Taggar!NU TAGGAR VI!!

Rosa ludd

Idag har jag fått en BABYROSA Wilma. Haha, ja jag menar det ;) Egentligen så är det nosludd men jag kunde inte hålla mig. Så nu har hon ett svart swarowski och ett babyrosa ludd, min lilla bäbis!

Dagen i ett

Dagen har gått i ett. Fick reda på att jag inte fick rida Fritz, jaja. Ska rida Loona två klasser istället, roligt roligt! Sedan åkte jag till Ekeby och mockade till en häst. Skyndade sedan mig till Wilma.

Börja med att ALLA hästarna stog längst ner i hagen, den hagen är riktigt stor! När dom hörde oss så kom dom galopperandes haha. Blev ingen ridning idag då hon fortfarande var varm i vänster bak. Är övertygad att det är att hon inte har någon sko där. Men istället så pysslade vi om henne och gick en promenad. Det var lite svårt att hålla henne på marken när det blåste och när Sebelius skulle hälsa. Borstade av henne innan vi släppte ut henne. Inom 1 sekund så var hon i full galopp ner till hennes kompisar ;)

Åkte sedan hem och sprang ut på en joggingtur och hämtade datan hos pappa på en gång. Kom hem för ett tag sedan.

Lek


Hästar behöver inte bara träna sina muskler, dom är sugna på hjärngympa också. Att aktivera hästen på nya spännande sätt gör att den kommer vara mycket mer uppmärksam.

– Ju mer tid du ägnar åt att skapa kontakt med din häst, desto bättre kommer du bli på att läsa hästens signaler och också förstå hur din häst ”läser” dig, säger Anna Lundberg, etolog på SLU.

Det är även viktigt att ge hästen beröm. Lek ska vara något roligt. Men tänk på att belöningen måste tajmas rätt. Hästen får inte lära sig att den alltid får godis vid ansträngning. Tänk också på att inte handmata, ge i krubba eller på marken istället.

– Från det att hästen utfört vad du bett om till belöningen har du en sekund på dig, säger Sven Forsström, som bl.a. skrivit böckerna Ridning och rädsla och Horsemanship i praktiken (båda Equerry AB).

Till vintern kan det vara tråkigt för hästarna att bara stå i hagarna. Equipage tipsar därför om en kul och fiffig leksak som aktiverar.Lekstocken kommer från ett tidigare publicerat Sandras Fix&Trix. Kommer i repris här inom kort.

Källa!


Dubbelt

Meredith Michaels-Beerbaum firar stora triumfer borta i sitt gamla hemland. På torsdagen blev det inte bara en ny seger. Den USA-födda tyskan var även tvåa i WEF Challenge Cup Round XII i Wellington, Florida.

Elva av 46 startande tog sig vidare till omhoppning, där fyra fullföljde felfritt. Meredith var i ledning med Checkmate när hon kom in och avslutade omhoppningen med den 12-årige holsteinerhingsten Cantano (e Cascavelle-Acord) som var 0,3 sekund bättre än sin fem år äldre stallkamrat. Det rapporterar worldofshowjumping.

Källa!


Pogram

Imorgon blir det ju Loona i LC:2 och Fritz i LB:1. Länge sedan jag red LB:an, riktigt länge sedan. Jag vet inte hur det kommer att gå heller. Har ju inte ridit Fritz sedan ponnycupen...

Tagen härifrån!


Lördag morgon

Godmorgon! Lördag idag då :) Jag orkade verkligen inte sätta mig vid datan igår när jag kom hem från stallet så därav uppdateringen. Åkte också till Ekeby för att kvällsfodra igår, så ja.

Idag så blir det först att åka till Blåkulla och knoppa Fritz och Loona. Sedan hem och till Ekeby för att mocka 2 boxar, sedan till Wilma. Hoppas hon har fått på sig skon så vi kan ta en tur ut i skogen i snön ;)

Sommar


Wilma igår

Red ju Wilma igår. Jag gick ner på volten och kollade om hon var halt då hon var lite varm i vänster bak. Men hon var inte halt så jag började rida lite smått. Men jag märkte mer och mer att hon inte tog stöd på vänster bak. I galoppen så började hon kicka, vilket hon inte brukar göra. Jag antog att det var sen sko åkte i Lördags/Söndags. Men eftersom hon inte var öm då så har jag ridit på det. Men nu gjorde den tydligen ont. Hoppas den är på slagen tills imorgon ;)

Godmorgon

Godmorgon! Red Wilma igår, men mer om det sen ;) Vaknade för ett tag sedan. Idag blir det skola och sedan Blåkulla ikväll, ska bli roligt. Hoppas på att få rida Loona inför Söndag. Fritz vet jag redan lite hur man rider inför Söndag så :) Men ska ta och göra mig iordning för skolan nu då.


Jag älskar dig, min hjälte <3


This

När jag har pengar igen så blir det att köpa en klubbjacka. Fast jag skulle vilja ha ett par benskydd, åh! Men jag tror på denna ;)

Sista lektionen

Sitter i skolan och väntar på sista lektionen för dagen, riktigt nice! Ska hem och träna lite innan det blir plugg, spanska och engelska. Ingen höjdare direkt men sånt är livet. Sedan drar jag till Wilma och rider henne. Sedn till Ekeby, får se om jag rider Idde idag. Wesslan står tills på lördag(?).


Bästa <3


Herr Wesselton

Red Wesslan idag då Catarina inte bille rida ut då det spö regnade, så jag erbjöd mig ;)

Skrittade först runt halva slingan, han började kicka lite när han ville gå förbi Idde. Han hoppade till lite här och där men bara när Idde hoppade till. Gick sedan in i ridhuset och skrittade runt lite. Travade sedan lite, on off då han inte vet riktigt vad han ska göra. Hängde sedan på mamma och Idde ich jäklar vad fin han vart! Försökte sedan galoppera lite, i vänster vart det ett hopp och sedan slutade vi i det varvet. I höger dock så galopperade han till och 3 galoppsprång. Han kan inte galopp skänkel ännu då han inte är riden på några år :) Skrittade sedan av honom innan jag gick ner igen.

Är väldigt nöjd då jag aldrig har ridit honom och att han inte förstår vad han ska göra men det kommer!


I stallet

Är i stallet nu. Har varit på Granngården, fick med mig lite saker som borste och sånt. Ganska behövligt :) Tänkte ha dom hos Wilma som jag förresten ska till imorgon, underbart!


Valack ska det vara

Välriden & vänlig valack!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Dressyr - Kön: Valack - Födelseår: 2001
10-årig br.valack, e. Qredo de Paulstra - Muguet du Manoir. Placeringar i nationell 120. Han är även tävlad upptill L:A dressyr där han kan erbjuda dig en framtid om intresset finns för det. En mycket snäll och ärlig häst som alltid gör sitt yttersta för sin ryttare. Härliga gångarter och summan av allt utgör glädje i ridningen!
 
 
 
Pris 120 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=594788

On the road

Är på väg hem nu. Måste skynda mig lite så att jag hinner vara klar till halv fyra. Får se lite vad jag får med mig hem. Någon ryktborste är ett måste. Men nu måste jag skynda ;)


I natt

I natt vaknade jag och mådde riktigt dåligt. Huvudet snurrade, det brände i hakan medans pannan frös. Magen gjorde ont och jag mådde alltså riktigt dåligt. På morgonen satt det kvar lite men jag trotsade det och gick till skolan ändå. Dock så är jag inte med på idrotten då jag inte känner mig helt okej. Men jag vill ju åka till granngården och shoppa lite så ;)


Riktigt fin Wilma

Sitter i bilen på väg hem från Wilma. Hon var riktigt fin och verkligen trevlig att rida. Jobbade lite med förvänd galopp, väldigt mycket på volt då hon var lite väl pigg för att ridas på spåret... Men annars så, funderar på att åka ut på torsdag.

Imorgon blir det Granngården med Catarina, får se om jag får med mig något hem :) Sedan till Ekeby och sitta där ett tag.


Ni kanske inte vet...

*Jag har aldrig ridit högre än LB i dressyr.

*Jag betalar inte för att rida andras hästar.

*Det känns som om jag kommer att flytta till Ösmo nu när Wilma står där, inte mig emot ;)

*Jag älskar idrott!

*Jag går nästan alltid i mjukisar till skolan, that´s me.

*Människor som snackar skit om andra, BIG NO!

Kika in

För er som letar hopp häst, kolla in här! Dom flesta står i Holland men ändå, riktigt fina hästar!

http://stallvasterbo.com/

Dagen

Dagen började med lyx frukost på bageri. Smörgås och sedan wienebröd, yummie! Till skolan och är snart hemma. Sista lektionen världens fyspass på idrotten, riktigt nice att få göra nytta på något av det bästa som finns! Idrottklass ni vet, idrotts nördar ;)


Vacker <3


Boring

Sitter i skolan och har riktigt tråkigt tråkigt. Spanska, so och idrott kvar, orkar inte. Men jag får iallafall rida Wilma ikväll, det gör min dag! Annars kan jag bryta ihop...


Idefix igår

Till en början så tänkte han smita ut ur ridhuset, bus häst!

I traven var han ganska stel i höger och ville inte alls vara med. Han gick inte ut på spåret heller. Galoppen kändes ganska bra, bättre än traven iallafall. På slutet jobbade jag honom verkligen att få ut honom till spåret i höger varv, efter ett tag så gav han sig :)

Godmorgon!

Godmorgon! Först idag blir det att ta spruta mot något, haha. Sedan till skolan, så tråkigt men ändå. Sedan hem, till pappa och sedan till Wilma! Funderar på att ta ett dressyrpass, men jag kan inte hålla mig när det ligger bommar framme, åhh!

Sleep

Ska sova nu. Idde var fin men mer om det imorgon. Nu, godnatt!


Sååå fin!

Vill du rida GP Dressyr i framtiden?? missa då inte denna begåvade häst!. Hästar säljes
Vill du rida GP Dressyr i framtiden?? missa då inte denna begåvade häst!. Hästar säljes
Vill du rida GP Dressyr i framtiden?? missa då inte denna begåvade häst!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Dressyr - Kön: Valack - Födelseår: 2007
En helt amazing 5-åring med en enorm karaktär, Takt, och balans!

Han har aldrig varit skadad eller behandlad.
han är i full tävlingskondition och har redan hunnit vinna flera tävlingar med mycket bra %.

Han är röntgad UA
 
Han står i Holland ännu, men priset är ink transport. Samt helt nya vet checkar och röntgen om ni så önskar.
 
Pris 150 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=594138

Hello

Har varit ute och tränat med en kompis. Sprang fram och tillbaka till Blåkulla :) Ska ta och äta och sedan åka till stallet och rida Idde. Blir nog dressyr i ridhuset, rider aldrig på banan. Då lär det sluta illa.


Veckoplanering

Måndag: Skola, kanske rida Idde.

Tisdag: Skola, funderar på att åka ut och rida Wilma.

Onsdag: Skola, kanske Wilma.

Torsdag: Skola, vet inte riktigt.

Fredag: Skola, rida på blåkulla.

Lördag: Knoppa Fritz och Loona, kanske åker till Wilma.

Söndag: Klubbdressyr på Fritz och Loona.

Kanske blir lite annorlunda men ungefär så här ;)


Mina åsikter

Människor som aldrig ger en häst en chans att visa sig, nja. Visst Wilm har riktigt svårt för sig, ja men jag har inte tvekat 1 sekund att hon kan gå minst lika fint som en annan vanlig häst.

Jag har jobbat Wilma EXAKT som om hon inte var överbyggd och så. Jag har i nte sett någon nack del med att hon ska kunna göra sluta/öppna. Jag tycker själv att hon inte har visat några större svårigheter för enkla rörelser. Jag har aldrig sagt att hon inte kommer att kunna göra en viss sak. Ett tag var jag inne på att öva galoppombyten då hon förstod ganska fort vad hon skulle göra. Många tror nog att hon ALDRIG skulle kunna göra en viss sak. Men jag tror på henne, jag berömmer henne för varje sak hon gör rätt.


Gårdagens pass i bilder


Godmorgon

Godmorgon! Sitter i siffan och ska alldeles strax ta och göra mig iordning för skolan...Får se om jag rider Idde idag eller inte. Ska försöka få mamma att fota lite isånafall :)


Godnatt!

Ska ta och sova nu. Imorgon, ny vecka, ny dag. Lev dagen som det vore din sista, chansa! Men godnatt!♥


Dagens film


Köp

Innan vi åkte till Wilma idag så svängde vi förbi Lillhästen för att kolla på benskydd och boots. Efter lite letande hittade vi ett par från Protector som liknade Veredus riktigt mycket. 320 gick dom på och sedan ett par gummi boots för 125 fick hänga med. Grymt snygga var dom!

Dagens

Skrittade fram och tog tyglarna, kände redan då hur mjuk hon var. Så jag började trava utan några större krav bara att hon skulle gå lång och låg och andvända ryggen på rätt sätt. Även att hon skulle lyssna riktigt bra framåt. Travade sedan över bommar vilket gick bra så jag började galoppera. Hon har ALDRIG kunnat gå i sån samlad form i galoppen, utan att bryta av till trav.

Satte sedan om det till ett kryss och jäklar vad fin hon var. Hoppade det 2 gånger i varje varv innan vi lade upp det till ett räcke. Första gången funkade riktigt bra men sedan så stanna hon endast för att det var för dålig galopp emot det. Gjorde om och då seglade vi över. Hoppade sedan det 1 gång i andra varvet också, vilket hon gjorde riktigt bra så hoppade bara en gång :) Travade sedan av henne lång och låg.


Fredagens ridpass


Ihopsläpp


Hopp

Wilma fick hoppa lite små skutt idag. Bilder och film kommer när jag är hemma. Sitter nu och kollar på mamma som ska rida lektion.


Benskydd

Nu är det så här. Jag letar slaviskt efter ett par svarta benskydd(spelar ingen roll om det är bak, bara fram). Om någon vet var man kan hitta ett par för en billig peng.
Veredus Carbon fram

Wilmas mamma


To Wilma

Är på väg till Wilma nu. Har handlat benskydd och ett par boots som ska andvändas till Wilma. Ska nog ta och trava bommar idag, får se hur hon regerar på tunnorna på ridbanan :)


Fotomodell?

Wilma är en riktigt bra fotomodell, om man tänker på hennes huvud och så. Kanske inte kroppen då hon är överbyggd men annars så är hon riktigt snygg att kolla på tycker jag iallafall.

Otis Redding

Otis Redding är denna filuren på 4 år. "Släkt" med Idde också, det märks :) Han är en riktigt fin häst, som luktar på en hela tiden. Efter Okeanos är han. Riktig fin, verkligen!

Hiss/diss

Hiss

*Att det är sommar tid, good!

*Att jag kommer fortfarande att rida Wilma!

*Att jag har världens blogglust!

Diss

*Till människor som tror att dom vet allt.

*Hästar som inte är friska.

*Att det blåser ute :(


Uppdaterat

Förresten, har ni sett att jag har uppdaterat headern lite? Om inte tryck på F5. Den får duga så länge då jag inte har någon huvudbild på Sebelius, så ni vänta lite till med det :)

Fina Otis som har Briar i släkten :)

Frihetsdressyren


Sebelius 24/03-2012

Skrittade först fram lite innan jag tog tyglarna och började jobba honom med att få honom att lyssna på ledande tygeltag för att svänga. Började sedan andvända lite mera vikthjälper. Satte igång i trav och fick honom att gå framåt riktigt bra. Han är inte alls som Wilma i sättet att rida.

Började lite smått att trava över ett par bommar som låg ute. I vänster så vart han lite vinglig och visste inte riktigt vad vi skulle göra men till slut så förstod han väldigt bra. I höger däremot var han riktigt fin! Avslutade där då han hade gått ganska hårt dom senaste dagarna.


Wilma 24/03-2012

Släppte henne först i ridhuset och jäklar vad busig hon vart när en duva flög in i spegeln(stackars duva :( ). Bara för det så började hon bocka, söt!

Red sedan lite. Sista ridpasset på gården, sorgligt nog. Red först på volten i en riktigt lång och låg form i alla gångarter. Körde lite intervaller i galoppen, för att få upp kondisen igen. Men hon kändes riktigt bra och låg på i bettet hela tiden. Inte så att hon drog då ;)

Tänkte sedan att hon skulle få göra någonting roligt sista gången på gården. Fullt race på travbanan, vilket hon var helt med på. Skrittade först ett halvt varv tills vi kom till långsidan längst bort. Där galopperade vi ganska normalt tempo. Vände sedan och försökte öka men det blåste emot så hon ville inte riktigt. Vände istället igen och körde full fart fram till Idde! Hon bytte till och med galopp, duktigt! Skrittade sedan med mamma lite för att vända så att jag kunde galoppera lite till, jäklar vad hon tände till på sista vändningen. Eftersom jag lade till spöt lite lätt på bogen och smackade på henne så ja, sedan fick jag nästan inte stopp på henne. Skrittade sedan med mamma tillbaka till stallet.

Vem är denna snyggingen?Sebelius

Förutom Wesslan och Wilma så har vi även en tredje att presentera. Nämnligen Wilmas bror, Sebelius!

Sebelius är inte ett dugg lik Wilma, varken i sättet eller i färgen. Han är brun utan tecken(ser ut som en travare, men söt). Kommer inte riktigt ihåg hur gammal han är, men antingen 4-5 år gammal och har precis galopperat under ryttare. Jag rider honom just nu utan lina i skritt och trav över bommar. Han vill verkligen jobba och han vill kunna saker.

Även denna häst kommer ni att få läsa om ganska mycket :)

Wesselton

Nu när Wilma har flyttat så är det väll dags att ta och presentera den nya hästen. Har inte ridit honom ännu så jag vet inte så mycket men kan ju försöka :)

Wesselton som han heter är 9 år gammal och endast inriden. Alltså inte in hoppade(vilket jag kommer att få göra!). Wesslan som han kallas är en valack runt 168 i manken och är riktigt snäll. Brun med 4 vita strumpor. Han verkar vara riktigt lätt lärd och har redan börjat förstå vad vi menar.

Ni kommer kanske inte att få höra så mycket om honom på någon vecka då han inte ska ridas på en vecka så :) Har ni några frågor, så fråga på!

Knashäst


Svar

Svar till er som undrar varför hon åker tillbaka. Hon åker tillbaka för att hon inte håller för den ridningen VI vill ha. Hon har allt emot sig, överbyggd och allt. Men jag kommer att rida henne så mycket jag vill och orkar(hinner). Så hon försvinner inte ur bloggen!


Wilma del 1


Sitter just nu på Wilma och skrittar. Har lekt i ridhuset, glad bockande häst! Ska sedan mysa med henne :)


Dagens

Red som mest i ridhuset idag. Men först lite på volten till hon slutade lyssna lite. Gick istället in för att hon skulle kunna arbeta. Gjorde mycket ökningar i båda gångarterna. Funkade riktigt bra, man behövde vara på henne ganska mycket men hon var fin.

Imorgon ska jag släppa henne i ridhuset klockan 7 på morgonen och sedan rida henne. Senare på dagen ska vi köra över henne till uppfödaren.

Dagens outfitJag:
Hjälm-Charles Owen Wellington Classic
Fleece-Mountin horse
Väst-Saferider
Linne-Bikbok
Ridbyxor-Horselife
Stövlar-Mountin horse

Wilma:
Träns-Lyckås
Pannband-Lyckås
Sadel-Kieffer
Schabrak-Hööks

Redigerat

Har suttit och redigerat alla bilder på Jenny och Hero från igår. Så nu håller jag på att mejla dom, riktigt roligt var det! Hero är nog den finaste travaren jag har sett, Jenny. Du har gjort ett grymt jobb, keep it up! Ska snart ta och byta om för att åka till stallet. Dressyrpass står på schemat, får se om mamma kommer ut ;)


Avståndstabell


Travbommar
Häst 1.10 - 1.30 m
D-ponny 1.00 - 1.10 m
C-ponny 0.90 - 1.00 m
B-ponny 0.80 - 0.90 m

Galoppbommar
Häst 3.00 - 3.25 m
D-ponny 2.75 - 3.00 m
C-ponny 2.50 m - 2.75 m
B-ponny 2.25 - 2.50 m

OBS! Minska med minst 10 cm om det gäller upphöjd caveltti, oavsett om det gäller trav- eller galoppbommar.

Mellan travbom och hinder
Häst ca 2.50 m
D-ponny 2.30 - 2.40 m
C-ponny 2.10 - 2.20 m
B-ponny 1.90 - 2.00 m

Träningsavstånd

Dessa avstånd gäller om du hoppar hinder i galopp med höjder motsvarande lätt klass. Hoppar du väldigt låga höjder behöver du kanske korta avståenden.

1 galoppsprång mellan
Häst 6.50 - 7.00 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
B-ponny 5.30 - 5.70 m

2 galoppsprång mellan
Häst 9.75 - 10.25 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
B-ponny 7.80 - 8.20 m

3 galoppsprång mellan
Häst 13.50 - 14.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
B-ponny 11.00 - 12.00 m

4 galoppsprång mellan
Häst 17.00 - 17.50 m
D-ponny 16.25 - 17.25 m
C-ponny 15.00 - 16.00 m
B-ponny 13.75 - 14.75 m

5 galoppsprång mellan
Häst 20.50 - 21.00 m
D-ponny 19.50 - 20.50 m
C-ponny 18.00 - 19.00 m
B-ponny 16.50 - 17.50 m

6 galoppsprång mellan
Häst 24.00 - 24.50 m
D-ponny 22.75 - 23.25 m
C-ponny 21.00 - 22.00 m
B-ponny 19.25 - 20.25 m

7 galoppsprång mellan
Häst 27.50 - 28.00
D-ponny 26.00 - 27.00 m
C-ponny 24.00 - 25.00 m
B-ponny 22.00 - 23.00 m

Källa!


Godmorgon!

Fredag och soligt, det kan inte bli bättre?! Åker ut efter skolan till stallet idag. Ska rida lite dressyr på volten, vårt näst sista ridpass på gården...Men nu ska vi inte deppa, jag får ju rida henne hur mycket jag vill hos uppfödaren. Ska försöka få med någon fotograf ut också, mamma kan inte :(

Men vi hörs under dagen!


Godnatt!

Ska sova nu. Kanske inte världens bästa uppdatering idag då men bättre än ingenting ju. Imorgon blir det skola och sedan direkt ut till Wilma. Hon ska ridas i dressyrsadeln på volten. Ska sedan fixa henne inför lördagen. Hon åker då men jag ska ändå fota henne(hemligt) tidigt på morgonen. Ska sedan även rida då :) Men vi hörs imorgon!

Juste, fotobloggen är uppdaterad med bilder från idag. Kika in om ni vill se sommar bilder www.jfoton.webblogg.se!


Abstinens

Nu när man äntligen har pengar igen. Har varit pank hela denna månad...Iallafall. Har köp abstinens, måste alltså ha något. Är sjukt sugen på Schockemöhle schabrak i färgen blå. Men jag vill även ha en lackade nosgrimma från Kyro. V

Vad ska jag köpa?
Dressyr schabrak COACH med logga

Torsdag 22/3-2012

Red först ut runt halva slingan och upp i skogen. Travade och galopperade både på slingan och i skogen. Gick sedan ut på travbanan och travade och galopperade. Haha sötnöten bockade och kickade när jag höll in henne i fattningarna. Jag satt bara och garvade :) Skrittade sedan av henne.Fotade idag :)

<3


Sommar <3

Seriöst, jag tog av Idde täcket och själv gick jag i linne :) Så sjukt skönt! Sommar snart. Man måste vara inne i stallet för att inte svettas ihjäl. Men man ska inte gnälla så. Hoppas Jenny rider på volten så jag slipper sitta i ett växthus och dö av värmeslag. Har bombat bilder på Idde när han tog första rullen för året utan täcke, söt! Wilma går också utan täcke, ser så sjukt skönt ut!


På väg

Är på väg ut till stallet nu. Ska fota Jenny och Hero, roligt roligt! Stannar sedan här till typ sju så ni får nog bara mobilinlägg under dagen :)


Bästa <3Godmorgon

Godmorgon! Vaknade för en halvtimme sedan typ, riktigt nice. Börjar 10 idag slutar vid halv 12. Sjukt skönt! Ska se om jag åker ut till stallet tidigt sen. Får se om jag ska fota någon :) Wilma ska iallafall ridas, vet dock inte vart.

Onsdag 21/3-2012

Wilma var riktigt fin idag. Trampade på super, fick ta igenom några dumheter men inte mer. Vart först en uteritt och sedan volten där jag jobbade henne lite. Funkade riktigt bra, har börjat jobba henne mer på yttertygeln då jag gärna släpper den och drar i inner. Alltså inte så bra ;)

Stallet

Har varit i stallet sen halv tre idag så därför inte så jätte bra uppdatering då jag hade riktigt bråttom. Men är snart hemma och ska försöka fixa lite inlägg :)


Ponny

super ponny. Hästar säljes
Typ: C - Inriktning: Hoppning - Kön: Valack - Födelseår: 2001
Namn: Bill
Helt underbar ponny på 139,5cm f.01 okänd-okänd, imp holland. Snäll i all hantering.
massor med vinster och placeringar upp till MSV. snabb och vänder på en 5öring.
Står nu hos fodervärd som tillsammans gjort 4 starter därav 3 är vinster.
Blir het på hinder men aldrig dum.
Tränas varje vecka för instruktör i både hoppning och dressyr.
 
LA dressyr MSV hopp
 
Pris 100 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=592752

Världens bästa låt med världens bästa band <3


Hello

Ska ta och plugga lite matte medans jag tittar på Top model. Så kul att se när andra misslyckas inom en bransh sin som jag inte gillar, eller rättare sagt är tråkig. Sedan blir det att äta lite lunch och träna. Nice studiedag alltså :)

Tagga klubbdressyr nästa helg! Loona får gå LC:2 och Fritz LB:1 :) Kommer bli skoj!

I skolan

Sutter i skolan. Ska ha utvecklingssamtal halv ÅTTA på morgonen. Usch!


Riktigt fin!

Kan gå riktigt långt!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Hoppning - Kön: Valack - Födelseår: 2006
Namn: Joy
Otroligt lovande 6 åring e. For Pleasure - Limbus.
Smäcker högrest, otroligt snygg häst 169cm.
Hoppar med en enastående teknik, ärlig o lättriden på hinder.
Välriden o fin att rida på marken.
Snäll att rida ut.
Helt okomplicerad i all hantering.
Säljs till sattsande ryttare.
Ring för mer info samt provridning.
 
 
 
Pris 155 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=592308

Tips

• Lär hästen att när den går på lång tygel så är det vila ingenting annat. Då kommer du hur lätt kunna skritta förbi med lång tygel utan att hästen spänner sig. Den kommer automatiskt att spänna sig när du tar tygeln.

• Lär hästen att den ALLTID kan gå framåt. Att den inte börjar backa. Lär den att om den hamnar i knipa kan man alltid gå framåt. Därför rid alltid framåt.


Skritt tur

Wilma var pigg och glad. Det vart en skritt tur i skogen med Idde och sedan lite trav på travbanan. För första gången kunde hon gå före Idde, duktig häst! Men hon var riktigt lycklig när hon fick trava!


Blåkulla

Är på blåkulla nu för att anmäla mig på dressyren. Ska rida Loona och Fritz :)


Gårdagens film


Första provet

Sitter i skolans cafeteria nu. Första provet är avklarat. Ganska enkelt när man väl kommer igång med det. Slutar 11.15 idag, riktigt nice :)


Gårdagens ridpass

Lorden: Skrittade först igång i en rikigt bra skritt. Traven jobbade jag honom med att få mer framåtbjudning vilket funkade ett tag. Men jag tror att jag hade för höga föväntnignar på MIG. Därför vart det hack hela tiden. Men annars riktigt bra. Försökte mest hitta en bra form och en bra takt.

Wilma: Skrittade innan jag tog tyglarna och började jobba henne. Hon var stel i sidorna, det har hon ALDRIG varit förut. Började jobba henne i traven och red på redan från början. Galoppen var kanon! Började sedan sitta ner vilket jag aldrig har kunnat göra i dressyrsadeln men nu gick det. Gjorde travökningar som aldrig har funkat innan och även galoppökningar. Jag måste ha sett ut som ett fån ;)

Sjukt nöjd över båda ridpassen!


Jag älskar dig <3


Första hästen avklarad

Skrittar just nu av Lorden. Duktig häst det där. Ska rida ett dressyrpass på damen. Hoppas hon sköter sig ;)


Picasso del 1


Ska dra mig mot stallet

Ska byta om och börja dra mig till stallet. Men bloggen kommer inte att stå tom för det, såklart inte! Jag tror att jag rider Lorden först så filmar mamma Wilma(hoppas jag).

Har förresten uppdaterat fotobloggen, www.jfoton.webblogg.se :)


2 hästar idag

Kom hem från skolan för 1 timme sedan typ. Ska ta och äta snart och sedan åker jag till stallet. Wilma ska få gå i ridhuset då det blåser storm, Lorden samma där. Ska försöka få mamma att filma men dock bara en häst. Vi får se vem det blir ;)

Mer Chivas bilder


Veckoplanering

Måndag: Skola, rida Lorden och Wilma.

Tisdag: Skola halva dagen, rida Wilma.

Onsdag: Utvecklingssamtal 07.30 (upp tidigt :( ) sedan ledig resten av dagen, rida Wilma.

Torsdag: Halvstudiedag, muntligt nationellt prov. Slutar 12. Rida Wilma.

Fredag: Skola, rida Wilma.

Lördag: En hemsk grej.

Söndag: Vara hos Wilma.

Godnatt!

Ska hoppa i säng nu. Imorgon blir det att rida två hästar. Lorden och Wilma :) Kommer en veckoplanering imorgon, godnatt alla!

Juste, Ellen. TACK FÖR ALLT DU HAR KOMMENTERAT IDAG, ÄLSKAR DIG♥

Instagram foto. (heter satsanderyttare :) )

Dagens ridpass

Började med att rida på travbanan. Gjorde lite bak/framdelsvändningar. Funkade riktigt bra idag, hon börjar förstå nu :) Travade sedan igång, vart typ lite travlopp, sötnöt! Öronen framåt och var tittig för allt. Galopperade sedan, ja hon var pigg. Tog ett tag innan jag kunde sakta av. Gick sedan upp på volten för att jobba mer. Men jag kunde inte jobba henne så mycket där heller. Gick istället in i ridhuset och travade lite. Gick sedan ut på volten(igen ;) ) och galopperade lite till. Funkade så sjukt bra!

Hej jag heter Jowilma


Chivas


Någon som vill se lite försenade bilder?

OMG!


Uppdaterat

Har uppdaterat fotobloggen med bilder nu :) Kika in så får ni se www.jfoton.webblogg.se

Filmen


Dagens outfit


Dagens "tävling"

Framridningen: Jobbade henne i alla gångarterna, hon gick i form HELA tiden. Jag satsade på att få henne mjuk och följsam och att man kunde reglera galoppen hur mycket man ville. Hoppade sedan fram, kom rätt alla gånger. Snacka om bra känsla!

Banan: Taxerade in henne rätt alla gånger förutom en. Ur sväng, ett räcke. Jag lät henne välja själv då jag inte vågade sabba något. Hon hoppade av lite nära men flög över med marginal.

0:a och medalj ;)

Fin valack

Supersnäll valack *FILM*. Hästar säljes
Supersnäll valack *FILM*. Hästar säljes
Supersnäll valack *FILM*. Hästar säljes
Supersnäll valack *FILM*. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2003  
Namn: Dr Mcdreamy  
Supersnäll fullblodsvalack, ca 163 cm. Älskar uppmärksamhet, totalt okomplicerad i stall och ridning. Igångsatt för 1 månad sedan, behöver därför mer muskler. Påbörjad inhoppning, hoppat vattenmatta, lådor mm. Kräver något rutinerad ryttare.

Ring för mer info!
 
 
 
Pris  25 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=591482

Ridsport

Nu blir det att glo på ridsport på tv innan man ska gå och lägga sig! Hörs imorgon!

Så här är det

Mitt liv har varit en ren berg och dalbana. Jag red många hästar, tills jag fick börja rida Mirage. Efter 4 års vänskap så orkade han inte mer. Jag var inte i stallet på 1 månad, jag går inte in i hans gamla box heller. Den är hans fortfarande i min värld. Sedan red jag Zacke i lite mer än 2 månader. Sen fick jag börja rida Wilma.
 
Det var min räddare i nöden. Jag hade ingen häst att rida och jag mådde allmänt dåligt. Efter ett års ridning på Wilma slutar även våran story här. Jag hade planerat en massa tävlingar, både dressyr och hoppning. Efter sprutan i båda framkotorna, kom vi fram till att hon håller inte för den ridningen vi vill ha.

Jag har vetat det sen sprutan men har övervägt att inte skriva någonting om det då jag inte har vetat när eller hur detta ska ske. Jag har mått sjukt dåligt den sista tiden, av att jag inte kommer att kunna tävla henne lokalt, alls.

Hon åker tillbaka till sin uppfödare i Ösmo. Inte alls långt härifrån, men det räcker. Hon kommer inte att stå kvar i stallet när jag kommer dit. Inget gnäggande när man kommer, ingen som ska äta upp en så fort man går förbi. Det är som en självklarhet i min vardag.

Jag kommer att rida henne där borta, det kan jag lova. Så mycket jag kan, får se hur mycket och vart vi landar. Hon får iallafall gå med sin mamma och hennes syskon. Sommaren kommer att bli oförglömlig! Åker ut varje dag, långt ut på landet. Sebelius som jag även rider där borta är Wilmas bror som är under inridning. Rider han just nu utan lina.

Men ingenting kommer att bli detsamma som förut, ingen häst som man måste vara sur på för att hon ska röra sig ur fläcken, gonna miss it.

Jag älskar dig nu och förevigt, min lilla surkärring♥

Sjukt nervös

Okej, kanske lite löjligt men jag är sjukt nervös. Har aldrig "tävlat" Loona innan. Undra om hon taggar till inne på banan? Haha, många frågor som jag förhoppningvis får svar på imorgon :D

5 åring

Fin 5 åring för Breeders!. Hästar säljes

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Hoppning  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2007  
Namn: Othello  
Fin 5 åring e Elmshorn ue. Robin Z, ca 165 cm. Han är tävlad upp till 110 i år 2012. Han var en av finalisterna på 4 års-championatet -11 i Flyinge. I semifinalen gick han 2 felfria rundor och fick 7,8 på hoppning/teknik och 7,5 på ridbarhet. Han är nu till salu på grund av tillökning i familjen. Han är snäll att klippa, sko och lasta. Han är välutbildad i dressyr och hoppning. Säljes till rutinerad ryttare som har 5 års i Falsterbo som mål!

Film från tävlingar i Ängelhlm 120317!
Filmer finns på youtube.

http://www.youtube.com/user/jannikeforsberg?feature=mhee
 
 
 
Pris  85 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=591427


Hur är Idde att rida?

Hur är Idde att rida? Läs detta så vet ni sen.

Från första början kan man INTE sätta upp vem som helst. Han måste veta vem man är och man får inte spänna sig ett dugg, då kan han bli rädd för någonting som inte äns finns! Men han är så himla rolig att rida, många som inte vet vad han kan göra tycker att han är lätt att rida.

Om jag sitter och drar i honom för att han går för fort, som i galoppen på långsidorna(han samlar alla sina krafter för att dra iväg med mig). Men om jag bromsar honom utan att släppa honom så blir det dragkamp och då kan det ta ett varv i ridhuset för att få stopp på honom.

Som sagt, han är en udda 23 åring i sina bästa dagar!


Skor

Har varit och handlat skor nu. Vart ett par Converse med USA flagga på. Så sjukt snygga, kärlek till dom!


Sen update

Har inte riktigt orka bry mig om bloggen förrän nu. Men jag lever! Wilma kommer att stå idag, men imorgon blir det ridning. Förhoppningsvis har den värsta brunsten gått över då ;)

Tagga "tävling" imorgon. Funderar fortfarande på att rida Goliat på klubbdressyren. Skulle se kul ut, en häst runt 180 med mig på ryggen. Haha!

Igen

Min ridstövel gick sönder idag, igen... Fast nu andra dragkedjan. Mamma lämnar in dom imorgon så förhoppningsvis har jag dom tills på Söndag. Så tragiskt!

Goliat den duktige

Red fram i skritt och trav. Redan då började han sänka huvudet lite. Red skänkelvikningar på långsidorna, funkade riktigt bra på slutet. Vart lite sur på honom för att han inte tog min sidförande skänkel. Men efter det så var det inga problem. Hade samlad galopp hela tiden. Red sedan bakdelsvändningar, satt som en smäck! Traven där efter var underbar! Formen, takten ALLT satt som en smäck!

Funderar på att rida honom på klubbdressyren, men jag vill rida Fritz också. Kanske blir två starter?

H&M Tornesch 1042

I parets första start för året vann Malin Baryard Jonsson och H&M Tornesch 1042 den första klassen i helgens femstjärniga meeting i Grand Palais, Paris.

Klassen gick över två faser på 1,45-höjder, där Malin och Heliotrops Hollandfödda hingst H&M Tornesch 1042 (f -00 e Lux-Libero H) var halvsekunden bättre än Edwina Tops-Alexander bland fyra dubbelnollor.

Rolf-Göran Bengtsson hade fyra fel i den andra fasen med Kiara La Silla på en tid som höll till tolfte och sista prisplats.

Källa!


Okänt nummer


Fråga

Vad vill ni läsa om?


Första galoppen på 3 veckor

Red på volten idag. Skrittade och trav. I traven var hon riktigt framme för skänkel. Gjorde några försök på bak/framdelsvändningar idag också. Stundals gick det riktigt bra. Galopperade sedan lite på exakt 3 veckor. Tog väll 2-3 varv innan jag fick igång henne. Missförstånd hela tiden, men fick igång henne till slut i båda varven. Travade sedan av lite, märkte då att hon var brunstig. Så tråkigt :(


Dammigt


Tänk om ridbanan aldrig behövde vattnas mer – inga slangar eller behållare, damm eller jobb med vattningen. Det låter nästar för bra för att vara sant men det danska företaget Innordic som säljer produkten GreenTrack, menar att det fungerar utmärkt!

Originalprodukten uppfanns av amerikanarna under Operation Desert Storm under invasionen av Irak. Den flytande vätskan användes där i syfte att skydda motorern från sandens förödelse. Nu har produkten förädlats och testats med strålande resultat under ett år.

– Vi har produkten i ett år nu, och det fungerar perfekt, säger Stein Endresen till norska Ridehesten. Stein driver tillsammans med Hege Krog Sæter företaget Innordic Norge som är återförsäljare av GreenTrack. Och som om inte det vore nog, har GreenTrack också den effekten att botten inte fryser. Under förra årets långa, kalla vinter var hårda bottnar ett stort problem i oisolerade ridhus och där hade produkten stor effekt.

Enligt Innordic skiljer sig GreenTrack helt från vatten och salt och fungerar genom att behandla ytan av sand och dammpartiklar. Det speciella med produkten är att den är utformad för att absorberas av dom individuella partiklarna så att partiklarna "håller ihop". Dammpartiklar är bundna, medan vägen fortsätter att vara helt slät och stötdämpande att rida på.
Produkten kan användas både inne och ute och på alla typer av underlag.

Källa!


Why?

Sitter på cykeln och försöker få ut lite ilska och ledsenhet fast det går inte så jätte bra. Mår inge bra, min liv håller på att gå i kras.


Uppdaterat

Har uppdaterat fotobloggen nu. www.jfoton.webblogg.se

Centrum

Är på väg hem nu från Centrum. Har handlat Frida tidningen och tuggummi. 1D är ju med så ;)


Fråga

Hur länge brukar ni rida ett pass?

Själv rider jag MAX 1 timme.


Dagens

Började med att skritta runt lite på travbanan innan jag tog tyglarna och började så smått trava igång. Struntade i att jobba henne då hon var tittig som hon alltid är ute. Försökte få fram henne lite men det gick inte så bra. Började sedan göra fram/bakdelsvändningar. Hon börjar fatta grejen nu. Hon gjorde det riktigt bra för att vara Wilma. Efter det så var hon riktigt fin, hon ville verkligen jobba. Red bakom mamma och Idde för att få drag hjälp, jäklar vad fin hon vart! Kunde till och med trava förbi Idde utan att hon vart sur, framsteg!


Fin 3 åring

Inriden STOR 3-åring e. Liberace - Stanford (film). Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Hoppning - Kön: Valack - Födelseår: 2009
Val. f-09 e. Liberace - Stanford (svårklassmöderne)
Egen uppfödning. Rids i alla gångarter och kan även ridas ut!
Endast löshoppad 2ggr än pga att vi velat att han ska växa till sig lite och få koll på de långa benen ;-)
Han var 175cm i sep/okt och vi ska mäta honom nu igen i dagarna...
Svart-stickelhårig men kommer i sinom tid bli skimmel.

Ngt reserverad och vill endast ha en unghästvan köpare. SNÄLL!!! Lätt att lasta o köra (både ensam och med annan häst). Åker smalt.

Snäll i box och på stallgången, att rida, sko etc.
 
www.stallkatjafalk.se LÅNAS INTE UT!! Säljes GÄRNA till ngn med höga ambitioner men som ändå kan ge honom lite extra tid då han ju fortfarande växer! (Pappan = 184cm, mamman 168cm) Mamman finns fortfarande att se på gården men är dock gammal nu. Moms ingår i priset. Här är hans andra löshoppning och nedan film är galopp. http://www.youtube.com/watch?v=sXmDIX1qqS0
 
Pris 125 000 kr
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=590492

Hoppövning


Att hoppa är roligt men kräver disciplin av både häst och ryttare. Många är så fokuserade på själva hindret att dom glömmer bort sträckan emellan. Här kommer en fiffig övning som gör att hästen blir mer uppmärksam på vad du som ryttare vill.

Ställ upp ett krysshinder följt av ett rättuppstående på långsidan av ridbanan. Hindrena måste inte vara särskilt höga, det är inte utmaningen. Placera även en bom framför båda hindrena. När du gjort detta uppskattar du vart mitten är mellan hindrena, där ställer då två koner. Ställ dom brett då det är tänkt att du ska stanna med hästen där.

Rid på första hindret i trav. När din häst sedan går över i galopp efter hoppet ska du sakta av till trav för att sedan göra halt mellan konerna. När du lyckats med detta rider du i trav mot nästa hinder. Försök att komma mitt på hindrena när du hoppar. Låt sedan din häst övergå i galopp efter det andra hindret och sakta av.

Du kan succesivt rida på båda hindrena i trav när din häst helt lyssnar på dina hjälper.

Tänk på att ha ett bra avstånd mellan hindrena så du och din häst hinner med. På skissen står 21 meter vilket för stor häst motsvarar 5 galoppsprång. Har du en C-ponny måste det avståndet kortas till 19 meter. Vill du ta det på fyra språng gäller istället 17,5 respektive 16 meter. Lycka till!

Källa!


Ny foto blogg

Har skaffat en ny foto blogg där jag kommer att uppdatera er med bilder som tex på tävlingar och sånt.

Kika in här: www.jfoto.webblogg.se :)

Tvåa i gruppen!

Vårat ponnycups lag i dressyr(där jag är med ;) ) kom tvåa i våran grupp! Så grymt bra ju, tänkte göra en sammanfattning av årets ponnycup!

Dagens

Halva skoldagen har gått ut på att ha ont i huvudet, vägrar gå hem för det. Så länge man får rida så spelar det ingen roll.

Skrittade fram och travade sedan igång. Travade lite mer än igår, fin häst! Försökte att tänka mycket på mina händer och armbågar. Det funkade riktigt bra :) Skrittade av ett varv runt trabanan sedan.


Träning


När hästar drabbas av benskador kommer det ibland som en chock. Hästen kan kännas i toppform och därför kör du full fart, och så uppstår en skada. Detta skulle kunnat förebyggas om du låtit hästens skelett utvecklas i takt med träningen.

Ben och skelett är faktiskt levande vävnad. Precis som allt annat i kroppen kan det därför brytas ner och byggas upp. Det blir därför möjligt att träna upp skelettet.

Träningen ökar prestationsförmågan och hästen lär sig mer och mer vilket gör att ryttaren också ställer högre krav. Vad många glömmer är att alla vävnader måste hinna anpassa sig till träningen.

När du börjar känna att din häst ”svarar” på träningen är det viktigt att tänka på att belastningen ökar i samma takt. Skelettet, leder, ligament och senor måste hinna med att anpassa sig. Dom svarar mycket långsammare än till exempel muskler och hjärtat.

Träningseffekten
Benvävnaden är en viktig del som fungerar som en slags mineralkälla, och den innehåller både kalcium och fosfor. Om hästen inte tränas alls under en längre tid kommer den långsamt förlora benvävnaden.

Benmängden ökar på dom platser i skelettet som utsätts för hög belastning. Detta leder till att skelettets utseende förändras med tiden. Genom att anpassa träningen kan du öka mängden ben och därmed förbättra benkvaliten.

Dock kräver träningseffekten en relativ hög belastning, men inte under särskilt lång tid. Benet har ett slags ”minne” vilket gör att träningen succesivt kan minska belastningsnivån men ändå uppnå den önskade effekten.

Källa: HästSverige: Göran Dalin och Jenny Ennerdal, leg.veterinärer.

Artikel!


Skrittar av

Sitter och skrittar av Wilma nu. Duktig häst idag, som alltid. Har ridit med 1D idag. Hur nice är inte det?!


Favorit

Tänkte bjuda på min favorit låt från 1D. Hope u like it ;)


Toppstammad hopphäst

Välriden 4 åring e: For Pleasure X Hors La Loi X Landgraf!! FILM!. Hästar säljes
Välriden 4 åring e: For Pleasure X Hors La Loi X Landgraf!! FILM!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar - Inriktning: Hoppning - Kön: Valack - Födelseår: 2008
Namn: Dactique M
Gudasnäll okomplicerad 4 årig valack med enorm utstrålning! Toppstammad hopphäst med stor ridbarhet och hoppkapacitet. Lätt, långbent modern typ. 163cm i mankhöjd. Hoppar banor på 100/110 och är nu tävlingsklar. Röntgad UA! Genomsnäll i all hantering! Ring eller mejla för mera info!
 
 
 
Pris 79 000 kr

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=589850

Gårdagens outfitFörsta traven

Skrittade först runt travbanan två varv innan jag gick upp på volten. Inga problem med att gå i från Idde, fick nog igenom någonting igår ;) Skrittade runt där lite på kort tygel. Travade sedan ett varv, skrittade ett varv och så vidare. Hon tog ett stöd i handen redan frång början och klev på riktigt bra. Ska trava fram till Söndag skulle jag tro. Då blir det lite galopp :)

Första traven idag!

Travade idag för första gången på lite över 2 veckor! Lycklig tjej här, häst också såklart ;) Mer om det sedan, nu blir det att träna. Hörs sedan!


Hiss/Diss

Hiss

*Att jag ska "tävla" Loona på söndag!

*Att Wilma håller på att sättas igång, lycklig!

*Att min blogglust börjar komma tillbaka.

Diss

*Märken som kopierar andra märken.

*Bloggar som aldrig uppdaterar.

*Att det är mycket is ute nu :(

You make me stronger


Nrj och plugg

Sitter i soffan och ska faktiskt ta tag i TRE matteläxor-jag ligger inte efter. Jag gör läxorna i för tid, smart där va? ;) Tagga plugg med jouice och Nrj varvat med 1D, kan inte bli bättre plugg time!


Veckoplanering

Måndag: Skola, rida ut Wilma.

Tisdag: Skola, rida Wilma.

Onsdag: Skola, rida Wilma.

Torsdag: Skola, rida Wilma.

Fredag: Skola, rida på Blåkulla. Wilma får nog stå.

Lördag: Hos pappa.

Söndag: Blåbärshoppning på Loona :)

Blå

Dessa tröjor från Hööks är grymt snygga! Ska nog ta och inskaffa mig en sådan när man har pengar. Just nu är man pank, inte äns 1 krona ;)


Förklaring

Som ni märker så har min update inte varit den bästa dom senaste dagarna. Jag har inte haft någon blogglust alls, därför inga inlägg typ. Men det är så mycket med hästarna just nu. Men jag försöker så mycket som möjligt nu när jag har börjat skritta Wilma.

Tävling på Söndag, tagga!


Jag.älskar.dig.<3


Wilma idag

Satte på sadeln idag och skrittade runt travbanan innan jag valde att vända då det kom en häst som red om mig. Jag visste att det skulle bli fight mellan mig och henne, så jag utmanade ödet lite där ;) Hon började studsa men efter ett tag gav hon sig. Gick istället upp på volten och jobbade henne endast i skritten. Det gick riktigt bra, hon hade en trevlig form och andvände ryggen. Skrittade sedan runt ett varv på travbanan.

Minus

Kan säga så här att bloggen kommer att ligga på minus sidan idag igen. Då jag kommer att vara i två olika stall hela dagen.


Wilma idag


Tips

Tänkte tipsa om att lyssna på eran favorit musik när ni tränar. Någon som ni blir taggade av, jag tar 1D såklart! Sån power i alla deras låtar, sjukt bra! Ett plus är att hålla på med mobilen tillexempel läsa olika bloggar som får din focus istället på att det är jobbigt att träna :)


Charlies

MÄRKEN - kingsland - LIVERPOOL SOFTSHELL JACKA UNISEX KLMÄRKEN - kingsland - KNIGHTBRIDGE T-SHIRT DAM KL
NYHETER - RIDBYXA INITIALER JWNYHETER - RIDBYXA GLOBE JW

Även Charlies hade fått in lite nyheter. Detta är endast ett urval utav alla, rikigt snygga prylar!

Lyckås

Kikade in igår på Lyckås ridsport. Såg att dom hade fått in lite saker:
Angel

Två flygturer

Fick mig två flygturer idag då. Hon vart rädd för något i skogen första gången och sedan rädd för fåren. Haha, tur att jag inte ramla på isen. Men hoppade iallafall upp igen ich red på som vanligt. Red sedan på en åker för att det var så isigt på slingan. Självklart så stannande hon och åt varannat steg. Jag hade inte mycket att säga till om då jag hade riktigt ont i min svanskota efter första avramlingen. Sötisen!

Sitter på tåget till båt mässan nu då. Så ni vet var jag är någonstans!


Good morning

Godmorgon! Gick nyss upp, drog på mig ridkläderna. Ska bara äta lite frukost innan jag åker till stallet. Ska ju få skritta Wilma nu! Så jäkla lycklig, nya tränset ska på också. Fixa allting i stallet för att sedan hem och duscha och sedan åka in till båtmässan. Nice ;)

Lycka till alla som ska till Skogslotten i år. Jag valde att inte följa med då jag knappt rider ponny längre. Aldrig i hoppgruppen, ibland på fredagar. Jag känner mig även förstor för ponny vid detta laget, jag satsar mer på stor häst innan jag äns är 15 haha ;)

Dino piggelinen

Red Dino idag. Han var riktigt pigg och busig, stel åt alla håll och kanter. Sket i sllt jag sa till om. Galoppen var hyfsad. Red lite bakdelsvändnignar eller rättare sagt på börja det. Jag fick påminna honom om att han inte skulle göra en galopp piruett i typ varannat steg. Red sedan självständigt i typ en halvtimme, ganska nöjd över vad jag gjorde utav situationen. Jag lät honom gå på lite i traven FAST jag ville ha honom lite mer tillbaka för att kunna göra en bra galoppfattning av bara vikthjälper. Galoppfattningarna gick väll sådär. Han drog på lite hela tiden, fick inte stopp på honom förrän 4-5 språng efter jag gjorde avsaktningen. Men till slut så satt nästan allt och jag blev nöjd. Travade sedan av honom lite lång och låg innan jag skrittade av honom.

Överlag var detta en hyfsad lektion, den förra var bättre. Men som jag sa så var han stel.


Mot blåkulla

Åker till stallet nu. Ridning på blåkulla, undra vem man får idag då!

Så här är det

Hur är Wilma att rida? Rolig/tråkig? I will tell you now.

Till en början är hon riktigt personlig. HON måste godkänna en först genom att ta in en i flocken. Det kan ta sin tid, men det är värt det. Man får inte kräva mer än vad hon kan. Inte för snabbt, då börjar hon gissa vad hon ska göra. Vilket inte alls blir bra, bättre att ta det lungt fram. Hon är personlig men rolig. Man måste rida VARJE steg, annars lägger hon av. I hoppningen vet man inte vad hon kommer att göra. Kommer hon fel så hoppar hon av då eller riktigt nära.

Hon är inte lätt riden(inte för att vara ego ;) ). Man måste hitta henne, då gör hon som man vill. En underbar känsla, när allting sitter.

Hon är unik, det är jag riktigt glad över♥

Ingen höjdare

Sitter i skolans cafeteria och har allmänt tråkigt. Dans lektionen var ingen höjdare, det är tråkigt nu på tiden. Ridning ikväll iallafall. Hoppas på någon rolig ponke, som gör lektionen på topp! Kanske Loona? Skulle verkligen vilja det, speciellt en hel dressyr lektion. Hoppnigen känns så jäkla bra nu, så nu är det dressyrens tur ;)
Hörs när jag kommer hem, updaten har sugit dom senaste dagarna. Jag vet, men det blir så ibland.

Igår

Igår promenerade jag först lite i ridhuset. Vilket hon tyckte om. Följde sedan med en annan på gården två varv runt travbanan. Hoppas att hon är lite trött på Lördag då jag ska skritta henne uppsutten. Längtar så! Är iallafall på väg till skolan nu. Jag vet att uppdateringen har varit sämst, jag ska ta igen den, lovar!


Wilma idag


Du är perfekt för mig <3


Stall kväll

Ska åka till stallet vid 6 tiden. Promenera Wilma, pussa hur mycket som helst. Sedan kvälls fodra i stallet, riktigt skön stall kväll med andra ord!

Hör och häpna

Okej, lyssna noga nu. Jag har tröttnat på alla dessa märkes saker. Där slog jag alla i häpnad, right? ;) Jag tycker att det börjar bli tråkigt, dom har inte så bra kvalitet som man tror och önskar. Jag tänker inte slösa en pengar på mer märkes saker på ett tag. Är förresten pank nu så.
Ridkläder - Tröjor - Bomulls pike Jenner från HV POLO
Tack och hej!

Dåligt

Jag har lärt mig att jag inte ska köpa ett par till KL strumpor. Iallafall inte på ett tag.. Då dom bara går sönder, så himla tråkigt. Inga mer KL strumpor på ett tag, sorligt!
Colinedale coolmax strumpa från Kingsland¨
Jag erkänner, dom här är grymt snygg!


Varför?

Jag ska sluta i hoppgruppen, ja. Varför? Jag känner att jag inte hinner med mig själv. Det blir för mycket. Jag känner att jag vill kunna bestämma själv vad jag vill göra den dagen.


Gårdagens ridpass-Idde

Drog på vanliga bettet, jag var emot det då han är grymt stark. Han skulle bara joggas, nja. Det gick ju fort och ingen broms. Långsidorna var som ett trav lopp, haha! Galoppen, samma där IBLAND. Men fick till det  på slutet, riktigt nöjd ändå.

Funderar på att slänga ihop ett inlägg om hur Wilma och Idde är att rida.

Förresten så får jag skritta Wilma på Lördag efter 2 veckors promenad! :D


I love u <3


Ny handlat

Har varit och handlat lite med mamma idag. Fick med mig ett par jeans, armband och en gul magtröja :) Riktigt snyggt. Juste, ett par skor också. Ska kolla på tv nu och äta popcorn. Hörs senare.


Besök dessa nu!

Seriöst ni måste bara besöka min kompis novell blogg. Så grymt bra!
www.epicdirection.blogg.se, även Ellens underbara blogg. www.onedirectionnoveller.webblogg.se ;)


Sova

Ska hoppa i sängen nu. Hörs imorgon!

You are beautiful


Loona igår

Hoppningen var så rolig! Hoppade som sagt Loona. I början så kunde jag inte korta in hennes galopp som jag ville. På framridningen bockade hon även, sötnöt! Hoppade sedan fram på en oxer. Kom lite långt i från första gången så jag red på och hon hoppade som en gud! Hoppade sedan om det vilket gick mindre bra. Jag gjorde en miss på bedömningen fast hon låg rätt. Så då vart det ett stort galopp språng och sedan ett konstigt hopp. Tog sedan om det och det gick super!

Började sedan hoppa en linje med oxer och sedan ett räcke i hörnan. Det funkade så himla bra. Blev nästan tår ögd. Hoppade sedan en hel bana. Först den linjen och sedan ett räcke på en linje till en oxer och sedan oxer till räcket i hörnan(jag visar senare). Allting stämde ALLT förutom TVÅ avsprångspunkter. Men annars så jäkla bra!

Skönt att jag fick sluta i hoppgruppen med en riktigt bra lektion!

You are beautiful <3


Lorden del 2


Ekeby

Kom hem från Ekeby för 1 timme sedan ungefär. Jag promenerade Wilma, borstade henne och fyllde på vatten i hagen. Gosade även en massa, klickade bilder också!

Pay and jump 04/03-2012


Jag älskar dig obeskrivligt mycket <3


Lorden del 1


Ponnycupen igår

Jag skulle rida en vit ponny vid namn Picasso. Riktigt trevlig häst men såg ut att tugga på bettet, alltså släppa och ta bettet. Men annars riktigt trevlig!

Framridning: Jag jobbad väldigt mycket med att få han att ta ett stöd i handen och verkligen vara lungn med bettet. Det funkade inte så bra i traven men i galoppen vart det riktigt bra. Gjorde några travökningar för att känna hur snabbt han svarade på den hjälpen. Han var riktigt kvick vilket förvånade mig lite. Gjorde även några ökningar i galoppen.

Banan: Det kändes inte som om jag fick några riktiga missar. Han vart lite öppen i formen väldigt ofta vilket drog ner lite. Han "dog" även lite så jag fick driva VARJE steg. Men annars kändes det riktigt bra!

Vi vann och jag fick guldet med 173 poäng medans Cajsa-Lisa fick 172 och Emma fick 171, haha.

Pay and jump 4/03-2012


Godnatt!

Ska faktiskt ta och lägga mig nu. Studiedag imorgon, nice! Åker till stallet vid 1, ska hoppträna Loona imorgon också. Men godnatt♥

I build you up I never stop

Vinst!

Vi vann! Guld till mig. Okej, det sprang möss inne på banan. Haha fett sött ju ;) Sitter iallafall i bilen på vägen hem nu.


On my way

Sitter i bilen på väg till Mälarhöjden för våran sista Ponnycup match! Min tränare jobbar även där så det blir spännande. Har fått lite bilder från fotograferingen i Onsdag med Wilma och Lorden. Bjuder på dom ikväll/imorgon. Håll tummar och tår för att drt går vägen idag! :)

Dunder snygga!

Seriöst kolla dessa ur snygga JW byxorna. Jag älskar dom, inte för dyra heller ;) Dom ska införskaffas så fort som möjligt(om dom passar) såklart.

MistelWilmas promenader i bilder


Mistel igårVill ni se mer? :)

Nu är jag i farten


Titta vad jag hittade idag på Lyckås. Pannbandet kostade ENDAST 249 och tränset 299. Så jag slog till, ja. Kollade efter mina nya älsklings byxor men dom hade inte kommit in i butik ännu :(


Februari 2012

Februari var en månad där jag red ut mycket i mörkret, bara för att ha kul. Hoppa på volten med snö, mys på hög nivå. Vi lekte, vi var glada♥


Ponnycupen drog igång mer och mer. Jag var med och fotade, peppade och var bara glad!


Jag och Wilma fotade som galningar, modeller nästa?


Jag tävlade Fritz i ponnycupen med resultatet 1 poäng mindre än vinnaren(som också var från vårat lag). Våran andra start i ponnycupen.


Samma dag fotade jag även galet massa snö bilder på sötnosen!


Wilma blev sprutad i båda fram koterna. Inte alls mycket, men vi tog det säkra för det osäkra. Huvudsaken är att hon är frisk och glad♥


Jag fotade pogramridningen på Ekeby.


Ungefär så här såg mitt Februari ut! Funderar på att göra så här för varje månad, dock inte Januari :)


I will NEVER let you go whitout me


Therese och Izor


Wilmis


Stall och stall, varje dag men det skadar inte!

Har varit i stallet och promenerat sötisen. Glad och pigg som en nöt! Sitter nu i bilen på väg till nästa stall. Har spanat in "mina" nya ridbyxor. Så grymt snygga!


Ta mig tillbaka


Dagens

Okej, jag stog inte uppskriven? Lotta glömde mig... Men iallafall, red Mistel vilket jag verkligen ville!

I början var hon seg och reagerade inte mycket för varken skänkel eller spö. Sen när jag hade petat med spöt lite grann så vaknade hon till och var dunder fin! Vi red bakdelsvändningar, det gick super! Den damen, hon är gammal. Hon vet hon ;) Red sedan självständigt i galopp. Passade på att göra galoppökningar på långsidorna för att väcka henne ännu mer till liv. Vilket funkade riktigt bra, lade sedan ner henne i en lägre form i traven och ökade några steg för att hon skulle få sträcka ut.

Men jag är riktigt nöjd med ridpasset överlag!

Louis


Weheartit

Dagen

Vaknade vid nio. Satte mig här och försökte få tag i Tess. 10.15 hämtade dom mig och vi åkte till stallet. Jag hämtade in Wilma och gick ett varv runt travbanan innan jag gick in igen då det blåste storm typ. Borstade henne i över en halvtimme. Man och svans också, såklart ;) Jag även henne sin slick sten innan jag släppte ut henne i hagen ochh fotade henne lite innan jag gick in till Tess. Fick sedan sjuss hem.

Väl hemma satte jag mig här och har ätit och tränat för ungefär 1 timme sedan. Ska åka till Blåkulla om ca en halvtimme :)

Underbar<3


Gårdagens ridpass-Idde

Red fram i alla gångarter. Lade in lite volter där och där. I galoppen ville jag få honom att få in baken lite mer. Gjorde sedan lite trav ökningar på långsidorna, funkade super! Iallafall när han lyssnade på mig ;) Försökte sedan göra flera galoppombyten på en lång diagonal. Gick inte såm bra då han tyckte att jag var tråkigt så det vart bara spring. Sedan kunde jag inte äns trava en långsida utan drog. Men fixade till det och han var jätte fin!

Om han blir stark och man drar tillbaka, då blir det dragkamp. Jobbigt värre!

I bilen

Sitter i bilen på väg till stallet. Ska promenera Wilma och pussa på henne. Funderar på att dra av täcket medans jag promenerar henne :)


Träning

Träbnar just nu med 1D i lurarna. Så himla nice. Idde var fin men det tar vi senare. Ska äta också :)


Ursäkta

Har varit i ett stall(tänker inte berätta om det) hela dagen, därför min låga uppdatering. Men åker till Ekeby nu och rider Idde och pussar på Wilma. Hoppas att strömmen har kommit tillbaka :)

Så snyggt!


Pogramridning del 4


RSS 2.0