Dammigt


Tänk om ridbanan aldrig behövde vattnas mer – inga slangar eller behållare, damm eller jobb med vattningen. Det låter nästar för bra för att vara sant men det danska företaget Innordic som säljer produkten GreenTrack, menar att det fungerar utmärkt!

Originalprodukten uppfanns av amerikanarna under Operation Desert Storm under invasionen av Irak. Den flytande vätskan användes där i syfte att skydda motorern från sandens förödelse. Nu har produkten förädlats och testats med strålande resultat under ett år.

– Vi har produkten i ett år nu, och det fungerar perfekt, säger Stein Endresen till norska Ridehesten. Stein driver tillsammans med Hege Krog Sæter företaget Innordic Norge som är återförsäljare av GreenTrack. Och som om inte det vore nog, har GreenTrack också den effekten att botten inte fryser. Under förra årets långa, kalla vinter var hårda bottnar ett stort problem i oisolerade ridhus och där hade produkten stor effekt.

Enligt Innordic skiljer sig GreenTrack helt från vatten och salt och fungerar genom att behandla ytan av sand och dammpartiklar. Det speciella med produkten är att den är utformad för att absorberas av dom individuella partiklarna så att partiklarna "håller ihop". Dammpartiklar är bundna, medan vägen fortsätter att vara helt slät och stötdämpande att rida på.
Produkten kan användas både inne och ute och på alla typer av underlag.

Källa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0