Ny häst-Patrik Kittel

Patrik Kittels sponsor Kohl Pharma GmBH, med sponsorparet Arlette Jasper Kohl och Edwin Kohl, satsar stort på EM-medaljören. Det nu 8-åriga stoet Uno Donna Unique ställs till Patriks förfogande med sikte på OS i Rio 2016.

Kontrakt skrevs i januari, ”Donnan” anlände till Patrik och alla teknikaliteter kring affären är nu klara mellan uppfödaren/ägaren Joan Andreasen, Stutteri Uno, Andreas Helgstrand som utbildat stoet och köparna Kohl.

- Det är en fantastisk häst, kanske den allra bästa hästen i hela ålderskategorin och det känns otroligt bra inför framtida mästerskap, säger Kittel om sin nya häst.
- Hon är het, precis som de måste vara, men ändå otroligt lugn och mycket ridbar, begåvad, mycket begåvad för de svåra rörelserna.

Hästen med stort H är en unghäststjärna som bevisat sina kvalitéer inom sporten mer än en gång, har rätt ålder för att stå på topp om fem år och har en alldeles särskild utstrålning. Uno Donna Unique har stora likheter med en annan fyrbent mästerskapspersonlighet – Blue Hors Matiné som tog världen med storm vid VM 2006.

Uno Donna Unique (f-04 e Blue Hors Don Schufro-Falkland) var tvåa på unghäst-VM som 5-åring och vann som 6-åring, båda gångerna riden av Andreas Helgstrand. Det kolsvarta stoet har vunnit nästan allt som går att vinna i Danmark.

Taget här och här ifrån!

Kommer bli roligt att följa deras resa mot OS! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0