En lättare gångart

Alla kan inte ha lika lätt med alla tre gångarter. Skritt, trav och galopp.

Skritten för mig är seg, tråkig men ändå bra för att hinna med och ställa och ställa igenom. Men annars så tråkig, långsam och ja, boring helt enkelt.

Traven för mig är jobbigast på små sega ponnyer med korta steg. Skumpiga går väl faktiskt bättre, så länge jag sitter ner ordenligt. Wilma i hoppsadel är skit jobbig, rider nästan alltid utan stigbyglar då jag kommer åt henne så mycket bättre och sitsen för den delen! Hästar som blir långa och inte vill bli 1 häst är så himla jobbiga!

Galoppen för mig är den bästa gångarten. Man känner takt och har bättre grundsits. Speciellt på hästar med stor galopp så känner man takten otroligt bra, även på Idde känner man den riktigt bra! Wilma känner man den lite halvdant, men om man anstränger sig och jobbar med takten och får med bakbenen så känner man hur hon tar i och får en bättre stunts i galoppen!

Kommentarer
Postat av: Amanda

Sv; Okej, tack :D

2011-12-26 @ 19:58:50
URL: http://highriders.blogg.se/
Postat av: FIA

Jag tycker att skritten är NYTTIG, GRUNDLÄGGANDE och VIKTIG för ett fortsatt fungerande ridpass. Skritt och trav är faktiskt mina grunder i ridpassen, eftersom det är mycket steg och kan ge så mycker mer poäng med en häftig skritt och trav!!



// FIA

www.fiaalbertsson.tk

2011-12-26 @ 20:25:57
URL: http://www.fiaalbertsson.tk
Postat av: Isabell

Fin blogg, följa varandra via bloglovin? :)

http://www.bloglovin.com/blog/3170802/isabellpetrusson

2011-12-26 @ 21:00:06
URL: http://isabellpetrusson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0