Dagens ridpass

Ett roligt och busigt träningspass idag ;)

Ändrade mig i sista sekund och tog hoppsadeln, tänkte rida lite mer roligt eller vad man ska säga ;) Red utan spö vilket fungerade utmärkt! Hade sporrar istället. Jobbade mest med formen i alla gångarter även lite 10 meters volter i galopp. OMG vad hon bar upp sig! Det var bara att hålla henne i balans och lägga på skänkel så vips, så gick det! På slutet fick hon rejsa lite vilket hon tyckte var lite jobbigt men ändå roligt!

När jag galopperade på långsidan och svängde in på kortsidan så låg det en bajshög, som hon inte såg. Självklart så tyckte hon att den var läskig och hoppade över den, söta häst! :D

Städat

Har städat lite i mitt rum nu på förmiddagen även fixade en ny rosett rad, har så himlans många ;) Ska självklart rida idag ju, blir nog lite dressyr. Ska öva på skänkelvikning förvänd galopp och även att hon samlar ihop sig i galoppen :D

Dagens fråga

Har ni egna hästar? Medryttare/fodervärd/ridskola?

Gårdagens ridpass

Red barbacka, lite blandat. Red först på volten, övade på min egna sits och även hennes form och reaktion för skänkeln. Även lite öppna/sluta, skänkelvikning, ryggning fram/bakdelsvänding. Det mesta gjorde hon riktigt bra och det andra lite mindre bra! Gick sedan in i ridhuset då det var hur mycket flugor som helst! Red samma sak där.

Tog sedan av henne schabraket och körde lite ryggning, fram/bakdelsvändning osv från marken. Gick riktigt bra då hon fattar väldigt snabbt vilket är skönt. Sprang sedan med henne också bara för att ;)

Stallet

Ska åka till stallet snart. Är fortfarande trött! Vet inte om jag orkar blogga mer ikväll, får se alltså ;)

Sovit

Har precis sovit i ungefär 1 timme om inte med. Höll faktiskt på att somna framför datan ;) Orkar jag rida? Det vet jag inte, men hon måste röra på sig så då blir det väl barbacka skritt på travbanan.


Två ny smorda träns ;)

Home

Nu är jag äntligen hemma efter en rolig/bra kryssning till Tallin! Ska åka och rida Wilma senare ikväll. Ska väl ta och packa upp min väska nu sen blir det väl tvn/sova. Första natten sov jag mindre än två timmar!

Inga frågor i frågestunden=Ingen frågestund!

This VS That


Vad skulle ni ha valt? Blommiga eller mer stilrena? Själv kan jag inte bestämma mig ;)

Outfit


Snygg outfit eller?(Förutom hjälmen enligt mig!)

Dagens fråga


Vad tycker ni om detta JW schabrak? :D


Hiss/Diss

Gillar detta träns skarpt! Vad tycker ni, hiss eller diss? :)

Fin häst!


En riktigt fin häst enligt mig! Något liten och dyr menmen ;)

Outfit


Gillar ni outfiten? Snyggt eller fult? ;)


SM 2012


När jag såg denna häst var jag helt såld på den! Såg sen videon och shit, Ahlström style som in i bomben! Love to this horse♥

This VS That


Vilken skulle ni välja? Själv skulle jag välja den till höger ;)


Frågestund- Avslutas på Lördag!


Outfit


Denna outfit gillar jag skarpt, dock inte hjälmen sådär värst mycket men det fanns ingen annan typ ;) Dom röda bootsen säljs tyvärr inte längre, vet inte varför :)

Hiss eller diss?


Dagens fråga


Vad tycker ni om denna färg på stigbyglar? ;)


Godmorgon

Har suttit och gjort tidsinställda inlägg till er när jag är borta ;) Ska snart hem till pappa en vända. Blir nog lite mobilbloggning innan vi är i Tallin :)

Hörs!

Frågestund?

Skulle ni vilja ha en frågestund nu när jag är borta? För isånafall så fixar jag det tills imorgon :D

Dagens ridpass

Vart inte uteritt som jag hade tänkt mig utan det blev ett hårt dressyr pass i ridhuset! Puh, så varmt det var. Tränade på formen och även LA delar. Som förvänd galopp som gick super, även några ryggningar och skänkelvikningar. Känns som att vi bara går framåt och framåt hela tiden.

Imorgon rider mamma, då vi ska åka till Tallin senare på eftermiddagen/kvällen så ja. Är borta tills på Lördag men bloggen kommer att hålla igång för det. Tidsinställda räddar allt eller hur?

Men nu tänkte jag slänga mig in i duschen för att sedan spela monopol med mamma, samt kolla på Wallander!

Vill ni ha gästbloggare också? ;)


KL



Så fula, eller vad tycker ni? :)


VS


Vad tycker ni? Röda eller svarta tretorn advance? ;)

Tävling


http://minfux.blogg.se/2011/july/var-med-och-tavla-hos-mig.html#comment

Hiss/Diss


Falsterbo GTX Dam, Lyckås Ridsport 4.999:-

Min åsikt: Löve it! Såååå otroligt snygg!

Vad tycker ni, hiss eller diss?


Dagens fråga

Var vill ni komma inom ridningen?

Vaknade precis

Vaknade precis, ska alldeles strax ut och plocka blåbär med mamma ;) Wilma får gå en tur i skogen senare ikväll, då det är så varmt :D Men vi hörs senare!


Följ mig på bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Följ mig gärna, skulle betyda mycket! Dessutom en bättre blogg :D

Outfit


Haha, lite annorlunda outfit dåra ;) Men är det något ni gillar/inte gillar? Själv gillar/älskar jag allt :D

Dagens ridpass

Byggde upp en övning med ett galoppsprång mellan två räcken sedan två galoppsprång till en oxer. Hoppade upp mot 90cm på oxern. Värmde upp med travbommar, försökte hålla henne i formen hela tiden över bommarna. Hon gjorde det riktigt bra så lade då till galoppfattningar efter bommarna. Höjde sedan upp lite då och då, när det kändes bra satte vi även upp oxern. Hoppade som sagt 90cm, då hon började kännas seg så ;)

Bushest :D

Wilma busar


Från idag :D

Gårdagens film


Gårdagens ridpass ;)

Dagens fråga

Vill ni ha träning/tävlings outfit fortfarande?

Hiss/Diss

Eureka tröja från Kingsland
Eureka tröja från KL, Cheval ridsport 599:-

Min åsikt: Gaaaaahhh så ful! Rosa? Jag hatar rosa ridkläder! Så en stor diss!


Maybe

Kanske blir en överraskning senare, men bara kanske! Ska byta kläder och dra mig mot stallet, men det blir update ändå ;)

Fail :P

Godmorgon

Idag blir det att bege sig mot stallet vid lunch. Vet inte direkt varför men det är skönt att ha det gjort ;) Det är ganska klart att det blir lite hoppning, förhoppningsvis en gammal övning som jag har hoppat med henne förut. Kommer ni ihåg, då jag hoppa 110? Den övningen blir det idag :D


Duschen

Ska alldeles strax slänga mig inte i duschen, men först ska jag självklart blogga lite :D Imorgon blir det nog hoppning för min och Wilmas del, ska även fråga mamma om vi kan rida någonstans och...? Det kan ni klura på ;)

Men nu, duschen!

Johannas ridoutfit


T-shirt: Lillhästen i stav(Tattini)
Ridbyxor: Lillhästen i stav(Tattini)
Strumpor: Lillhästen i stav(Eurohorse)
+
Hjälm: Kommer inte ihåg?
Spö: Lillhästen i stav
Ridstövlar: Mountin horse
Sporrar: Coop Forum?

Dagens ridpass

Red dressyr i ridhuset idag. Till en början var hon lite slö men väckte henne lite i skritten. Både skritten och traven kändes super, hon lyssnade för minsta lilla rörelse(nästan). Försökte göra några fram/bakdelsvändningar som blev riktigt failade! Men hon fattar att hon ska snurra runt iallafall ;) Tog sedan några galopper, kändes väldigt vingligt och inte så lyckat direkt. Jobbade sedan henne lite i trav och galopp, gav sedan upp.

Mamma hade kameran i handen så passade på att sno till några bilder på mig och Wilma :D





Ridpasset

Inlägget om ridpasset kommer snart men tänkte höra med er om ni vill ha inlägg+film+bilder från ridpasset? Då mamma fotade porträtt bilder också om ni vill se :D

Gott! :D

foto0723 (MMS)

Gott! :D


Outfit


Något som är extremt fult/snyggt? ;)

Dagens fråga

Vad tycker ni om frack?
frack

Godmorgon

Vaknade nyss kan man väl säga. Vad ska jag säga om dagen? Vet inte riktigt vad som händer men ridning blir det iallafall ;)


Videon


Godnatt

Nej, nu blir det att sova! Börjar bli riktigt trötter nu ;) Kommer vakna vid elva säkert imorgon så har gjort två tidsinställda :D

Godnatt folket! Juste, besöksrekord idag med. Ni är ju för grymma!

Trixa♥


Bloggar

Skriv era bloggar! Har inte tröttnat på dom jag läser men det skulle vara kul om jag fick veta några fler ;) Kanske även länkar er om jag verkligen gillar en blogg, vem vet?

Här är några bloggar jag läser!

www.kristinawarg.se

www.teamsl.se

www.domryttarna.blogg.se

www.hastdiggaren.se

www.johannagrant.se

Jag läser många fler men dessa läser jag mest :D



Outfit



Någonting som faller er i smaken? ;) För mig är det allt!

Minnen♥


Otrligt fint minne, ledde klassen ända fram tills sista ryttaren hade ridit klart! Älskar dig Trixa♥


Johannas ridoutfit


T-shirt: JC
Linne: Gina tricot
Ridbyxor: Lillhästen i stav(Tattini)
Strumpor: Lillhästen i stav(Eurohorse)
+
Ridstövlar: Mountin horse
Ridhjälm: Kommer inte ihåg?
Handskar: Lillhästen i stav i think(från Therese, Horze)

Video?

Skulle ni vilja ha en video från senaste hoppträningen? Har nämnligen inte lagt upp den så frågar nu om det finns intresse så slänger jag upp den idag :D

Söt läpp där tjejen♥

Dagens ridpass

Det gick absolut inte att vara i ridhuset då det kändes som hela ridhuset skulla blåsa ner :O Eftersom vi har ett gammalt växthus så låter det ju lite dåra.

Men gick ut istället, hon allmänt vägrade att gå fram i skritten, hon kunde absolut inte gå på en volt? Wierd ;) Men började sedan trava, travade fram på lite längre tyglar och jobbade bara på formen. Den satt som en smäck, sen var det bara farten. Började så smått galoppera ungefär 1-2 varv, i båda varven. Övade sedan på halterna, att hon skulle hålla formen i halterna. Gick ibland och ibland inte. Sen fick jag lite hjälp av mamma, tog igenom både vänster och höger sida, i både galoppen och traven. Gick väl sådär men gjorde en halt och la av sedan ;)


Sweet♥

Är snart hemma igen. Hörs!

Är snart hemma igen. Hörs!


Hiss/Diss


Montana tävlingstop KL, Hästbiten 559:-

Min åsikt: En grymt snygg(och stilren) tävlingströja. Gillar att det står KL i hörnet(märkes freak ;) ) Men denna var grymt snygg, hiss för mig!

Faller detta er i smaken?


Ska snart hämta hästen ur hagen :D

Ska snart hämta hästen ur hagen :D


Förmiddagen

Ska snart hem till mamma. Åker och rider vid halv tolv, så har vi det gjort liksom ;) Blir nog ett 30-40 minuters dressyrpass i ridhuset. Men har fixat ett tidsintsällt inlägg också så ni har något att läsa. Men ska dra nu ;)

Galleur <3

foto0703 (MMS)

Galleur <3


Dagens fråga

Vad tycker ni om skvallerbloggar?


Sista inlägget

Detta blir kvällens sista inlägg, ska gå och lägga mig och sova nu! För en gång skull i hyfsad tid för att vara mig ;) Kommer väl att vakna vid 10-11 tiden imorgon också så jag tidsinställer ett på morgonen så att inte bloggen står helt tom på morgonen!

God natt alla underbara bloggläsare! Statistiken blir bara bättre och bättre, snart uppe i hundra eller? :D


Svar


Svar: Njae jag har inte haft henne så länge men jag kände henne i mer än ett år innan jag fick henne på foder. Vem är Jack?


Vad tycker ni?

Börjar med att det är besöksrekord :D Ni är ju grymma!


Men tänkte fråga er, vad tycker ni om att jag skriver vad jag älskar i min utrustning och vad jag har för utrustning? Har lite brist på ideér att blogga om så skriv gärna vad ni vill läsa om :D

Imorgon blir det nog antingen hoppning eller ett mindre dressyrpass för mamma, har inte riktigt bestämt mig men det lutar åt dressyr träning ;) Ska försöka ta med kameran så ni får lite mer bilder! Men dessa två dagar har jag suttit vid en data som inte har några bilder, så därför bildlösa inlägg men imorgon kör vi igen!

Min bästa B-ponny tid♥


Gästbloggning av Amanda

Tjaba alla Johannas läsare! :D

Amanda från allroundmuppar.blogg.se här ;)

Jag fick förfrågan om jag ville gästblogga, och det sa jag ja till!
Johanna bad mig blogga om mig och min foderhäst, så det ska jag väl ta och göra!

Jag heter då Amanda Bokstam, och jag har en liten ful söt B-ponny på foder, vid namn Birtley Daylight.
Hon är då ett sto (om ni inte fattat det ännu haha) och 8 år gammal, e: Bannut regal Light.

När jag fick henne på foder i november 2010 hade hon inget självförtroende what so ever, hon gick med huvudet rätt upp i luften hela tiden och hon gick knappt att få över ett par bommar.

Nu har hon blivit jättefin, galoppen jobbar vi fortfarande på men i övrigt är hon fin i dressyren. Vi hoppar på LC-nivå, och även om hon är rätt tittig och fortfarande stannar en del på hinder så har vi verkligen kommit en bra bit på väg!

Den 6-7 augusti ska vi också åka till träningsanläggningen Runsten och träna terräng för första gången, ska bli riktigt spännande att se hur det fungerar ;D

men hmm.. nu har jag inte så mycket mer att säga, ni kan ställa frågor om ni vill veta mer! Kan slänga upp lite bilder bara :)



Sådär ja! Vill ni veta mer kan ni ju kommentera här så kanske Johanna låter mig blogga igen, annars kan ni ju kika in på min blogg!

--> FET LÄNK <--

/Amanda

Dagens blogg


Dagens blogg är ....nhwestern.blogg.se! Har inte läst bloggen mer än en gång men ändå så fastnade jag för denna blogg, fin header, bra inlägg, fina bilder och otroligt coolt innehåll!

Gästbloggning

Snart kommer en gästbloggning ;) Dock handlar det inte om mig utan ****** ******* :D


Tips

Får du sämre balans när du rider barbacka? Är din häst hal att sitta på?

Wilma är väldigt hal tycker jag, om jag travar barbacka så måste jag hålla i mig då och då. Men i Onsdags så red jag barbacka men då hade jag satt på ett vanligt schabrak och ett band runt henne. Spände också fast schabraket i gjorden(det finns såna som man sätter i sadeln, under kåpan så att inte schabraket ska åka bak).

Förut när jag har gjort det så har det bara åkt bak men denna gång gjorde det inte det. Så om du vill sitta mer stilla när du rider barbacka, prova detta!

Det ända du behöver är:

Ett schabrak(tog bara ett) och

en täckesgjord.

Lycka till!


5 saker ni inte visste om mig(inom ridningen)

Började rida stor häst när jag var 3-4 år gammal.
♦ Jag har ridit 5 år på ridskola, endast Blåkulla.
♦ Jag älskar att tävla.
♦ Jag älskar utrustning!
♦ När jag började blogga så blev jag ett märkes freak ;)

Är på väg hem från södertälje ;)

Är på väg hem från södertälje ;)


Hiss/Diss

Horze Madison ridväst, dam
Horze Madison ridväst, dam 329,40 :- just nu ;) (www.horze.se)

Min åsikt: En grymt snygg väst! Skulle vilja ha i vit, den var grymt snygg så en stor hiss!


Dagens fråga

Har ni egna hästar eller /fodervärd/medryttare/ridskola?

HV Polo tävling


Tävlingen ;)

Vilken färg?


Vilken färg av dessa skulle ni helst vilja ha? Själv skulle det nog bli alla faktiskt ;)

Ska/vill inskaffas

Detta ska jag försöka inskaffa i höst/vinter. Vissa saker kanske jag hittar på Globen i November ;)

Charles Owen Wellington Classic 2 450 :- hos Lyckås Ridsport ;)

Grönt eller blått Swarowski, maby rosa till Wilma :)¨

Ett sådant pannband dock i andra färger, men vill ha typ blå/rosa ;)

Scapa sports 2011, vet inte riktigt men om det finns till ett bra pris så slår jag nog till :D
Dressyr schabrak COACH med logga
Shockmöhle sports schabrak, vill så lätt ha detta schabrak :D

Finns säkert mer men detta är lite av det ;) Det är inte säkert att jag kommer att köpa allt men lite av det ska jag kolla på iallafall!

Hiss eller diss för er?


Är i nynäshamn ;)

Är i nynäshamn ;)


Mjukgörande övning

Den nu avlidne Major Anders Lindgren, har med sina unika metoder nått stor framgång både som ryttare och som instruktör. Han använde sig av koner – kanske har du hört namnet Konmannen – för att få ryttaren att navigera och för­bereda sin häst för hörn, vändningar och volter. Här följer en av alla hans övningar:

FÖRVÄND SKÄNKELVIKNING
Syfte med övningen:

Mjukgörande och för ökad koncentration samt för att föra in disciplin och navigering i ridningen. Introduktion av skänkel­vikning och sidvärtes rörelser. Förklarar dessutom hjälperna för halvhalt.
Övningen ska ridas i båda varven.

Förklaring
Innerskänkeln vid sadelgjorden flyttar bogen. Ytterskänkeln håller fram hästen och yttertygeln håller hästen rakriktad.
Spöet i innerhanden används – om nödvändigt – försiktigt på den inre bakdelen för att lära hästen att gå undan med bakbenet.
Båda tyglarna rör försiktigt på bettet för att hålla hästen avspänd och mjuk i nacken och halsen (axisleden), käkarna och munnen.

Observera
Börja träna i skritt. Då hästen lärt sig att utföra rörelsen i skritt kan den även utföras i trav.
Hästen måste belönas så fort han förstår eller utförandet förbättras: spontan belöning! Det betyder att man omedelbart avbryter skänkelvikningen och antingen rider rakt ut på spåret eller att man gör en ny serpentinbåge och fortsätter övningen.


Major Anders Lindgren har med sina unika metoder nått stor framgång inte minst själv, men även som instruktör för bland många andra, Kyra Kyrklund och Jens Fredricson. I hans bok, Dressyrskola, hittar du mängder av bra dressyrövningar.

Källa!


Hiss/Diss

Ayr8 Leather Ridhjälm från Charles Owen
Ayr8 Leather ridhjälm från Charles Owen, Cheval ridsport 3 999:-

Min åsikt: Gräsligt ful hjälm! Färgen var otroligt ful :P

Vad tycker ni? ;)


Dagens fråga

Ridhjälm Master från Lami-Cell
Vad tycker ni om denna hjälm?

?

Gjorde tidsinställda inlägg till er tills imorgon och så visas dom idag? Då får ni vara med dålig update på förmiddagen/eftermiddagen då jag kommer vara på stranden. Men kan kanske ta och mobilblogga något ;) Men ska fortsätta med att kolla på tv nu :D

Hiss/Diss

Schabrak Spring 2011 från Hansbo Sport
Schabrak Spring 2011 från Hansbo Sports, Cheval ridsport 239:-

Min åsikt: Börjar denna gång med en diss! Ur tråkigt schabrak, händer ingenting verkligen.
Så ful färg(endast till detta schabrak!) sen randen gör det ju inte bättre direkt ;)

Så en diss!

Union Jack Saddle pad från John Whitaker
Union Jack Saddle Pad från JW, Cheval ridsport 599:-

Min åsikt: Jag är helt kär på detta schabrak! Det finns knappt något som är lika snyggt!

Detta schabrak får en solklar hiss!

Tycker ni annorlunda?


Förbered dig och hästen på enkla byten


Mads Hendeliowitz bjuder på en övning som ger dig möjlighet att träna på enkla byten och förbereda galoppombyten. Genom övningen får du hästen att bli uppmärksam på dig och dina hjälper, den får styrketräna, får en bra lösgörande träning i båda sidor och du får träna på din egen koordination.

1. Kom i vänster galopp genom hörnet och precis när du ridit igenom hörnet saktar du av till skritt.
2. Därefter rider du skänkelvikning i skritt in på diagonalen. Var noga med att framdelen leder rörelsen.
3. När du kommit nästan till medellinjen fattar du höger galopp och rider rakt fram i ca tio meter. Om du vill och känner att du behöver kan du här även lägga en volt till höger ut mot fyrkantspåret, för att komma tillbaka på samma linje som du började volten på.
4. Sakta sedan återigen av till skritt och gör en skänkelvikning tillbaka ut till fyrkantspåret.
5. När du når spåret fattar du vänster galopp.

Skänkelvikningarna hjälper dig att få hästen för skänkeln och den kommer att sätta under sig lättare i galoppfattningarna. Du har hästen även klar i den nya innersidan, tack vare skänkelvikningen, vilket gör det lätt att fatta galopp.
Var noga med vägarna och planera hur du ska rida så att du hamnar där du har tänkt dig. Men om du sitter på en stressad häst är det bättre att du ligger kvar i sidvärtsrörelsen tills hästen skrittar avslappnat, innan du fattar galopp. Har du inte en stressad häst kan du ställa ut koner för att hjälpa dig själv till att rida bra vägar.

Källa!


Hiss/Diss, KL


T-shirt från KL, Cheval ridsport 398:-

Min åsikt:
En grymt snygg t-shirt som jag skulle kunna ha som hemma/träningströja.
Dock gillar jag bara en av färgerna, den i mitten. Den vita blir lätt skitig och den mörk
blåa, jag har så mycket mörk blått så det skulle vara roligt med någon annan färg ;)

Hiss eller diss, från er?


Satsanderyttaren på bloglovin


Ni har väl inte glömt att följa mig på bloglovin? ;)

Dagen

Dagen har mest bestått av att vara hemma och spela spel med mamma eftersom vädret har varit...dåligt! Tog även en sväng till pappa. Har precis ätit och så ;) Ska väl bara softa här framför ett tag!

Dagens fråga

Stigbygel 'MG' med nationsflagga - Prestige
Vad tycker ni om dessa Prestige stigbyglar?


Saknar dig! <3

img_5342_1424063 (MMS)

Saknar dig! <3


Ni vet väl att ni får mycket bättre update...

Ni vet väl att ni får mycket bättre update ikväll! Gårdagens ridpass, hiss/diss osv. Sitter just nu i en bil som får sig en dusch :D


Hörs

Har lite bråttom nu men hörs när jag kommer hem!

Seabiscuit

Har nu på morgonen suttit bänkad framför tv:n med världens bästa film, Seabiscuit! "Berättelsen om legenden som vann mot alla odds." Håller helt klart med där ;) Självklart en hästfilm, lånade den av en i stallet igår då vi var där och såg på ridsport på eruosport därav ingen uppdatering igår kväll. Fick även flera filmer att låna(endast hästfilmer). Så det blir väl typ hästfilm maraton idag, vilket passar jätte bra då vädret är sämst ju!

Seabiscuit in my ♥ forever! Till er som inte har sett den, den är så värd att se! Kan komma en tår eller två men den är så grym, vilket kämpar glöd! Även om både jockeyn och hästen blir skadade så blir dom ändå.... ja, det får ni se om ni ser filmen :P

This or that


This or that.

Min åsikt:
Jag skulle nog välja Veredus ursnygga benskydd! Medans Eskadrons
också är ganska snygga men själv tycker jag att det ser ut som en liten kopia
vilket inte är så snyggt! Men annars var båda otroligt snygga :D

Vilket par skulle ni välja?


Blåkulla

Ska ta och gå till Blåkulla en sväng bara för att ;) Så hörs senare!

Hiss/Diss


Schockemöhle fleecelindor, Cheval Ridsport 249:-

Min åsikt: Jag är helt kär i dessa benlindor! Skulle helst vilja ha blåa och vita, då det skulle
passa på både Idde och Wilma.

Blir det en hiss eller diss för er?


Dagens fråga

Vad tycker ni om frihetsdressyr?

Vaknade precis

God morgon, eller rättare sagt god förmiddag? :P Men är man sömntuta så är man inte sant ;) Idag blir det väl lite mer av hemma dag. Wilma ska få gå lite frihetsdressyr i hagen, får se om mamma skulle kunna filma. Men det blir nog rätt så bra update idag!


Nu blir det att kolla på snuten i hollywoo...

Nu blir det att kolla på snuten i hollywood :D


Hoppass, halva klockan

Släpade fram två små hinder och två korta bommar. Red fram i alla gångarter och hon kändes seg men väldigt lydig och lite känslig i munnen vilket är bra då slipper man ta i så mycket om man te.x ska svänga eller göra halt. Hade en bom på marken, så galopperade över den och gjorde sedan halt mellan dom två korta bommarna vilket gick sisådär då ibland lyssnade hon otroligt bra men ibland så gick det rent sagt skit! Hoppade sedan fram några enstaka gånger på det andra räcket, vilket resulterade i att jag fick sitta och skänkla ungefär hela tiden!

Men aja, jobbade sedan i lite trav i lång och låg form över bommen. Sen kom mamma som hade ridit slingan ;) Hoppade 60cm som högst, inte högt men det kändes bra men lite segt så därför valde jag att inte gå högre upp i höjd. Hoppade sedan på en volt, gick riktigt bra! Lite segt men hon kom över, travade/galopperade sedan av henne och tog ungefär 3 små skutt bara för att! Duschade sedan av henne med schampo, usch sa hon :P Ska hoppa in i duschen nu så hörs ikväll/imorgon :D


SWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET♥♥

Skrittar av Wilma efter ett lyckat hoppass :D

foto0719 (MMS)

Skrittar av Wilma efter ett lyckat hoppass :D


Hiss/Diss


Väst Monte Carlo CRW®, finns hos Hööks 329:-

Min åsikt: En stilren och snygg framförallt väst. Hööks....! Men en liten hiss iallafall ;)

Tycker ni som mig eller annorlunda?

Stable

Ska byta kläder, efter att ha ängnat en hel dag på stranden så blir det skönt med en liten lungn tur på Wilman. Får se vad vi hittar på men ni lär ju få veta det förr eller senare iallafall så. Aja, har lite bråttom nu men någon mobilblogg kan jag nog slänga upp då inte uppdatering har ägt idag direkt så, men som sagt jag har varit på stranden!

Övning

Den här övningen görs i fyra delar.
– Du bör ha kommit en bit på väg för att hoppa hela banan, men hoppar du 1.10 med din häst är du definitivt redo för hela övningen, inleder Jens Wickström
.

Om du lägger hindren på låg höjd kan du lugnt öva på båda långsidornas serier även med en häst som inte kommit så långt i sin utbildning. Börja med att hoppa serierna var för sig så hästen blir trygg med vad den ska göra.



ÖVNING 1 = LÅNGSIDA 1

» Bygg upp fyra rättuppstående hinder i S-form längs ena långsidan enligt bild. Du ska kunna rida på spåret utanför hindren.

» Lägg bommarna på ca 50 cm.

» Avståndet ska vara 12-14 meter, beroende på hur svårt du vill göra det. Kortare avstånd gör övningen svårare.

» Börja med att trava runt hindren på Långsida 1 i serpentiner så hästen vänjer sig vid vägen.

» När du börjar hoppa tar du först bara två av hindren. Ta nummer tre som första hinder och rid sedan på nummer två så att du rider som en åtta.

» När det här går bra kan du komma på hela serien. Kom i vänster varv och lägg en volt efter varje hinder i den första serien. När du ställer om byter du galopp.

– I och med att hästarna har en starkare och en svagare sida, kommer det att vara lite svårare när hästen är ställd åt den starkare sidan, påpekar Jens.

Rid serien ett par gånger i båda varven.

ÖVNING 2 = LÅNGSIDA 2

Nu kan du gå på serien på Långsida 2.

» Här lägger du en cavalettibom, efter 8.5 meter en oxer på 80-90 cm följd av en ny cavalettibom efter 8 meter.

Även den kan du hoppa ett par gånger i båda varven. Tänk på att ändra avståndet på bommarna så att den bom som ligger före oxern ligger med ett avstånd på 8 meter och den som ligger efter ligger med ett avstånd på 8.5 meter.

ÖVNING 3 = MEDELLINJEN

Går det bra och hästen inte är alltför orutinerad kan du sedan hoppa serien på Medellinjen.

» Här lägger du upp en oxer på 80-90 cm, efter 8.5 meter en cavaletti och efter 8.5 meter ett 80 cm plank. Innan oxern lägger du ut två galoppbommar på dom böjda spåren 8 meter framför oxern.

– Svårigheten här är volten på mitten, säger Jens.

» Börja med att från vänster varv rida igenom kortsidan för att ta den bortre bommen på det böjda spåret.

» Hoppa oxern, byt till höger galopp om det fungerar. Hoppa cavalettin och lägg en volt till höger. Om du inte redan bytt galopp gör du det nu.

» Rid en gång till över cavalettin och sedan rakt fram på planket.

ÖVNING 4 = BANA

» Var noga med att alla delarna går bra var för sig innan du sätter ihop hela banan. När du hoppar hela banan kommer du i vänster varv på Långsida 1.

» Efter sista hindret i serien vänder du upp på den bortre galoppbommen för att gå på serien på Medellinjen.

» Vänd höger och ta serien på Långsida 2. Efter sista bommen vänder du upp på den galoppbommen som ligger längst bort, vidare på oxern, byt till vänster galopp, cavalettin, volt den här gången till vänster, cavalettin igen och rakt på planket.

Vill du kan du nu göra om samma sak igen. Du kan också rida åt andra hållet, tänk på att ändra avståndet på bommarna på Långsida 2.

– Det kan vara lämpligt att hoppa varje del ett par gånger på låg höjd i varje varv och hela banan tre gånger, anser Jens. Hindrens höjd kan varieras efter ekipagets utbildningsnivå men tänk på att det framför allt är en lydnadsövning och inte höjden på hindren som är det viktigaste. början på banan slutet på banan.

Om du hellre vill göra övningen i trav tar du bara bort bommarna på det böjda spåret innan serien på medellinjen och på Långsida 2.

Källa!


Dagens fråga

Navy knästrumpor från Kingsland
Vad tycker ni om dessa KL ridstrumpor?

Failbilder


Senaste hoppträninge, igår :)

Jag sitter knappast kvar, hahaha!


Pytte lite failbilder men hittade inte många!

Övning-Bana

Kanske har du inte tillgång till en hel hinderpark eller så orkar du helt enkelt inte bära fram så många hinder för en hel bana. Equipage har därför tagit fram två olika banlösningar som inte kräver så mycket hindermaterial.

FÖRSTA BANAN:
Här får du en bana på åtta språng med både böjda och raka linjer av bara på fyra hinder.
» Börja med hinder nummer ett och två på rakt spår, ta sedan hinder nummer tre snett igenom och rid en böjd linje till hinder nummer fyra.
» Därefter nummer fem snett igenom och återigen en böjd linje till nummer sex.
» Sista två hindren blir ett ”dogleg” – alltså du hoppar hinder nummer sju snett igenom för att göra en båge så att du kommer till nästa diagonal och hinder nummer åtta.


ANDRA BANAN:
Till den andra banan behöver du bara tre hinder för att få en bana på sju språng. Det blir en bana med både långa och korta vägar till hindren med raka och böjda linjer.
» För att kunna hoppa första hindret, oxern, på ett korrekt sätt krävs att du kommer runt svängen ordentligt och hinner ställa hästen rak innan hindret. Har du en ridbana som är 20 meter bred motsvarar svängen en 10 meters halvvolt. En rak linje till hindret är  alltså inte alltid ett lätt hinder, som man ofta kan tro.

AVSTÅND:
Alla avstånd är beräknade för stora hästar där 21 meter är fem galoppsprång och 24,5 meter sex galoppsprång. Om du hoppar banan på låg höjd kan du lägga in ett galoppsprång till mellan hindren.

Källa!


Är med Tess!

Är med Tess!


Ett litet plus bara

Madame träns
Madame träns (www.horze.se) 349:-

Ett litet plus på detta träns skulle vara en lite bredare nosgrimma! Visst det är snyggt som det är men det skulle bli som ett litet extra + om det var lite tjockare nosgrimma ;)

Vad tycker ni det ska vara?

Hiss/Diss hästutrustning

Schabrak m/ funktionsfoder
Schabrak med fukntionsfoder (www.horze.se) 349:-

Min åsikt: Nästa inköp eller? Nej, men skit snyggt verkligen! Går inte att inte gilla detta schabrak! Men iallfall en stor dunder hiss!

Elite allroundschabrak
Elite allroundschabrak (www.horze.se) 259:-

Min åsikt: Rikitgt fult, jag brukar inte säga att schabrak är fula men detta var fult! En stor dunder diss på detta schabrak!

Skulle ni sätta på era hästar något av detta?

Dagens fråga

När på dagen brukar ni rida? Morgonen eller förmiddagen/eftermiddagen eller kanske på kvällen?

Själv rider jag helst på kvällen när det är som varmast. Men på vintern är spelar det nog ingen roll ;)

Hiss/Diss

Plisserad tävlingskavaj, dam
Plisserad tävlingskavaj, dam, (www.horze.se) 659:-

Min åsikt: Jag tycker att denna kavaj var lite tråkig men ändå riktigt snygg på något sätt :) Jag gillar den men priset är väl sådär för en halv tråkig kavaj. Men det blir ändå en hiss!

Grand Prix DuraCheck ridbyxor m/ tygförstärkning, dam
Grand Prix DuraCheck ridbyxor (www.horze.se) 517,30:-

Min åsikt: Jag är helt.... blä! Jag hatar rutiga ridbyxor! Det känns som man är vilse i dom typ ;) Så en stor diss!

Vad tycker ni om dessa produkter?

Gårdagens ridpass

Ställde fram tre galoppbommar med ungefär 3 meter imellan och sedan 14 meter till ett räcke. Hoppade som högst 40 cm då jag inte mådde super, på grund av min hosta. Men på framridningen kändes hon bara oerhört stel och lat. Men fick igenom ställningen i båda varven efter lite tjafs och så.

Kom sedan på bommarna, vi började med att lägga ner räcket på marken för att kolla avståndet. Avståndet var antingen fyra korta galoppsprång eller tre lite mer framåt. Fick det till fyra, även tre men jag satsade på att rida på fyra.

Höjde sedan upp hindret till 40cm. Kom på det några gånger dock vart det fel avstånd hela tiden. Antingen så hoppade hon för långt ifrån eller för nära. Så sket i att ta bommarna före utan red på en volt i både höger och vänster varv och hoppade 'hindret'. Vilket gick så mycket bättre! Hon lyssnade när jag tog lite i tygen och hon lade sig lite närmare exakt som jag ville :D Riktigt fint asså!






Orkar inte sätta mig vid datorn. Men imorg...

Orkar inte sätta mig vid datorn. Men imorgon kommer det bilder. Vad vill ni ha på? Mamma och Idde, jag och Wilma? Ni bestämmer!


Har byggt fram nu då :D

foto0715 (MMS)

Har byggt fram nu då :D


Så snygg!


Sweatshirt Nikita CRW®, finns hos Hööks 299:-

Min åsikt: Säger bara en sak, så snygg! Om det inte hade varit Hööks kvalitét så hade den varit min inom en vecka ;)

Hiss/Diss


Ridhjälm Hi Tech CRW®, finns hos Hööks 549:-

Min åsikt: Denna hjälm är grymt ful! Orange spänne? Två 'ränder' uppe på hjälmen? NEJ TACK!

Hiss eller diss?

Önskeinlägg

Nu får ni chansen att önska vad jag ska skriva om. Failbilder, mina favorithästar, frågestund? Säg vad ni vill! Länkar såklart er som har kommit på själva inlägget när inlägget kommer upp ;)

Hoppning på schemat

Om ungefär 1 och en halvtimme blir det stalltime. Har först insläppet sen så fotar jag när mamma rider sen så kör jag lite hoppning med Wilmisen ;) Tänkte ha fyra upphöjda galoppbommar och sedan 2 galoppsprång till ett räcke/plank. Kanske någon liten kombination på andra, får se lite vad min hosta orkar med. Då jag fortfarande har kvar hostan fast jag är frisk, men eftersom jag hostar ofta så blir det ofta lite jobbigt att rida. Bara jag lägger in många skrittpauser så funkar det riktigt bra! Sedan har vi kvällsfodringen så sen kväll i stallet :) Funderar på att smörja lite sedan om jag hinner. Mamma ska försöka fota/filma ;)


Dagens fråga

Vad äter era hästar?

Hiss/Diss

Flughuva till Metallic från John Whitaker
Flughuva till Metalic från JW, finns hos Cheval ridsport 299:-

Min åsikt: Riktigt snygg, lite annorlunda färger men stilren! Gillar den skarpt :D

Dagens fråga

Vad tycker ni om att rida i kavaj?

Dagens ridpass

Red i ridhuset. Provade med att leda handen inåt så att hon böjde igenom halsen och fick igenom höger/vänster ställningen ;) Gick väl ganska bra mot slutet. Gjorde samma sak i galoppen. Men hon tar ibland inte min skänkel, skänkeldöv? Men hon är fin för det! Vissa galopper var som en dröm verkligen, manen fladdrade hon var pigg och gick i stadig fin form :D Skrittade sedan ner till hagen, latmask man är asså ;)

Ska duscha och slänga mig in i bilen mot Willys ;) KINDER ÄGG HERE I COME! Glömde kameran :(


Har lagt ut maten nu så nu är det bara att...

Har lagt ut maten nu så nu är det bara att vänta!


Sängen väntar! Har morgonen imorgon så liv...

Sängen väntar! Har morgonen imorgon så live update direkt från stallet. Kanske tar med kameran. Ska försöka göra frihetsdressyr ungefär en gång om dagen! Tror ni jag lyckas? Gjorde med två idag ;) Men godnatt!


Duschen

Ska duscha nu men antingen så kommer ridpasset upp imorgon eller ikväll! Kan säga att den hästen kan hon ;)

Har precis tagit in hästarna. Söta Wilma s...

Har precis tagit in hästarna. Söta Wilma som stog och gnägga när jag skulle hämta henne söten :D Ska snart rida dom ska bara få äta lite. Blir nog en långritt med mamma och Idde som sällskap ;)


Hemma och vänder!

Vänder till stallet nurå ;) Har både insläppet ock kvällsfodringen! Så update ikväll kanske!

Hörs!

Hiss/Diss

Ballistic Overreach Boots från PC
Ballistic Overreach Boots/Professional's Choice, finns hos Cheval ridsport 299:-

Min åsikt: Jag älskar verkligen dessa ursnygga boots! Så snygga i blått och rött. Om man hade en häst så skulle det vara ett köp på en gång kan jag säga! Så en hiss!


Senskydd Flexisoft ProSafe Memo - Eskadron
Senskydd Flexisoft ProSafe Memo - Eskadron, finns hos Cheval ridsport 879:-

Min åsikt: Så gräsligt fula! Riktigt fult med 'fyllningen' där bak. Färgen var så snygg men 'fyllningen' förstör liksom allt annrs hade det varit perfekt liksom ;) Så en diss!

Hiss eller diss?

Dagens fråga

Vad tycker ni om Pessoa-bett?


Hitta hoppviljan

Hur man får hästen att VILJA hoppa

 

Motivation är en viktig bit av NH-tänket. Vi vill gärna att hästen ska vilja göra det vi vill att den ska göra. Det gäller att få min idé att bli hästens idé. Jag har lärt mig detta i samband med hoppning (min häst är inte någon hopp-fantast) men det kan användas i alla sammanhang.

Det började med att min häst gjorde allt för att undvika hoppet och när han hoppade var det ett halvhjärtat snubbel-försök. Då började jag undra hur jag kan motivera honom mera. Varför ska han hoppa egentligen? "What's in it for me?" Beroende på Horsenality (se annan artikel) är olika saker motiverande. Det som oftast fungerar är vila eller/och mat.

Jag började med att leka med min häst, sideways, backa, cirklar, falling leaf (mycket effektiv, för de insatta). När han började få upp lite flås erbjöd jag honom att hoppa ett enkelt och tydligt hinder på två tunnor. Så fort han hade hoppat satt jag mig ner på tunnorna och gav honom en morot. Där satt jag ett tag. (Ta med termos och en tidning om du är lätt uttråkad). Upprepa det hela.

När du har gjort det några gånger börjar hästen fundera på hur han kan få dig att sätta dig fortare. Han börjar bjuda på hindret, vill hoppa för att få vila. Anpassa tiden du leker innan du hoppar och tiden du sitter ner efter hoppet. (lite motiverad-lång vila, mer motiverad-kortare vila). Gör det tillräckligt många gånger för att hästen verkligen ska förstå mönstret. Man kan också använda det som "belöning", avsluta en lekstund med att hoppa för att sedan gå därifrån.Till slut kommer hästen att ställa dig frågan: "Kan vi inte hoppa nu?" och nästan dra dig till hindret!

När hästen förstår det hela kan du börja sortera ut de sämre hoppen, där hästen snubblar över, går över eller helt enkelt inte försöker ordentligt. Ignorera de, erbjud hoppet på nytt och belöna de bra hoppen. Gör likadant när du ska rida hoppen. Du kan till och med hoppa och sitta av efteråt, det kan vara motiverande!

Källa!


Trött

Vaknade för ungefär 40 minuter sedan. Ska snart bege mig till pappa, vilket resulterar i att jag mår bättre idag!(Nästan frisk!) Så kanske blir att ta en liten ridtur i skogen på tjejen :) Vem vet? Men dock så kommer ju inte jag att vara hemma men det kommer några tidsinställda i promise!


Börja med NH

En artikel om vad du behöver veta som ny inom NH. Några tankar bakom, lite om utrustning och en förklaring av några begrepp inom NH-världen.

 

Natural Horsemanship är ett något svårdefinierbart begrepp. Det kan diskuteras länge om exakt vad det innebär och hur det går till. Men det alla är överens om är att man har ett naturligt tänk kring vad, hur och varför man gör något med sin häst. Det handlar alltså inte bara om ridning eller markarbete, utan NH tänket genomsyrar allt man gör med sin häst. Därför är det inte ovanligt att NH utövare även har sin häst på lösdrift, ger den mycket grovfoder och inget eller lite kraftfoder, har hästen barfota, rider barbacka eller bomlöst, bettlöst osv osv.
Det finns en hel del folk som kallar sina träningsmetoder på NH. Exempel är Pat Parelli, Hempfling, Monty Roberts, Patrick Allori, Mark Rashid. Vad man gillar är en smaksak, det finns många vägar till Rom. I denna artikel utgår jag ifrån Parellis NH, eftersom jag själv trivs med det.
Målet är att utveckla relationen till hästen mer än något annat. Så hästen är med mentalt, emotionellt och fysiskt, (till skillnad från icke-NH, där man oftast koncentrerar sig enbart på den fysiska delen). Inom NH tar man en liten bit i taget för att sedan sätta ihop det och få väldigt imponerande resultat!

HÄSTEN
Det spelar ingen som helst roll vad du har för häst, du kan göra NH med en minishettis och med en dressyrhäst. Om du nu vill hoppa, tävla western eller rida ut i skogen, NH utvecklar din relation med hästen och har inget att göra med din inriktning. Självklart spelar det ingen roll vilken sadel du har heller.

UTRUSTNING
Den utrustningen som jag kan rekommendera är en repgrimma (inte en stel tjock sådan från H**ks, utan en mjuk och tunn) och ett arbetsrep. Lagom längd att börja med är 12” (3,5 m), sen kan du avancera till 22” och 40”. Repet ska ha en viss tyngd för att den ska vara kommunikativ.
Jag kan också rekommendera att köpa en ”carrotstick”. Det är en hård stick med en läderögla i änden där du kan fästa ett tunt rep (savvystring). Carrotsticken använder du som kommunikations hjälpmedel när du leker med din häst och fungerar som en förlängning av din arm. Därför är det mycket viktigt att din häst inte är rädd för den när du ska använda den drivande (att flytta hästen med den). Med hjälp av the Freindly game (se artikel om the seven games), kan du hjälpa din häst att bli modigare och att börja tycka om sticken.

THE FOUR SAVVYS
Det är smart att börja i en paddock eller liknande, men självklart inte nödvändigt. Du börjar alltid från marken. Först leker ni med en grundläggande kommunikation med repet, det är det vi kallar för On Line. När detta funkar och ni tex kan leka the Seven Games från marken, hästen har respekt för dig och du har fått grundläggande kunskaper inom ”tänket”, kan ni ta detta till Freestyle.
Freestyle är när man rider på lösa tyglar eller utan några tyglar alls. I Freestyle ingår det att kunna rida med en tygel, halsring, repgrimma eller bara din carrotstick. Från att lära dig svänga utan att använda dina tyglar till att kunna galoppera en åtta med flygande galoppombyten och ha armarna i kors! Om du är osäker på om du kan rida med repgrimma, kan du börja med att ha dubbelkommando, alltså ha både träns och repgrima och ha två par tyglar. Sen kan du ta bort tränset när du känner dig trygg.
Liberty är när man leker med sin häst från marken i frihet. Du kan använda din carrotstick för att kommunicera på avstånd. I Liberty lär du dig att gå med din häst och han följer dig i samma takt till att få din häst att galoppera emot dig. Du bör börja på ett begränsat ställe, så din häst inte springer iväg och känner att den gör fel.
När du är duktig på Freestyle kan du börja avancera det och använda ett bett i hästens mun. Nu kan du redan svänga och stanna utan att använda dina tyglar, så bettet är bara till för en mer finslipad kommunikation. Det allra viktigaste här är att du faktiskt har något att finslipa. Att börja med Finesse utan tillräckligt med Freestyle kan ge spänningar hos hästen och gör i värsta fall att han tappar respekt och impulsion (se The Impulsion Pogram).
Inom Parelli NH kallas On Line, Freestyle, Libert och Finess för The Four Savvys. Savvy betyder att veta när, var och hur du ska vara och veta vad du ska göra när du kommit dit. Hängde du med?


Rekommenderade försäljnings ställen:
www.eddesjo.se (äkta vara, dock ej Parelli-märkt)
www.parelli.com (äkta vara)
www.ewa-angantyr.com 

Källa


Dagens fråga

Varför läser du min blogg? Vad ska jag ändra på och inte ändra på osv? :D


Mirage

Tänkte bjuda på några bilder på Mirage♥






Avslutar med en sååå fin bild på prinsen♥


Färg?

Jag funderar på att köpa ett nytt Swarovski pannband. Vet dock inte vilken färg jag skulle vilja ha då det ska passa Idde och Wilma för det mesta ;) Men även någon annan såklart! Vill helst sticka ut lite, så kanske ett pannband med sveriges flagga? Kanske ett två delat?

Har lite svårt att bestämma mig så tänkte därför be er om lite råd om vad ni tycker jag ska köpa! Har börjat att fundera på grönt eller blått :) Men det finns ju andra också ;)


Kattungar

När jag var på ridlägret så hade dom två små söta kattungar! Urgulliga var dom och hur keliga som helst verkligen! En grå och en svart kommer dock inte ihåg vad dom heter men så söta!



Söta eller? Bara en var vaken ;)

Avståndstabell del 2

Dessa avstånd gäller om du hoppar hinder i galopp med höjder motsvarande lätt klass. Hoppar du väldigt låga höjder behöver du kanske korta avståenden.

1 galoppsprång mellan
Häst 6.50 - 7.00 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
B-ponny 5.30 - 5.70 m

2 galoppsprång mellan
Häst 9.75 - 10.25 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
B-ponny 7.80 - 8.20 m

3 galoppsprång mellan
Häst 13.50 - 14.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
B-ponny 11.00 - 12.00 m

4 galoppsprång mellan
Häst 17.00 - 17.50 m
D-ponny 16.25 - 17.25 m
C-ponny 15.00 - 16.00 m
B-ponny 13.75 - 14.75 m

5 galoppsprång mellan
Häst 20.50 - 21.00 m
D-ponny 19.50 - 20.50 m
C-ponny 18.00 - 19.00 m
B-ponny 16.50 - 17.50 m

6 galoppsprång mellan
Häst 24.00 - 24.50 m
D-ponny 22.75 - 23.25 m
C-ponny 21.00 - 22.00 m
B-ponny 19.25 - 20.25 m

7 galoppsprång mellan
Häst 27.50 - 28.00
D-ponny 26.00 - 27.00 m
C-ponny 24.00 - 25.00 m
B-ponny 22.00 - 23.00 m

Källa!

Detta är mer hoppavstånd. Riktigt bra att dom lägger upp sånt här då man lär sig tabellen om man läser den tillräckligt många gånger ;)

Avståndstabell del 1

Travbommar
Häst 1.10 - 1.30 m
D-ponny 1.00 - 1.10 m
C-ponny 0.90 - 1.00 m
B-ponny 0.80 - 0.90 m

Galoppbommar
Häst 3.00 - 3.25 m
D-ponny 2.75 - 3.00 m
C-ponny 2.50 m - 2.75 m
B-ponny 2.25 - 2.50 m

OBS! Minska med minst 10 cm om det gäller upphöjd caveltti, oavsett om det gäller trav- eller galoppbommar.

Mellan travbom och hinder
Häst ca 2.50 m
D-ponny 2.30 - 2.40 m
C-ponny 2.10 - 2.20 m
B-ponny 1.90 - 2.00 m

Källa!

Detta kan vara riktigt bra att ha ;)


Lite sent

Vaknade för en kvart sedan ungefär ;) Ska snart gå och sätta mig i soffan med katten. Jag vill till stallet nu! Men aja, kommer upp lite bildbomber och sånt. Men nu väntar katten på mig :P

Älskade plutt♥

GG vs KL

Vad tycker ni mest om? Glengordon eller Kinglsand?

Jag tycker om båda märkerna fast på olika saker ;)


Hiss/Diss


Mountin Horse Richmond High Rider, finns hos Hästbiten 2 799:-

Min åsikt: Jag tycker denna ridstövel var otroligt ful. Lite för klumpig eller vad man ska säga :)

Så det blir en diss!

Godnatt

Nu blir det sängen. Imorgon kommer bloggen vara elite :D Så vänta er mycket med bilder osv. Ska även försöka med en ny och snyggare header ;)


Min pluttilutt♥


Tävling


http://crewaef.blogg.se/2011/july/utkast-juli-9-2011.html Var med du också ;)

I miss you♥


Saknar dig, minns väl den dagen då du försvann min ängel! Jag älskar dig mest av hela livet♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Mitt bästa hästminne

Mitt bästa hästminne var när jag, mamma och mammas kompis(fotografen) gick ut på en åker/äng och fotade. Satt där stensäkert utan hjälm och väst i bara grimma och grimskaft medans Mirage(hästen jag satt på) bara ville äta gräs! Det gjorde vi då vi hade fått reda på att ägaren skulle ta bort honom, så ville ha bilder på honom innan han försvann förevigt♥

Det var minnen♥

Min favorit bild från den dagen, glömmer aldrig dig älskling♥

This or that


Stigbyglar Intec, finns hos Hööks för 759:-

Stigbyglar Australiensiska, finns hos Hööks 149:-

Min åsikt: Jag gillar båda fast den översta lite mer då foten åker ut ibland ur den andra men annars är den riktigt bra tycker jag ;)


Hiss/Diss


Cavallo® Simple Horse Boot 1 395:-

Min åsikt: Riktigt fula om jag får säga det. Fast dom ser ut att vara riktigt bra för nästan alla hästar. Men jag skulle inte kunna köpa dessa!

Så en diss!

Lyx vs budget

Working träns med clips - Dyón
Working träns med clips-Dyon finns hos Cheval Ridsport 1 199:-

Aachenträns Hunter Claridge House® Finns hos Hööks 479:-

Nu har Hööks kopierat Dyons ursnygga träns! Kan inte Hööks komma på något eget liksom ;)

Men Lyx eller budget?

Mina mål i ridningen 2011

Halva året har ju gått men detta är vad jag vill uppnå resten av året ;)

♦Hoppa 115-120 cm.
♦Träna dressyr för mamma.
♦Rida Idefix mer.
♦Utvecklas mycket!
♦Få en stadigare hand i dressyren.
♦Tävla Mistel i dressyr.
♦Tävla LB/LA dressyr.


Dagens fråga

Vad gillar ni mest, hoppning eller dressyr?

Jag tycker om båda lika mycket ;)


Bloggens maskot?

Haha, min katt älskar att vara med mig när jag sitter vid datorn. Han har lagt sig på tangentbordet någon gång ;) Just nu ligger han och kurrar i mitt knä sötnosen. Han läser allt jag skriver :P Detta får vara mitt avslutande inlägg idag då det snart är läggdags!


Kärlek♥

Ur min garderob

Nu var det ganska länge sedan jag gjorde en 'Ur min garderob' så tyckte att det var på tiden nu ;)

Denna gång blir det brun tröja som jag tävlar hoppning i. Eftersom jag har en brun väst så måste man ju matcha lite eller? ;)



Älskar verkligen denna tröja. Den är bekväm och så. Även om den är mörk så blir man inte så svettig/varm i den vilket är så himla skönt för ofta i mörka klädesplagg så brukar man bli väldigt varm/svettig. Just att den passa min väst också är ett stort +! Men det var ju det som vi var ute/letade efter. Sprang runt på Kappahl, Lyckås ridsport, Lindex och sedan kom vi till Lillhästen i stav! Gud så glad jag vart!

Men som sagt, en riktigt skön tröja från Horze!

Svar


Svar: Tack! Själva kodningen och menyn har min trogna vän Louise PJ gjort. Dock så kostar det pengar nu men 20 kr är ingenting för allt hon gör. Hon gör det otroligt snyggt! Headern/desingen har jag gjort i photoscape. Inte så underbar men den duger väl. Photoscape är ett gratis pogram.

Hoppas du fick svar på din fråga ;)

Dagens fråga

 GPA Speed Air Evolution
Vad tycker ni om denna GPA hjälmen? ;)

Outfit


Gillar denna outfit skarpt mycket! Jag gillar verkligen allt i denna outfit ;)

Jag skulle

Jag skulle ha varit med på hoppkurs för Jennie Onsdag-Torsdag men jag är ju sjuk! Fy, vill vara med :( Jaja kommer väl fler chanser får man väl hoppas på ;)

Lite lerig häst eller? :P

Saknar

¨
Saknar detta ;)

Förlåt

Förlåt för sämsta update men jag är sjuk! Har feber, ont i halsen och så vidare. Men ska försöka att göra några inlägg under dagen ;)

Min söta plutti till katt ;)

Svar


Svar: Nej det är inte fältävlan!

Sätter mig inte vid datan ikväll! Mår inge...

Sätter mig inte vid datan ikväll! Mår inge vidare. Feber, mår illa och har ont i huvudet!


Ska rida maskarbete nu då :D

foto0710 (MMS)

Ska rida maskarbete nu då :D


Sweden

Napa teknikpiké dam från Kingsland
Ge mig nu! Skit snygg ju ;) Visst lite dyr men shit same! Man lever bara en gång ju så man måste ju passa på att handla! Men riktigt riktigt dunder snygg Sweden tröja från KL! Finns hos Cheval Ridsport!

Lite udda

Ayr8 Ridhjälm från Charles Owen
Denna hjälm tycker jag är lite udda. Har faktiskt inte sett någon med en sån här hjälm! Fräck men ändå inte stilren liksom :) Skulle passa perfekt till dom röda Tretornen ju ;)

Vad tycker, udda eller inte?

EM 2011

Följande tio svenska ryttare är nominerade:

Rolf-Göran Bengtsson
Malin Baryard-Johnsson
Angelica Augustsson
Peder Fredricson
Svante Johansson
Helena Persson
Henrik von Eckermann
Lisen Bratt Fredricson
Daniel Zetterman
Helena Lundbäck
Källa!

Dessa tio ryttare åker till Madrid den 13-18 September för att kvala sig till OS 2012! Roligt att Angelica Augustsson och Helena Persson är utagna ;)


Dagens fråga

Vet ni vad Derby är?

Ledtråd! Det gick i Falsterbo i år ;)


Ni är ju för grymma!

Har redan riktigt bra med besökare :D

Blev ingen strand, vädret tillät inte det :( Men rida blir det ikväll! Så ska bara vara hemma och ta det lite lungnt hemma idag. Ska bli ganska skönt! Ska se om jag kan fixa någon ny header idag. Har börjat att tröttna på min ;) Jag har en ideé om hur den ska se ut :D

Godnatt!

860310583_100000 (MMS)

Godnatt!


Imorgon

Imorgon blir det nog stranden på dagen, ska bli brun! Sen eftermiddagen/kvällen blir det rida Wilma, ett markarbetes pass tror jag. Får se vad jag orkar och vad jag hinner ;) Kvällen kommer nog att spenderas med mamma.

Om ni undrar så har mamma ridit Wilma i Fredags. Det blev en tur runt slingan, pigg och glad! Jag vet dock inte om hon red henne idag :)

Saknar dig♥

Hööks/Lyckås Ridsport


Jag dissar Hööks hästsport! Asså visst dom har mycket på nätet men om man går in deras affär så finns det inte mycket. Sen är det ju kvalitén, den är ju inte den bäst direkt!


Därför blir det en diss!


Däremot hissar jag Lyckås Ridsport! Dom har bra med urval av kläder/utrustning osv. Dom har även märken som KL, JW, MH, Tretorn, GG, Swarowski och även sitt egna märke på träns, 'Lyckås Ridsport'! Jag älskar deras kvalitén på deras egna träns!

Så det blir en hiss!

Vad tycker ni?



Patrik Kittel och Scandic


Patrik Kittel och Scandic, bildkälla!

Patrik Kittel och Scandic vann dagens Kür! Riktigt fint och prydligt och det märks att det är en OS-häst enligt mig. Gillar också att den är fux ;)

Eurosport

Ska sätta mig framför tvn och glo på dressyren och på Derbyt från Falsterbo ;) Hörs sen!

Svensk EM häst dog i terrängen

Svensk EM-häst dog i terrängen

KÖPENHAMN, DANMARK: Fälttävlanshästen Cinnamon, som med Maria Bredberg i sadeln tagit otaliga medaljer på SM, NM och EM för juniorer och unga ryttare, bröt nacken under terrängen på NM i Danmark idag och dog direkt.



Maria Bredberg berättar själv om händelsen, som inträffade i den tvåstjärniga klassen:

"Cinnamon var jättefin och felfri, vi låg på tiden fram till det tredje sista hindret som var en vanlig stock med djuplandning - en sådan har vi hoppat flera gånger förr. I backen fram till hindret hade hon massa energi kvar så hon fick galoppera på, sedan tog jag tillbaka inför hindret men Cinnamon gick av ett språng för tidigt. Hon hade uppfattat ett hinder på fältet bakom och trodde antagligen att hon skulle landa på plan mark. Hon litade så mycket på mig och kastade sig ut, men vi kom för långt och för fort ut och då kunde vi inte landa, så vi voltade. Cinnamon bröt nacken direkt och fick inte lida ens en sekund."

Tillsammans med Maria Bredberg har Cinnamon (sto f-94, e Romano-Key Note xx, äg/uppf Gunilla Roth) tagit brons i junior-SM, silver på young rider-SM, NM-brons för seniorer, lagbrons på EM för young riders och även vunnit CCI**.
- Det var den bästa läromästaren och terränghästen man kunde ha. Vi har aldrig haft ett enda stopp i terrängen. Jag älskar henne och kommer sakna henne fruktansvärt mycket, säger Maria.

Text: Tidningen ridsport!

Stackars häst! Därför gillar inte jag fälttävlan!


1 bild säger mer än tusen ord


Te amo, älskar dig, love you♥

En stjärna tändes när du föddes och den slockna när du lämnade mig, min älskling♥

Me like

Classic träns STOCKHOLM S
Såååå snyggt! Dock lite för smal nosgrimma men annars så ;)

Shit


Vilken fin häst! Dock lite för gammal(vill ha en Galleur eller yngre).
Tryck här för att komma till annonsen!

Är på väg till västerås Crusingen :D

Är på väg till västerås Crusingen :D


KL

Jag tycker att KL börjar gå till överdrift med te.x flipp-flopp?!

Visst dom är snygga men hallå, KL är ridsportmärke?! Vem ggår i flipp-flopp en hel dag i stallet?
Här är mer som jag tycker är att gå till överdrift!



Ett paraply?!

Dagens fråga

Måste ni ha märkes-saker te.x GG, MH, Tattini, KL osv?

Själv måste jag inte men det är ett + om jag har råd och hittar något bra. Som te.x KL strumor har jag två par av. En strumpa av dom har gått sönder i hälen=dåligt! Hittade ett par ljus blåa KL strumpor i Torsdags på Lyckås, kom dock inte ihåg vad dom kostade men fanns i rött och blått. Om dom inte hade varit så dyra så hade jag slått till! Men där tänkte jag ekonomiskt då det faktiskt bara var ett par dessutom.





Johanna style

Huvor med flagga från Whitaker
Så himla min style med detta. Närmaste butik och jag slår till!

Nations Cup Falsterbo 2011

Kan börja med att jag satt och kollade på Eurosport, FHS 2011 ju ;) Det var Nations cup(laghoppning), Sverige kom delad tvåa med Frankrike! Det var en tre-kombination där inhoppet var ett räcke sedan en oxer och slutligen räcke.

Peder Fredriksson kom in lite kort på första och räckte inte fram till oxern och fick med bakbommen, hästen snubbla och sedan var det försent att hoppa så då kraschade dom rakt in i utsprånget! Peder åkte inte av vilket var tur ;) Det var lite nervöst att se Angelica Augtsson i första rundan då det var vattengrav och sedan 6 eller 7 språng till ett räcke. Efter räcket så höll hon på att åka så hon hoppade dom två sista hinderna(två kombination, oxrar)utan stigbygel ;)


Gold Medal

Jag börjar tycka att Gold Medal har riktigt snygga schabrak?! Haha, jag är lite konstig allt ;) Jag gillar verkligen deras nya kollection.

Detta dressyr schabrak skulle jag inte tacka nej till!

Hiss/diss


En stor hiss till detta täcke! Snygga färger osv. Ett + är att det inte är helt randigt utan att det är en 'lucka' där det inte är randigt ;)

Hiss eller diss?

Outfit


Shopping

Mamma och jag skulle åka en sväng förbi Lyckås i Port 73 för vi skulle ändå till Willys ;) Skulle bara 'kolla' lite och köpa silikon snoddar!(Då jag var så klantig att jag glömt dom i Galleurs borstpåse på ridlägret, haha. Men han kan gott och väl få dom lilla killen♥)

Dagens inköp:
2 påsar silikonsnoddar, en svart och en vit.
1 svamp(formad som en häst :P )
1 hovborste
1 hästbok(Klaras Vintersorg, inte på Lyckås)


Shit


Fin häst eller? Ninja La Silla i Achen ;)

Dagens fråga

Fux eller skimmel?

Jag väljer nog fux ;)


Igår

Igår ängnades dagen med kusinerna på stranden. Åkte sedan och red på kvällen ;)

Skrittade först ut på en stig vid vägen till gården. Hon undrade mest vad hon skulle gå någonstans. Hon försökte även att vända någon enstaka gång men då var det bara att svänga tillbaka sen var det inte mer med det. Gick sedan upp till volten och jobbade lite i alla gångarter. Gick sådär! Avslutade sedan med några galopper på travbanan :D

Soffan

Nej, nu blir det soffan med katten!

God natt!

Dåligt

Allround sammets schabrak ponny från Whitaker
Det var riktigt tråkigt att detta schabrak bara fanns i ponny! Varför det liksom? Det stör mig verkligen när dom har snygga schabrak/pannband osv i bara ponny storlek när man själv rider stor häst! Det är så himla irreterande. Te.x detta schabrak tycker jag var ganska så snyggt(kanske inte världens snyggaste då) och så finns det bara i storlek ponny!

Jaja, till er som har ponny finns detta schabrak för 299:- hos Cheval Ridsport!

Stranden

Idag blir det stranden med kusinerna. Kvällens aktivering för Wilma blir nog en mysig uteritt medskritt och trav ;)

Hoppträningen gick sådär! Jennie fick hoppa upp och rida för att hon var 'dum' mot mig. Sen hoppade vi klockan på fyra språng mellan varje. Wilma var väldigt skeptiskt till det först och tog något konstigt hopp :P Hoppade sedan i trav och galopp på börjt spår. Hoppade som högst 70 cm kanske. Det var mest för att dom skulle hoppa upp sig vilket Wilma verkligen gjorde :) Avslutade sedan med att trava över bommar. Lång och låg, det gick susen! Fick spola av henne i dusch-spiltan sedan. Intorkad svett är inge trevligt!


Amour ;)

Hiss/Diss


En stor hiss! Gillar detta schabrak skarpt! Shore, det kanske inte är världens snyggaste men det är rätt så snyggt!

Hiss eller diss?

Sött!


Fett söt huva. Visst man kanske inte kan ha den på te.x nationella hopptävlingar men lokal kanske ;)

Vad tycker ni?

2 ridpass

Ikväll ska jag rida både Idde och Wilma. Idde ska gå dressyr och Wilma ska hopptränas ;) Ni kanske undrar varför jag ska rida Idde. Det är så att han var så fin igår(mamma red lektion) och jag vill såklart uppleva det! Det är inte samma sak som att titta på än att sitta uppe på. Så mamma får väl hjälpa mig lite ;) Självklart blir det film och bild!

Snälla kan ni rösta på mig i Agrias bildtävling? Länk finns i det tidigare inlägg :D

Sent

Nu blir det duschen. Lite sent men ja så blir det ibland! Glöm inte att rösta på mig i Agrias fototävling :D

Första bilden!
http://www.agria.se/tavling/hem/hastsommar?OpenDocument&utm_source=bildtavling&utm_medium=confirmmail&utm_campaign=hastsommar#gly-rating;106;NOTE-8JG2NH-0

Andra bilden!
http://www.agria.se/tavling/hem/hastsommar?OpenDocument&utm_source=bildtavling&utm_medium=confirmmail&utm_campaign=hastsommar#gly-rating;169;NOTE-8JFMDT-0

Kom igen nurå ;)

Saknar dig


Saknar dig min egna lilla älg♥

Agria

Jag är med och deltar i Agrias fototävling!

Rösta gärna på http://www.agria.se/tavling/hem/hastsommar?OpenDocument&utm_source=bildtavling&utm_medium=confirmmail&utm_campaign=hastsommar#gly-date;43;NOTE-8JG2NH-0

Okej

Kommer inte ihåg riktigt vad vi gjorde alla dagar men kan väl försöka ;)

Måndag:
Provlektion på den hästen man fick. Jag valde att ha kvar Galör då jag var så nöjd. Visst stel som en pinne, hög, lång, pigg det var han men det var något speciellt med honom.

Första ridpasset♥

Tisdag: Tror det var dressyr och på eftermiddagen markarbete. Hela dagen gick super! Dressyren gjorde han nog dom bästa skänkelvikningarna som jag har gjort i mitt liv :D Markarbetet gick också bra. Det var mest relaterade avstånd som man skulle räkna vilket gick super!

Onsdag: Vi skulle ha haft lekar och sen uteritt men det var för varmt(ca 25-30 grader varmt!) Så vi hade lekar först. Vi körde stafetter, hela havet stormar, skäpp-hav-land. Han var jätte taggad men som dom andra ridpassen riktigt fin ;) Sen fick man välja mellan barbacka eller lekar. Jag valde barbacka för jag hade ingen lust att leka igen. Nämnde ju tidigare att han var ganska så stel. Därför tog jag chansen och red igenom honom i skritten. Han lossnade så mycket att jag höll på att tappa hakan!

Torsdag: Var det två hopp-pass. Först i ridhuset sedan ute på terräng banan. Första hoppningen gick väl sådär. Den avbröts av en andledning som jag inte vill ta upp här. Samma sak ute i terrängen. Det hände en sak som jag inte heller vill ta upp här men han var otroligt fin, min stjärna♥

Fredag: Vi red först barbacka dock så ville inte jag det. Vi övade på handställningen genom att ha ett spö som man håller i med båda händerna(bara med tummarna). Har ridit med det förut så det rätt så enkelt förutom då Galör ville till andra volten :P Sen hade vi sitsträning. En longerade och en red utan stigbyglar. Man skulle blunda och sådär. Red dock inte på Galör utan på en ponny vid namn Domino ;)

Lördag: Denna dag var det sämst väder! Åska och rengn. Först red vi ut i ungefär 1 timme. (Det åskade inte då) Skritt, trav och galopp. Ham var som en liten klocka min polle men otroligt söt! Sedan på eftermiddagen var det banhoppning. Hoppade 70 cm då han är stor häst ;) Det gick riktigt bra!

Söndag: Hoppade vi en clear round. Jag hoppade 70 cm vilket gick jätte bra. Han brukar vara lite dragandes men han var faktiskt lite slö ;)


Clear round

Älskar dig, Galleur♥

Hemma

Är hemma nu, från världens bästa ridläger med den bästa hästen som finns, Galleur♥ Har haft så himla roligt! Somnade i bilen på vägen hem haha. Vägrade sedan att gå upp :P

Felfri på världens bästa häst! Är på väg h...

Felfri på världens bästa häst! Är på väg hem nu. Ska med mamma till stallet och fota :D Har även mycket bilder från lägret att bjuda på sedan! Hörs antingen ikväll eller i morgon ;)


Lära, rida


Jag hissar denna video! Man lär sig otroligt mycket, även om man är liten som stor så kan man behöva friska upp minnet lite då och då. Jag har själv denna video och en till som jag också gillar skarpt mycket. Man får lära sig grunderna inom hoppningen, höra stjärnornas tips. Man får även veta vad man ska tänka på, vad för sorts utrustning man ska ha på hästen. Vad som är obligatoriskt för hoppning. Både till ryttaren och hästen. Själv var det ganska länge sedan jag såg denna men ska ta och göra det någon dag, jag tycker verkligen att det är kul med att friska upp minnet lite då och då ;)

Jag hissar även denna. Den är mycket lärorik, man får lära sig mer om grunderna inom ridningen. Man får höra stjärnornas tips. Jag gillar även denna riktigt skarpt! Den är alltså ungefär som 'Lär dig hoppa' bara att det är en annan gren ;)

Har ni dessa/den hemma? Isånafall, vad tycker ni om den? Bra/dålig/inte lärorik?

Båda finns hos Hööks för 169 kronor ;)

Ska snart ut och bygga bana. Ska hoppa lit...

Ska snart ut och bygga bana. Ska hoppa lite :D


Test

Nämn en häst du:

Stegrat med:
Silver Dream
Bockat med: Mirage
Ramlat av: Wilma
Galopperat barbacka över en sommaräng med: -
Hoppat 70 cm med: Silver Dream
Ridit i hagen: -
Haft på ridläger: Bellis
Galopperat över ett snöklätt fält med: -
Longerat: Idefix
Ridit ut ensam på: Mirage
Ridit in: -
Duschat: Conquest
Förlorat: Mirage♥
Badat med: -
Blivit illa sparkad av: -
Blivit biten av: -
Skenat med: Sindarve Hilda(tror att det var hon)
Ramlat av från på ett hinder: Charming Curt
Hoppat högst med (häst): Wilma
Hoppat högst med (ponny): Silver
Tävlat hoppning med: Charming Curt
Tävlat dressyr med: Wilma
Inte tycker om: -
Bäst: Mirage♥♥♥♥♥
Största hästen du ridit: Kri33e ;)


Outfit


En lite mer dressyr outfit ;) Diggar allt som är med här!

Hiss eller diss?

Läder eller nylon?

Mina gamla sporrband var av nylon. Jag dissar det då min gick sönder och dom är ganska svåra att få i 'piggen' i. Jag satt och irreterade mig på det i början för jag fattade inte hur man gjorde! Men i Torsdags(23/06-2011)så köpte vi läder sporrband till mig. Jag andvände även dom på kvällen. Dom var mycket bättre då man bara kunde stoppa in dom i ett hål. Sen var det jämt mellan alla hålen så dom satt ju exakt likadant på båda vilket var så himla skönt! Slippa fnula med det liksom.

Såna här har jag i silver. Fast jag köpte mina på Lillhästen i stav. (Dessa kommer från Hööks!)


Me like

Det jag tycker att man ska göra minst en gång i månaden(helst fler gånger) är att rida i skogen så att dom får lyfta ordentligt på fötterna. När jag har hopptränat Wilma på Tisdagarna då brukar jag och mamma oftast ta en tur i skogen där det finns mycket pinnar och kvistar så att dom får röra och lyfta på sina fötter. Jag tror även att hästarna tycker att det är väldigt roligt att gå i skogen.

Jag gillar det skarpt. Jag tycker att det är ganska bra när man har hopptränat eller dressyrtränat och dom har gått hårt passet innan.

Vad tycker ni?

Dagens fråga

Gillar ni att rida barbacka?

Mitt svar: Jag gillar det då man får bättre balans och även lite bättre sits ;) Sen är det väldigt mysigt att bara sitta på hästens rygg och bara rida.


RSS 2.0