ännu mer stall...

Ska iväg till Blåkulla om ungefär 1 timma, knoppa Dillon och fixa lite. Sedan direkt till Ekeby och rida Wilma, får se hur det går :) Snart kommer min fake-Iphone hem, med pappa... Då blir det update här kan jag lova!


Dagens outfit


Linne-Gina Tricot
Fleece-Mountin Horse
Ridbyxor-Horselife
Strumpor-Kingsland

Ridutrustning
Väst-Racesafe
Hjälm-Charles Owen Wellington Classic
Stövlar-Mountin Horse

Film från dagens ridpass


Det är ju en häst blogg men allvarligt, KOLLA!


Dagens ridpass

Stog uppskriven på Dillon, vilket jag visste att jag skulle göra :)

Han var jobbig i skritten och i början av traven. Kom åt honom mer och mer ju längre in i lektionen gick. Vi gjorde öppna och ryggningar, vilket gick super. Dock gick öppnan inte alls lika bra som ryggningen vilket var synd. Lotta tjatade även på mig om mina armbågar, jag liksom "viker" ut dom. Vilket ger mig helt fel handställning, inte bra. Men fick till det också!

Men jag är otroligt nöjd med honom :D

Bloggar jag läser dagligen

ettbenivarjehorn.blogg.se Marie och hennes medryttarhäst, Exet.
kristinawarg.se Kristina och alla hennes otroliga hästar!
linnolsson.se Linn och sina 3 ponnyer/hästar som hon rider.
ponnysanning.com En skvallerblogg.
johannagrant.se Johanna och hennes häst Flex A.

Finns några mer, dock läser jag dessa mest!

23 år gammal-det kan man inte tro!


I love my life

Jag älskar mitt liv, ingen tvekan om. Kan tycka att livet är dåligt för en stund, men kommer sedan på att jag lever i ganska lyx.

Ska inte ta upp allt men lite. Rider ALLA dagar i veckan, ibland en dag ledigt. Rider lektion 3 gånger i veckan, har en häst att rida som är som min, utan att den står på mig. Går inte in på pengar, sorry. Jag är otroligt tacksam att jag har fått en häst som jag kan rida, träna och framför allt TÄVLA när jag vill typ. Jag får rida NÄR jag vill, Catarina planerar sig efter mig lite, haha. But that´s true.

Får rida Idde, tävla på nästan varje helg. Får NÄSTAN allt jag vill ha, beror på vad...Visst, sånt som jag verkligen vill ha. Som märkes saker, pay it by myself.

Skolan är som en plätt för mig, går dig hänger och hem igen. Lär mig otroligt snabbt, bevis igår. Läste igenom glosorna 3 gånger och sedan kunde jag dom. Jag har lätt för mig, VG i matte och jag får inte äns betyg?! Fick A på matteprov så.

Jag lever i lyx, mitt liv är helt enkelt super!

Bjuder stort.

Woopa

Sitter och chattar med Emelie, lyssnar på musik också. Såklart älskade Akon, bästa ju! Finns ingen dålig låt med han, bara alla jäkla remixer...
Bjuder på den jag lyssnar på nu :D

Bloggtävling!


http://www.tlop.se/?p=4738#comments

Resten av kvällen

Sitter just nu med svarte katt i knät. Ska snart äta, sedan hoppa in i duschen. Resten av kvällen kommer att gå till att kolla på tv och bara ta det lungt! Så därför säger jag godnatt nu!

Godnatt från mig och svarte katt!

Dagens ridpass-Idefix

Uppvärmning:
Började med att skritta runt lite. Travade sedan igång på volt med ganska långa tyglar och en lång och låg form. I högern så hade han lite svårt med, han ville inte vara lång och låg i formen där. Flyttade honom sedan för sidan några gånger ut till spåret från volten. Galoppen vart lite jobbig ibland. Men fick till en bra form och en lungn galopp för en gångs skull. Hade även här en lång och låg form. Galoppen var därmed bättre höger varv vilket traven inte var.

Arbete:
Jobbade lite mer med galoppen tog tillbaka honom lite mer vilket var jobbigt enligt mig, haha! Traven var även ganska fin, gjorde ungefär samma sak som i uppvärmningen. Gjorde några galoppombyten också, dock inte rena. Har ju aldrig gjort det på honom förut, endast på Mirage.

Men jag är nöjd med honom!

Dagens outfit


Linne-H&M
Fleece-Mountin horse
Ridbyxor-Horselife
Strumpor-Euro star

Home

Kom precis hem. Åker väll till stallet runt 4. Ska försöka ta med kameran, en videoblogg? Frihetsdressyr och tömkörning, kan faktiskt ta och filma hur hon tömkörs.

Dagens fråga

Hur tar ni in era hästar? Släpper ni dom eller leder ni? :)

Mot skolan

Ska ta och äta lite frukost sedan fixa mig. Sedan skolan! Har bara 3-4 lektioner idag :) Nice! Wilma ska tömköras och jag ska ta och köra lite frihetsdressyr med henne. Om jag inte rider Idde.

Idde i full fart upp till stallet!

Sängen

Nu blire att hoppa bums i säng, med katten vid huvudet som vanligt. Love it! Sovmorgon imorgon, börjar 09.30. Så skönt med torsdagar, slutar två! På fredagar har vi endast fyra lektioner och över 1 timmes lunch rast.

Godnatt!

Dagens ridpass(flygtur)

Red fram ganska kort och smidigt, hon bokstavligen sket i mina skänklar och spöt. Usch. Men fick fram henne till slut, galopperade även lite. Fick någon enstaka krumelur men parerade det med att smacka 4-5 gånger så la hon den tanken åt sidan en stund iallafall. Sen fick hon utrbrott och bockade, vred sig åt alla olika håll också såklart(katten själv).

Satt kvar, ett tag till iallafall. Hon tyckte även att dörren var jätte läskig och skulle bara stå och blåsa och självklart försöka vända. Haha, men hon slutade iallafall efter tag tills vi red förbi där en stund efter. Så kommer det en häst utan för ridhuset och Wilma flyger först rakt upp och sedan full fart åt vänster medans jag flyger upp och till höger och landar på båda knäna. Det var mest som att hoppa av fast att landa på knäna. Hoppade iallafall upp och fortsatte rida ett tag till, fick till en riktigt bra form innan hon slängde sig. Försökte få tillbaka den sedan, vilket inte gick så jätte bra ;)

Ska äta

Ska äta nu, ska sedan direkt mot stallet. Blir ridhuset för den delen :) Har även fixat Ellas och Tess blogg, den hittar ni här!

Filmen


Ponnycupen på söndag

Jag ska rida Dillon. Känner mig nöjd med det, då jag har ju ridit honom innan. I ponnycupen då vi faktiskt vann, så jag känner mig väldigt taggad. Hoppas verkligen att vi vinner, vi har ganska svåra hästar med så ;)

Acceptera?!

Läs detta så fattar ni nog varför jag är sur. Acceptera att vi hästmänniskor finns för varandra, inte som massa andra sporter. Skiter i och röstar oavsett vad, vi ställer upp för varandra :)

Hoppning på överpigg häst

Travade fram på bommar, gick inte så bra. Hoppade sedan en serie där vi kom upp till 80cm ungefär. Kändes bra, dock så stämde aldrig avstånden. Ena gången rakt upp, landa på bakvalvet. Hoppade sedan en linje på böjt spår, kändes bra! Pigg och framåt men ändå så att jag kunde ta tillbaka henne. Fick in 5 (!) till och med :)

Printade ut från filmen ;)

Spåra bättre!


Somliga hästar är svåra att få att spåra, d v s att bakbenen följer precis rakt bakom frambenens spår. Hanchen Ressle är A-tränare i dressyr och visar här en övning som hjälper hästen att spåra bättre.

På bilden kan du se hur kon­erna ställs upp så du får
» en linje utmed halva lång­sidan där du kan rida rakt fram eller öppna innan du rider in i volten
» en volt på mitten av långsidan
» en linje från mitten av långsidan mot kortsidan där du från volten kan rida rakt fram eller skänkelvikning

Du börjar med att rida i skritt och att rida rakt på linjerna innan du rider in i och när du lämnar volten. Kom i vänster varv. Runda konen på kortsidan vid C och rid rakt fram på långsidan. Rid in i volten och ut, rid rakt utmed linjen mot konen på motsatt kortsida, runda konen i höger varv och rid tillbaka rakt fram längs långsidan, rid in i volten igen.

För att få hästen att spåra
Rama in hästen med skänkeln och var på volten noga med att ytterskänkeln ligger väl intill hästens sida. Koncentrera dig på att forma hästen efter spåret.
På volten håller du blicken på nästa, eller till och med näst-nästa kon. På långsidan håller du blicken nästan bortom kortsidans slut.
Hanchen poängterar hur viktigt det är att fästa blicken en bit bort.
– Tittar du lite längre bort, i den riktning du avser att rida, suger du omedvetet med dig hästen dit, säger hon. Sänker du däremot blicken får du ju faktiskt själv svårt att styra rätt.

När du ridit vägen i skritt kan du gå över i trav. Fortfarande rakt på linjerna in i och ut ur volten. Fokusera på att hästen ska spåra, böja sig på det böjda spåret och gå rakt längs linjerna utmed långsidan. När du känner att detta fungerar, kan du börja med att flytta hästen lite sidvärts när du lämnar volten. Tänk på att fortfarande ha blicken fäst långt framför dig, så hästen känner vart ni är på väg. Runda konen och fortsätt rakt fram längs långsidan.
När övningen fungerar med sidvärtsrörelsen lägger du till att rida öppna längs långsidan innan du går in i volten. Börja redan i hörnet efter kortsidan, som om du skulle rida in i en volt. Tänk på att ha blicken fäst långt fram och att hästen fortfarande ska spåra på voltens böjda spår.

Källa!


Mot skolan

Ska äta lite frukost och göra mig iordning sedan blir det skolan. Slutar klockan 3 idag, usch men sant.

Saknade Donk <3 Rip <3

Så sjukt gärna...

Skulle så gärna vilja ha en KL väst hemma i garderoben just nu. Just nu skulle dessa två sitta som en smäck...
Lillemammer dunväst från KingslandFenn vändbar dunväst från Kingsland

Snabbt

Sitter och fixar Ellas och Tess nya header, får se vad dom tycker om den :) Funderar på att börja göra headers?...

Hoppträning ikväll

Ska hoppträna Wilma ikväll, roligt roligt! Får se hur det går, men nu är det en riktig hoppgrupp. Haha, ja. Får väl se om jag sitter kvar eller om jag flyger ;)

Ibland går det inte som man har tänkt sig ;)

Ibland är nätet en riktigt tråkig plats

När man får kommentarer om hur dåligt man rider, vad man håller på med för gren osv. Även massa snack om ridskolor, hur det är där. Hallå?

På en ridskola så går hästarna ofta minst 1 timma om dagen vilket är bra. Ibland mindre eller mer ansträngande. Bättre det än att stå i en hage och inte bli riden alls. Sedan vet jag att många ridskolor/chefen är försiktiga med vissa hästar som kanske inte klarar av att gå lika mycket som andra. Alla kanske inte kan hoppa 1-2 gånger i veckan.

Sedan att dom inte får foder som behövs. Alla får havre/korn och silage alla dagar. Om din häst inte bara kan gå på det så kanske den inte passar på ridskola, men shore. Sälj den inte dit då!

Ridskolor har fördelar och nackdelar. Nu vart det lite blandat! Men lägg av att klanka ner på ridskolor, orkar inte ha världens diskutsion. Jag tror att SvrF vet bäst vilka ridskolor som är bra och följer deras regler som dom har!

Hoppsto

Toppen Läromästare / Avel. Hästar säljes
Toppen Läromästare / Avel. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Hoppning - Kön: Sto - Födelseår: 1992
Super trevligt Sto e.Feliciano på 163cm, helt utan skador, med mängder av vinster och placeringar. Tidigare 130. 120 i höstas. Ställer upp på sin ryttare och Ger ryttaren självförtroende i hoppningen om man är osäker.
Pigg och glad tjej som trivs på tävlingsbanan. Älskar att hoppa och tävla. Utbildad msv dressyr och har tre trevliga gångarter.
Super snäll att hantera, man lastar henne själv.
Passar även till avel då hon har ett underbart psyke, Stor hoppkapacitet,
fin modell, en frisk häst och har bra hovkvalite. Tidigare haft 2 föl. Säljes till varaktigt hem med mycket kärlek pga. tidsbrist.
 
MSV/MSV Film: http://www.youtube.com/watch?v=gbVjifvszr4&feature=player_detailpage
 
Pris 25 000 kr
Otroligt fin häst enligt mig, dock för gammal och liten. Även ett sto, brunst haha.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=572481

Kung!

Som ni kanske visste så fick Roffe Jerringpriset, men för er som inte visste...

Bild lånad härifrån!

Filmen från igår


Godnatt!

Kära läsare, nu blir det sängen för min del ;) Kommer tidsinställda imorgon så ni får någonting att läsa. Allt från åsikter och andra inlägg. Ser och väntar vad morgondagen bjuder på :)

Men godnatt alla läsare!

Dagens ridpass

I skritten var hon nja, lite ovillig. Traven var bra stundtals, ibland upp med huvudet och ibland ner och upp med ryggen och in med baken. Började flytta hästarna för skänkel på "serpentiner". Fick ett bättre grepp om yttersidan. Gjorde även detta i traven, fick en riktigt bra känsla, formen och allt kom!

Började hoppa snett på ett sockerbitshinder. Kom lite långt i från ungefär alla gånger, la en volt uppe vid varje kortsida då jag fick en liiite för framåt galopp. Men hon lungnade sedan ner sig lite, fick några riktigt bra hopp.

Lotta sa även att jag ska hoppa henne nästa vecka :D Film kommer imorgon!


Right now-byta kläder!

Ska ta och byta kläder och sedan åka mot stallet, får se om man åker av då. Haha, nej men såklart jag inte ska av, men vem vet liksom? Mamma filmar förhoppningsvis lite så ni får se, ska även snacka lite med Tess om deras header!

Vecka 3

Måndag: Skola, hoppgrupp på Loona.

Tisdag: Skola, hoppträning på Wilma.

Onsdag: Skola, rida Wilma.

Torsdag: Skola, rida Wilma.

Fredag: Skola, ridning i vanliga gruppen.

Lördag: Rida Wilma och sedan fixa den hästen jag ska tävla på Söndag om jag inte gör det på söndag morgon.

Söndag: Ponnycup hemma mot Gladö RS.

Markarbete på Loona...

Ska åka till stallet om ungefär en timme, ska rida Loona. Omg, kommer knappast upp på hästen. Stor och jobbig enligt mig, har dock aldrig ridit henne innan. Har bara sett när några har åkt av henne i sina enorma bockar...

Alla måste kolla!


Dagens ridpass

Red i ridhuset. Kom precis när dom skulle börja ta in hästarna så gjorde iordning damen lite fort. Men jag hann iallafall :)

Hon var ganska pigg vilket var skönt. Traven var underbar, har verkligen hittat något nytt hos henne. Galoppen var näst intill felfri idag med. Hon gjorde några "Wilma" saker men la bara till spöt så slutade hon. Inte seg ett dugg iallafall, galopperade till och med på rakt spår utan att sura. Öronen framåt-riktigt roligt! Även fast det var ganska mycket människor så gick det att rida, vill inte fatta galopp på spåret eller nära någon!

Dagens ponnycup

Vi förlorade. Domarn dömde konstigt enligt mig, vill inte gå in på detaljer men det var inte rättvist. Synd då alla i lagen red riktigt bra! Men vi tar igen det i nästa match som är på Söndag. Hemma match, hoppas på att få rida :)

Smakprov från dagen


Tips

Tänkte köra ett tips nu igen, det var ett tag sedan.

För er som har vattenhink till era hästar och kanske inte orkar gå med hela hinken till kranen. Ett tips är att ha en vanlig vattenkanna. Fyll den med vatten och häll sedan i det i hinken. Inte så svårt, right?

För att slippa gå med en tung hink som spiller, ta istället en vattenkanna!

Eh?


Seriöst, lite överdrivet med olika färger på benskydd? Okej om det är röda, som är en "grund" färg liksom. Men det skulle vara snyggt på ponny!

Vad tycker ni?

Ponnycup idag

Ska snart göra mig iordning för att åka och heja fram vårat lag i ponnycup dressyren! Är självklart med och fotar, bilder kommer upp!

Visad bild!

Film från idag

Som ni ser så berömmer jag henne hela tiden när hon har kommit in i galopp, jobbar henne även inte då hon inte ville. Så tänkte mest bara på att rida framåt!

Dagens ridpass

Red fram i ett bra tempo, hennes nya grund. Tog sedan tag i formen och jobbade henne lite, fick till ganska så bra form på henne. Växlade mellan att stå i lätt sits och rida lätt, även sitta ned. Sedan fick mamma hoppa upp och galoppera, ingenting gjorde hon. Bara lite seg.

Hoppade sedan upp och provade att galoppera, gick så jäkla bra! She´s back liksom, haha. Nej, men det kändes super då det har känts kaos dom senaste veckorna.

Marco Boy


Printade ut en liten bild på mig och Marco Boy från igår från Toves video! Hoppas det var okej!

Hiss/Diss


Jag hissar dessa schabrak från Lamicell. Så otroligt snygga, har suktat efter just Lamicells schabrak. Dock har prislappen lagt ribban lite.

Argument mot olika bett

Vad har ni för argument mot det ni tycker om pessoat? Dela med er så kommer vad jag tycker upp senare idag!

Dagens aktivering

Wilma ska få ridas i ridhuset ikväll. Mamma får prova att galoppera då jag inte riktigt vill, haha. Men mamma filmar iallafall när jag rider lite, kanske några bilder också?

Skulle ni vilja ha en videoblogg? Isånafall på vad?

Outfit

¨
Något som faller er i smaken?

This is what im made of <3Jag saknar dig så sjukt mycket, alla galna uteritter vi gjorde sista veckan tillsammans <3 Galopptävling på travbanan med bockar och allt. Hoppade över stockar i skogen, tränade dressyr. Bara njöt, livet var som bäst när jag var med dig <3 När jag visste att du stog kvar i stallet när jag kom <3 Men en dag var du borta, har sen dess inte gått in i din gamla box och kommer aldrig att göra, det var och är din box förevigt <3

Kunde verkligen lita på dig, när jag hör låten ovan tänker jag alltid på dig. Den får mig att kämpa för något som jag aldrig kommer att få tillbaka, dig <3

Varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund, så vet jag att du har det bra! Men jag saknar dig mer än något annat, jag saknar oss <3

Varför måste allt sluta olyckligt när det var så bra, jag var aldrig ledsen. NEVER! Jag saknar oss, mitt hjärta, min bästavän <3


DU BETYDER MEST I HELA UNIVERSUM <3 JAG GÖR ALLT FÖR ATT FÅ TILLBAKA DIG <3

HAHAHA!


Seriöst ni måste kolla på den, verkligen köpa fel häst! HAHA!

Hoppning på Marco Boy-nästan omkullridning

Allt började med att jag fick låna Angelicas rosa jacka, tack♥

Har aldrig ridit Marco innan, så det vart en liten överaskning liksom. Han började med att vara lite galen då Frank bocka omkring som en galning haha. Han var lite seg ibland och ibland pigg. Han var otroligt vinglig i galoppen, sprang in i galoppen. Han är ju bara 4-5 år så :) Hoppade lite små hinder, gick sådär. Hann inte med att svänga hela tiden då vi gjorde en snäv sväng från räcke till kryss och båda stog snett igenom.

Sen kom det värsta. Jag hade hoppat dom två första hindrerna och skulle hoppa det tredje och sista. Han lyssnade inte framåt, så kom lite i undertempo men han hade kunnat lyfta på fötterna då det inte var mer en 50cm ungefär. Han river och så snubblar han och går ner på knä 4-5 steg innan han reste sig upp i igen. Hoppade sedan om det och då gick det mycket bättre!


Hoppning ikväll

Rider på Blåkulla ikväll, vågar inte rida i min nya hjälm. Hoppning och fredag den 13:onde, haha. Vem vet, kanske flyger i ett hinder? Lär ju inte få Deja vu direkt, haha. Hoppas verkligen inte på MP, jag är förstor för henne. Enligt mig.

Så sjukt

Så sjukt att man som människa-en indvid sitta och dömma personer hur dom rider. Minns när jag fick en dum kommentar som löd "Hur kunde du vinna på det där?" eller något. Jag brukar inte bry mig när jag själv inte tyckte om ritten, men jag tyckte att den ritten var ganska bra. Men även att domaren inte gillade ritten alls kanske så var jag med och deltog, vann ju även.

Det är så himla sjukt hur man kan säga något sånt-bakom en skärm.

Jag har lärt mig att alldrig bry mig om vad andra säger och tycker om vad jag gör, vilket jag fortfarande håller fast vid. Den kommentaren fick mig bara att kämpa mer. Jag läste den flera gånger men tog ALDRIG till mig den, skulle aldrig kunna ta till mig en sån kommentar.

Där jag och Wilma är idag, det är tack vare mamma och Jennie. Även Catarina som låter mig rida så mycket som jag vill. Idag skulle ingen kunna lämna en dum kommentar på vad jag gör med Wilma eller någon annan häst, jag vet vad jag gör även om jag inte är en elitryttare.

Men jag tror på mig själv, jag tvekar inte så fort någon säger att jag gör fel. Jag har ridit lektioner för många olika tränare, allt från St George ryttare till utbildade tränare på lägre nivå.

This is what im made of, you can never breake me!

Sorry för lite deepshit inlägg.

BR-Ge mig!


Mot skolan

Ska snart göra mig iordning och gå till skolan. Snacka om att inte orka, usch. Ridning ikväll iallafall, undra vem man får. Lär väll få se det ;)


Dagens ridpass

Målet var att få henne framåt med en bra form! Lyckades ganska bra om jag får säga det själv. Jobbade henne framåt hela tiden, inte en tanke bakåt! Till slut gick hon fram så jag kunde ta tag i formen, gud vilken känsla! Mamma hjälpte mig lite på slutet. Fick verkligen in bakdelen under och hade en underbar form! Den känslan kommer sitta kvar ett tag, LÄTT!

Du betyder♥

Handlat idag med...

Åkte förbi Lillhästen och köpte ett par likadana bensydd i en storlek mindre, dock så var dom lika stora som Large. Ska ha dom(Medium) fram och dom andra bak(Large) :)

Värsta dressyroutfiten ju, ska visa er lite senare vad jag menar ;)

Tidig avfärd

Åker till stallet tidigt idag. Wilma ska ridas i ridhuset :) Får se lite hur hon går, kanske åker och köper bakbenskydden idag? ;)

Jag och Chivas i måndags!

Dagens ridpass

Wilma: Hon var seg i början, gjorde tempoväxlingar innan jag la av helt. Mamma fick rida henne istället då hon är längre :) Hon fick fram henne i en bra fart och form. Hoppade sedan upp så jag fick känna lite hur det skulle vara liksom. Riktigt bra fart och otroligt fin, hon började sedan 2 gånger att fatta galopp, super duktig! Bara lite Wilma i den en, hon liksom ramlade in i galopp ;)

Medans mamma red Wilma så red jag Idde. Han var fin men sååå stark! Jag har inte lärt mig att om jag drar så drar han ännu mer :)

Gårdagens ridpass x2

Wilma: Lotta hade inga fler hopplektioner så då byggde mamma lite till hoppträningen. Tog då chansen att rida lite bana över trav bommar på rak och böjt spår med avsaktning både till halt och skritt i mellan. Hon lyssnade otroligt bra båda på framåt och tillbaka, behövde liksom bara röra ett finger så gick hon ner till halt/skritt. Otroligt nöjd, tog ingen galopp!

Lorden: Hoppade han istället på hoppträningen då jag fick ett erbjudande om att rida honom :) Han lyfte otroligt högt med benen vilket gjorde susen! Han väntade lite över bommarna och sprang inte bara. I galoppen kom jag åt honom på slutet :) Hoppade en 5 ½ med 3-4 galoppsprång imellan, han sög verkligen mot hindret. Avslutade runt 70cm då jag inte hoppat honom på över 1 år! Otroligt nöjd här med :D

Äntligen!


Dessa ursnyggingar är nu mina! Lite spontan köp sådär, men var och kollade efter ett par vinterridhandskar. Så hittade dessa för en billig peng. Vilket betyder att jag är pank, ska även köpa bak ungefär nästa månad :)

Mot hoppträningen


Wilma och Lorden

Wilma ska inte hoppas idag, då vi tycker att det verkar onödigt att bråka med henne. Rider istället henne före hoppträningen, bara skritt och trav. Hoppar sedan Lorden(Ageless) på hoppträningen som en liten reserv liksom :)

Gårdagens ridpass-Wilma

Hon var lite dum i början när jag skulle fatta galopp. Men hon var super pigg i traven. Men vi vet orsaken till galoppen, vi ger henne medel mot brunsten då hon brunstar 1 gång i månaden och inte ens 9 veckor är normalt imellan. Det kan uppstå såna här saker enligt vetrinären, så vi ska sluta med medlet.

Men iallafall, fick till en bra form och en bra galoppfattning, där slutade vi :)

Hoppningen

Den ska vi inte prata om alls, han sket i mig. Var stark och hoppade bara av tidigt, vilket resulterar i att jag inte hänger med. Men annars var han fin, fick en bra form. Som jag också kunde jobba i, inte sprinigt alls vilket var så skönt!

Bildlänk?

Glöm inte att jag gärna gör bildlänks byten i menyn! Mejla isånafall mig på imiss@hotmail.se :)

Tess och Izor


Bildtävling?

Skulle det vara kul med en bildtävling här på bloggen?

Mule?


Varför älskar jag mulbilder mer än andra bilder? Så himla konstigt, fast ändå komiskt :)

1 minne!


Denna dagen var som en stort framsteg. LC pogrammet kändes så himla bra, vilket resulterade en 1 plats. LB pogrammet var inte heller så dumt dock så var både hon och jag trötta så därför vart det som det blev :)

Veckoplanering

Måndag: Sova ut och sedan till stallet och rida Wilma, även hoppgruppen på kvällen.

Tisdag: Hoppträning(förhoppningsvis). Har en häst på reserv om inte Wilma. Skola också.

Onsdag: Skola, rida Wilma antar jag.

Torsdag: Skola, får se om jag ska hoppa Lorden om jag inte hoppar honom på hoppträningen. Rida Wilma kanske.

Fredag: Skola, ridning på Blåkulla.

Lördag: Rida Wilma, vara med Tess i stallet kanske?

Söndag: Ponnycupen, dock så rider inte jag. Men eftersom mamma är lagledare så måste vi ju åka med ;)

Morgondagen

Morgondagen blir att sova ut på lovets sista dag, usch vad tiden har gått fort! Sedan bär det iväg till stallet, Wilma ska ridas i ridhuset. Tar med tömkörnings sakerna upp om hon dummar sig. Sedan hem och slänga i mig mat och sedan till Blåkulla på hoppträning. Hoppas och vet att jag ska rida Chivas :) Så ser min dag ut, som ni märker så kommer inte jag att vara hemma så mycket imorgon.


Dagens ridpass

Hon var ganska pigg idag vilket var skönt, även ganska mjuk :) Jobbade lite volter och sånt, lite på fyrkanten då hon gärna sätter in baken innanför spåret, alltså dubbla spår. Galoppen var rent skit. Stannade och kickade och höll på, dock så var hon fin en gång. Men jag vann iallafall alla matcher med att hon skulle gå framåt!Dagens outfit


Tess och Izor del 2


Topp 3 schabrak


Stallet all day

Tess kommer och hämtar mig vid 11. Vi ska rida ut som igår, ska sätta på mig termoridbyxorna så att jag inte fryser så mycket om benen :) Ska även fota Tess och Izor idag igen, roligt!

Jag och Dillon :)

Dagens uteritt

Jag och Tess skrittade ut runt halva slingan med våra smått pigga och annorlunda häst och ponny. Izor kom ju igår så han har aldrig varit ute i skogen tidigare så hon fick gå först för annars blev han jätte taggad. Han tyckte det var läskigt och Wilma tänkte aldrig gå före oavsett vad! Men han var sten cool efter ett tag så Wilma gick över allt, skönt! Red sedan lite i ridhuset, dock skrittade vi bara. Endast för att vänja Izor vid ridhuset. Det blir nog samma vända imorgon :)


Vinter "Mulen fick vara modell"


Tess och Izor del 1


Lyadalens Izor!

Besök nu Tess nya blogg där ni får läsa om hennes fodervärdsponny! Besök gärna!

En riktigt bjässe
Krizze igår


Idag

Dagens händelser är väll att rida Wilma. En tur i skogen, lite roligare än ridhuset. Sedan står det fotografering på schemat. Ska fota Tess och hennes lilla ponny, Izor som kom igår. Ska även fota när mamma rider kurs för Anne-Carin Klinge i imorgon/helgen. Ska sedan sitta och knåpa på en ny header, vet ungefär hur jag kan göra en, har liksom en plan. Men ska rita upp den på ett papper först, göra små justeringar osv.

Sötnosen som hatar när man stänger boxen ;)

Ni har väl inte glömt...?

Att gilla bloggen på Facebook? Gör isånafall det här!

Att gilla bloggen på Bloglovin? Gör isånafall det här!

Krizze


Mobba mina ben lite lagom mycket, seg häst idag. Fotade av mamma, som sagt hon bara klickar ;)

Dagens ridpass

Utvärdering av ridpass: Krizze
Började med att skritta fram ordentligt, riktigt pigg var han! Tog sedan tyglarna och joggade igång, sket lite i formen då han bara skulle bli varm. Tog sedan tag i formen, ingen super form men det var ju fortfarande uppvärmning. Började sedan galoppera lite smått, där tänkte jag på formen mer. Jag kommer åt honom så mycket bättre där! Tog sedan ned honom till trav och jobbade med att få igenom formen ordentligt! Fick till en riktigt rund form, dock så "hoppade" han upp när jag tog tag i honom igen.

Fortsatte sedan att galoppera så att jag kunde plocka upp honom i formen, samma sak i traven. Funkade riktigt bra, det känns att jag får honom rundare i formen för varje gång. Han är ju något stor(runt 1.80 i manken) och något stel men det börjar lossna för honom.
Krizard


-4 grader i ett ridhus

Krizze var fin, utvädering och bilder får ni senare. Ska njuta av mat och duscha :)


Next stop, stallet!

Krizze ska ridas och jag ska fota mamma och Idde, ligger lite lagom mycket snö på marken nu :) Mamma ska även fota mig och Krizze, får se om vi hinner ta Wilma. Hon har dock redan blivit riden idag av Catarina. Bjuder såklart på bilder senare!
 


Bloggtävling


http://fannykargede.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html#comment

Gårdagens ridpass x2

Uttvärdering av ridpass: Krizze och Wilma
Krizze:
Började med att skritta fram, tog tyglarna efter en stund. Började att arbeta honom med formen, vilket gick super! Traven var även galant, dock sköt han iväg ytterbogen på volterna. Galoppen var lite av en dröm, allting satt på plats, han fick även för sig att han skulle göra ett galoppombyte vilket jag absolut inte ville. Så han började studsa på stället istället. Jobbade lite öppna också, den där hästen är fin!

Wilma:
Tänkte hoppa lite då det är hoppträning på Tisdag, dock så gick det åt fel håll med det. En seg och tjurig Wilma ville inte galoppera och sket i mig, ställde sig och bockade/kickade och höll på. Mamma tömkörde då istället, sedan hoppade jag upp och red lite, funkade bättre då hon gick framåt. Fattade även galopp vilket bara var Wilma(genom att dra ner huvudet och vrida på det).

Skönt att vi fick sluta frid iallafall, men det är iallafall hoppträning på Tisdag då Jennie är inte så feg som jag är(klart att man blir rädd när hon sparkar) så om hon gör något så får hon hoppa upp istället ;)

Förlåt!

Förlåt för noll på uppdateringen igår, men hade verkligen fullt upp. Var även och köpte en hjälm igår, en Charles Owen Wellington Classic :) Fanns typ bara den i hela affären(av såna som jag ville ha). Wilma var inte normal men Krizze var som en liten ängel!

Blingbling

Om jag nu får tag i en ny hjälm, då jag måste beställa hem en i rätt storlek. Ska jag ha bling på rosetten? Har lite svårt att bestämma mig, haha!
Hampton Ridhjälm från Charles Owen

Dagens ridpass

Utvärdering av ridpass: Wilma
Framridningen:
Skrittade fram och böjde igenom henne, hon svarade bra för hand och skänkel. Travade sedan igång lite smått, gjorde volter osv. Tog även några galopper, hon jobbade extremt mycket med ryggen!

Arbetet efter framridningen:
Jobbade på öppnor, vilket satt som en smäck! Rätt form och allt! Jobbade även på min hand då jag gärna släpper ut henne när hon väl har kommit i rätt form. Så istället så red jag in i handen, vilket gick super!

Visste ni att...

...jag har varit med i Leksands Knäcke Cup på lilla B-ponnyn, Charming Curt som står på ridskolan?

...jag har tävlat A-ponny?

...jag snart har ridit Wilma i 1år?

...jag har blivit trampad av en A-ponny på magen utan väst?

...jag ÄLSKAR märkes saker? Haha, speciellt strumpor...

...jag inte har ett ända dressyr schabrak? Dags att införskaffas...

...jag har ALDRIG åkt av Silver Dream? Alla sa att hon stannade och kastade av folk i hindrerna, men icke sa nicke när jag red henne...

...jag tycker att Linn Olsson liknar Roffe på sin mjuka ridning?

...jag inte tål människor som är egon, speciellt inom ridningen?

...jag har ridit hela mitt liv?

Box bilder


Fotografering 2012


Under 2012 vill jag framför allt utvecklas i ridningen men även i fotograferingen. Därför kommer jag under året försöka att åka ut till Runsten några gånger och fota på deras tävlingar, kommer även att fota på Ekebys hemma tävling i vår. Dom som är markerade med rött runt är dom jag skulle vilja/försöka åka på. Jag väljer Runsten då det är stort och luftigt och otroligt fint och ljust! Vill allra helst fota Runstenshoppet, har åkt på det sedan 2 år tillbaka. Måste verkligen utvecklas inom fotograferingen!

Kanske även åker ut till någon annan och fotar, alltså privat fotografering(såklart med häst). Hör av er om ni skulle vilja det!

Mamma och Idefix 03/01-2012
Sovit

Vaknade väll för ungefär 1 timma sedan. Sjukt skönt att sova ut, skulle ha åkt redan vid halv två till stallet dock så blåser det så. Alltså åker jag med mamma ikväll/eftermiddag. Blir ridhuset idag, lite mer jobbning än igår.

Världen är liten-otroligt liten

Ni vet Ingrid Skoog(dressyrmupparna), hon har faktiskt ridit en ponny vid namn Trestenas Sir Antique som kallades Sirre. Riktig bockmaskin, verkligen! Det roliga är att han har stått på ridskolan(Blåkulla). Det menar jag med att världen är liten, grymt liten!

Bild lånad härifrån!

Look at this picture and smile


Paket

Igår fick vi hem ett paket, eller mamma åkte rättare sagt och hämtade det. Ett paket från Smeagården med mammas gelpadd som endast lyfter upp bakvalvet på sadeln, jag fick min nya tävlings t-shirt från Jacson.Fick även med en lite present från Smeagården!


Hästgodis, Morot.

Wilmas vecka


Dock kan det ändras lite. EDIT: Inga bommar på Söndag och Catarina kanske tar henne på Fredag.

Dagens ridpass

Utvärdering av ridpass: Wilma
Framridning:
Började med att skritta runt halva slingan i 15-20 minuter vilket var väl uppskattat från Wilmas sida. Hoppade och höll på, lite smått glad så där. Jobbade lite skänkelvikning med rätt form. När vi kom till fåren så vände hon nåra gånger, blev rädd för en sten så jag gav upp kampen över att få henne att gå fram till fåren. Gav mig istället upp i skogen på en liten "lyfta på benen" stig. Pigg och glad, frustade hela tiden! Ville inte trava då det var så hårt.

Jobbet efter framridningen:

Gick in i ridhuset och tänkte bara trava men icke sa nicke. Hon var väldigt pigg och glad, traven var väldigt positiv, framåt och i form. Eftersom hon var så fin så tog jag några enstaka galopper. Inga krumelurer idag nej, jobbade på diagonaler och lite förvänd galopp i båda varven. Tog även ett litet skutt i på ett litet kryss då dom hade provridning på en i stallet. Fortsatte sedan att jobba med förvänd galopp innan jag lade av.

Vad tyckte du om ridpasset?
Väldigt roligt och positivt ridpass då hon ville jobba och ville framåt exakt hela tiden! Även roligt att få rida ut igen, det var länge sedan då jag har slarvat lite med det när hoppträningarna var igång och vi jobbade stenhårt med att uppnå målen!

Det röda är halva slingan!(Den jag red)


Bilder från idag.

Dressyr!

Billig dressyr skimmel!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Dressyr - Kön: Valack - Födelseår: 2005
Namn: Rhodos
Snäll och välhanterad valack 175 cm e Rubinrot- Gaugain de Lully. Naturligt mjuk och rörlig, tre elastiska och utvecklingsbara gångarter! Filmer (Nya + gamla)finns på youtube kanal Equitrain
 
Välskolad och allsidigt riden hela vägen. Kvalad till Msv :B hösten 2011, (har goda framgångar sedan 3 års test )Filmer (Nya + gamla)finns på youtube kanal Equitrain
 
Pris 175 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=567783

Grymt snyggt!

Helt ärligt, så grymt snyggt pannband! Love it, funderar på att införskaffa och även ett par Schockemöhle strumpor(och KL)!


Stackarn!

Ett sju månader gammalt föl gick omkull i sin hage på måndagskvällen och kunde inte ta sig upp. Räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälpa fölet.

På det hala underlaget kunde inte fölet själv ta sig upp på benen, utan räddningstjänsten i Söderhamn fick rycka ut till Å i närheten av Norrala.
Med hjälp av en presenning kunde brandmännen dra ut fölet utanför hagen, där marken var fastare. Därifrån kunde fölet själv gå tillbaka till stallet, skriver Hela Hälsingland.

Källa!

Jag är med!


http://linnolsson.se/?p=167#respond

Godmorgon!

Man startar upp dagen med att ha ont i huvudet. Riktigt bra start på dagen... Åker ut vid 1 och är i stallet vid 2. Wilma ska få gå ut i skogen, endast skritt och trav.

Stannar nog kvar sedan ett tag och kollar på mamma och hoppträningarna. Nästa vecka drar Jennie träningarna igång, gud så jag har längtat!

Minns att detta ridpasset gick rent åt skogen...

Mer bilder


Dagens sista ridpass

Utvärdering av ridpass: Chivas Regal
Började med att jag fick honom för sent från storhästgruppen. Men han var pigg och motsträvig och sket i mina förhållningar för fem öre! Galoppen var ganska bra, rytmisk och ganska lungn. Travade sedan över bommar på små serpentiner, korta och länga. Gick ganska bra, fast han snubblade lite lagom mycket ;) Galopperade sedan över tre upphöjda galoppbommar på långsidan med 4 eller 5 galoppsprång i mellan. Jag red på 5 ungefär varje gång, då han har svårare för att länga sig än att korta sig. Fick även in 6 galoppsprång någon enstaka gång.

Hur var övningen?
Jag tyckte att den var otroligt bra, man måste verkligen ha hästen framme för hand och skänkel och kunna ta tillbaka fort vilket är otroligt nyttigt inom hoppningen, såklart dressyren också. Sedan var det otroligt länge jag satt och räknade galoppsprång, vilket man var lite ringrostig på.

Rekomenderar du övningen?
Jag rekomenderar denna övning starkt till alla slags hästar, pigga som sega. Som sagt, otroligt nyttigt att kunna öka och länga både på traven och galoppen vilket passar alla slags hästar. Även ta tillbaka lika mycket som att öka!


 

Bilder från idag.


Ponnyakuten

http://svtplay.se/v/2657690/poakett?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2657700/sb,k118758,1,f,-1
Här är ponnyakutens första avsnitt för er som vill se det!

Två ridpass klara-ett kvar

Krizze:
Red i ridhuset på bjässen. Skrittade fram längre än vanligt då jag var seg. Travade fram på hel långa tyglar, även otroligt mycket framåt! Kortade sedan tygeln och jobbade honom som vanligt, gick sådär. Gick över i galopp, först gick det skit. Sedan gick det super! Han hängde inte ett dugg på bogarna, riktigt bra! Skrittade sedan av runt våra hagar.

Bjuder lite lagom mycket ;)

Wilma:
Började med att skritta fram på travbanan ungefär 2 två varv. Fortsatte att skritta länge i ridhuset både på kort tygel och lång. Travade sedan igång lite smått. Ställde, böjde och så. Började sedan galoppera, vart ungefär 2-3 stycken krumelurer i varje varv men det är bara dumheter. Sedan skärpte hon sig och jag längde registret på galoppen då hon gärna har bara 1 galopp, en normal. Nu har hon en framåt och markvinnande galopp också! Gjorde även några enkla skolor som sluta och lite sånt.

Riktigt nöjd med båda ridpassen, men som sagt ett återstår!

Mångsidig övning


Veckans bana är en av hopptränaren Ann Hellströms favoriter.
- Det är en mångsidig övning, du kan använda den på allt från unghästar till dem som går svår hoppning. Man kan ha många olika nivåer på samma träning och du kan få till jättemånga varianter på relativt få hinder.

Tipstack till: Ann Hellström
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

Innan man börjar hoppa bana ska man vara medveten om hur hästens galopp och rytm känns och fungerar.
- En annan viktig sak är att man inte slarvar med vägarna. Det är också vanligt att hästarna tappar aktionen, varnar Ann Hellström som är B-tränare i hoppning.
Det ska se så enkelt ut som möjligt att hoppa, menar Ann.
- När det ser som enklast ut är det som svårast. Att ryttaren har bra sits, stilla hand och låter hästen galoppera är en jättestor konst. Många vill ratta och sparka för mycket, men det ska se smidigt ut.
När Ann kör den här banan på ett pass brukar ryttarna få hoppa fram tre-fyra gånger på ett räcke och två-tre gånger på en oxer. Efter det kommer de först en omgång på banan på en normal höjd.
- Sedan höjer jag, och så kommer de på igen. Det är olika hur många språng vi plockar fram, men de får hoppa banan åtminstone två gånger. Blir det problem någonstans plockar vi ut och tränar på just den biten.
Om det finns ryttare med som ska hoppa upp mot 1,30-1,50 brukar det bli en förkortad variant av banan på de högre höjderna.
För unghästar ska det vara mindre jobbigt; de brukar få hoppa fram alla hinder innan hindren kopplas ihop till en bana. Du bör använda infångare på hindren om du har unghäst.
- Hoppa sedan en eller två gånger beroende på utveckling, tipsar Ann.

Gör så här:
Rid fram i alla gångarter på raka och på böjda spår i båda varven.

A. En bana för ryttare som ska börja tävla eller börja hoppa bana, eller för unghästar. Börja med den här, då har du långa galoppsträckor och får bra anridningar. Du hinner hoppa första hindret, tänka, planera och titta.

B. Blir egentligen en variation på A. Ganska enkelt.
- Det är roligt att variera sig och det är bra att lära sig olika banor, säger Ann.

C. Här kommer böjt spår med i bilden. Få stöd på yttertygeln, ha hästen runt innerskänkeln, gör hästen rak efter sväng, planera.

D. Här finns en kombination med, vilket gör det lite svårare. Principen är densamma - planera vägen, anpassa tempot, var medveten om distanserna om det ska vara 4, 5, 6 eller 7 galoppsprång.
- Kommer du in lite kort måste du kanske rida på, kommer du in långt måste du backa av. Lär dig att hitta vägarna på böjt spår.
Du kan använda den här banan även om du är mindre rutinerad och ska börja träna omhoppning, men lägg då upp hindren lågt. Anpassa tempot efter hindrens storlek.

 

Syfte:
Att öva på att rida bana.

Svårighetsgrad:
Bas-avancerad. Kan användas av ryttare och hästar på alla nivåer. Variera hinderhöjd och avstånd utifrån din och hästens utbildningsståndpunkt.

 

Tänk på det här:
Var noga med vägen och blicken. Leta upp hindret och håll kvar blicken. Låt det inte bli rattande i handen; handen ska vara jämn och stadig och du ska ha kontakt med hästens mun. Våga använd dig av hästens galopp. Om du rider till ändrar du rytmen och galoppen; låt hästen komma till hindret. Rid inte iväg hästen, låt den arbeta med hindret under förutsättning att du har rätt balans och rytm.

Källa!


Linda Algotsson

Fälttävlansryttaren Linda Algotsson har inte gett upp hoppet om London. Hon har tagit över La Fair från lillasyster. Målet är att kvala det 15-åriga stoet till London.

- Jag trivs jättebra med henne, säger Linda Algotsson.

La Fair (e Labrador u Princess Fair ue Prince Fair xx) har samma mamma som Linda Algotssons världscupvinnare och dubbla EM-medaljör Stand By Me, "Bullen". Hon är själv mamma till världens fjärde högst rankade fälttävlanshäst, Wega (e Irco Mena).

Det är lillasyster Sara Algotsson Ostholt som har tävlat stoet mest. När La Fair inte blev dräktig under 2011 bestämde Linda sig för att sätta igång henne. Och nu är hon fullt i gång med siktet inställt på OS-kval under våren. La Fair har flera placeringar i internationell trestjärnig klass under tre säsonger, bland annat med Saras man Frank Ostholt. Linda Algotsson kom 25:a med henne i Boekelos CCI*** 2007.
- Hon påminner mycket om "Bullen" i temperamentet och det passar ju mig bra, säger Linda som för tillfället står utanför landslaget då hon inte har haft någon häst på trestjärnig nivå sedan 2010.

Källa!


Frieser sto

Frieser sto 10år 165cm reg i Fps e: Sibald 380 ue Oege. Hästar säljes
Frieser sto 10år 165cm reg i Fps e: Sibald 380 ue Oege. Hästar säljes
Frieser sto 10år 165cm reg i Fps e: Sibald 380 ue Oege. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Allround - Kön: Sto - Födelseår: 2002
Namn: Hotske Fan Wuns
Super snällt sto som är både körd och riden.

hon är en helt ljuvlig tjej som ALDRIG gör eller har gjort något dumt.

Hon är trafiksäker och snäll att sko lasta duscha mm.

Hon fungerar jätte bra med andra hästar är inte hög i rang, men heller inte låg utan hon försöker vara vän med alla =)

Vi kan tänka oss att "hyra" ut henne ett tag om ni så skulle önska.

Hon har en bästa kompis i hagen som heter Betty oxå ett frieser sto. Samma gäller henne att hon oxå kan lånas ut.

Båda har fått föl 2011. Men går ej med föl vid sidan längre.
 
Ring gärna och berätta vad ni har att erbjuda, Så kan vi absolut komma överens om något.
 
Pris 30 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=567446

Roffe

När hoppkungen Rolf-Göran Bengtsson kommer till Sverige är det många som vill se en glimt av vår svenska storstjärna. I morgon tisdag håller han en clinic på Helsingborgs Fältrittklubb, där samtliga 850 biljetter är slutsålda.

– Vi har sålt alla 850 biljetter. Sen kommer det även vara VIP-gäster och funktionärer på plats. Hälften av biljetterna sålde vi under tre veckor när vi gick ut med det i oktober och resten har sålts i december, säger klubbens verksamhetschef Tomas Hammar till Helsingborgs Dagblad.

Rolf-Göran ska under förmiddagen rida tre olika hästar - Niklas Arvidssons 9-årige hingst Click and Cash, Maria Gretzers 6-årige Singular LS La Silla och Olmeca LS La Silla, en 5-årig lillebror till Ninja La Silla.
Under eftermiddagen kommer EM-guldmedaljören hålla träning för tre olika grupper av ryttare, där den sista består av hoppryttare på elitnivå - bröderna Zetterman, Niklas Arvidsson, Henrik Lannér och Pia Levin.
– Det ska bli jätteroligt. Man kan hela tiden få nya tips på hur man kan förbättra sin ridning, säger Niklas Arvidsson till tidningen.

Tidsprogram och mer information

Källa!


Dagen

Dagen ser ut så att Krizze ska ridas och Wilma. Vet dock inte om jag tar Wilma eller inte, det märker vi. Sedan ikväll är det hoppgrupp igen. Hoppas på Dionne, länge sedan jag red henne! Tar nog med kameran till Ekeby så ni får lite färska bilder ju :)

Duschen

Ska gå och duscha nu. Hörs imorgon, ska rida Krizze också :) Hoppgruppen imorgon också, vet inte om jag ska fortsätta med bloggen, har knappt någon lust längre.

Ska jag fortsätta?

Dagens ridpass

Började med att det var glas halt ute på stallplan, usch. Mockade och så, väntade på mamma, borstade lite på Wilma och så. Gjorde sedan iordning henne och skrittade upp(då det inte gick att gå upp!).

Skrittade fram och så, traven kändes riktigt trevlig. Bra med framåtbjudning och allt. Kom sedan på 4-5 travbommar som låg på medelinjen(långsida till långsida). Travade över några gånger i båda varven, efter ett tag fattade jag galopp efter vilket inte Wilma ville. Fick parera henne ganska ordentligt! Efter ett tag så gav hon sig. Hoppade då 3 språng på ett sockerbits hinder, super duktig! Fick inte äns stopp på henne efter ;)

Sitt fint- över hindret


Sitsen är A och O även i hoppning. Tränaren Lena Berggren Wenderyd gillar serier när man ska öva sitsen, för då kan hästen sköta sitt medan ryttaren koncentrerar sig på hur han eller hon sitter.

Tipstack till: Lena Berggren Wenderyd
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

– Jag tycker att sitsen är A och O om du ska kunna vara i balans och kunna inverka. Det är bra att rida serier när du ska öva sitsen. Kommer man in i serien och den är bekväm för hästen kan ryttaren slappna av lite och inte tänka så mycket på hästen - utan koncentrera sig på sitsen. Men det är viktigt att hitta avstånd som är bekväma för hästen så att den bara flyter igenom och ryttaren kan tänka på sig själv, säger Lena Berggren Wenderyd, B-tränare i hoppning, banbyggare och expert på mental träning.

Svikt i lederna
En bra hoppsits, alltså lätt sits, kännetecknas av balans och följsamhet. Det innebär jämn viktfördelning, svikt i fotled, knä och höft, blicken i ridriktningen och en följsam hand.
Ett vanligt sitsfel, som Lena bland annat ser när hon är på ponnytävling med sin dotter, är att man sitter för djupt i sadeln med för mycket vikt på sittbenen.
– Varför det är så vet jag inte, det är ingen trend att man lär ut att ryttare ska rida i lodrät sits mot hinder. Möjligen beror det på att ponnyn börjar bli för liten, överlivet kommer ju långt fram när man rider i lätt sits på en för liten häst. Kanske vill ryttaren trycka på hästen, eller så har man en het häst och rätar upp sig för att kunna hålla den. Effekten kan bli att sätet driver på när man egentligen vill minska tempot, funderar Lena.
Ett annat vanligt fel är att ryttare går snett med i sprången. Det tror Lena beror på att man blir lite för ivrig och kastar sig fram eller att blicken är riktad nedåt i stället för framåt.
– Då blir det gärna att man hamnar på sidan av hästen.
När Lena gör dagens övning med sina elever tittar hon på en sitsdel i taget. Skänkeln, blicken och så vidare, och ger feedback på en sak i sänder.


Bygg så här:
Använd åtta stöd, två plastblock och 10–12 bommar. Du behöver två koner. Hindren ska vara relativt låga.

Gör så här:
Värm upp som vanligt på marken. Hoppa något enkelhinder innan du börjar med övningen. Bygg det hindret där det passar.
Starta lågt för att känna att avstånden är bekväma för hästen, så att du inte behöver inverka så mycket. Det ska flyta på.
Ha fokus på olika delar av sitsen olika gånger.

Variationsmöjligheter
För att variera övningen kan man välja att antingen påverka hästen att landa i rätt galopp – och rätta galoppen om det blir fel, genom galoppombyte eller avbrott med ny fattning – eller att ryttaren ska välja varv utifrån den galopp hästen landar i.
– Vilket man väljer beror lite på nivå och ålder. För duktigare ryttare är det en viktig del att kunna påverka galoppen. Men för den på lägre nivå är det stort nog att kunna se vilken galopp man har och kunna agera från det, särskilt om man är tio år, säger Lena.
Efter tio gånger börjar det bli jobbigt för en normaltränad häst, övningen är styrketräning för hästen, så håll inte på för länge.
En annan variant av övningen är att hoppa serien, vända höger eller vänster enligt ovan, fortsätta snett igenom och hoppa C-hindret i serien diagonalt, göra ett galoppombyte eller ett avbrott och därefter en ny fattning och så rida in i serien igen.
Avsluta gärna med ett enkelhinder (det du värmde upp på till exempel) eller en kortare bana så att hästen får galoppera på något annat än en serie.

Syfte:
Sitsträning, samt styrka och självförtroende hos hästen.

Svårighetsgrad:

Medel.

Tänk på det här:
Öva sitsen ofta, och som här - med fokus på en del i taget. Hindren ska vara relativt låga i dagens övning, det viktiga är att öva sits och följsamhet. Men den här banan kan också användas om man vill känna på lite högre hinder. Då ska avstånden ut lite.
– Och tänk på att inte göra så många repetitioner då, säger Lena.
FAKTA OM TRÄNAREN
Namn: Lena Berggren Wenderyd.
Född år: 1960.
Utbildning (inom hästvärlden): Ridlärare level 2, B-tränare i hoppning, B-banbyggare, stildomare, gått Riksidrottsförbundets elittränarutbildning på Bosön, läst idrottspsykologi på Halmstad Högskola.
Jobbar med: Tränare, banbyggare, föreläsare, kursledare m m.
Roligast med att vara tränare: Att få dela med sig av kunskap, att inspirera, ge stöd och hjälp inom allt kring hästar, ryttare och teamet kring ryttare, att se ryttare och hästar utvecklas, att ha förmånen att träffa människor som brinner för sina mål och sina hästar. Det ger mig massor av energi tillbaka!
Läs mer på: www.lenaberggrenrid.se


Källa!

Vältränad ryttare


Angelica Augustsson är en av de ryttare som genom sin sponsor fått tillgång till fysträning.

Vältränad ryttare minskar skaderisken

Fysträning har blivit ett vanligare inslag i träningsupplägget för ryttare på hög nivå. Fördelarna är bland annat ökad prestation och färre skador.

Text: Husdjursagronom Sara Slottner
Foto: AGRIA/Roland Thunholm


I en studie från Högskolan i Halmstad intervjuades tio elitryttare. Samtliga var överens om att ryttare behöver fysträna utöver ridningen - men endast fyra av dem gjorde det. Alla tyckte att det skulle vara bra att ha tillgång till en personlig tränare för att få hjälp med träningsprogram.
Även hippologstudenter har undersökt ryttarens fysik - de genomförde ett fystest och ett hopptest för att se om de kunde hitta något samband mellan resultaten. Fystestet bestod av armhävningar, situps, ryggresning, höga hopp, stå på ett ben, knäböj och fingerfärdighetstest.
Stå på ett ben och knäböj visade sig ha ett positivt samband med balans i hopptestet, vilket skulle kunna betyda att balansträning på marken kan ge effekt även i sadeln. Ryttarens sits mellan hinder hade ett positivt samband med situps. Höga hopp, knäböj och situps hade även ett positivt samband med inverkan och tempo i hoppningen. Även andra studier har visat att just ryttarens bålstabilitet påverkar ridningen mycket.

Hoppning och fälttävlan ger hög maxpuls
Studier av fälttävlansryttare har visat att musklerna arbetar aerobt (med syre) under ett dressyrprogram medan de under banhoppning även arbetar anaerobt (utan syre). Energiförbrukningen under dressyrmomentet är jämförbar med energiförbrukningen under exempelvis gång och tennis - de andra två momenten vid fälttävlan kan jämföras med basket eller brottning.
Vid en endagarsfälttävlan konstaterade ett brittiskt forskarlag att ryttarna hade högst medelpuls, med 184 slag per minut, under terrängdelen. Hjärtat slog i snitt 180 slag per minut under banhoppningen och 157 slag per minut under dressyren.
Under banhoppningen vid OS ligger fälttävlansryttarnas puls över 90 procent av maxpulsen - både puls och mjölksyranivåer var i själva verket högre hos ryttarna än hos hästarna i studien! När forskarna mätte nivån av mjölksyra i blodet efter banhoppningen respektive terrängen var de i nivå med mjölksyran hos friidrottare efter 110 meter häck eller 100 meter slätt.

Vätskebalansen viktigare än man tror
Ryttarens vätskebalans är en förbisedd faktor när det gäller fysisk ork, koncentration och i förlängningen risken för misstag och olyckor. Mätningar som gjordes på ryttarna som genomförde endagarsfälttävlan indikerar att de blev uttorkade under dagen. I medeltal förlorade de vätska motsvarande 1,6 procent av sin kroppsvikt, vilket kan minska prestationsförmågan med över 5 procent. Två av ryttarna i studien förlorade så mycket vätska att det kan motsvara en prestationsnedsättning med hela 45 procent!
Forskarna drar slutsatsen att om ryttarna är i bättre fysisk form och dessutom - precis som andra atleter - ser till att ersätta förlorad vätska, så minskar skaderisken hos både hästar och ryttare. Detta genom att koncentration och ork kan bibehållas under hela tävlingsmomentet.


Referenser:
Roberts, M., Shearman, J. & Marlin, D. 2010. A comparison of the metabolic cost of the three phases of the one-day event in female collegiate riders. Comparative Exercise Physiology, nr. 6(3), s. 129-135.

Pettersson, A-K., Sellergren, K. 2003. Påverkar ryttarens kroppsfysik prestationen i hoppning? Sveriges Lantbruksuniversitet, Enheten för hippologisk högskoleutbildning. Examensarbete nr. 225.

Esping, K. & Linders, A. 2010. En jämförande studie mellan hopp- och dressyrryttares fysik. Sveriges Lantbruksuniversitet, Enheten för hippologisk högskoleutbildning. Examensarbete nr. 386.

Olofsson, I. 2007. Fysträning för ryttare. Högskolan i Halmstad, Sektionen för ekonomi och teknik.

Källa!

SvRF 100 år


2012 fyller Svenska Ridsportförbundet 100 år och vi ser fram emot ett härligt kalasår med många spännande ridsporthändelser.

Ridsportförbundets kansli har stängt i mellandagarna men måndagen den 2 januari är vi tillbaka igen. Gott nytt år!

Källa!


Veckoplanering

Måndag: Vara i stallet på dagen, tar med kameran. Hoppgruppen på kvällen.

Tisdag: Stallet, rida Wilma.

Onsdag: Stallet.

Torsdag: Stallet, rida Wilma och Krizze.

Fredag: Stallet, rida Wilma och Krizze.

Lördag: Stallet.

Söndag: Stallet, rida Wilma.


2012

Ja, nytt år och nya mål! Pappa flyger snart, somnade i bilen. Gud så skönt! Somna vid halv tre i natt och vaknade 9?! Lite trött eller? Wilma ska ridas, maybe bommar. Så ja, får se vad dagen bjuder på!

RSS 2.0